Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Hadi başkası söylesin aldırmayacağız, ama insanın annesinin böyle söylemesi ve bu durumdan hoşnut kalmaması çok üzücü. Benim kapanmam bir yılı geçti ama hala annem 'ben istemiyodum ama zorla kapandı' cümlesini söylüyor ve maalesef bir yıl geçmesine rağmen annem her bunu söylediğinde gözlerim doluyor hemen. O kadar bunalıyorum ki kendi akrabalarımın yanında okul hemen açılsın da gideyim diye gün sayıyorum. Bugün kuzenimin düğünü var. Bakalım bu sefer neler diyecekler yüzüme karşı, arkamdan neler konuşacaklar? Bu kapanma işi yüzünden o kadar çok üzüldüm ki bazen pişman bile oldum.
Kızlarının kapanması için onları teşvik eden annelere o kadar özeniyorum ki..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Hadi başkası söylesin aldırmayacağız, ama insanın annesinin böyle söylemesi ve bu durumdan hoşnut kalmaması çok üzücü. Benim kapanmam bir yılı geçti ama hala annem 'ben istemiyodum ama zorla kapandı' cümlesini söylüyor ve maalesef bir yıl geçmesine rağmen annem her bunu söylediğinde gözlerim doluyor hemen. O kadar bunalıyorum ki kendi akrabalarımın yanında okul hemen açılsın da gideyim diye gün sayıyorum. Bugün kuzenimin düğünü var. Bakalım bu sefer neler diyecekler yüzüme karşı, arkamdan neler konuşacaklar? Bu kapanma işi yüzünden o kadar çok üzüldüm ki bazen pişman bile oldum.

evt özellikle en yakınımızn bunu söylemesi üzücü ancak pişman bile oldum demene daha cok uzuldum kardesım hiç pişman olma ve asıl onlarn pişman olacakları gunu bekle!! annem bn bıle daha dusunmuorum ılerde belkı kapanırım dedı bende evet o zamna yasaman garantiyse tabii dedım smdılık sustu. Allahıma bin sukur arkamda duran,destekleyende cok ınsan var Allah onlardan razı olsn.. düğün var demişsin sn güzelce yap baş örtünü kim ne derse desin hiç aldrma.. Allah yar ve yardımcın olsun..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
AcizBirKulun Hikayesini Dinlemek İsteyenlere

AcizBirKulun Hikayesini Dinlemek İsteyenlere

Sözlerime başlamadan bu siteyi kuran vesile olan bu konuyu açan her türlü yorumuyla destek olan kardeşlerimden,abilerimden,ablalarımdan Allah(c.c) binlerce kez razı olsun demek istiyorum ne desem ne kadar dua etsem azdır ...

Önce nefsin elinde kaybolduğum dönemden başlamak istiyorum

Kapanmayı aklımın ucundan bile geçirmezdim Allah'a hamdolsun ki dindar bi ailem vardı bana lise bitince kapanırsın derlerdi
Düşüncesi bile beni korkuturdu ben ve kapanmak bu mümkün olamazdı
Daha saçlarımı uzatıcaktım boyayacaktım türlü türlü şekiller vericektim
Onlar kapanma lafını açtıkça ben uzaklaşırdım kapanma fikrinden

Sanırım bir süre sonra onlarda vazgeçtiler lise bitti en ufak bi baskı bile yapmadılar belkide içimden gelmesini beklediler ve istediler bilmiyorum
Yani kısacası hiç bir şekilde aile baskısıyla karşılaşmadım

Derken namazla tanıştım bu dönemde öyle bağlandım öyle sevdim ki namazımı
Hakkıyla kılamadığım zamanlar oldu belki ama bırakmadım
Namazım dışında çok eksik olduğumu her zaman hissettim yarımdım tam olarak hiç bişey bilmiyordum
Ne Kur'an-ı Kerim okumayı ne de başka bişeyi

Zannediyodum ki Elhamdülililah Müslümanım diyince iş bitiyor bu kadar !
Başka hiç bir görevim yok hiç bir vazifem yok
Ruhum boşluklarda doluydu bir Müslüman böyle olamazdı olmamalıydı

Kısa bir süre önce bu siteyi keşfettim okudum okudum okudum saatlerce geceler boyu
Aman Yarabbi !!! dedim ben bu yaşıma kadar neden bu kadar boş yaşadım neden neden neden ????
Bu soru beni mahvetti bitirdi

Kur'a-ı Kerim'i okumayı öğrenek işe başladım ayetler mealleri hadisler Peygamber Efendimiz(s.a.v) hayatı takip etti bunları

....

Tamam iyi hoş güzel buraya kadar ama yine bir eksillik var
Bu eksiklik tamamen dış görüntümden kaynaklııydı biliyodum ama hala kapanmanın k'si geçmiyor aklımdan nasıl bir duygusuzluksa artık

Sonra bu başlığı gördüm inanarmısınız başlığa uzun bir süre tıklamadım girmedim okumadım nefis işte
Hadi kapanırsam diye mi korktum bilmiyorum :)

Sonra yine bir gün cesaret topladım girdim bu konuya okudum öğrendim çok etkilendim kendimle savaşmaya başladım
Allah biliyoya nasıl vesile oldunuz bana yazdıklarınız içime işledi resmen

Kendimi şu soruyu sordum
Ben müslüman gibi görünüyor muyum ?? Hayır kesinlikle Hayır !!!!
Offf nefsimle ne savaşlar verdim...

Hep bir sözün arkasına sığınıp durdum Rabbim nasip ederse olurrr derdim kendi kendime
Eee nasip etmesi için seninde istemen çabalaman lazım deyilmi
Evet aynen öyle !!!
Sen iste ve çabala bak Rabbim nasıl nasip edicek şaşıp kalırsın :)

veeeeeeee
evet sonunda o kararı aldım Kapanıyorum
Pantolanlarımı kaldırıp atıcam
Süslü ağır makyajlara son
Dikkat çekme hevesine son
Nefisme bir tokatta ben çakıyorum :D
Rabbim benim ve tüm kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun...

3 gün sonra annemle alışverişe çıkacağız İnşAllah Rabbimin rızası için giyinicem bundan sonra
Nasıl mutluyum anlatamam Allah(c.c) hepnizden razı olsun
Yinede dualarınıza talibim bundan sonraki süreçte güçlü sabırlı ve kararlı olmak için duarlınıza ihtiyacım var
Tepkilerden azıcıkda olsa çekiniyorum :a36:
Umarım herşey güzel olur
Burada yaşadıklarımı paylaşacağım vesile olabilmek çok güzel bir duygu :)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuda bir mesajınızı okumuştum,sizin tesettürsüz olduğunuzu öğrenince üzülmüştüm :) şimdi çok sevindim :) Rabbim Hakkını verenlerden eylesin :)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Sözlerime başlamadan bu siteyi kuran vesile olan bu konuyu açan her türlü yorumuyla destek olan kardeşlerimden,abilerimden,ablalarımdan Allah(c.c) binlerce kez razı olsun demek istiyorum ne desem ne kadar dua etsem azdır ...

Kapanmayı aklımın ucundan bile geçirmezdim Allah'a hamdolsun ki dindar bi ailem vardı bana lise bitince kapanırsın derlerdi

Sanırım bir süre sonra onlarda vazgeçtiler lise bitti en ufak bi baskı bile yapmadılar belkide içimden gelmesini beklediler ve istediler bilmiyorum

Namazım dışında çok eksik olduğumu her zaman hissettim yarımdım tam olarak hiç bişey bilmiyordum

Kısa bir süre önce bu siteyi keşfettim okudum okudum okudum saatlerce geceler boyu
Aman Yarabbi !!! dedim ben bu yaşıma kadar neden bu kadar boş yaşadım neden neden neden ????

Kur'a-ı Kerim'i okumayı öğrenek işe başladım ayetler mealleri hadisler Peygamber Efendimiz(s.a.v) hayatı takip etti bunları

....

Bu eksiklik tamamen dış görüntümden kaynaklııydı biliyodum ama hala kapanmanın k'si geçmiyor aklımdan nasıl bir duygusuzluksa artık

Sonra bu başlığı gördüm inanarmısınız başlığa uzun bir süre tıklamadım girmedim okumadım nefis işte

Sonra yine bir gün cesaret topladım girdim bu konuya okudum öğrendim çok etkilendim kendimle savaşmaya başladım

Kendimi şu soruyu sordum

Hep bir sözün arkasına sığınıp durdum Rabbim nasip ederse olurrr derdim kendi kendime
Evet aynen öyle !!!

veeeeeeee

3 gün sonra annemle alışverişe çıkacağız İnşAllah Rabbimin rızası için giyinicem bundan sonra
Yinede dualarınıza talibim bundan sonraki süreçte güçlü sabırlı ve kararlı olmak için duarlınıza ihtiyacım var
Umarım herşey güzel olur

yazdıklarından etkilendim,güzel kardeşim tesettürünle daha da güzelleşeceksin, eminim.. sakın tepkilerden çekinme.. inan ilk 2-3 gün sana bakıyorlarmış gibi geliyo ama o kdr!! bu kararı almana çok sevindik,daim olsun inşallah..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
yazdıklarından etkilendim,güzel kardeşim tesettürünle daha da güzelleşeceksin, eminim.. sakın tepkilerden çekinme.. inan ilk 2-3 gün sana bakıyorlarmış gibi geliyo ama o kdr!! bu kararı almana çok sevindik,daim olsun inşallah..

Allah(c.c) razı olsun
Artık tesettürümle et tırnak gibi olcağız :)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
veeeeeeee

Umarım herşey güzel olur
Hayırlı ve daim olsun kardeşim böyle haberleri görünce çok seviniyorum
Rabbim bu tadı alamayanlarada nasip etsin inşaAllah::)

İnsan başını açık tutmakla, her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Saçının bir telini gösterdiği her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur
Bunu bir sohbetde duymuştum
Yani eğer mümkünse annenin eşerplarını tak alışverişe gidene dek ::)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

....

Kendimi şu soruyu sordum

Evet aynen öyle !!!

veeeeeeee

Umarım herşey güzel olur

Cekinme ! Dik dur !
Onlar senden cekinsin !

O kadar sevindirdin ki beni , Allah senden razi olsun.
Aramiza hosgeldiiiin :)

Allah hayirlisiyla tesetturlenenlerden eylesin ;)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı ve daim olsun kardeşim böyle haberleri görünce çok seviniyorum
Rabbim bu tadı alamayanlarada nasip etsin inşaAllah::)

İnsan başını açık tutmakla, her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Saçının bir telini gösterdiği her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur
Bunu bir sohbetde duymuştum
Yani eğer mümkünse annenin eşerplarını tak alışverişe gidene dek ::)

Cekinme ! Dik dur !
Onlar senden cekinsin !

O kadar sevindirdin ki beni , Allah senden razi olsun.
Aramiza hosgeldiiiin :)

Allah hayirlisiyla tesetturlenenlerden eylesin ;)

Güzel kardeşlerim Allah(c.c) sizlerden de razı olsun ...
Katre'cim payın gerçekten büyük biliyomusun dualarımdasın :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
BEN DE GEÇEN HAFTADAN BERİDİR KAPALIYIM.. 26 YAŞIMA KADAR AÇIK GEZDİM ABARTILI DEĞİLLERDİ AMA NEFİS İŞTE İNSANIN HOŞUNA GİDİYOR... MAKYAJ YAPMAK KISA KOL GİYİNMEK VS.. LİSE ÇAĞLARIMDAN BERİ NAMAZ KILDIM... ARKADAŞLAR NAMAZ İNSANI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAR VE İSLAMA ALAKA UYANDIRIR... İYİYİ KÖTÜYÜ AYIRT ETMEMİZİ SAĞLAR .. SONRA KURANI KERİM OKUDUM DİNİ KONULARDA ARAŞTIRMALAR YAPTIM ÇÜNKÜ DİNİMİ YAŞAMAK VE BİLİNÇLİ YAŞAMAK İÇİN... EVET BÜYÜK BİR BOŞLUK VARDI AÇIKLIK.. AMA NEFİS İŞTE HEP DURDURDU BENİ... VE BEN HEP ONU DİNLEDİM..SONRA SONRA SEN YAPAMAZSIN BÖYLE ŞEYLERLE KAFA YORMA.. BAK BAŞKALARI GÜYA KAPALI AMA ÜSTÜ MEKKE ALTI PARİS... EN GÜZEL ELBİSE TAKVA ELBİSESİ KALBİN TEMİZ OLSUN YETER... SEN ÇALIŞIYORSUN ZOR OLUR... UMREYE GİTSEN BELKİ KAPANIRSIN VS VS ... ARKADAŞLAR MAALESEF HEP NEFSİME İNANDIM.. HEP BAHANE BULUP SONRA ONLARA İNANDIM.. KAPALILIĞI BELKİ DE ÇOK GÜNAH BİLE SAYMADIM NEFSİMCE ALLAH AFFETSİN..RABBİMİN LÜTFU İLAHİSİ ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ KAPALIYIM. OKUDUĞUM BİR KİTAPTA BEDİÜZZAMANIN TESETTÜR RİSALESİNE DEĞİNMİŞLERDİ DİKKATİMİ ÇEKTİ OKUDUM ÇOK DA BEĞENDİM..SONRA 2 GÜN EVDE TESETTÜRLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER KAFAMDA YER ETTİ.. BEYNİM SUSMADI BU KEZ. KENDİ KENDİME GENÇLİĞİNDE KAPANMAYACAKSIN DA NE ZAMAN KAPANACAKSIN.. EN GÜZEL ÇAĞINI, KENDİNİ EN GÜZEL HİSSETTİĞİN EN GÜÇLÜ HİSSETİĞİN ÇAĞINI ALLAH YOLUNDA HARCAMAYACAKSIN DA YAŞLILIĞINI MI HARCAYACAKSIN... ( bu arada kapanmayı isteyen ya da geç yaşta kapanan ablalarım beni yanlış anlamasınlar... ) NAMAZ ORUÇ TİLAVET VS. VAR AMA BUNLAR YETMİYORDU HAKİKİ MÜSLÜMAN HANIMA... DÜŞÜNDÜM 2 GÜNLÜK DÜNYA HAYATIMI YOKSA EBEDİ HAYAT MI.. EBEDİ HAYAT DEDİM. NEFSİME EN AĞIR GELEN ŞEY KAPANMAKTI BENİM İÇİN BUNU YENERSEM NE MUTLU BANA DEDİM.. VE KESİN KARARIMI VERDİM AMA TARİH BELİRLEMEDİM.. GEÇEN HAFTA ÇARŞAMBA GÜNÜ İŞYERİME GELDİM.. KAPANMAKLA İLGİLİ KONULARI ARAŞTIRIRKEN BU SAYFAYI BULDUM.. OKUDUM OKUDUM ÇOK ETKİLENDİM EN ÇOK DA YARINA GARANTİNİZ Mİ VAR SUALLERİNDEN.. HAYIR YARINA GARANTİM YOKTU . ARKADAŞLARIMA BENİ SONKEZ BÖYLE GÖRÜYORSUNUZ YARIN SABAH KAPALI GELECEĞİM DEDİM. ÇÜNKÜ KAPANMAYI DÜŞÜNÜRKEN KAPANMADAN ÖLÜRSEM RABBİME KAPANACAKTIM ALLAHIM MI DİYECEKTİM YOKSA KAPANDIM ALLAHIM MI DİYECEKTİM.. KAYBEDECEK ZAMANIM YOKTU VE AKŞAM ALIŞVERİŞ YAPTIM.. ERTESİ SABAHA KAPANDIM.. ÇOK ŞÜKÜR BÜTÜN ARKADAŞLARIM ÇOK TEBRİK ETTİLER. EN ÇOK RABBİM TEBRİK EDER İNŞALLAH. .. ÇOK HUZURLUUYUM EN DOĞRU KARARI VERDİM.. AMA ŞU DA VAR ARKADAŞLAR DUA EDİN... BELLİ BİR YAŞAMI YAŞAMIŞ OLARAK SONRADAN KAPANDIĞIM İÇİN HENÜZ 1 HAFTA OLDU ALIŞAMADIM TABİ DAHA BEN BİLE KENDİMİ TANIYAMIYORUM.. BEN BİLE ŞİMDİLERDE BANA YABANCIYIM KELİMENİN TAM MANASIYLA.. NEFİS HİÇ DURMUYOR HALA UĞRAŞIYOR .. YENİLMEYECEĞİM... SADECE ALIŞMAK BİRAZ ZAMAN ALACAK GİBİ. RABBİM İNŞALLAH HAKKIYLA TESETTÜR NASİP ETSİN.. HİÇ DÜŞÜNMÜYORKEN BANA BU NİMETİ VEREN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN... RABBİM TÜM MÜSLÜMAN HANIMLARIMIZA NASİP ETSİN... ( biraz karışık oldu umarım anlaşılmışımdır.)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşim.. bnde kapanalı 3ay oldu,inan benzer zorlukları yaşıyorum ama umursamıyorum.. örtünmek de neymiş diyenlere Allah size de nasip etsin deyip geçiyorum.. annenin şimdilik kapandı cümlesine güldüm :) bnm annem de açık ve aynı cümleyi söylüyor ah ahh.. Rabbim yardımcımız olsun..

Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Her daim dualarımızdasınız..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Çoğu kardeşimiz bu yoldan, bu zorluklardan geçti.. Kendi adıma söylüyorum, çok mücadele verdim..
Dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..
Özellikle en yakınımızdan, ailemizden gelince tepkiler insanı daha da çok yaralıyor..
Dua etmemiz gerekiyor. Onlar için de.. Rabbim çok büyük.
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor. Onlara da vesile olabilmek..
Bunun sevabını bir düşün kardeşim..Sadece sabır gerekli, dua gerekli..
Sakın pişmanlık yaşama.. İnsanlara aldırış etme..
Bu ruh hali kişiyi Rabbine daha derinden bağlıyor..
Herşeyin ve herkesin faniliğini daha çok hissettiriyor.
Bu da senin imtihanın kardeşim.. Bunun sevabını da düşün..
Rabbimin rızasını düşün..
Sen Rabbimizin razı olacağı bir kul olma yolunda ve çabası içerisinde ol..
Kulları razı etmek olmasın derdimiz inşaAllah..
Rabbim çektiğin her sıkıntının ecrini kat kat versin..
Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

....

Kendimi şu soruyu sordum

Evet aynen öyle !!!

veeeeeeee

Umarım herşey güzel olur

Es selamu aleykum ve rahmetullah güzel kardeşim..
Yazdıklarını okudum. Bu hayırlı habere öyle mutlu oldum ki.. :) MaşaAllah SubhanaAllah..
Rabbim çok büyük.. Ne olmaz dediklerimiz oluyor O'nun (celle celaluhu) izniyle..
Dediğin gibi Rabbim nasip eder inşaAllah diyoruz çoğu şeyde.. Burada istememizin şiddeti çok önemli..
Ne kadar çok istediğimizi sadece dilimizle değil de fiiliyata dökebilirsek..
Nefs ve şeytan bunu her zaman engelleyecektir.. O her zaman erteletmek için elinden geleni yapacaktır..
Rabbim yardım etsin.. Hayırlı işlerde acele ediniz diyor Efendimiz.. (sallallahu aleyhi ve sellem)
Rabbim uygulayanlardan eylesin.. Rabbim idrakimizi açık tutsun.. Farkındalık versin..
İnsan hayatında öyle şeylerle karşılaşıyor ki.. Rabbime dayanıp sadece O'na güvenmek.. çok tarifsiz..
Karşılığını görüyorsun gerçekten.. Ne istersen Rabbim veriyor. Elhamdülillah.. Şaşırıp kalıyorsun..
Eksikliklerimizi görüp, onlar üzerinde yoğunlaşmak.. Bunu gördüm sende.. Elhamdülillah.
Rabbim hepimize bunu nasip etsin.. Ruh açlığı hiç birşeye benzemiyor.
Çok konuştum. :) Seninle birlikte, ben de mutlu oldum kardeşim.. Burada bu haberleri veren tüm kardeşlerimizle aynı duyguları yaşıyor, hissediyorum.. Rabbim dualarımızı birbirimizden eksik etmesin.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz :) Hayırla kal..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Acizbirkul kardeşim.

yazdıklarını okudum okudum.
çok da hoşuma gitti.
bu belki de diğer kapanamayan kardeşlerimizin de kapanmasına vesile olacak bir yazı olmuş çünkü.
o kadar mutlu oldum ki.ne güzel ne mutlu sana.
Allah senden razı olsun, örtünü daim etsin

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim niye öyle olsun ki.
inan bana bu sadece ama sadece şeytanın seni kandırmak için hazırladığı tuzaklardan biri.
mesela o der ki ;sen ilerde açılırsın ondansa kapanma daha iyi.. der
amao kapanmndığın bir kaç yıl güzah işlemedin bu bile kar değil mi?
sen dikkat ettikten sonra yanlışlıkla görür de bu senin elinde olmazsa Allah zaten affeder..inşaAllah.
ama görünce 3 yıllık kapalılığın boşa gitmez canım kardeşim.
niye gitsin.Rabbimiz o kadar büyük ve merhamet sahibi ki bizi seviyor merhamet ediyor.
yani öyleşeyler yok.kafanı karıştırmasın onlar.
sen kapan gerisi gelir kardeşim

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kapanan kardeslerimizi duyunca o kadar mutlu oluyorumki Rabbim daim etsin hakkıyla kapanananlardan eylesin amin:)birde bunları paylaşmak isterim ins yararlı olur
Tesettürle ilgili ayetler:
“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir” (el-Ahzâb, 33/59).
“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).
“Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır” (en-Nûr, 24/60).
Tesettürle ilgili hadisler:
Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi. Dediki: Resulüllah (s.a.v) bir gün Hz. Aişe (r.anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde Vucudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s.a.v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r.anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s.a.v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s.a.v) içeriye girdi.Hz. Aişe (r.anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s.a.v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi: “Kızkardeşini görmedinmi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez. (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
Bu hadis-i şerif’ten hz. Esma’nın giydiği elbisenin bedenini örttüğünü fakat kollarında açıklık olduğunu bunun üzerine Resulüllah (s.a.v) bu kıyafetinden hoşlanmadığını ellerinin üstünün parmaklara kadarda örtünmesi gerektiğini islam alimleri anlamışlardır ve de böyle ifade etmişlerdir.
Usame b.Zeyd (r.a) nakletti. Dediki:
“Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi bende onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedimki ey Allah’ın resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) buyurduki altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
Ibn-i Abbas (r.anhuma)’dan dediki: “Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel – müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)
Hz. Âişe’den rivâyete göre, bir gün Hz. Ebû Bekir’in kızı Esmâ ince bir elbise ile Allah Resulunun huzuruna girmişti. Resulullah (s.a.s) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: “Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir.” Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti” (Ebu Davûd, Libâs, 31). “Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez” (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
“Erkeğin avret yeri göbeği ile diz kapağı arasıdır” (Ahmed b. Hanbel, II, 187). Diz kapağı avret yerindendir” (Zeylai, Nasbu’r-Raye, I, 297).
Sahih-i Müslim’de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz, giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas.-125.)
Harbın oğlu Züheyr bana anlattı:bize Cerir Sehl’den o da babasından o da ebu Hureyre (r.a)’den nakletti. Ebu Hureyre (r.a) dediki:Resulüllah (s.a.v) şöyle buyurdu:
Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler, kokusu şu kadar! Şukadar! Yürüme mesafesinden alındığı halde bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır. (Müslim – sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
Alkame bin Ebi Alkame annesinin şöyle dediğini rivayet eder:
“Abdurrahman’ın kızı Hafsa’nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe’nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı. (Muvatta’, Libas:4)
Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü’minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)
İmam Serahsî bu nakilden sonra, kadının giydiği elbise çok ince de olsa yine aynı hükmü taşır, şeklinde bir açıklama getirir. Daha sonra da, “Giyindiği halde açık” olan mealindeki hadisi kaydeder ve şöyle der: “Bu çeşit bir elbise şebeke (ağ) gibidir, örtünmeyi temin etmez. Bunun için yabancı erkeklerin bu şekilde giyinmiş bir kadına bakması helâl olmaz.” (el-Mebsût, 10:155)
“Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker” (Tirmizî, Radâ, 18). Hz. Âişe (R.anhâ)’dan nakledilen; “Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez” (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160) hadisi saçları da kapsamına alır.
Hz. Âişe (r. anhâ) ilk başörtüsü uygulamasını şöyle anlatır: “Allah ilk muhâcir kadınlara rahmet etsin onlar; “Baş örtülerini yakalarının üstüne taksınlar…” (en-Nûr, 24/31) ayeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar”. Yine Safiyye binti Şeybe şöyle anlatır: “Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ettik. Hz. Âîşe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah’a yemin olsun ki, Allah’ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nitekim Nûr sûresinde “Kadınlar başörtülerini yakalarının üstüne taksınlar…” ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kız, kız kardeş ve hısımlarına bunları okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah’ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar. Ertesi sabah, Hz. Peygamberin arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular. Sanki onların başları üstünde kargalar vardı” (Buharî, Tefsîru Sûre, 29/12; İbn Kesîr, Muhtasar, M. Alî, es-Sâbûnî, 7. Baskı, Beyrut 1402/1981, II, 600).

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah güzel kardeşim..
Yazdıklarını okudum. Bu hayırlı habere öyle mutlu oldum ki.. :) MaşaAllah SubhanaAllah..
Rabbim çok büyük.. Ne olmaz dediklerimiz oluyor O'nun (celle celaluhu) izniyle..
Dediğin gibi Rabbim nasip eder inşaAllah diyoruz çoğu şeyde.. Burada istememizin şiddeti çok önemli..
Ne kadar çok istediğimizi sadece dilimizle değil de fiiliyata dökebilirsek..
Nefs ve şeytan bunu her zaman engelleyecektir.. O her zaman erteletmek için elinden geleni yapacaktır..
Rabbim yardım etsin.. Hayırlı işlerde acele ediniz diyor Efendimiz.. (sallallahu aleyhi ve sellem)
Rabbim uygulayanlardan eylesin.. Rabbim idrakimizi açık tutsun.. Farkındalık versin..
İnsan hayatında öyle şeylerle karşılaşıyor ki.. Rabbime dayanıp sadece O'na güvenmek.. çok tarifsiz..
Karşılığını görüyorsun gerçekten.. Ne istersen Rabbim veriyor. Elhamdülillah.. Şaşırıp kalıyorsun..
Eksikliklerimizi görüp, onlar üzerinde yoğunlaşmak.. Bunu gördüm sende.. Elhamdülillah.
Rabbim hepimize bunu nasip etsin.. Ruh açlığı hiç birşeye benzemiyor.
Çok konuştum. :) Seninle birlikte, ben de mutlu oldum kardeşim.. Burada bu haberleri veren tüm kardeşlerimizle aynı duyguları yaşıyor, hissediyorum.. Rabbim dualarımızı birbirimizden eksik etmesin.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz :) Hayırla kal..

Acizbirkul kardeşim.

yazdıklarını okudum okudum.
çok da hoşuma gitti.
bu belki de diğer kapanamayan kardeşlerimizin de kapanmasına vesile olacak bir yazı olmuş çünkü.
o kadar mutlu oldum ki.ne güzel ne mutlu sana.
Allah senden razı olsun, örtünü daim etsin

Allah(c.c) sizlerden de razı olsun güzel kardeşlerim
Yazdıklarınız bana öyle iyi geliyoki gözlerim doluyo okurken
Aynı şeyleri hissediyoruz aynı şeyleri yaşıyoruz belkide bunların katkısıda çok büyük
İyiki bu siteyi bulmuşum sizin gibi güzel insanlarla konuşma fırsatı yakalamışım
Ne kadar şükretsem azdır
Rabbim razı olsun sizlerden Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun
Sizler sayesinde kendimi çok güçlü hissediyorum
Her birinizin payı büyük ne desem az...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(c.c) sizlerden de razı olsun güzel kardeşlerim
Yazdıklarınız bana öyle iyi geliyoki gözlerim doluyo okurken
Aynı şeyleri hissediyoruz aynı şeyleri yaşıyoruz belkide bunların katkısıda çok büyük
İyiki bu siteyi bulmuşum sizin gibi güzel insanlarla konuşma fırsatı yakalamışım
Ne kadar şükretsem azdır
Rabbim razı olsun sizlerden Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun
Sizler sayesinde kendimi çok güçlü hissediyorum
Her birinizin payı büyük ne desem az...

Amiin güzel kardeşim. Rabbim cümlemizden razı ve hoşnut olsun inşaAllah..
Yaşanılanlar aynı olunca, hissedilen duygular da aynı oluyor..
Forumda hepimizin birbirimizden öğrendiği ve öğreneceği o kadar çok şey var ki..
Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun..
Bizler vesile olabiliriz sadece.. Güç Rabbimizdendir..
Rabbimiz kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimize bu nuru, bu huzuru nasip etsin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt