Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Herkes bana bakıyor derken bu endişen olmasın sakın belkide ben bakıyorumdur özenerek isteyerek kendimi senin suretinde hayal ederek bende nasıl durcağını düşünerek senin huzuruna mutluluğuna imrenerek o yüzden şu halinle gurur duy herkesin sana bakmasıyla. Emin ol bakanların çoğu imrenerek gıptayla bakıyor. Allah(c.c.) yar ve yardımcımız olsun .

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
göz haramdan sakındığında, fercde harama bulaşmayacaktır.
Rabbimizin, öncelikle `gözünü haramdan sakınma` yı emredişinde, şu çağda ve şu toplumda bilfiil gözlenen bir boyut daha vardır.
Son bir asır içinde, gazete ve dergi sayfaları, sinema filmleri, TV programları ile insanların giyimleri ve yaşayışları arasında, şöyle bir bağlantı karşımıza çıkar: Bütün sefahet,rezalet ve müstehcenlikler, ilk olarak dar bir kesimde kendini ifade imkânı bulmuştur. Bu kesim ya `sosyete` dir, ya `sanatçı` lar zümresidir yahut her ikisidir. Bu dar zümre içinde dahi, herkes aynı açık saçıklığı aynı anda irtikap etmez. Bir baloya o güne kadar kimsenin giymediği bir açık kıyafetlegelen bir sosyete kadını, belki ilk anda yadırganır; ama bir eşik aşılmış olur.İçinde böylesi bir meyil olanlar, `yapılabilir` olduğunu görür ve yapma cesaretini `daha doğrusu cür` etini` bulurlar. Dar kesimde sergilenen bir aşırılık, gazete ve sayfalarıyla umuma arzedilir. Diğer yandan, film karelerinede benzer dozajda bir aşırılık taşınır. Bu `kitle iletişim araçları` yla sözkonusu aşırılığı seyreden toplum, göre göre, zaman içinde bunu `kanıksar.` İlk anda ahlâksızlık olarak görüp tepki verdiği şey, göre göre `normal` leşir. Normalleşince, kendisi de öyle yapar. Bu esnada, sözünü ettiğimiz dar kesimde daha ileri bir aşırılık sergilenmekte; o, bu kez ona tepki vermektedir. Ama üç-beş yıl sonra, göre göre onu da `normal` görür hale gelip uygulayacaktır.
Nitekim, `gözünü haramdan sakınmayan,` kural koyuculuk makamına `çağ` ı, `toplum` u ve `kendi` ni de oturtan insanların üç-beş yıl sonra nasıl giyinip nasıl dolaşacağını bugünün filmlerinden, sosyete sayfalarından, sanatçı kostümlerinden, TV sunucularının kıyafetinden.. çıkarmak mümkündür. Bakan kanıksar, kanıksayan normal görür,normal gören uygular!
Yüzyıl önce tiyatro İslâm topraklarına girdiğinde, artistler yalnızca boynu açıkta bırakan bir türbanla sahneye çıkmışlardır. Göre göre bu tarza alışılmış; boynun açıkta kalması tesettür emrine aykırı olduğu halde, `gözü haramdan koruma` emri çiğnendiği için, bu noktadaki hassasiyet aşınmıştır.
Ardından türban da atılarak saçlar tamamen açılmıştır. Aynı şekilde, kolu bileğine kadar örten elbiselerin yerini yarım kollu elbiseler almış; bir adım sonra kolsuz elbiseler gelmiştir. Mini eteğe giden yolun başında, topuğun yalnızca bir karış üstüne çıkılan modeller vardır. Onu diz boyu modeller, onu da dizin beş parmak üstüne gelen modeller izlemiştir. Kısalma adım adım devam etmektedir.
Kısacası, hususî bir hayasızlığın umumîleşmesi görme yoluyla gerçekleşir. Göz göre göre,` kural-dışı` olan `kural` haline gelir; anormal olan `normal` leşir. Gerek mü` min erkeklere, gerek mü` mine kadınlara yönelik `gözlerin haramdan korunması` emri, işte bu umumî yozlaşmayı ta başından kesmektedir.
Gözlerin haramdan korunması, Allah böyle emrettiği içindir. Böyle emreden Allah ise, Hakîm ve Kerîm bir Rabbdir. Her emri gibi, bu emrinde de bir hikmet, rahmet, kerem ve terbiye vardır.

Aklı olan varlıklar haya eder çıplaklıktan.
Çocuklar haya eder
ne bilsin o edeb i hayayı.
Çünkü fıtratında var!

iclal

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım ellerinize sağlık

G

Goldenrose

arkadaşlarrr ben kapandım ...nezamandır yazıyodum ya buraya olmuyor diye dün aniden kapandım bugünde dışarı çıktım çok heyecanlıyım inşallah tez vakitte alışırım herkez bana bakıo gibi hissediyorum herşeye rağmen rabbim kabul etsin inşallah

:):):) Çook sevindim. Tebrik ederim kardeşim.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
göz haramdan sakındığında, fercde harama bulaşmayacaktır.
Rabbimizin, öncelikle `gözünü haramdan sakınma` yı emredişinde, şu çağda ve şu toplumda bilfiil gözlenen bir boyut daha vardır.
Son bir asır içinde, gazete ve dergi sayfaları, sinema filmleri, tv programları ile insanların giyimleri ve yaşayışları arasında, şöyle bir bağlantı karşımıza çıkar: Bütün sefahet,rezalet ve müstehcenlikler, ilk olarak dar bir kesimde kendini ifade imkânı bulmuştur. Bu kesim ya `sosyete` dir, ya `sanatçı` lar zümresidir yahut her ikisidir. Bu dar zümre içinde dahi, herkes aynı açık saçıklığı aynı anda irtikap etmez. Bir baloya o güne kadar kimsenin giymediği bir açık kıyafetlegelen bir sosyete kadını, belki ilk anda yadırganır; ama bir eşik aşılmış olur.içinde böylesi bir meyil olanlar, `yapılabilir` olduğunu görür ve yapma cesaretini `daha doğrusu cür` etini` bulurlar. Dar kesimde sergilenen bir aşırılık, gazete ve sayfalarıyla umuma arzedilir. Diğer yandan, film karelerinede benzer dozajda bir aşırılık taşınır. Bu `kitle iletişim araçları` yla sözkonusu aşırılığı seyreden toplum, göre göre, zaman içinde bunu `kanıksar.` ilk anda ahlâksızlık olarak görüp tepki verdiği şey, göre göre `normal` leşir. Normalleşince, kendisi de öyle yapar. Bu esnada, sözünü ettiğimiz dar kesimde daha ileri bir aşırılık sergilenmekte; o, bu kez ona tepki vermektedir. Ama üç-beş yıl sonra, göre göre onu da `normal` görür hale gelip uygulayacaktır.
Nitekim, `gözünü haramdan sakınmayan,` kural koyuculuk makamına `çağ` ı, `toplum` u ve `kendi` ni de oturtan insanların üç-beş yıl sonra nasıl giyinip nasıl dolaşacağını bugünün filmlerinden, sosyete sayfalarından, sanatçı kostümlerinden, tv sunucularının kıyafetinden.. çıkarmak mümkündür. Bakan kanıksar, kanıksayan normal görür,normal gören uygular!
yüzyıl önce tiyatro islâm topraklarına girdiğinde, artistler yalnızca boynu açıkta bırakan bir türbanla sahneye çıkmışlardır. Göre göre bu tarza alışılmış; boynun açıkta kalması tesettür emrine aykırı olduğu halde, `gözü haramdan koruma` emri çiğnendiği için, bu noktadaki hassasiyet aşınmıştır.
ardından türban da atılarak saçlar tamamen açılmıştır. Aynı şekilde, kolu bileğine kadar örten elbiselerin yerini yarım kollu elbiseler almış; bir adım sonra kolsuz elbiseler gelmiştir. Mini eteğe giden yolun başında, topuğun yalnızca bir karış üstüne çıkılan modeller vardır. Onu diz boyu modeller, onu da dizin beş parmak üstüne gelen modeller izlemiştir. Kısalma adım adım devam etmektedir.
Kısacası, hususî bir hayasızlığın umumîleşmesi görme yoluyla gerçekleşir. Göz göre göre,` kural-dışı` olan `kural` haline gelir; anormal olan `normal` leşir. Gerek mü` min erkeklere, gerek mü` mine kadınlara yönelik `gözlerin haramdan korunması` emri, işte bu umumî yozlaşmayı ta başından kesmektedir.
Gözlerin haramdan korunması, allah böyle emrettiği içindir. Böyle emreden allah ise, hakîm ve kerîm bir rabbdir. Her emri gibi, bu emrinde de bir hikmet, rahmet, kerem ve terbiye vardır.

aklı olan varlıklar haya eder çıplaklıktan.
çocuklar haya eder
ne bilsin o edeb i hayayı.
çünkü fıtratında var!

allah razı olsun kardeşim benim çok güzel bir paylaşımdı.
Emeğine yüreğine sağlık.
Allah yar ve yardımcımız olsun.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm Gönlü güzel kardeşlerim
Burcu kardeşimle başlayan bu kardeşlik bağlılık maaşallah devam ediyor....
ve sizler
ve
yazılarınız

Her birinizin yazısı yüzlerce kez okunsa bıkılmaz...

Sizlerin burda oluşu...birbirinize ve buraya gelecek tüm kardeşlerimize destek vermeniz beni çok mutlu ediyor.....diyorum...işte kardeşlerim....biz olmasak ta..devam edecekler var...
Hakkınızı helal ediniz...helalleşmek güzeldir...

Maaşallah Barekallah geçtiniz bizleri...

Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...İNŞALLAH

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...Her birimiz kendimizi iyi biliriz değil mi ?

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim,hoşgeldin.

T

tevbekarım

[sıze=5][ı]esselamu aleyküm gönlü güzel kardeşlerim[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]burcu kardeşimle başlayan bu kardeşlik bağlılık maaşallah devam ediyor....[/ı][/sıze]
[ı][sıze=5]ve sizler [/sıze][/ı]
[ı][sıze=5]ve[/sıze][/ı]
[ı][sıze=5]yazılarınız[/sıze][/ı]

[sıze=5][ı]her birinizin yazısı yüzlerce kez okunsa bıkılmaz...[/ı][/sıze]

[sıze=5][/sıze]

[sıze=5][ı]sizlerin burda oluşu...birbirinize ve buraya gelecek tüm kardeşlerimize destek vermeniz beni çok mutlu ediyor.....diyorum...işte kardeşlerim....biz olmasak ta..devam edecekler var...[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]hakkınızı helal ediniz...helalleşmek güzeldir...[/ı][/sıze]

[sıze=5][/sıze]

[sıze=5][ı]maaşallah barekallah geçtiniz bizleri...[/ı][/sıze]

[sıze=5][ı]rabbim yolumuzu açık eylesin, sırat-i mustakim'den ayırmasın..[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]hak için yaşayıp hak için ölmeyi nasip eylesin...inşallah[/ı][/sıze]

[sıze=5][ı]kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline hak' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..[/ı][/sıze]
[sıze=5][ı]yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...her birimiz kendimizi iyi biliriz değil mi ?[/ı][/sıze]

[sıze=6][ı]hep birlikte[/ı][/sıze]

[sıze=6][ı]tebliğ ve desteğe [/ı]
[ı]devam inşallah[/ı][/sıze]​

aleyna ve aleykümselam

rabbim cümlemizden razı olsun inşallah
örtünmek rabbimin rızası için örtünmek anlatılmaz ancak yaşanarak tadına varılacak bi duygudur.nefsimize yenilip ihlal ettiğimiz zamanların hesabını rabbim kolaylaştırsın inşallah örtünmek isteyen arkadaşlarımız içini ferah tutsun ki rabbim isteyene gönülden isteyene öyle bir kolaylaştırıyor ki ''allah-ü ekber'' diyor insan ya rabbi ne büyüksün nasılda kolaylaştırdın diyor.
Cenab-ı allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...

AMİN AMİN AMİN.........
ALLAH RAZI OLSUN KIYMETLİ KARDEŞİM.
RABBİME EMANET OLUN.
HER BİR KELİMENİZ ALTIN DEĞERİNDE......
BİZLER İÇİN KIYMETLİ.RABBİM ÖLENE KADAR YOLUNDAN AYIRMASIN.
SELAMETLE KALIN.

T

tevbekarım

sizleri tanımamıza ve karşılıklı gaybi dualar etmemize vesilen olan siteyi kuran arkadaşlarımızdan RABBİM BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN VE BİZLERE BUNLARI NASİP EDEN CENAB-I RAHMAN A BİNLERCE KERE ŞÜKÜRLER OLSUN HABİBİNE GÜL NEBİSİNE SELATÜ SELAM OLSUN.
BÜYÜK CİHADDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.BURAYA YAZDIĞIMIZ HER KELİME RABBİMİN İNAYETİDİR NEFSİM HİÇ PAY ÇIKARMASIN Kİ NEFSİMİZLE BAŞBAŞA KALDIĞIMIZDA NASILDA AŞAĞILARDAN AŞAĞIYA DÜŞÜYORUZ.RABBİM DUALARIMIZI HABİBULLAH ALEYHİ SELATÜ VESSELAM HÜRMETİNE KABUL BUYURSUN
KARDELEN KARDEŞİM SENİN VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDİN GÖNLÜNDEKİNİ RABBİM HAKKINDA HAYIRLI EYLESİN.
SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETUULAHİ VE BERAKATÜHÜ

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
sizleri tanımamıza ve karşılıklı gaybi dualar etmemize vesilen olan siteyi kuran arkadaşlarımızdan RABBİM BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN VE BİZLERE BUNLARI NASİP EDEN CENAB-I RAHMAN A BİNLERCE KERE ŞÜKÜRLER OLSUN HABİBİNE GÜL NEBİSİNE SELATÜ SELAM OLSUN.
BÜYÜK CİHADDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.BURAYA YAZDIĞIMIZ HER KELİME RABBİMİN İNAYETİDİR NEFSİM HİÇ PAY ÇIKARMASIN Kİ NEFSİMİZLE BAŞBAŞA KALDIĞIMIZDA NASILDA AŞAĞILARDAN AŞAĞIYA DÜŞÜYORUZ.RABBİM DUALARIMIZI HABİBULLAH ALEYHİ SELATÜ VESSELAM HÜRMETİNE KABUL BUYURSUN
KARDELEN KARDEŞİM SENİN VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDİN GÖNLÜNDEKİNİ RABBİM HAKKINDA HAYIRLI EYLESİN.
SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETUULAHİ VE BERAKATÜHÜ

allah razı olsun kardeşim .dualarınız beni çok mutlu etti.
allah sizdende razı olsun.paylaşmak rabbim için sevmek kalben hissetmek negüzel duygular.
dualarımdasınız allahın izniyle selametle kalın.

berat05

Yönetici
VEALEYKÜMSELAMVERAHMETULLAHİ VE BERAKATUHU

ALLAH celle celaluhu tüm kardeşlerimizden razı olsun inşallah

Yolundan hidayetinden ayırmasın bizleri

T

tevbekarım

Konuyla alakalı bir iki anım var paylaşmak isterim allah rızası için çok sevip saydığım bi fizik öğretmenim vardı ben ona özenip örtünmek istediğimde bana demiştiki ''önce namazla başlayalım istersen şimdi hevesle başlayıp sonra açarsan sende çok üzülürsün'' allah ondan razı olsun vesile olduğu hayırlar için allah A binlerce şükür ki namazada başladım sonrasında rabbim merhametiyle örtüyüde nasip etti. Allah mekanını cennet eylesin yaşayışıyla rabbimin rızasını arayanlardandı örtü yasağı başladığında demiştiki ''bana bu örtünme nimeti üniversitede nasip oldu ya ben ölürümde açmam'' rabbimin yanında belkide dua oldu bu söylediği örtü yasağı başladığı yıl daha okul dönemi açılmadan rahatsızlığı başladı ve ilerleyen günlerde öğrendikki hocamız kanser olmuş safra kesesi üzerinde gelişen bu hastalık tüm vucudunu sarıya boyamıştı ve o en başlarda sarılık olduğunu sanıyordu aksırırken bizlere bulaşmasın diyede çok itina gösteriyordu vel hasıl değerli vaktinizi almak istemem hocamızın hastalığı ilerledi ve okul dönemine başlamadan hastaneye yattı 9 ay sonrada bir cuma gecesi hakkın rahmetine kavuştu ertesi gün yani cuma günü selalar okunurkende defnedildi allahü alem rabbim herşeyi bilir inşallah günahlarına kefaret olmuştur hastalığı biz onun için için böyle dua ediyoruz.oda belliki çok içten dua edip demişti ben öülrümde açamam allah a binlerce şükür açmadıda hocamız vefat ettiğinde 24-25 yaşlarındaydı rabbim cümlesine temiz ölüm şehadetli ölümler nasip etsin.Okuyan kardeşlerim hocamın ruhuna bir fatiha okursanız çok sevinirim Allah cümlemizden razı olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyla alakalı bir iki anım var paylaşmak isterim allah rızası için çok sevip saydığım bi fizik öğretmenim vardı ben ona özenip örtünmek istediğimde bana demiştiki ''önce namazla başlayalım istersen şimdi hevesle başlayıp sonra açarsan sende çok üzülürsün'' allah ondan razı olsun vesile olduğu hayırlar için allah A binlerce şükür ki namazada başladım sonrasında rabbim merhametiyle örtüyüde nasip etti. Allah mekanını cennet eylesin yaşayışıyla rabbimin rızasını arayanlardandı örtü yasağı başladığında demiştiki ''bana bu örtünme nimeti üniversitede nasip oldu ya ben ölürümde açmam'' rabbimin yanında belkide dua oldu bu söylediği örtü yasağı başladığı yıl daha okul dönemi açılmadan rahatsızlığı başladı ve ilerleyen günlerde öğrendikki hocamız kanser olmuş safra kesesi üzerinde gelişen bu hastalık tüm vucudunu sarıya boyamıştı ve o en başlarda sarılık olduğunu sanıyordu aksırırken bizlere bulaşmasın diyede çok itina gösteriyordu vel hasıl değerli vaktinizi almak istemem hocamızın hastalığı ilerledi ve okul dönemine başlamadan hastaneye yattı 9 ay sonrada bir cuma gecesi hakkın rahmetine kavuştu ertesi gün yani cuma günü selalar okunurkende defnedildi allahü alem rabbim herşeyi bilir inşallah günahlarına kefaret olmuştur hastalığı biz onun için için böyle dua ediyoruz.oda belliki çok içten dua edip demişti ben öülrümde açamam allah a binlerce şükür açmadıda hocamız vefat ettiğinde 24-25 yaşlarındaydı rabbim cümlesine temiz ölüm şehadetli ölümler nasip etsin.Okuyan kardeşlerim hocamın ruhuna bir fatiha okursanız çok sevinirim Allah cümlemizden razı olsun.

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
çok duygulandım.
yasini şerif okuyacağım allahın izniyle.......
selametle kalın.

T

tevbekarım

Allah binlerce defa razı olsun bende size ve sin tüm geçmişleriniz için okuyacağım inşallah.selam ve dua ile.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH rahmat eylesin.
Mekanını cennet eylesin.
Efendimize Komşu eylesin

T

tevbekarım

Allah-u teala razı olsun cümlemizi Efendimiz aleyhi selatü vesselama komşu eylesin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt