Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
313747_211375988923878_153732514688226_593856_2180843_n.jpg

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır
O yüz ki, göz değince ALLAH`ı (Celle celaluhu) hatırlatır..

TesettürLüyüm çünkü; kadınlık vasfıyla değiL, insan vasfıyla hayatta iLerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; ehli imana zarar vermek istemiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; islamı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....
Tesettürlüyüm çünkü; bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR!!!

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
TesettürLüyüm çünkü; kadınlık vasfıyla değiL, insan vasfıyla hayatta iLerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR!!!

işte benim tesettüre imrenişim.. işte benim kendisini layıkıyla örtebilen kadınları kıskanışım bu sebeplerledir.. Rabbim bana da nasip eder inşAllah.. belki bir umre ile nasip olur hayırlısıyla inşAllah..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Gunun her dakikasinda ibadet ediyorum.
Cunku basortumu yalnizca olumun kucuk kardesiyle cikartiyorum.
Elhamdulillah.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar bugün örtümün 5.günü:) sizlere birsey anlatayimda azicik gülümseyin. Benim calistigim yurt hem belediyeye bagli hemde vakifa, ve dün is arkadasim vakiftaki müdürü cagirdi istediki erkenden karirimi bildireyim onlara. Kadin geldi ilk etapta sok oldu beni kapali görünce. Gectik büroya, kadin ufak birsey fakat o kadar heybetliki azcikta korkuyorum verecegi tepkiden. Burada her gün yazmasamda okuyorum yazilarinizi ve deniz arkadasimizin Ayetel kürsi duasinin berektini okumustum. Simdi kadin ön yargilarindan bahsediyor "yazik kadinlara uzun kollu dolasiyorlar sicak havalarda, aslinda dinle alakasi yok politik bir durum hatta protesto.." diyor, ben onu dinliyormus gibi gözüküyorum ve 1. ve 2.Ayetel kürsiyi okuyorum:) kadin devam ediyor " iste atatürk bile örtüye karsiydi" diyor ben 3. 4. kez ayetel kürsiyi okuyorum :) kadin devam ediyor "üniversiteye bile gidemiyor kapalilar türkiyede.." diyor ve ben 5.,6. ve 7.kez okuyorum duami hafifce caktirmadan deriiin bir nefes alip birakiyorum kadinin yüzüne dogru ve kadin devam ediyor "ama ben seni taniyorum baski altinda degilde kendi kararin olduguna inaniyorum ve belediyedekiler kesinlikle karisamaz sana.." diyor ve gülümseyerek cümlesini bitiriyor.:)) Kesinlikle Allaha siginarak ve dua ile yoluma cikarak dogru bir karar vermisim. Hersey cok güzel, örtümü cok seviyorum arkadaslar :) ve inanin sizleride Allah icin seviyorum.
Allaha emanet olun

kapanmakla çok ii yapmışsın canım allah kabul etsin niyetini inşallah
benimde 1,5 sene olucak ama o heyecanlarımı ilk günki gibi yaşıyorum..
buarada bu sıcakta uzun kolla gezmek o uzun kolun altında pişmek terlemek var evet ama bu terler bize ahirette serinlik olacakdönecek inşallah bunun için sabrediyorum:)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim

HER AN ÖLÜM GELEBİLİR DÜŞÜNCESİ !!!!

İşte bu düşünce ile her ibadetimize sarılsak ne güzel bir kul oluruz değil mi?

Rabbim cümlemizi doğru yoldan ayırmasın...

Rehberimiz KUR'AN-I KERİM yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM olsun...

Rabbim tesettürümüzü derimiz eylesin,zorluklara sabır göstermemiz için yardımcımız olsun inşallah..

Gönül birlikteliğimiz ile hepberaber daha nice kardeşlerimize ;

TEBLİĞ ve DESTEKLE buradayız inşallah

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Son günlerde almanyadada havalar sicaklasti hamd olsun örtümden memnunum dayaniyorum fakat su aralar baska bir problemim var. Orucun getirdigi susuzlugun üzerine örtümün getirdigi sicakliga henüz tam anlamiyla alisamadigimdan bu susuzluk iki kati oluyor benim icin ve ne diyebilirim ki Allahin bildigini gizleyemem kimseden, iki ibadet su aralar nevsime agir geliyor arkadaslar. Örtüm benim bas tacim asla vaz gecemem, ama Ramazan cok heybetli bu sene 21:30 da iftar oluyor tr saati ile hatta bir saat daha gec. Nasil desem sanki bir yerden nefsime hakim olup örtünürken diger bir yandan orucum agir geliyor üzülerek söylüyorum kendimi zorluyorum anca. Allah hepimize kolaylik versin insallah.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Icimden gelen baska bir seyi daha paylasmak istiyorum sizlerle..
Ben almanyadada olsa ufak bir köyde yetistim nereye gitsem hep bir tanidik vardi, selamlasir sokak ortasi sohbet ederdik. Bazen böylesine herkesi tanimaktan sikayetci bile olurdum her hareketini görür en kisa zamanda herkese duyurulurdu cünkü.
Mart ayinda evlenerek ailemden 20 dk kadar uzaklikta bir sehire yerlestim. Burada sokaklar daha dolu daha civil civildi ama sanki görünmüyordum. Kimse yüzüme bakmiyor, bana selam verip iki kelam etmiyordu. Sokakta keyfimin istedigi gibi dolasiyor fakat bunun kimsenin dikkatini cekmedigini görüyordum. Artik yalnizdim..
Gecen cumanin vede Ramazanin bereketine siginarak kapandim ve öyle bir sey oldu ki anlatmasi zor yasanmasi lazim.
Sokakta artik her ikinci adimimda bir kardesimi görüyorum, tranvayda "selamun aleykum.." diyip ablalarin, kardeslerin yanina oturuyorum ve bazende sanki yeni kapandigimi bilircesine birileri bana gülümsüyor. Artik sokak ortasi isteyip istemeden konusmuyorum kimseyle fakat simdilerde bas örtüm konusuyor digerleriyle.. Hosgeldin ey güzel örtüm, hosgeldin..:)

mir_erhan

Moderator
Icimden gelen baska bir seyi daha paylasmak istiyorum sizlerle..
Ben almanyadada olsa ufak bir köyde yetistim nereye gitsem hep bir tanidik vardi, selamlasir sokak ortasi sohbet ederdik. Bazen böylesine herkesi tanimaktan sikayetci bile olurdum her hareketini görür en kisa zamanda herkese duyurulurdu cünkü.
Mart ayinda evlenerek ailemden 20 dk kadar uzaklikta bir sehire yerlestim. Burada sokaklar daha dolu daha civil civildi ama sanki görünmüyordum. Kimse yüzüme bakmiyor, bana selam verip iki kelam etmiyordu. Sokakta keyfimin istedigi gibi dolasiyor fakat bunun kimsenin dikkatini cekmedigini görüyordum. Artik yalnizdim..
Gecen cumanin vede Ramazanin bereketine siginarak kapandim ve öyle bir sey oldu ki anlatmasi zor yasanmasi lazim.
Sokakta artik her ikinci adimimda bir kardesimi görüyorum, tranvayda "selamun aleykum.." diyip ablalarin, kardeslerin yanina oturuyorum ve bazende sanki yeni kapandigimi bilircesine birileri bana gülümsüyor. Artik sokak ortasi isteyip istemeden konusmuyorum kimseyle fakat simdilerde bas örtüm konusuyor digerleriyle.. Hosgeldin ey güzel örtüm, hosgeldin..:)[/QUOTE]

Maşallah sevgili kardeşim...
Rabbim yolunuzu açık ve daim eylesin...
yazdıklarınızı beğenerek okuyoruz. çok güzel tespitleriniz oluyor, nasipleniyoruz...
Rabbim devamnı nasip eylesin inşallah...

Ben dün çok susamıştım...
Sümeyye kardeşimizin paylaştığı bir yazı vardı. Budistlerin Burma da katlettiği yaktığı müslümanların cesedleri...
onların işkenceleri beni benden utandırdı.. ben iftar sofrasında bile aklımdan çıkarmadım...
....sahurda da Allah 4. 3 şiddetinde bir depremle bizi sofradan kaldırdı.. yani O dilemezse Nefes bile alamayız...
Ve Hamd olsun ki.. Akşama gideceğimiz bir evimiz.. yiyeceğimiz bir yemek ve içecek bir bardak suyumuz var...
inan akşama bunları nasıl bir araya getireceğim diye çırpınalar var...
dua dua Allahım çocuklarım oruçlu ne olur onlara iftara ekmek yetiştirecek bir rızk bir iş nasip eyle diyen.. gözyaşlarını silen birine denk geldik..
Rabbim sen ne kadar büyüksün...
O kadar büyüksünki Aklımın sınırlarını aşıp geçiyor büyüklüğün...

selam ve dua ile

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum..

Ben de sizlerle bir sey paylasmak istiyorum. Cok onemli benim icin.

Bakiyorum..
Sokaklara, insanlara, sehirlere, alisveris merkezlerine.. Kisacasi tesetturlu bir bayanin olabilecegi her yere...

Ve evet, goruyorum.
Kimisi renkli renkli..
Kimisi topuklu ayakkabilariyla dikkatimi cekiyor.
Kimisi iki kilo makyaja tesetturunu kirletiyor.
Kimisi esarbin ucunu kulelestirmis, surmeli gozlerle bakiyor.
Pantalonlar, blue jeanler, dar kiyafetler..
Sapsade giyinmis bir kadin gorunce onlarin yaninda, icimden onlara kiziyorum. "Yakisti mi sana?" diye sitem ediyorum icimden.

Hemen gozlerimi baska yana ceviriyorum.
Korkuyorum cunku..
Onlarla ilgili yanlis bir dusunceye kapilmaktan, kalbimden kotu sozler dokulmesinden, onlari kinamaktan, imanlarindan suphelenmekten.. Korkuyorum.. Allah biliyor ki, kalbim titriyor.

Ya o giysinin icinde hata yapmis ama Rabbimin cok sevdigi bir kul varsa?
Benim onlara soz soylemek, icimden bile gecirmek haddime degil diyorum.

Ikilem arasinda kaliyorum..

Sonra birden gozlerime bir kardelen carpiyor.
Narin imaninin uzerine sapsade, gosterissiz ama tertemiz tesetturuyle gozlerimi kamastiriyor. Bu kisi bazen Arap, bazen Turk, bazen Hindistanli oluyor..
Ten renkleri , dilleri, mezhepleri bile umrumda olmuyor.
Tebessumun dili yok .
Ve ben ona hayran hayran bakarken dudaklari kipirdiyor. O kelime-i sehadet kokan dudaklari kipirdiyor.

"Esselamu aleykum..."

Onun selamini alinca ve edeple yanimdan gecip gidince yine once gordugum kizlar aklima dusuyor. Huzun dusuyor..
Zaten biz Huzun Peygamberi'nin ummetiyiz ya hani..
Yuregimiz huznu de tesetturu de cekiyor..

Allah kalplerimize sifa versin.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Katrem ,

Bizler bu kardeşlerimiz içinde dua edeceğiz..

Ne bizlerin ayağı sağlam yerde ne de onlar çukura kaymış durumda..hiç birimizin yarını belli değil....Rabbim şeytana uymaktan nefsin galip gelmesinden bizleri ve tüm ümmeti müslümanı korusun inşallah..

Dua en büyük silahımız..Rabbimize en yakın olduğumuz an.....

Dua edip istemekten,gayretle yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok

Rabbim yolumuzu Sırat-i Mustakim den ayırmasın inşallah...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Katrem ,

Bizler bu kardeşlerimiz içinde dua edeceğiz..

Ne bizlerin ayağı sağlam yerde ne de onlar çukura kaymış durumda..hiç birimizin yarını belli değil....Rabbim şeytana uymaktan nefsin galip gelmesinden bizleri ve tüm ümmeti müslümanı korusun inşallah..

Dua en büyük silahımız..Rabbimize en yakın olduğumuz an.....

Dua edip istemekten,gayretle yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok

Rabbim yolumuzu Sırat-i Mustakim den ayırmasın inşallah...

Zaten duamiz olmasa biz neyiz ki? :)
Duadan ala silah mi olur hic.. Guzel dualarin, butun muminlerin kalplerine aydinlik versin insaAllah.
Ve hep dedigim gibi Allah kalplerimize sifa versin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar diliyorum.
Bu gün işe giderken bir bayan beni aşağılarcasına baktı.
Tesettürümden dolayı.
Kelimelere dökemediği şeyleri bakışlarıyla anlattı.
Ama ben çok mutluyum.
çünkü tesettürlüyüm.
Rabbim bana nasip etti şükürler olsun.
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.
Peki o bayan bana bir iki kelime söylese olumsuz
benim ne yapmam gerekir?

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürümden dolayı.
Ama ben çok mutluyum.
çünkü tesettürlüyüm.
benim ne yapmam gerekir?

Selamun aleykum kardelele,
öncelikle sunu söylemem lazim ki bazen gercekten sözlere gerek kalmiyor konusmak icin, sana söylenenleri duyman icin birsey söylemeleri gerekmiyor. Insan duyuyor ve rahatlikla konusmadanda anlatabiliyor bazen. Bende kapandigimdan beri inan olumlu tepkilerden dolayi kendimi sansli görüyorum, ama muhakkak ki örtümden memnun olmayan kisilerlede karsilasacagim ve belki yorumlarini duyacagim. Bence inanci olan birine secimini aciklamak zor olmayacaktir, bende burada hristiyanlara rahatlikla kararimi söyleyebiliyorum ama zor olan sanirim inanci olmayan kisiler. Bu gibi kisilere yinede anlatmamiz gerekiyor dinimizce biliyorum ama eger ki asalayici bir tavirla yaklasiyorlarsa ben sanirim gülümseyip bu benim secimim der gecerim. Egerki tanidigin kisiler ise ve seciminin sebeplerini anlatma firsati veriyorlarsa sana muhakkak ki sebeplerinden bahsetmelisin, belki de hic anlamaz dedigin bir kisi seni anlayacaktir ona belki kendini öyle bir anlatacaksindir ki bir an belki kendi secimini sorgulayacak. bilemeyiz o yüzden her daim anlatmaliyiz ki bildigimiz inandigimiz bilgiler bizde kalmasin baskalarida faydalansin insallah.

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürümden dolayı.
Ama ben çok mutluyum.
çünkü tesettürlüyüm.
benim ne yapmam gerekir?

tebessüm et geç güzel kardeşim, ne zihnini yor bir cevap bulmak için, ne ağzını yor bir cevap vermek için..

berat05

Yönetici
Tesettürümden dolayı.
Ama ben çok mutluyum.
çünkü tesettürlüyüm.
benim ne yapmam gerekir?

LA İLAHE İLLALLAH diyelim...

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm” diyelim...

ALLAHÜ EKBER !!!!!!! diyelim...

Tevekkül edelim...

Bizim yar ve yardımcımız ALLAH c.c. Değil mi?

Başka bir şeye gerek var mı?

kübra&müjdat

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar kardeşlerim hayırlı cumalar.sahurda eşime kapanacağımı söyledim sanırım pek inanmadı hep söylüyorsun ama birsey olduğu yok dedi,kapanmanı çok istiyorum ama kapanacağına inanamıyorum dedi:(

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar kardeşlerim hayırlı cumalar.sahurda eşime kapanacağımı söyledim sanırım pek inanmadı hep söylüyorsun ama birsey olduğu yok dedi,kapanmanı çok istiyorum ama kapanacağına inanamıyorum dedi:(

O zaman sen de sana en çok yakışanı yap:) Tak örtünü çık karşına, sadece eşini şaşırtmak ve mutlu etmekle kalma Rabbini de hoşnut et:)

Hem yanlış anımsamıyorsam başka bir konuda eşinle aranızda tatlı bir sürtüşme olduğundan bahsetmiştir:) Bu adımı bu mübarek ayın da nuruyla at güzel kardeşim:) Allah'ın izniyle tesettür, aranızdaki soğukluğa siper olur ve muhabbetinizi de arttırmaya vesile olur:)

berat05

Yönetici

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM

Neden KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürümden dolayı.
Ama ben çok mutluyum.
çünkü tesettürlüyüm.
benim ne yapmam gerekir?

Berat ablamızın da dediği gibi tevekkül edelim kardeşim..
Ben bunu burada, her dışarı çıktığımda, defalarca, defalarca yaşıyorum.. =(
Rabbim ıslah eylesin.. Rabbim seni korusun. Yar ve yardımcımız olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR.
PeKi Ya SeNiN AÇıK OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

İyi Düşünelim ve ona göre karar verelim..
Nefsimize göre değil, Rabbimizin razı olacağı bir biçimde örtünelim..
Bir yanda nefsimizin isteği, diğer yanda Rabbimizin açık emri..

Seçim bizim..

Mü'min bir hanımefendi için giyinmek yoktur.. Örtünmek vardır..

Bir gün sonrasına bile garantimiz yokken bu genişlik niye? Bu rahatlık niye? Ertelemek niye? Rabbim idrakimizi açık tutsun, nefsimize uydurmasın inşaAllah..
Dualarımızdasınız, dualarınızı bekleriz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt