Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
İslami örtünme usulunü başörtüsüne indirgemeyelim.Kur'an, örtünme hususunu sadece baş olarak sınırlamamış, bütün bedenin belli olmayacak derecede örtünmesi emrini vermiştir.Üstü forma altını sorma usulu giyinmek bir müslüman hanımefendiye asla yakışmaz.Örtüyü sadece başta yoğunlaştırmak diğer hatların örtünmesinde gerekli hassasiyet gösterilmemesine neden oluyor.Daha sonra başını kapatan tesettüre büründüğü zehabına kapılıyor.Bütün müslüman hanımefendiler gereği gibi kapanmalıdır
Her emir gibi tesettürde Allah'u tealanın emridir.Tesettüre uymadığımızda kime asi geldiğimizi iyi idrak etmeliyiz.
Yeri göğü ve arasındakileri yaratan, herşeyin ilmi kendinde olan, zerrenin hesabının soracağı ve kimseye haksızlık yapılmayacağı bir günün Maliki olan Allah'a isyan edildiğinin bilincinde olalım.
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayıbütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bol pantolon giyebilirsiniz, bol pantolonu ben hep etek zannediyorum, hatlarını da belli etmiyor. :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Bol pantolon giyebilirsiniz, bol pantolonu ben hep etek zannediyorum, hatlarını da belli etmiyor. :)

Bu konuyla ilgili bilgin olsun diye soyluyorum.
Bol pantolonda basenleri belli eder.
En iyisi etek :)
Hem Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vessellem) bacaklari ayiran kiyafet vs. bize haram kilmistir kucugum :)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
malesef ezbere eğitim gördüğümüz gibi ezbere iş yapıyoruz
kimisi başörtüsü oldumu tamamdır kimisi pardesü oldumu tamamdır diyor ...
başörtüsü ve pardesü sadece amacımıza götürüyor bizi oysa ne pardesüler ne başörtüler var amacı tesettürün tam tersi :( (bence suistimal edilen bi konu pardesü o yüzden pardesü deyince yanlış anlaşışırım diyede korkuyorum doğrusu)
saçı, omuzu örtmek başörtünün
vücudu, hatlarını örtmek pardesünün görevi oluyor
ayakkabıda kapalı yada spor ayakkabısı olacakki o da orayı kapatacak, tak tuk ses çıkartmayacak. Çoraplarında görevi belli onlarda başka türlü kullanılmayacak.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
hele o giydikleri ayakkbını sesi resmen kulaklarımı tırmalıyor resmen amaç dikkat çekmek tesettür mesettür hikaye....

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

:) Not almak guzeldir, ben de hep alirim.
Edebiyat sayfamla ilgili yorumlarini da beklerim.
Ablanla ilgili yorum yapmayacagim.
Sen Allah'a sigin canim.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
malesef ezbere eğitim gördüğümüz gibi ezbere iş yapıyoruz
kimisi başörtüsü oldumu tamamdır kimisi pardesü oldumu tamamdır diyor ...
başörtüsü ve pardesü sadece amacımıza götürüyor bizi oysa ne pardesüler ne başörtüler var amacı tesettürün tam tersi :( (bence suistimal edilen bi konu pardesü o yüzden pardesü deyince yanlış anlaşışırım diyede korkuyorum doğrusu)
saçı, omuzu örtmek başörtünün
vücudu, hatlarını örtmek pardesünün görevi oluyor
ayakkabıda kapalı yada spor ayakkabısı olacakki o da orayı kapatacak, tak tuk ses çıkartmayacak. Çoraplarında görevi belli onlarda başka türlü kullanılmayacak.

Dogru soze ne denir ?
Ayakkabida topuksuz ve sade olmasina dikkat edilmelidir zaten :) Ama ayak, bazi alimlere gore yuz ve el gibidir, kapanmasi farz degildir. Ama bende tesetture uygun olarak uygunca kapatilmasi taraftariyim.
Bu konudaki guzel dusuncelerini okumak guzeldi, Allah razi olsun kardesim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Dogru soze ne denir ?
Ayakkabida topuksuz ve sade olmasina dikkat edilmelidir zaten :) Ama ayak, bazi alimlere gore yuz ve el gibidir, kapanmasi farz degildir. Ama bende tesetture uygun olarak uygunca kapatilmasi taraftariyim.
Bu konudaki guzel dusuncelerini okumak guzeldi, Allah razi olsun kardesim.
onu bilmiyordum kardeşim :) maşaALLAH sen bunları araştırmışsın niye? ALLAH'ın istediği gibi kapanmak için :)
Amin ecmain :)

Kardeşim senin niyetinde var ki ALLAH'a ulaşmak, islamı yaşamak kapanmak istiyorsun :)
Rabbim sanada bizlerede ve bütün müslümanlara iman aşkı nasip etsin :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar benim için dua eder misiniz? kapanalı 4 ay oldu hâla örtüme laf söyleyenler var..hele bugün bi görücü geldi damat adayı..kalkana kadar benim örtüme taktı..yok şöyle yok byle..ay sinir etti beni..niye kapandın kim dedi kapanmanı..biri mi söyledi..zaten evlilik niyetiyle gelmemş gibiydi snki bana gelmş görücüye bana laf atıyor..kıza laf atmadı bile..valla büyük bir imtihandan geçiyorum..damad adayının da yanında bi tanıdığı vardı annemin arkadaşı oluyor oda diyor ki kuranda örtünme gecmiyor aslen dğrusu bymuş diyor yani inkar ediyor örtünmeyi..allah emretmemiş diyor..o da ayrı bir hava..nse bn fazla drmadım odadn çktım gittim..snra gittiler..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar benim için dua eder misiniz? kapanalı 4 ay oldu hâla örtüme laf söyleyenler var..hele bugün bi görücü geldi damat adayı..kalkana kadar benim örtüme taktı..yok şöyle yok byle..ay sinir etti beni..niye kapandın kim dedi kapanmanı..biri mi söyledi..zaten evlilik niyetiyle gelmemş gibiydi snki bana gelmş görücüye bana laf atıyor..kıza laf atmadı bile..valla büyük bir imtihandan geçiyorum..damad adayının da yanında bi tanıdığı vardı annemin arkadaşı oluyor oda diyor ki kuranda örtünme gecmiyor aslen dğrusu bymuş diyor yani inkar ediyor örtünmeyi..allah emretmemiş diyor..o da ayrı bir hava..nse bn fazla drmadım odadn çktım gittim..snra gittiler..

:) bak ablacım örtünmek seni böyle insanlardan korumuş :) tabi imtihan , rabbim Hayırlı, imanlı eş nasip etsin.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
onu bilmiyordum kardeşim :) maşaALLAH sen bunları araştırmışsın niye? ALLAH'ın istediği gibi kapanmak için :)
Amin ecmain :)

Kardeşim senin niyetinde var ki ALLAH'a ulaşmak, islamı yaşamak kapanmak istiyorsun :)
Rabbim sanada bizlerede ve bütün müslümanlara iman aşkı nasip etsin :)

Hem arastirdim hem de kapanmadan once dahi cok okudum hala da okuyorum :)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

Keşke onlara hayatlarına kaç kere Kur'anı Kerim okuduklarını sorsaydınız ??

Ve şu ayetleri hatırlatsaydınız

** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler

** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
:) bak ablacım örtünmek seni böyle insanlardan korumuş :) tabi imtihan , rabbim Hayırlı, imanlı eş nasip etsin.

Saol canım..zaten görücü bana gelmedi de..bi tanıdğımız vardı bekar bşka bi tanıdğının da komşusunun oğlu bekarmış bizim evde bulşturtuk görüşsünler tanışsınlar diye..sen adam 35-37 yaşlrında benim başörtüme takldı birde kitap tvsiye ediyor al oku diye..senin kafan bulanmış diyor oku kitabı o zaman beni anlayacaksın diyo..zaten kitabın adını falan unuttum yahudi kitabımı ne öyle bişi...tam da hatırlamıyorum..ay annem de demez mi evlatlık bu şakasına..kndisi acık ya bana takılıyor işte..ah anneme diyorum kapan diye ama beni dinleyen yok..soran olursa da annem şimdilik kapandı diyor..o da ayrı bi havada..artık duadan bşka yapacağım birşey yok..durmaz dua ediyorum..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Keşke onlara hayatlarına kaç kere Kur'anı Kerim okuduklarını sorsaydınız ??

Ve şu ayetleri hatırlatsaydınız

** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler

** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

Yok kuzum nerdeee kuran okumayı biliyor mu diye sorsana yok bilmiyor..okumamış..bşkasından duyduğunu bana sylüyor..chpden bi kadın söylemiş onu bana anlatıyor..aslında kuranda örtünme diye birşey yokmuş diyor..sadece kıyafetine giyimine dikkat edeceksin diyor..he bide herkes moderenmiş sende öyle ol diyor..toplum nasılsa snde öyle ol kapanmak da neymiş diyor.. iş kapanmaya kaldysa diyor ona kadar çok şey var günah olan diyor..ay zaten bunaldım bugün evde odadan çktım gittim..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Saol canım..zaten görücü bana gelmedi de..bi tanıdğımız vardı bekar bşka bi tanıdğının da komşusunun oğlu bekarmış bizim evde bulşturtuk görüşsünler tanışsınlar diye..sen adam 35-37 yaşlrında benim başörtüme takldı birde kitap tvsiye ediyor al oku diye..senin kafan bulanmış diyor oku kitabı o zaman beni anlayacaksın diyo..zaten kitabın adını falan unuttum yahudi kitabımı ne öyle bişi...tam da hatırlamıyorum..ay annem de demez mi evlatlık bu şakasına..kndisi acık ya bana takılıyor işte..ah anneme diyorum kapan diye ama beni dinleyen yok..soran olursa da annem şimdilik kapandı diyor..o da ayrı bi havada..artık duadan bşka yapacağım birşey yok..durmaz dua ediyorum..

Es selamu aleykum ve rahmetullah..
Rabbim yardımcın olsun canım.. Dua et/edelim hep birlikte..
AcizBirKul kardeşimizin de dediği gibi, ayetlerden örnekler verirsek,
sen de bu kadar sıkılmazsın, kendini ifade etmekte zorluk çekmezsin; karşındakine de vesile olabilirsin..
Yüce kitabımızda herşey öyle güzel ve net anlatılıyor ki.. Rabbim anlayanlardan, anlayıp uygulayanlardan,
vesile olanlardan eylesin cümlemizi.. Karşımızdakine en güzel cevabımızı Ayetlerle verebiliriz..
Kitap tavsiye edenlere de (bahsettiğin tarzda kitaplar), en güzel kitabımızı Kur'an'ı Kerim'in meal ve tefsirini okumalarını tavsiye edersek isabetli olur.. Rabbim'in ayetleri ile kalplerimiz ferah bulsun inşaAllah..

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Yok kuzum nerdeee kuran okumayı biliyor mu diye sorsana yok bilmiyor..okumamış..bşkasından duyduğunu bana sylüyor..chpden bi kadın söylemiş onu bana anlatıyor..aslında kuranda örtünme diye birşey yokmuş diyor..sadece kıyafetine giyimine dikkat edeceksin diyor..he bide herkes moderenmiş sende öyle ol diyor..toplum nasılsa snde öyle ol kapanmak da neymiş diyor.. iş kapanmaya kaldysa diyor ona kadar çok şey var günah olan diyor..ay zaten bunaldım bugün evde odadan çktım gittim..

Kardeşim benim ALLAH yar ve yardımcınız olsun...
Ama ne güzel kii bu kadar baskıya, zorbalığa karşıda olsa gururla örtünü taşıyorsun..
RABBİM mükafatını misliyle versin..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim.. bnde kapanalı 3ay oldu,inan benzer zorlukları yaşıyorum ama umursamıyorum.. örtünmek de neymiş diyenlere Allah size de nasip etsin deyip geçiyorum.. annenin şimdilik kapandı cümlesine güldüm :) bnm annem de açık ve aynı cümleyi söylüyor ah ahh.. Rabbim yardımcımız olsun..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün rüyamda bir baloya gidiyordum. Kuaföre gidip saçlarımı yaptırmıştım, en güzel elbisemi giydim ve sonra ''Aaaa, Seda sen kapalısın, bir balo için mi açılacaksın ? Nasıl unutursun ?'' diye düşündüm ve başörtümü aldım, kollarımı kapattım, uygunca giyindim. Hatta baloya bile gitmedim. :a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt