Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
affınıza sığınarak ve belki pek haddim olmayarak bir şeyi vurgulamak geldi içimden. pek çok kardeşim güzel açıklamışlar tesettürün nasıl olması gerektiğini. umuyorum ki yazılanlar ciddiyetle okunur ve ciddiye alınır da fiilen harekete geçilir. zira şahsım adına ben açık arkadaşlarımı kapalılardan çok daha namuslu, çok daha dindar, çok daha dinini seven kişiler olarak görüyorum. genelleme yapmıyorum, ancak çevremde 38 beden olup da 36 beden kot pantolon giyen, 170 boyuyla 10cm topuklu rugan ayakkabılar giyen, alev kırmızısı başörtüsü ve palto giyen, erkeklerle sarmaş dolaş gezmekten hiç mi hiç rahatsızlık duymayan o kadar akılsız var ki.. ve çok iyi biliyorum ki dinden uzak yaşayan insanlar bunları gördükçe bu dinden de, müslümanlardan da daha çok nefret ediyorlar. kimisi de açılıp açılıp kapanıyor. evde anasının yanında otururken kapalı, işe girince açılıyor filan.. Allah böylelerini artık benden uzak tutsun inşaAllah çünkü gördüğüm yerde saçını başını yolmak geliyor içimden. biraz dikkat lütfen.. ona buna kendimi beğendireceğim diye takılmaz tesettür. bu aynı zamanda ciddi bir sorumluluk, bir yaşam tarzıdır. Allah emrediyor diye kapanıyoruz, Allahı sevdiğimiz ve Ondan korktuğumuz için. yoksa kimse yazın sıcağında pişmeye, okulda insanlar tarafından dışlanmaya, güzelliğini saklamaya meraklı değil. hamdolsun bize ilim verip o ilimle amel etmemizi sağlayana.

MELEK48

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz24-en-NÛR

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Ne farkli insanlar turedi ey Rabbim..
Sen en iyisini bilensin..
Bismillah!
Oncelikle siz Melek kardesimizin de yazdigi ayetin "ortulerini yakalarinin uzerine ortsunler" diyor bilmem anlatabildim mi?
Bu ortunun neresi manevi, yakanin neresi manevi?
Elbette ki manevi yani da vardir ama..
Bunun aksini nasil soyleyebilirsiniz?
Inanamiyorum size..
Manevi tarafini iyi ogrenip, maddi tarafini reddediyorsunuz.
Kur'a'i Kerim meali okumayti deneyin.
Allah hidayet versin.

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselamverahmetullahi ve berakatuhu

selamun aleykum

kuran-ı hakim gereği kadınların kapanması ya da tesettür denen şeyin bir zorunluluk olduğu düşünülmekte. ancak hamri veya humuri ayet olarak tam anlamıyla erkeğe bir hitab olmaktadır.

hanımlara örtünün demek değildir. zira müzemmil suresinde örtü rasulullah aleyhisselatu vesselamın ameli olarak geçer. kadına sorumluluk esasen yoktur. kadının sorumluluğu eş denen kavrama karşıdır. eşine saygı sadakat göstermek amaçlıdır.

işin özü erkek örtünmelidir ki bu oruç olarak beyan edilmiştir. biz oruç konusunda zorlandığımızdan kadınlara örtünün diyoruz. zira ALLAHU teala önünde kendimizi koruyamadığımızdan hanım olan kimselere derdimize dert katmayın demekteyiz.

bu hissi veya cinsi bir zorlanma değildir. ALLAHU tealanın erkeklere, hani kul bir erkek olacaktınız ya da evlendiğiniz de çocuğunuzu nasıl cennete götüreceksiniz sorularının ağırlığı olarak kayda geçmektedir.

ayetlerin hanım denen kavrama bakışı;
ALLAHU teala kadının içindeki mim denen o tertemiz kız çocuğunu korumak amaçlı olarak beyan edilmiştir. ancak emre muhattab kişi eril bir erkek ve çocuğunu cennete götüren baba kavramlarıyla anlamlanmaktadır.

işin manevi yönü de kapanmak isteyen hanımın bu hali devam ettirebilmesi için keramet ehli olması gerekliliğidir. tesettür isteyen hanım namaz ve oruçla bu kapıyı zorlamalı ve muhattab olarak sadece ALLAHU tealayı almalı ve tabiri caizse bana kendini ilham et demelidir.

bu mümkündür hakkel yakıyn olarak ğaybın açıldığı gerek tarafımca gerekse ehillerince bilinmektedir. bir hanım önce ğaybı zorlamalı ve ALLAHU tealayı idrak ile bu ameli yapmalıdır.

tesettür demek nefsin ölüm halleriden biri olduğundan evli kimse manasına da gelmektedir. buradaki evlilikten kasıt ALLAHU tealanın ölüm ve dirim dediği iki hal ile olan yapılmış bir anlaşma şeklinde tezahur eder. şeb-i aru(s) z aslında bu demek.

temel olarak kadına tesettür emri yoktur diyoruz. kadına denen azaya karşı namaz ve oruç ile taleb etmek hali vardır. bu talebi mutlak anlamda karşılık bulacağına iman etmekteyiz. bu aşamdan sonra zaten bu hanımı başka hiç bir şey de yolundan döndüremez.

erkeklerin nafile oruç tutmadığı bir mekanda hanımların kapalı olması erkeğin azabını hafifletmektedir. bu yüzden bu bir istektir. muktedir olamamaktan kaynaklanan, esasen tam bir kul erkek ya da çocuğunu cennete götüremeyen baba kavramlarının talebidir.

ALLAHU teala bizlerden razı olsun.

Esselamu aleyküm

Haşimdoğan kardeşim

Tesettür -kapanma konusunda herkes yazdı bir sizin gibi yazan olmadı..

Hem zorunluluk değildir emir yoktur diyorsunuz hem de bunu kadının yapması için keramet sahibi olması lazım diyorsunuz...

NEDİR BU ALLAH AŞKINA ?

berat05

Yönetici
Ve kul lil mu’minâti yagdudne min ebsârihinne ve yahfazne furûcehunne, ve lâ yubdîne zînetehunneillâ mâ zahera minhâ, vel yadribne bi humurihinne alâ cuyûbihinne, ve lâ yubdîne zînetehunne illâ li buûletihinne ev âbâihinne ev âbâi buûletihinne ev ebnâihinne ev ebnâi buûletihinne ev ıhvânihinne ev benî ıhvânihinne ev benî ehavâtihinne ev nisâihinne ev mâ meleket eymânuhunne evit tâbiîne gayri ulîl irbeti miner ricâli evit tıflillezîne lem yazharû alâ avrâtin nisâi, ve lâ yadribne bi erculihinne li yu’leme mâ yuhfîne min zînetihinn(zînetihinne), ve tûbû ilâllâhi cemîan eyyuhel mu’minûne leallekum tuflihûn(tuflihûne).

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
Nur suresi 31. ayet

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sen sabrınla bır Asiye ol..
İffetinle bir Meryem..
Tevekkülunle bir Hacer..
Cömertliginle bir Hatice..
İlminle bir Aişe..
Cihadınla bir Fatıma..
Müslüman bir kız.. Müslüman bir eş...
Müslüman bir anne ol...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
İman çok önemli.. İman tam oturursa, bilinçle ve idrakle Rabbin rızası düşünülerek örtünülmesi çok kolay olur Allah'ın izniyle..
Seve seve , isteyerek, can-ı gönülden olur, zorla değil.. Örtü o andan sonra onun yaşamı haline gelir..
Kişi tüm engellere rağmen hiç bir şeyi düşünmeden, engelleri engel görmeden, direk Rabbi'ne boyun eğer, O'nun rızasından başka bir şey görmez gözü..
Baskı altında olup da kapananların, hiç kapanmaması gerektiğini düşünen biriydim kii şu saate kadar bunda da fikrim değişti..
(Yaşadığım yerden dolayı) ..
Rabbimin açık emri bu.. Örtü farzdır.. Bunun üzerinde söylenecek kelime de olamaz..
Olayın diğer boyutu bu konunun dışındadır..

berat05

Yönetici
selamun aleykum

efendim aslalolan namazdır ibadettir. ben kapanmayı genç kızlığın hicabıyla karıştırıb ergenliğinin utancı ile bu işi yapıp sonradan kafasında örtü kendisine gösterilse(buraya dikkat) ALLAHU teala korusun bu ne diyen bir sürü kız tanıdım.

o yüzden kermaet denen şeye sahib olmalı kız çocukları. ALLAHU tealanın ğaybını zorlamalı. evleneceksin kapan, ALLAHU teala görüyor kapan, baban kızıyor kapan, kocan seni kapama yapacak(böylesini daha çok gördüm) kapan gibi dinle diyanetle ilgisi olmayan işlerden olmaması için hanım denen azanın ALLAHU tealanın evliyası olması gerekmektedir.

kızlarımız 0-8 yaş arasında sadece cinsel olgunluğa erişemediği için evlenememektedirler. sizin oraları bilmiyorum ama burada bayağı çok.
bu yüzden 0-8 yaş arası demek ki keramet sahibi de olabilmeleri lazım ki anne babasını cehennemde zebani olub sürüklemesin.

meselenin tesettür boyutu benim mekanımda aşıldı.bu yüzden annesi kapalı babası hacı dedesi şakir ve dolayısıyla kendisinin sabun köpüğü olduğu bir imanla kızımız ya kendisine ya başörtüsüne sövdürtmekte ya da daha doğru olarak kendisi ya annesine ya babasına sövmeye başlamaktadır.

bu nedenlerle kız çocuğunun cinsi özgürlüğünü 0-8 yaş arası veren anne babalar hacdan kabeyi getirse vekil olarak ALLAHU teala bana yeter dedirttiğinden keramet ehli olması lazım çocuğun. ancak bir evliya dayanır bu koca dünayada eğri büğrü olmayan bir imana sahib olmaya.

ALLAHU teala bizlerden razı olsun.

Vealeykümselam

Yazmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışıyorum anlıyorum da.
Ancak Dini eğitim bir ailede sadece kız çocuğuna mı verilmeli?

Yoksa aile reisinin öncelikle hem kendini eğitmesi hem eşini hemde erkek yada kız çocuğu farketmez ! eğitimlerine devam mı etmeli....

Kız çocuğunda olması gereken "Kerametin" Sizin anlattığınızla Benim bildiğim arasında belli bir farkı olduğunu görüyorum..ya siz kelimeleri yanlış kullanıyorsunuz ya da ben anlamakta zorluk çekiyorum...

Meselenin tesettür boyutu sizde aşılmış olabilir...
Siz bu konuyu sanırım TESETTÜRDE DAYATMA konusuna getiriyorsunuz...Dayatma olmadan kendi öz iradesiyle ,kalbiyle iman etmesiyle ,tevekkülüyle ALLAH Celle Celaluhu ya boyun eğmesiyle ADIM ATARAK YAPAN bir çok kardeşlerimiz var...

Dini eğitim almadan , ailelerinin desteğini almadan isteyerek ....

Düşünelim isterseniz.

Selametle

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Sen sabrınla bır Asiye ol..
İffetinle bir Meryem..
Tevekkülunle bir Hacer..
Cömertliginle bir Hatice..
İlminle bir Aişe..
Cihadınla bir Fatıma..
Müslüman bir kız.. Müslüman bir eş...
Müslüman bir anne ol...

bu ne kadar mükemmel bir şiirmiş yahu.. paylaşım için teşekkürler kardeşim.

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm.
Allahın izniyle bugün örtündüm arkadaşlar..
Rabbim daim eder inşAllah dualarınızı bekliyorum.Allah hepinizden razı olsun :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli olsuuun :)
Cok sevindim papatyamisali ablam. Allah daim etsin, dualarim seninle .. :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm.

Ve aleykum selam kardeşim.. MaşaALLAH.. ÇOK sevindim.. Hayırlı olsun.
Rabbim mübarek eylesin. Yolunu bu yolda sabit kılsın inşaAllah.. Dua eder, dua bekleriz..

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Selamun aleyküm.

aleykumselam ve rahmetullah. hayırlı olsun kardeşim.. Rabbim herkese emrettiği şekilde kapanmayı nasip etsin. ameliniz daim olsun inşaAllah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Berat ablamızdan alıntı

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

Kendini ALLAH'a Celle Celalühu teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu itaat ediyorum!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu teslim oldum!!
BENİM/BİZİM DAVAM/IZ BEŞERİ DEĞİLKİ ÜMİDİM/İZ KIRILGAN OLSUN

Vicdanınız kapınızı çalmaya kalbiniz de sizi sıkıştırmaya başlamış..

İmtihan anınız.....

Ne kadar düşünürseniz o kadar geç kalmış olursunuz.....

Düşünmek yerine ....abdest alıp kalbinizdeki kör kuyuya ufak bir ışık açmakla başlayın.....

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmanirrahim deyin....derken kulaklarınız ağzınız ve kalbiniz birlikte çalışsın...tüm damarlarınız Rabbimizin adıyla dolsun....

Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın adıyla.....kocaman bir adım attınız...

ELinize KUR'AN-I KERİM alın....gözlerinize şifa....kalbinize şifa....vücudunuza ruhunuza şifa oluversin....

Namaz kılın...
Her secdeye varıştı...Allah'a c.c. secde etmenin...hamd etmenin....sadece O'na c.c. kulluk etmenin huzurunu yaşayın..

Kalbinizdeki aydınlığın arttığını....göreceksiniz.....

Tüm bunları yaparken......Başımızdaki TACI' n örtümüzün güzelliğini unutmayın......

TAC sadece BAŞTA kalmıyor....kişinin derisi..teni...kalbi..gözü...aydınlığı oluyor.....

HAYAT BU DEĞERLİ KARDEŞİM...

HAYAT İSLAMI YAŞAYINCA BAŞLIYOR

Vesselam

Berat ablamız dan Rabbim razı olsun..

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu arkadaşlar.

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?
ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?
ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET
AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?
Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????
ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

Kalbun_Kesir arkadaşım ne güzel şeyler paylaşıyorsun allah razı olsun. Allah yolundan ayırmasın bizleri.

Ya Nebi !!

Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim.. Kurumuş nurdan amelde ise ahesteyim.. Kabrim beni bekliyorken , ben dünyalık hevesteyim.. Ya Rab!! uyandır gafletten, belki de son nefesteyim.. (alıntıdır)

cocukveoruc.jpg
Benim Kapalı Olmamı Yüce Rabbim Emrediyor. Peki Ya Senin Açık Olmanı Kim Emrediyor?

Hatırlat/öğüt ver; çünkü hatırlatıp öğüt vermek müminlere yarar sağlar.

Zariyat Suresi / 55

basortusu.jpg

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Hepinizden Allah razı olsun güzel dualarınız için..
öyle tarifsiz bir huzur ki anlatılamaz sanırım..yazın bu sıcağında bile içim serin.Çünkü Rabbimin rızası için çalışmanın ferahlığı var içimde..Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşAllah..Şükürler olsun bu günleri gördüğüme..

“Allâh’ım! Sen’den, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizam, dağınıklığıma düzen, içime kâmil îman, dışıma amel-i sâlih,
amellerime temizlik ve ihlâs ver, rızâna uygun istikâmeti ilhâm et, beni her türlü kötülüklerden koru.."

Amin..

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı olsun kardeşim çok sevindim. Allah daim etsin.
bu yolda sabrının hepsini kullan ve sakın pes etme.

aslihanin

Kayıtlı Kullanıcı
keşke benim eşimde izin verse de bende kapanabilsem ikna olmuyor bir türlü

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hepinizden Allah razı olsun güzel dualarınız için..
öyle tarifsiz bir huzur ki anlatılamaz sanırım..yazın bu sıcağında bile içim serin.Çünkü Rabbimin rızası için çalışmanın ferahlığı var içimde..Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşAllah..Şükürler olsun bu günleri gördüğüme..

“Allâh’ım! Sen’den, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizam, dağınıklığıma düzen, içime kâmil îman, dışıma amel-i sâlih,
amellerime temizlik ve ihlâs ver, rızâna uygun istikâmeti ilhâm et, beni her türlü kötülüklerden koru.."

Amin..

Canım benim. Amin, inşaAllah..
Rabbim cümlemizi razı olduğu kullar arasına dahil eylesin.
Huzurun daim olsun inşaAllah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TerLemiyor musun ? Başörtüsü İLe DiyorLar Bana ..
Soruyorum SoranLara ..

"Cenneti MüjDeLeyen Bir Ayet FerahLık Vermez mi İnsana ?"

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt