Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Sevdalinka_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşlar...ben 22 yaşındayım.uzun zamandır kapanmak istiyorum.ancak önümde engeller var.nişanlım subay onun meslegi geregi kapanamıyorum.napcamı bilmiyorum.içimde bu istek çok büyük.bana yardımcı olursanız sevınırım.dualarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum...selametle

aleyküm selam kardeşim. ben 14 yaşımdayken kapanmıştım. hayat o kadar kısa ki.. bahanelere yer yok. eşimin mesleği, ailemin karşı çıkması, okulum vs. yanlış anlamayın bunlara bahane diyorum çünkü Allah bize bir emir veriyor ve biz iblise uyuyoruz. onca nimeti bize veren güzel Rabbimizin emrini başka kişilerin engelleri yüzünden yerine getirmiyoruz. herkes hesabını kendi vericek kardeşim. vakit daha çok geçmeden kapanın. 2 saniye sonraya yaşayacağımızın garantisi yok. şimdi sadece nişanlınız. evlenince size daha büyük sıkıntı olucaktır bu kapanma. daha çok zorlaşıcaktır. birşey demek istemiyorum ama ben bütün sevdiklerimi, 4 yaşındaki kızımı karnımda olan oğlumu bir kenara koyar Allah'ın emirlerini uygulardım. Ben ALLAH yolunda kendi canımda dahil tüm sevdiklerimi feda etmeye hazırım ? ya siz?

G

Goldenrose

s.a arkadaşlar...ben 22 yaşındayım.uzun zamandır kapanmak istiyorum.ancak önümde engeller var.nişanlım subay onun meslegi geregi kapanamıyorum.napcamı bilmiyorum.içimde bu istek çok büyük.bana yardımcı olursanız sevınırım.dualarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum...selametle

Kardeşim, kelin merhemi olsa kendi kafasına sürermiş :)
üzgünüm size yardımcı olamayacağım ama bakın ne güzel içinizde bi istek var. Bu istek geçmeden ihşallah kapanırsınız. Dualarım sizinle

G

Goldenrose

Bu bir atasözüdür kardeşim.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer = Kendi derdine çare bulamayan kişiden aynı durumda olan başkası yardım beklememelidir.

Kardeşim anladığım kadarıyla nişanlınız ile Allah'ın emrinin arasında kalmış durumdasınız. Hangi yolda ilerlemeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz eminim ki. Sevda ablacım gerekenleri söylemiş Allah razı olsun.
Allah'a emanet olun.

bursaa

Kayıtlı Kullanıcı
keşke olsada bize yardımcı olsa.eğer sende bir şeyler örenip bilgi edinebilirsen lütfen burda paylaş kardeş.

sibel.elif

Kayıtlı Kullanıcı
tamam kardeş inş.belki bilen kardeşlerimiz vardır burda bizle paylaşırlar.yardım ve dualarınızı bekliyoruz...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm;

KAPANMAK İSTEYİPTE KAPANAMAYAN ARKADAŞLAR

ALLAH için şu anda elimizde imkan varken bunu iyi bir düşünelim. İnsanlar eğer kendi indi mütalaalarını, hocadan hacıdan, anadan-babadan, radyodan, televizyondan duyduklarını, takvim yaprağından okuduklarını, toplumdan ve piyasadan devşirdiklerini kendilerine din kabul ediyorlar ve bununla amel etmeye çalışıyorlarsa, lehviyyatı ve lağviyyatı kendilerine din kabul etmişler demektir.Oyun ve eğlenceyi din kabul etmişler demektir ve ALLAH korusun bu din yarın bizi cennete götürmeyecektir. Yani oyun ve eğlenceyi kendilerine din kabul etmiş insanlardan yarın bu din nasıl kabul edilecektir.Yinede şüphesiz bilen ALLAH celle celaluh'tur şüphesiz.

Öyleyse bizler bile bu şuursuzluk ve gaflet örneği olay üzerinden ALLAH için aklımızı başımıza alıp bir daha düşünelim.Şu anda bizim din diye inandığımız ve yaşadığımız şey gerçekten Kitap ve sünnete dayalı ALLAH dini mi?Yoksa bir yerlerden devşirme bir din mi?Çünkü unutmayalım ki din, kişinin hayat programının tümüdür.Din,kişinin kendisiyle, Rabbiyle ve insanlarla münâsebetlerinin tümünü düzenleyen kanunlar ve kurallar mecmuasıdır.

Tüm bunları düzenlemek için neye ve kime müracaat ediyorsa kişi onun dininde demektir. Öyleyse kimin dininde olduğumuzu, kimin istediği biçimde hareket ettiğimizi, hayatımızı kimin yasaları istikâmetinde düzenlediğimizi iyi düşünelim. Sonunda kimin cennetine gideceğimize, kimin havuzundan içeceğimize iyi karar verelim.

ALLAH celle celaluh cümlemizin hakkında hayırlısını versin.
Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

Ve aleyküm selam..
Gönlünüze bereket..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Eğer kalbiniz rahatsızsa... yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

G

Goldenrose

Eğer kalbiniz rahatsızsa... yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

ah sevgili kardeşim....
keşke istesem. keşke isteyebilsem. dualarınızı eksik etmeyin ne olur.

GkHnZn

Kayıtlı Kullanıcı
Hanım kardeşler sadece başörtüsü alıp örtmek Allah katında hiçbirşeydir. Zira başörtüsü bu kadar mübarek birşey olsaydı cennetin baş köşesine rahibeler otururdu.
Asıl önemli mevzu tesettüre girmektir. Bugün başları kapalı topuklu ayakkabı giyen daracık kotlar içinde gezinen birçok hanım kardeş var. Bu yüzden dikkat etmek lazım sadece örtmek değil mesele :)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Hanım kardeşler sadece başörtüsü alıp örtmek Allah katında hiçbirşeydir. Zira başörtüsü bu kadar mübarek birşey olsaydı cennetin baş köşesine rahibeler otururdu.
Asıl önemli mevzu tesettüre girmektir. Bugün başları kapalı topuklu ayakkabı giyen daracık kotlar içinde gezinen birçok hanım kardeş var. Bu yüzden dikkat etmek lazım sadece örtmek değil mesele :)

Kesinlikle haklısınız kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt