Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum Kübra ve papatyamisali kardeşlerim..
Rabbimize hamdolsun.. Böyle güzel kardeşlerimizden bu kadar içten, hayırlı haberler duymak mutluluğumuza tarifsiz bir mutluluk katıyor.. Bizler de sizlerin sevinçlerine ortak oluyoruz.. Her zaman söylediğim gibi kardeşlerim, an bu andır.. Zamanımız yok.. Bir an bile olsun düşünmeyin kardeşlerim.. Şimdiden mutluluğunuzu hissediyoruz. Bir de örtününce.. O huzurun anlatılması tarifsiz.. Yaşayan kardeşlerimiz çok iyi bilirler.. Rabbimizin rızasından daha büyük ne olabilir ki.. Rabbim bir an önce tesettür nuruyla nurlanmanızı nasip etsin inşaAllah. Sizler için ayrıca dua edeceğim.. Yalnız kaldım, yalnızım, başörtülü arkadaşım yok düşüncelerini bir tarafa bırak güzel kardeşim.. Rabbim en büyük dostumuz bizim. O'nun varlığı, O'nun rızası doğrultusunda yaşamak hiç bir şeyle değişilecek bir şey değil.. Rabbimizn rızasını yapmak öyle büyük bir huzur ki, insan hiç bir şeyi düşünmüyor. Vesile olabilirsin sen de çevrendekilere.. Bunun sevabını bir düşün! Zaman buldukça foruma gelin.. Kur'an'ı Kerim meali okuyun bol bol.. Faydası çok büyük.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşlerim.. Dualarımızdasınız.. İnşaAllah hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.. Hayırla kalın..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
images

Tesettürlüyüm çünkü;
ALLAH'ı hatırlamak ve hatırlatmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;
Yaratılış gayemin gereği..

Tesettürlüyüm çünkü;
Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için.. ALLAH rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

Tesettürlüyüm çünkü ;
Buna verilecek en iyi cevabım: İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..
İnanıyorum; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
kadınlık vasfıyla değil, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Ehli imana zarar vermek istemiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
İSLAMı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

Tesettürlüyüm çünkü;
Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;
"KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

Tesettürlüyüm çünkü;
Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü;
HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok, şüphe yok, koşul yok,şart yok..

Tesettürlüyüm;
çünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz..

Tesettürlüyüm çünkü ;
DEĞERLİYİM!!

Tesettürlüyüm Çünkü..
ALLAH'a İtaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm...
Çünkü ALLAH'a Teslim oldum..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa yaşadığınız bu durumdan..

Namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde..

Başınız açık ama utanıyorsanız Allah(celle celaluhu)'tan

NEDEN BEKLEMEK öyleyse ?

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam KaLBuN_KeSiR kardesim. Mesajını okuyunca o kadar cok sevindimki, Allah CC senden razı olsun. Cok dogru söylüyorsun Allah'ın CC rızasından baska birsey dusunmemek lazım. Bizim icin dua edecegini bilmek cok güzel birsey, bundan büyük destek olamaz zaten.

Allah'a CC emanet olun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam KaLBuN_KeSiR kardesim. Mesajını okuyunca o kadar cok sevindimki, Allah CC senden razı olsun. Cok dogru söylüyorsun Allah'ın CC rızasından baska birsey dusunmemek lazım. Bizim icin dua edecegini bilmek cok güzel birsey, bundan büyük destek olamaz zaten.

Allah'a CC emanet olun.

Rabbim mutluluğunu daim kılsın kardeşim.. Rabbim senden de, cümlemizden razı ve hoşnut olsun inşaAllah..
Rabbim O'nun (celle celaluhu) rızasını kazanan, hayırlı kulları arasına dahil eylesin bizleri inşaALLAH..
Rabbim desteğini esirgemeyen cümle kardeşlerimizden razı olsun..
Dua eder, dua bekleriz.. Hayırlı Akşamlar..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüm Rabbimin emridir, dara çekseler açmam!
Mekke'de Sümeyye'yim ben , Ebu Cehil'den kaçmam !

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın MezarLığa Girerken Başını Kapıyor Dışarı Çıkarken Açıyor..

ÖLüye Karşı Kapayıp Diriye Karşı Açmak AkıL ALmaz..

(N.F.K.)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Bir yanda okul..
Diger yanda basortum..
Okula girerken acilmak yakiyor canimi.

Ogle namazini kacirmak, okulda acik olmak zoruma gidiyor..

Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
InsaAllah nasip eder evet. Bende senin gibi kendimi bu sekilde huzursuz hissediyorum. Dünya hayati gelip gecici onemli olan Rabb'imizin rizasini kazanmak. InsaAllah bizde ve bizim durumumuzda olan diger kizlarda seytanin bacagini kiripta kapanirlar. Hayat cok kisa, yillar cok cabuk geciyor bu yuzden cok gec olmadan dogru olani yapmamizda fayda var. Azicik parmagimizin ucu yaninca acidan kivraniyoruz, ya öteki dünyada onca günahla halimiz nice olacak. Allah CC butun müslüman kardeslerime ve tabiki kendime hidayet versin ve dogru yoldan ayirmasin. Ben yurtdisinda oldugum icin, ve hic samimi oldugum tesetturlu bir arkadasim olmadigi icin, kendimi cok yalniz hissediyorum. Yani bu yolda tek basima oldugumu dusunmek beni üzüyor. Bazen keske etrafimda, bulundugum ortamlarda bir sürü tesetturlu kiz olsaydi diyorum. Ozaman belki benim icinde daha kolay olurdu. Gerci hic bir seyi önemsememek gerekiyor sonucta dogru olan sey ortada. Oda kapanmamiz :) InsaAllah Rabbim butun musluman kardeslerime yardimci olur.Allah'a CC emanet olun.

seni çok iyi anlıyorum. benim de etrafımda kapalı hiç yok. hatta sülalede tek kapalı benim gibi bi şey. o kadar zorlanıyorum ki nefsime yenilmemek için, keşke dememek için. bazen günlerce içim içimi yiyor. diyorum ki beni destekleyen bi kişi olsa sadece bi kişi. bi kişi kapansa ailemde ne kadar sevineceğimi kimse tahmin edemez. en yakın arkadaşlarımdan da kimse kapalı değil. bi tek ben kapalıyım. bende ilk kapanma heyecanımı, zorluklarımı buraya yazdım. 16 temmuzda 1 yıl olacak kapanalı ama hala ailemde olsun, arkadaşlarım arasında olsun kapanmamı kabullenemeyen o kadar çok kişi var ki. Allah yardımcımız olsun. her gece, her namazda Allah'a yalvarıyorum, bizi yalnız bırakmasın diye. Belki tam hakkıyla kapanamıyorum ama en azından yapmaya çalışıyorum.İnşallah Allah'ım kabul eder. Ailesi dindar olan insanlara o kadar özeniyorum ki.
Allah buradaki herkesten razı olsun. en büyük destekçilerim, beni elimden tutup yerden kaldıran, düşmemi engelleyen buradakilerdir.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun, kalplerimizi imanla doldursun ve bizlere sabır versin. Amin.

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
seni çok iyi anlıyorum. benim de etrafımda kapalı hiç yok. hatta sülalede tek kapalı benim gibi bi şey. o kadar zorlanıyorum ki nefsime yenilmemek için, keşke dememek için. bazen günlerce içim içimi yiyor. diyorum ki beni destekleyen bi kişi olsa sadece bi kişi. bi kişi kapansa ailemde ne kadar sevineceğimi kimse tahmin edemez. en yakın arkadaşlarımdan da kimse kapalı değil. bi tek ben kapalıyım. bende ilk kapanma heyecanımı, zorluklarımı buraya yazdım. 16 temmuzda 1 yıl olacak kapanalı ama hala ailemde olsun, arkadaşlarım arasında olsun kapanmamı kabullenemeyen o kadar çok kişi var ki. Allah yardımcımız olsun. her gece, her namazda Allah'a yalvarıyorum, bizi yalnız bırakmasın diye. Belki tam hakkıyla kapanamıyorum ama en azından yapmaya çalışıyorum.İnşallah Allah'ım kabul eder. Ailesi dindar olan insanlara o kadar özeniyorum ki.
Allah buradaki herkesten razı olsun. en büyük destekçilerim, beni elimden tutup yerden kaldıran, düşmemi engelleyen buradakilerdir.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun, kalplerimizi imanla doldursun ve bizlere sabır versin. Amin.

Allah CC razı olsun. Bu konuda yalnız degilmisim demekki. Allah'a CC cok sükür kapalısın, insaAllah Rabbim yardımını esirgemez senden. Sakın nefsine yenilme kardesim sen dogru olanı yapıyorsun. Bu hayat bir gün bitecek, önemli olan ahirettir. Allah CC banada ve benim durumumda olanlarada nefislerini yenmeyi nasip eyler insaAllah. Yinede yalnız oldugunu düsünme sakın cünkü Rabbimiz var, O bizi hic yalnız bırakmaz. Bende senin yazdıklarını cok iyi anlıyorum. Insanın ihtiyacı oluyor yanında onu anlayacak insanlara ihtiyacı oluyor gercekten. Keske benimle aynı düsünceleri paylasan, benimle aynı seyleri yasayan biri olsa, belki ozaman hersey daha kolay olurdu diyor insan kendi kendine. Ama bizim durumumuzda böyle. Bunada sükür. Allah'ım CC seninde, bütün müslümanlarında, benimde yardımcısı olsun. Duanada ictenlikle Amin diyorum.
Rabb'ime emanet olun.

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Bir yanda okul..
Diger yanda basortum..
Okula girerken acilmak yakiyor canimi.

Ogle namazini kacirmak, okulda acik olmak zoruma gidiyor..

Bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Allah CC sabır versin kardesim. Icinde bu sevgi var ya, bu yolda caba gösteriyorsun, direniyorsun, iste bunlar icin sükretmelisin. Allah CC bu sevgiyi bütün kardeslerimize versin.
Allah'ıma CC emanet olun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TerLemiyor musun ? Başörtüsü İLe DiyorLar Bana ..
Soruyorum SoranLara ..

"Cenneti MüjDeLeyen Bir Ayet FerahLık Vermez mi İnsana ?"

MELEK48

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH nasip ederse inşallah bu ramazanda kapalı olacağım arkadaşlar sizlere müjdeli haberi vericemm..dualarınızı eksik etmeyin.namaza da başladım inşallah Allah kabul ederse farzlarını kılıyorum kılamadıklarımın..Allah yardımcım olsun..bu düşünceler aklımdan hiç gitmesin şeytan beni kandırmasın inşaAllahh:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH nasip ederse inşallah bu ramazanda kapalı olacağım arkadaşlar sizlere müjdeli haberi vericemm..dualarınızı eksik etmeyin.namaza da başladım inşallah Allah kabul ederse farzlarını kılıyorum kılamadıklarımın..Allah yardımcım olsun..bu düşünceler aklımdan hiç gitmesin şeytan beni kandırmasın inşaAllahh:)

İnşaAllah kardeşim.. Hayırlı haberlerini duyarız inşaAllah.. Dualarımızdasınız her daim.. RABBİM kıldığınız namazların ve amellerinizin sevabını kat kat versin inşaAllah.. Rabbim şeytan ve nefsimizin şerrinden muhafaza eylesin bizleri..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı

Allah CC kabul etsin kardesim. InsaAllah dogru yoldan hic ayrilmazsin. Ne güzel bir haber :) InsaAllah kapanirsin. Bende alis verise basladim. Bugun gittim birseyler aldim. Daha henuz tam anlamiyla almam gerekenlerin hepsini almadim. Aldiktan sonra insaAllah bende kapanacagim. Allah CC insaAllah bizi ve butun müslüman kardeslerimi dogru yola iletir ve ilettikten sonra insaAllah dogru yoldan ayirmaz, hep dogru yolda yurumemizi nasip eder insaAllah.
Allah'a CC emanet olun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!

Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
..Ey Peygamber! HanımLarına, kızLarına ve müminLerin kaDınLarına hep söyLe De ciLbabLarınDan (Dış eLbiseLerinDen) üzerLerini sımsıkı örtsünLer.. Bu onLarın tanınmaLarına, tanınıp Da eziyet eDiLmemeLerine en eLverişLi oLanDır.. BununLa beraber ALLAH (celle celaluhu) çok bağışLayıcıDır, çok merhamet eDiciDir..'' (Ahzab - 59)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,
bu sayfayi bir kac gün önce buldum ve okuduklarim beni cok etkiledi.
Bende kararsizligima bir karar arayan biriyim...
Ben almanyada dogdum ve burada yasiyorum. 24 yasindayim, pedagogum ve yeni evliyim.
Aslinda nereden baslayacagimida bilmiyorum, öyle yogun ki duygularim aglayasim var.
Rabbime hamd olsun ki bir cok güzellik icinde yasiyorum, kurdugum aile ufakta olsa benim ailem ve cok sükür hersey öyle yolundaki hic bir derdim yok.
Esim, hamd olsun ki, dinine bagili bir insan. Aileler cok iyi anlasiyor, karisanimiz bize sorun cikaranimiz yok. Sagligimiz yerinde, isimiz var ikimizde calisiyoruz.
Fakat buna ragmen ben mutlulugumu dolu dolu yasayamiyorum, bunu engelleyen tuhaf bir duygu var. Sanki koca bir bosluk...
Yaptigim bir cok sey bana anlamsiz geliyor, dünya icin yapilan islerin mutsuzlugu bu sanirim. Icimdeki boslugun dinimi tam anlamiyla yasamadigimdan kaynaklandigini düsünüyorum.
Ben yaklasik 4 senedir kapanmayi düsünüyorum fakat dünya sebepleri beni bu karari almaktan uzak tuttu. Esim bu konuda kesinlikle beni destekliyor, karar bende...
Önce meslek dedim kapanmadim, cünkü yasadigimiz yer avrupa her ne kadar "medeniyet"ten bahsedilsede hor görülüyoruz burada. Cok arkadas tanidim kapali olduklari icin is bulamayan.
Ben eylül ayinda yeni ise baslayacagim. Calisacagim yer 6 ile 13 yas arasi ögrencilerin gelebilecegi ve farkli etkinliklere katilabilecekleri bir "okul". Allahin isine bakin ki calisacagim yer 95% müslüman ailelerin cocuklarindan olusuyor, yani kapali velilerimiz ve hatta 9 yasinda kapali bir kizimiz bile mevcut. Durum böyle olunca is veren kapalilara karsi olamiyor. Hatta yabanci ailelerin dislanmamasi icin projeler üretiliyor. Yani ben öyle sansliyim ki, is verenim kapanmama karsi cikamaz gibi geliyor bana.
Kapaninca "neden" diye soranlara cevabim hazir fakat ya basaramazda tekrar acilirsam? Buna verilecek cevabim olmayacak, hatta kendime inancim yikilacak. Ufacicik bir adimdan korkulurmu? ben korkuyorum, yine bir adimcik kaldi ve ben yine atamiyorum bu adimi. Beni en cokta bu karari almaktan caydiran, henüz namaz bile kilmiyorum. Yani dönem dönem kildigim oldu fakat sabit tutamadim, yani daha namazi hayatima bir tüm olarak sokamadan kapanmayi basaramayacagim gibi geliyor. Islamiyet hakkinda cok okudum, cok dinledim, cok tartistim fakat buna ragmen hic biriniz gibi "müslüman´ca" konusamiyorum, bildiklerimi unutuyorum dünya islerine kosustururken, ki bu da yasamamiz icin gerekiyor, maneviyatimi unutuyorum, bildiklerim eksiliyor veya karisiyor. Bir cogunuz sürekli güzel kelimeler kullaniyorsunuz yani tek bir kelimeniz bile ne kadar cok dininizi yasadiginizi simgeliyor. Benimse öyle övünebilecegim bir ibadetim, bir yanimda yok, elbette ki oruc tutuyorum ama baska ne var ki? Müslümanim ama cok eksigim var.
Korkuyorum kendi nevsimden, ama bir o kadarda icimde ki bosluga son verme arzusundayim. Icimdeki boslugu ibadetlerle, dinimle asabilecegime inaniyorum ama nereden baslamaliyim bilmiyorum.

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,
bu sayfayi bir kac gün önce buldum ve okuduklarim beni cok etkiledi.
Bende kararsizligima bir karar arayan biriyim...
Ben almanyada dogdum ve burada yasiyorum. 24 yasindayim, pedagogum ve yeni evliyim.
Aslinda nereden baslayacagimida bilmiyorum, öyle yogun ki duygularim aglayasim var.
Rabbime hamd olsun ki bir cok güzellik icinde yasiyorum, kurdugum aile ufakta olsa benim ailem ve cok sükür hersey öyle yolundaki hic bir derdim yok.
Esim, hamd olsun ki, dinine bagili bir insan. Aileler cok iyi anlasiyor, karisanimiz bize sorun cikaranimiz yok. Sagligimiz yerinde, isimiz var ikimizde calisiyoruz.
Fakat buna ragmen ben mutlulugumu dolu dolu yasayamiyorum, bunu engelleyen tuhaf bir duygu var. Sanki koca bir bosluk...
Yaptigim bir cok sey bana anlamsiz geliyor, dünya icin yapilan islerin mutsuzlugu bu sanirim. Icimdeki boslugun dinimi tam anlamiyla yasamadigimdan kaynaklandigini düsünüyorum.
Ben yaklasik 4 senedir kapanmayi düsünüyorum fakat dünya sebepleri beni bu karari almaktan uzak tuttu. Esim bu konuda kesinlikle beni destekliyor, karar bende...
Önce meslek dedim kapanmadim, cünkü yasadigimiz yer avrupa her ne kadar "medeniyet"ten bahsedilsede hor görülüyoruz burada. Cok arkadas tanidim kapali olduklari icin is bulamayan.
Ben eylül ayinda yeni ise baslayacagim. Calisacagim yer 6 ile 13 yas arasi ögrencilerin gelebilecegi ve farkli etkinliklere katilabilecekleri bir "okul". Allahin isine bakin ki calisacagim yer 95% müslüman ailelerin cocuklarindan olusuyor, yani kapali velilerimiz ve hatta 9 yasinda kapali bir kizimiz bile mevcut. Durum böyle olunca is veren kapalilara karsi olamiyor. Hatta yabanci ailelerin dislanmamasi icin projeler üretiliyor. Yani ben öyle sansliyim ki, is verenim kapanmama karsi cikamaz gibi geliyor bana.
Kapaninca "neden" diye soranlara cevabim hazir fakat ya basaramazda tekrar acilirsam? Buna verilecek cevabim olmayacak, hatta kendime inancim yikilacak. Ufacicik bir adimdan korkulurmu? ben korkuyorum, yine bir adimcik kaldi ve ben yine atamiyorum bu adimi. Beni en cokta bu karari almaktan caydiran, henüz namaz bile kilmiyorum. Yani dönem dönem kildigim oldu fakat sabit tutamadim, yani daha namazi hayatima bir tüm olarak sokamadan kapanmayi basaramayacagim gibi geliyor. Islamiyet hakkinda cok okudum, cok dinledim, cok tartistim fakat buna ragmen hic biriniz gibi "müslüman´ca" konusamiyorum, bildiklerimi unutuyorum dünya islerine kosustururken, ki bu da yasamamiz icin gerekiyor, maneviyatimi unutuyorum, bildiklerim eksiliyor veya karisiyor. Bir cogunuz sürekli güzel kelimeler kullaniyorsunuz yani tek bir kelimeniz bile ne kadar cok dininizi yasadiginizi simgeliyor. Benimse öyle övünebilecegim bir ibadetim, bir yanimda yok, elbette ki oruc tutuyorum ama baska ne var ki? Müslümanim ama cok eksigim var.
Korkuyorum kendi nevsimden, ama bir o kadarda icimde ki bosluga son verme arzusundayim. Icimdeki boslugu ibadetlerle, dinimle asabilecegime inaniyorum ama nereden baslamaliyim bilmiyorum.

Esselamu Aleykum, hosgeldin. Yazdıklarını okudum, sende benim gibi gurbetciymissin :) Müslümanim ama cok eksigim var demissin. Bu eksikleri görmen bile o kadar güzel ki. Bunu farketmen cok güzel birsey. Allah'a CC hamd olsun ki görmeni saglamis. Simdi sıra sende kardesim, bu eksikleri gidermeye calısmalısın. Inan bana namaz kıldıgın zaman daha huzurlu bir insan olacaksın. Rabb'imizin istedigi bir seyi yapmıs olmanın huzurunu yasayacaksın. Zaman cok cabuk geciyor, ibadetler ertelenmeye gelmez. Bir bakarsınki ömür gecmis, yaslanmıssın. Gencken yapılan ibadetin yerini hic bir sey tutmaz. Seytana fırsat verme, onun seni yenmesine izin verme. O bize apacık bir düsmandır. Ben sana inanıyorum, gercekten bunu yapabilecegine inanıyorum, cünkü sende o istek var. Elhamdülillah isteklisin. Allah'a CC bunun icin cok sükretmemiz gerekiyor, icimizde dinimizi yasamamıza dair istegimiz var, bu cok güzel birsey. Allah CC icinde o istegi bulamayanlarada dinimizi güzelce yasamaya dair istek versin. Nerden baslamalıyım bilmiyorum demissin. Allah'a CC hamd olsun sana kimse engel olmuyor kardesim, bak esin yanında, isyerinde cok müsait :) Bence tam sırası örtünmenin tam sırası. Bak bende yurtdısında yasıyorum ve alıs verisime basladım bile. Ramazan baslamadan kapanmayı düsünüyorum insaAllah. InsaAllah bütün müslümanlar Ramazana erisir ve o güzel aydan faydalanırlar. Seytana uyma, seytan hep ertelememizi ister, hep bunun icin ugrasır. Kapanıp acılmaktan Allah'a CC sıgın kardesim. insaAllah acılmazsın. InsaAllah Rabbim icinde ki örtünme sevgisini daim eyler. Kendine güvenmelisin. Basarabilirsin! Icinin huzursuz olmasını anlıyorum gercekten, bendede oluyor bazen. Ama sonra namaz kıldıgımda o sıkıntı gidiyor. Herseyin ilacını dinde ara kardesim, islamda ara, bak göreceksin sıkıntında kalmayacak, ic huzursuzlugunda kalmayacak. Ben birde ''La Havle Vela Kuvvete illa Billah'' diyorum huzursuz oldugum zaman, veya sıkıldıgım zaman, inan cok faydasını görüyorum. InsaAllah Rabbim yardımcın olur, insaAllah namazına baslar ve örtünürsün. Allah CC seni ve bütün müslüman kardeslerimi, ve beni seytana uymaktan korusun. Kendine güven yapabilirsin, ortamında cok müsait, sakın korkma acılacagım diye. Allah CC yardımcın olacaktır insaAllah. Rabbim kulunu darda bırakmaz.
Allah'a CC emanet olun.

mir_erhan

Moderator
....Ve adın geçer Her asır adını hatırlatır müjdelediğin kardeşlerin gelir sonra
Abdulkadir geylaniler Şah-ı Nakşibendiler ,İmamı rabbaniler Adını ezberlettiler
Aşkını kalplere nakş ettiler
Şah-ı haznevinin bahçesinde nurundan bir güneş doğdu
Ve aydınlattı anadoluyu
o güneşten güneşler doğdu
Söndürmesin Allah
Şimdi ne güzel güneş var semamızda Elhamdülillah
Adın Geçer
Bilalin bıraktığı yerden sayısız minareden ezanların yükselir Susturmasın Allah
ondört asrın ardından cıkıpta vatanından
Yeryüzüne yayılan Peygamber çiçekleri
Musab bin umeyr gibi uhud kokan elleri
Sevgini insanlığın kalbine merhem diye sürüyor
Onlar toprağın her karışında adın geçsin diye yürüyor
Durdurmasın Allah

Selamün Aleyküm...
Öyle güzel ve samimi yazılarınızı okurken.
kıymetsiz olan iki satırıda ben eklemek istedim...
başlığada Dursun Ali Erzincanlının güzel eseri geldi aklıma..
Her biriniz Vatanından ayrı diyarlarda ayrı yerlerdesiniz.
Bulunduğunuz yerleri hicret yerleri yapıp..
Musab Bin Umeyr gibi EFENDİMİZİN gelişine hazırlar gibi medinelere çevirebilirsiniz.
Elbette zor..Ama Musab Gibi Sevilmek varsa herşey O'na feda...
Duruşunuzla bulunduğunuz yerlerde birilerinin yüreğine dokunup
Birilerinin ellerinden tutabilirsiniz.
Hazreti Hamzanın Şehadeti değilmiydi Hazreti Vahşiyi imanla buluşturan..hidayete erdiren...
.....
İnşallah bu Ramazan Bir milad olur hepimiz için..
İnşallah Başınızda Ayetler ile yüreyeceksiniz,
En kutsal sancağı taşırken.
Başımız ile Selam vereceğiz En SEVGİLİYE ve
Bu Sancağı bu güne taşıyanlara...

Yolunuz açık olsun. Allah celle celalüh yar ve yardımcınız olsun...

selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt