Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
arkadaşlarınızdan mı utanıyorsunuz
çevrem ne der diye mi çekiniyorsunuz.
bunları düşünüyoruz da Rabbimiz ne der diye düşünmüyoruz hiç.
kuldan utandığımız kadar Allah dan utanmış olsa idik şimdi çok daha iyi bir insan olmuştuk.

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşimiz Allah teala sizden razı olsun.
Ne kadar güzel özetlemiş bizleri düşünmeye sevk etmişsiniz.

çoğu zaman böyle sorular sormaktan kaçınırız...
EVEt tesettüre bürünsek başımızmı öne eğilir acaba
yoksa o şerefli ve ifett sembolu Başımızı dimdik mi tutacak.
.....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarınızdan mı utanıyorsunuz

çevrem ne der diye mi çekiniyorsunuz.
bunları düşünüyoruz da Rabbimiz ne der diye düşünmüyoruz hiç.

kuldan utandığımız kadar Allah dan utanmış olsa idik şimdi çok daha iyi bir insan olmuştuk.
Gönlüne bereket kardeşim..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

"Allah, imanı tam olanlara Firavun'un karısını örnek verir; hani o demişti ki: "Rabbim! Bana kendi katında, cennette bir ev yap, beni Firavun ve işkencesinden ve onun zalimlerinin elinden kurtar!…"[Tahrim 11]

Sevgili kardeşlerim. Allah teala Ayetin başında Allah imanı tam olanlara ASiYE annemizi örnek veriyor.
Peki neden örnek veriyor. Ne yaptı da Allah teala onun Adını Zikretti Yüce kelamda.
Sıradan bir hayatmı.
Asiye Annemiz, Sümeyye Annemiz. hele Yoldaş olan
En sıkıntılı anlarda Efedimizile sıkıntıları göğüsleyen
onurlu vakarlı dik ve eşsiz duruşuyla örnekler ötesi olan Annemiz Hz. HATİCE...

bizleri bunları bilmiyorsak okumuyorsak yaşadıklarını yaşamayı göze alamıyosak diyecek birşey kalmıyor.
Bunları okursak bilirsek o zaman kararlarımız daha net kesin ve duruşumuz da daha dik ve o kadar da kararlı olur
Allah teala yar ve yardımcınız olsun bu kötü zamanda
ama üzülmeyin tasalanmayın. İnanıyorsanız üstün olan sizsiniz.

selam ve dua ile

ve Aleyküm selam ve Rahmetullah değerli abimiz
Rabim sizden razı ve hoşnut olsun inşallah
maşallah barekallah ne kadar güzel ifade etmişsiniz..
yüreğinize sağlık...yazdıklarınız bir okadar duygu dolu nazik bir şekilde dokunuyor yüreklere..nasihat veriyor bizlere..
şu zamanda okadar çok ihtiyacımız varki böyle kıymetli nasihatlara..bekliyoruz ,değerli abimiz,değerli ablamız kardeşlerimiz kaldırsın bizi..
kendine gel desin...öyle bir kendine gel deyişki tıpkı sizinki gibi incitmeden naif bir şekilde..rıza Rabbimizin rızası olunca ne kadar masumlaşıyor herşey..herşey incelikle dokunuyor tıpkı bir iğne oyası gibi..
Bizlerde farkına varıyoruz ki..bizim bile kendimizi düşünmediğimiz zamanda Rabbimin rızası için bizim için hidayetimiz selametimiz için çırpınanlar var..dua edenler var..işte bunun farkına vardığımızda Kendimize gelmeye başlıyoruz..
etrafımızda dünyalık kaygılar için yaşayanlar dışında bizim ahiretimizi ve dünyamızı güzelleştiren değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimiz var..
Rabbim sonsuz kere razı olsun sizlerden..En güzel mükafatlarla mükafatlandırsın inşallah
yazdıklarınızdan nasiplenenlerden olmamız duasıyla
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Girlwithscarf7.jpg

Rabbimiz Fıtratımıza Yerleştirdiği Hazinenin
Görkeminden Haberdar Olmamızı
O muhteşem hazineye Sahip Çıkmamızı istiyor
Rabbim Tesetürümüzü Hakkıyla Taşıyanlardan eylesin bizleri..

Hepbirlikte;
Tebliğe ve Desteğe
Devam inşallah

mir_erhan

Moderator

Sevgili kardeşim Allah celle celalüh ün emirlerini yerine getirinceye kadar şeytan çok askeriyle uğraşır.
Ama bir adım attımı insan Allah celle celalüh onlarca adım yakın olur kuluna.
O Celle celalü yaklaştımı Şeytan artık uğrayabilirmi.

İNSAN HİÇ SIKILIRMI Allemlerin Rabbinin EMrini yerine getirirken.
Hiç sıkılırmı EFENDİMİZİN yapın dediği şeyi yaparken insan.
Sıkıntı verseydi SÜMEYYE annemiz ilk şehitlerden olmazdı
Hiç sıkıldımı canını verirken ANNEMiZ....
bize düşen onun kanını döktüğü yeri ezmemek.

Sevgili kardeşim inşallah şanslı olanlardansınız.
Siz hiç korkmayın hiç çekinmeden ADıM atabilirsiniz Hemde teredütsüz.
Allah celle cellalüh bu yolda sizlerin Yar ve Yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

61390_156529477699626_132935546725686_418503_7055963_n.jpg

BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR. PeKi Ya SeNiN AÇıK

OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

Rabbim layıkıyla örtünenlerden eylesin..

T

tevbekarım

Bir gün Hz. Mevlana hanımıyla kasabaya iner..

Hanımı öyle giYinir ki her tarafını Allahu Teala'nın emrine göre güzelce örtmüştür..

Satıcının biri :

-' Hocam yazıkdır, bu sıcakta zevcenin de heryerini kapatmışsın, günah değil mi?'' der..

Hz. Mevlana:

...'Sana bir mektup gelse ve o mektubu herkes açıp okusa ne yaparsın? ''

Satıcı :

-' Tabi ki kızarım hocam, o benim özelim kimsenin okumasına müsade etmem''

Hz. Mevlana:

O da benim özelim onu bir tek ben okurum..

gül-lyst

Kayıtlı Kullanıcı
slm.. yeni geldim aranıza.Yakın zamana kadar çok açık giyinen çok rahat biriydim.çevremde de doğru düzgün kapalı insanlar yok acıkcası. ailemde de öyle.annem kapalı bir bayan ama sadece gelenekten kullandığı başörtüsü war..küçüklüğümden bu güne ne zaman biraz daha kapalı uzun seyler giymeye kalksam tepkiliydiler.bu süre içinde namaz kılardım dua okurdum hep ama okuduğum okullar arkadaş cevrem uzaklaştırdı beni hep. bu bir mazeret olamaz ewt ama böyle oldu. şimdi ise bir süredir yine namazlarımı kılıyorum allahıma dua ediyorum beni bu yoldan ayırmasın diye.Kapanmak istiyorum ama yine büyük tepkiler alıyorum.birçok kıyafet aldım başörtü aldım hala da alıyorum ama kullanamıyorum.namaz kılarken kapanıp sonrasında açılmak beni rahatsız ediyor.ne yapmalıyım bilmiyorum :(

G

Goldenrose

slm.. yeni geldim aranıza.Yakın zamana kadar çok açık giyinen çok rahat biriydim.çevremde de doğru düzgün kapalı insanlar yok acıkcası. ailemde de öyle.annem kapalı bir bayan ama sadece gelenekten kullandığı başörtüsü war..küçüklüğümden bu güne ne zaman biraz daha kapalı uzun seyler giymeye kalksam tepkiliydiler.bu süre içinde namaz kılardım dua okurdum hep ama okuduğum okullar arkadaş cevrem uzaklaştırdı beni hep. bu bir mazeret olamaz ewt ama böyle oldu. şimdi ise bir süredir yine namazlarımı kılıyorum allahıma dua ediyorum beni bu yoldan ayırmasın diye.Kapanmak istiyorum ama yine büyük tepkiler alıyorum.birçok kıyafet aldım başörtü aldım hala da alıyorum ama kullanamıyorum.namaz kılarken kapanıp sonrasında açılmak beni rahatsız ediyor.ne yapmalıyım bilmiyorum :(

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-amalarla ertelemeyelim bu huzuru.

İslam garip başladı, garip haline geri dönecektir..

Öyle bir zaman gelecek ki İslam’ı yaşamak,

imanı muhafaza edebilmek, avuçta kor tutmaya eşdeğer olacaktır..

Onu yaşayanlar, asırlarında gariplerdir..

O Hakk erlerine, O gariplere müjdeler olsun!..”

Kolay değil şu câzibedar fitne asrında,

Nefse geniş, gönüllere dar şu zamanda sevdalanmak..

Yani; O’nun boyasına boyanmak.. Aşk eri olmak..

BİN güzelden yüz çevirip,

BİR güzele, EN GÜZEL’ e yâr olmak..

Hiç kolay değil..

Ve.... Kurak topraklarda gül yetiştirmeye talip olmak..

Çöllerde vâhaların, bin li bahçelerin heveslisi olmak..

Ve....

Kanınla suladığın, ihtimamla yetiştirdiğin lerin hoyratça tarumâr edilişine sessiz kalmak, kalabilmek..

Ve...

Zulme şahidler olmak..

Zor.. Çok zor..

Yüreğinin bin kez “hayır!” dediği önünde saygıya durmak ve bin kez “evet” lediğine tam yâr olamamak...

Benliğini alıp ta ayaklar altına, kanın çekilircesine, sanki ölürcesine –Ve aslında dirilircesine- “LA!” diye haykırmak..Hiç kolay değil..

Ve yılmamak..

Yeniden.. Yeniden ebed bahçelerine talip olmak..

Yeniden tohum saçmak..

“Her dem yeniden doğarız// Canlar ölesi değil..”

Şevkle her başa dönüşü, hedefe bir yaklaşma bilmek..

Çok zor..

Bin kez kovulduğun kapılara,

Hakk adına yine varmak tebessümle..

“Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” olmak..

Gurbet içre gurbetleri yaşamak dâim;

Yani...

Sana her gün sunulan bin süslü günahlara hayır demek..

Yani: Elest Bezmi’ndeki sözünün eri olmak..

Yani: Ateşler ortasında yanmamak..

Yani: “Belâ” demek her ânında..

Yani: O’na, yalnız O’na sevdalanmak....

Ve...

Emaneti O’ndan aldığın sâfiyetiyle yine O’na teslim etmek..

Nefsin hiç istemedikleriyle kuşatılana meyilden öte,

O Didâr’a talip olmak...

Ve; Emanetin karşılığı “olanı” hiç düşünmeden,

Sırf O râzı olsun diye,

Sadece O sevsin diye,

Yalnızca O’nu üzmemek için,

“İlla” demek.. “İlla O” demek...

Zor.. Çok zor..

Var ya şimdi;

Tam zamanı sevdalanmanın..

Yani; aklamanın tüm karaları..

Ötelere yelken açmanın..

İnadına gül yetiştirmenin..

İnadına sevda türküleri söylemenin..

Zincirleri kırmanın..

Zamana meydan okumanın,

Medine’de şahlanmanın..

Yani...

Yürek boyu dirilmenin,

Ve yürekleri diriltmenin..

Ve âşık olmanın O En Güzel’e..

Boyasıyla boyanmanın..

Ve can vermenin TAM SIRASI

Güzel Kardeşlerim Amalarla Ertelemeyelim Bu Huzuru..
Tesettürün Nuruyla Nurlanmanın Tam SıraSı ..!

Nur süresi 31.ayet

--------------------------------------------------------------------------------

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Ailenize hatırlatmanız için bu yazıları yayınlıyorum kardeşim. Bizim de unutmamamız dileğiyle...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağolun:) Paylaştığınız güzel yazılarla bana en çok destek veren kişilerden birisiniz:) Allah razı olsun.

Rica ederim canım.. Destek olabiliyorsak ne mutlu..
Amiin.Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah.. Gerisi boş...
Rabbim gönlüne göre versin.. Hayırlı işlerde acele edelim İNŞAALLAH..
Beklemedeyiz.. SENİn ve diğer kardeşlerimizin hayırLı haberlerini...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarrr ben kapandım ...nezamandır yazıyodum ya buraya olmuyor diye dün aniden kapandım bugünde dışarı çıktım çok heyecanlıyım inşallah tez vakitte alışırım herkez bana bakıo gibi hissediyorum herşeye rağmen rabbim kabul etsin inşallah

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlarrr ben kapandım ...nezamandır yazıyodum ya buraya olmuyor diye dün aniden kapandım bugünde dışarı çıktım çok heyecanlıyım inşallah tez vakitte alışırım herkez bana bakıo gibi hissediyorum herşeye rağmen rabbim kabul etsin inşallah

Tebrikler,kardeşim.Allah daim eder inşaallah.Başlangıçta herkes bakıyor gibi hissedersin ama sonunda alışıyorsun.Allah kabul etsin.
Darısı diğer kardeşlerimize inşaallah...

bursaa

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH bizlerede nasip eder inşallah.ne güzel senin adına çok sevindim.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)B)B)

çok güzel bir haber verdin bizlere ,
çok sevindim çok mutlu oldum.
Rabbim tesettürü hakkıyla taşıyanlardan eylesin.
Yolun açık olsun.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Gerçek huzurun adresi tesettür...........
Selametle kal canım benim.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Tebrikler,kardeşim.Allah daim eder inşaallah.Başlangıçta herkes bakıyor gibi hissedersin ama sonunda alışıyorsun.Allah kabul etsin.
Darısı diğer kardeşlerimize inşaallah...
inşallah canım saol darısı diğerlerinin başına
ALLAH bizlerede nasip eder inşallah.ne güzel senin adına çok sevindim.
inşallah nasip olur canım
B)B)B)B)

çok güzel bir haber verdin bizlere ,
çok sevindim çok mutlu oldum.
Rabbim tesettürü hakkıyla taşıyanlardan eylesin.
Yolun açık olsun.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Gerçek huzurun adresi tesettür...........
Selametle kal canım benim.

saol abla allah razı olsun kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum ya nedense tuhaf bi duygu kendime güvenim geldi bilmiyorum neden..çok mutluyum ama selametle kalın

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım saol darısı diğerlerinin başına

inşallah nasip olur canım

saol abla allah razı olsun kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum ya nedense tuhaf bi duygu kendime güvenim geldi bilmiyorum neden..çok mutluyum ama selametle kalın

aynı duyguları bende yaşadım canım.ramazan bayramında kapandım .ve o gün benim için çifte bayramdı.çok önce karar vermiştim ve baş örtüm her şeyim hazırdı.aileden kimsenin haberi yoktu .
ümreden döndükten sonra başımı açıp işe gitmek beni çok üzmüştü.bütün aile birlikteydik bayramın ilk günü bir aile dostumuzu ziyarete gidecektik.herkes giyindi.ben başörtümü taktım .herkes hayretler içide bana baktılar çok erken dedileri vs.çalışıyorsun. Ama benim kalbim artık kanatlanmıştı daha duramazdım.gözüm hiç bir şey görmüyordu .sadece tesettürün vermiş olduğu huzur beni sarmıştı.rabbim tüm isteyen kardeşlerime nasip etsin.amin amin amin........allaha emanet olun.selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt