Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
evet dedımya konumumuz aynı bende dıyorumki yanı belkı bır ortunme şeklı vardıryaaa illada yasak değildir acaba bızmı bılmıyoruz bende cok istıyorum ama iş tehlıkeye gırer dıye cesaret edemıyorum.

Kardeş benim bildiğim bir örtünme şekli varda lakin Allah öyle örtünmeyi kabul etmiyor.Ama tsk kabul edecekse boşverin Allahıın istediği gibi örtünmeyi yeterki kocalarınıza bir şikayet gelmesin yani İŞ Tehlikeye girmesin kocanız tsk ile papaz olmasın.

bursaa

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH tüm kapanmak isteyen kullarına kapanmayı nasip etsin inşallah...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Hanım kardeşler sadece başörtüsü alıp örtmek Allah katında hiçbirşeydir. Zira başörtüsü bu kadar mübarek birşey olsaydı cennetin baş köşesine rahibeler otururdu.
Asıl önemli mevzu tesettüre girmektir. Bugün başları kapalı topuklu ayakkabı giyen daracık kotlar içinde gezinen birçok hanım kardeş var. Bu yüzden dikkat etmek lazım sadece örtmek değil mesele :)

Rabbim cümlemizi hakkıyla örtünenlerden eylesin inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
images

O VAR!..

Her defa haberi taze bir müjde;
O var!
Her defasında, geç, gafletten vecde;
O var!
Ne sen varsın, ne ben, ne yâr, ne kimse;
O var!
Bütün sevdiklerin elden gittiyse;
O var!
Kalacak kim var ki, dost tomarından?
O var!
Sana daha yakın şah damarından;
O var!
Arama, bir ilaç yok eczahanede!
O var!
Gayede, sebepte ve bahanede;
O var!
Sevdiğini ebed boyu tutan dinç;
O var!
Ölümsüzlük şevki, ilâhî sevinç;
O var!
Yıkılmaz dayanak, kırılmaz destek;
O var!
Tekten de tek, bir tek, tek başına tek;
O var!

Rahman Celle Celalühu razı olsun değerli abimiz
ne güzel ifade edilmiş..gönlünüze bereket..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAH ı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Rahman celle Celalühu razı olsun can kardeşim
Tebliğ ve desteğe devam inşallah

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
ah sevgili kardeşim....
keşke istesem. keşke isteyebilsem. dualarınızı eksik etmeyin ne olur.

ya bitanem noldu bak çok üzüyosun beni .... niye böyle oldu anlamadım çok istekliydinn...:( ben hala ilk günkü gibi isteklliyim çok şükür ve güzel bi çözüm buldumm :):)herzaman dualarımdasın canım unutma biran önce eski isteğini geri kazanrsın allahı izniyle kardeşim allaha emanet ol:a14::a45::a12:

mir_erhan

Moderator

Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
Hayırlı Cuma'larB)
öncelikle üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah..
yazında ne güzel belirtmişsin..''kapanma ihtiyacı'' hepimizin içinde yüreğinde bu gereksinim var..
Çünkü Biz Rabbimize söz vererek gelmişiz bu dünyaya Rabbimize itaat edip..O'nun rızası doğrultusunda yaşamaya söz vermişiz...
verdiğimiz sözü yerinde tutamamanın verdiği bir eksiklik yüreğimizde ve bu eksiklikten dolayı bu eksikliği tamamlamak için duyduğumuz ihtiyaç..
herzaman dile getiriyorum..başörtüsü bir bez parçası değil..senden bir parça..ama sen başkalarını hoşnut etmek için takarsan..sadece bez parçası olarak kalır..o huzuru hissedemesin..ve kulağındaki vesveseler çoğalır..Ama Allah Celle Celalühu'nun rızası emrini yerine getirmek için takarsan..meleklerin duasına mahzar olursun..örtün senden bir parça olur ve tarifsiz bir huzur yaşarsın..bu sözlerimden kastım..birilerini hoşnut etmek için taşımayı düşünürsen..birileri hayatından gittiğinde başörtüsü bir örtü olarak kalır..ve nefsin senle daha çok uğraşır.Ama Rabbinin rızası için örtündüğünde..taşıdığın emanetin sorumluluğunu bilerek canından bir parça olarak taşırsın örtünü..
şunuda belirtmek isterim.. herşey bir vesile..hayra vesile olmak çok güzel..Rabbim birilerini vesile eyler..sana bugüzellikleri nasip eder..bu durumu bence şöyle düşün..örtüne bürün.Rabbimizin rızası için..hayırlı adımını at..ve ne mutlu ki..Rabbimin rızasını yerine getirdiğin için seninle birlikte sevinenler olacak..Ama senin tek amacın Rabbimizin rızası olsun..Hz.Yusuf(A.S.) misali sırtını dünyaya dön,bırak gömleğin arkadan yırtılmış olsun..Sen Yeterki Allah Celle Celalühu için örtün..beğenen beğensin..beğenmeyen beğenmesin..hiç önemli değil..
canım sen yeterki hayırlı adımını at..Rabbim kuluna koşarak gelir..

hayırlı haberlerini en kısa zamanda alabilmemiz duasıyla
Selametle kal..
Baki selam ve dularımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..
B)​

Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim Allah celle celalüh sizden razı olsun. biraz geçmiş sayfalar arasın gezereken
bu güzel yazınızı yine çokca okudum.
Birçok kardeşimizin yaşadığı vesvese yada kalbinde zikir yerine vesveselere yer verdiği gibi
bir kardeşimize cevaben yazmış olduğu güzel ve çok dikate değer paylaşım
Tekrar paylaştım inşallah bir kez daha gören olur bir yürek sızılar belki.
Rabbim şeytani vesvselere karşı bizleri korusun amin.

selam ve dua ile

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kapanmak isteyen ablalar icin dua ediyorum.

Ya SETTAR! YA SETTAR! Ya SETTAR!

sen kapanmalarına kolaylık ver.

güncenur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlr..bende yeni üye oldum ve iyikide olmuşm:) çok güzel şeylerden konuşuyorsunz.. ben 22 yaşındaym ve bende kapanmayı çok istiyorm.. beraber olduğum erkek arkadşm var ve onun ailesi hacı.. birlikteliğimizi ailelerimz biliyor.. ben onun ailesiyle görüşüyorm ve beni çk seviyrlar :) aslında ailesi şimdiden kapanma mı çok istiyrlr ama evlendikten snra kapanırsın diyorlar çünkü benm ailem istemyo.. annem hep benm tarafımda ama babam ve ablamlar..:(onlar istemiyo babama bu konuyu açmadm ama istemediğini bilyorm.. çevremn ne dediği benm için önemli değil.. benmde içimde şimdiden kapanmak var çok özeniyorm onlara.. ibadetlerimi şimdiden yapmaya başladm erkek arkadşm zatn arapça kursuna gidiyor ve çok şey biliyor.. sanada zamanı geldiğinde herşeyi öğreteceğim diyor.. çok iştahlıym çok seviyorum bu konularda konuşmayı.. bana dua edin inş en kısa zaman da kapanırm Allaha emanet olunn..

G

Goldenrose

selamün aleyküm arkadaşlr..bende yeni üye oldum ve iyikide olmuşm:) çok güzel şeylerden konuşuyorsunz.. ben 22 yaşındaym ve bende kapanmayı çok istiyorm.. beraber olduğum erkek arkadşm var ve onun ailesi hacı.. birlikteliğimizi ailelerimz biliyor.. ben onun ailesiyle görüşüyorm ve beni çk seviyrlar :) aslında ailesi şimdiden kapanma mı çok istiyrlr ama evlendikten snra kapanırsın diyorlar çünkü benm ailem istemyo.. annem hep benm tarafımda ama babam ve ablamlar..:(onlar istemiyo babama bu konuyu açmadm ama istemediğini bilyorm.. çevremn ne dediği benm için önemli değil.. benmde içimde şimdiden kapanmak var çok özeniyorm onlara.. ibadetlerimi şimdiden yapmaya başladm erkek arkadşm zatn arapça kursuna gidiyor ve çok şey biliyor.. sanada zamanı geldiğinde herşeyi öğreteceğim diyor.. çok iştahlıym çok seviyorum bu konularda konuşmayı.. bana dua edin inş en kısa zaman da kapanırm Allaha emanet olunn..

Aleyküm selam kardeşim.
Üyelğiniz hayırlı ve daim olsun ihşAllah.
Kendi halinize şüktermeniz gerektiği apaçık ortada:). Birçok kapanmak isteyipte kapanamayan kardeşlerimizin aileleri bu duruma karşı ne yazıkki. En azından sizin erkek arkadaşınızın ailesi ve anneniz sizi destekliyor. Doğruyu biliyor ve hayatınızda uygulamaya çalışıyorsunuz ne güzel.
Yüce Allah en kısa zamanda size kapanmayı nasip etsin. Ablanız ve babanıza da bu konuda hidayet verir ihşAllah.
Dualarım sizin ile.
Allah yar ve yardımcınız olsun.Allah'a emanet olun.
Selam ve dua ile.

güncenur

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun.. evet en büyük desteği ve gücü erkek arkadaşımdan ve ailesinden alıyorum sağolsunlar:)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm selam ve Rahmetullah
öncelikle üyeliğin hayırlı olsun güzel kardeşim:)
arkadaş diye ifade ettiğin kardeşimiz sizin için hayır vesilesi ve islamiyeti yaşama/tmak gayreti içersinde ise erkek arkadaş kavramı uygun değildir diye düşünüyorum..sizin kullandığınız ifadeye karşılık sözlünüz demek istiyorum...Çünkü ikiside zıt kavramlar islamiyetin güzellikleri yaşanırken islamiyete aykırı yaşamamalıyız..islamiyeti yaşamak nasıl bir kimlik ise bir örnek teşkil ediyorsa,zıtlıkları nefsimizle savaşarak ortadan kaldırmalıyız/kaldırmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum...bu konuların hasas konular olduğu kanatindeyim..nasıl tesettür bizim için bir kimlik ve çevremiz için bir örnek,biz ne kadar düzgün taşıma gayretinde olursak çevremizinde tesettür ve islamiyeti yaşama konusunda hasasiyeti,düşünceleri belirginleşecek inşallah..
hakkını helal et biraz uzattım..sadece nasıl doğru ifade edebilirim kendimi diye düşündüm..
herkese bir şekilde Rabbimizin izniyle birşeyler vesile oluyor.sizede sözlünüz olmuş..Çok kez tekrar ediyorum öncelikli niyetimiz Rabbimizin rızası Rabbimizin hoşnutluğu..hayatımızda birileri olmadığında da başörtümüz tesettürümüz bizden bir parça olmalı bizim için leyla değil mevla önemli olmalı,ve tesettürüde bu şekilde yaşamalıyız emanetin güzelliğinin ve sorumluluğunun farkına vararak..yollar dikenli canımız acıyacak ama yolumuz Gül'e doğru doğru istikamette olacak inşallah.
güzel kardeşim bence hiç beklemeyin ve hayırlı adımınızı atın çünkü hayat çok kısa..
hiçbirimizin bir garantisi yok ne güzel anneniz destekçi..siz kendi bahçenizde gül olun belki nice güllerin açılmasına vesile olacaksınızdır..siz bu güzel huzuru yaşayın siz örnek olun Rabbimizin izniyle çevrenizdekilerede vesile olun yeterki hayırlı adımınızı ilk adımı atın..
Rabbim yar ve yardımcınız olacaktır..
Tesettür tarifsiz huzur.ve tarifsiz bir sorumluluk
Rabbim cümlemizi hakkıyla taşıyanlardan eylesin..
tesettür bezden bir parça sadece başörtüsü değil..sizin duruşunuz konuşmanız her haliniz..
siz hayırlı adımınızı attığınızda Rabbim yardımcınız olacaktır..Belki üzüleceksiniz O'nun Celle Celalühu rızası için üzülmüşüz göz yaşı dökmüşüz... ne mutlu inşallah akıttığımız gözyaşlarımız bizi Rabbimizin rızasını kazandırır..
hiç beklememenizden yana yüreğim ve dualarım
Rabbim sizle birlikte bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını meleklerin dualarına mahzar olmalarını nasip etsin inşallah
hayırlı haberleriniz beklemekteyiz güzel kardeşim..
inşallah hepbirlikte sevnip Rabbimize şükür ederiz
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah celle Celalühu emanetsiniz:a07:

güncenur

Kayıtlı Kullanıcı
Bana yanlışlarımı gösterdiğiniz ve değiştirdiğiniz için teşekkür ederim.. yanlışlarım elbette vardır..ne güzel anlatmışsınız herşeyi.. verdiğiniz bilgiler için ALLAH sizlerden razı olsun.. sizlerden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorm.. ve baktıkça ne çok bilmediğim şeyler varmış diyorum.. inşallah ALLAH'ımında yardımıyla kapanacağım çok kararlıyım.. size güzel haberlerle dönmek istiyorum.. dualarınızı eksik etmeyin.. ALLAH'a emanet olun..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
bana yanlışlarımı gösterdiğiniz ve değiştirdiğiniz için teşekkür ederim.. Yanlışlarım elbette vardır..ne güzel anlatmışsınız herşeyi.. Verdiğiniz bilgiler için allah sizlerden razı olsun.. Sizlerden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorm.. Ve baktıkça ne çok bilmediğim şeyler varmış diyorum.. Inşallah allah'ımında yardımıyla kapanacağım çok kararlıyım.. Size güzel haberlerle dönmek istiyorum.. Dualarınızı eksik etmeyin.. Allah'a emanet olun..

allah yar ve yardımcınız olsun.yolunuz açık olsun.
Kadının en güzel zineti örtüsüdür.
Selametle kal.

mir_erhan

Moderator
Esselamü Aleyküm ve Rahmetüllahi ve Berekatüh.

Sevgili Su Eda kardeşimiz yüreğinize ellerinize sağlık
Allah celle celalüh sizlerden razı olsun. çok güzel ifade etmişsiniz. eminim ki kardeşimiz de severek okumuştur.
En doğruları En güzel şekilde söylemek vazifemiz.
Bildiklerimizi eğer uygulamıyor ve paylaşmıyorsak ne denli inançlıyız oda düşündürücü.

Rabbimiz inşallah güzel kardeşlerimize bir an önce hayırlı kapılar ve hidayeti nasip eder.

selam ve dua ile

güncenur

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepinizden razı olsun.. sağolun.. ALLAH'a emanet olun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
barts3awrk3vz11yq6.gif

HEP BİRLİKTE
Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

İnşaallah

G

Goldenrose

Allah razı olsun su eda ablamız. Kırmadan ne güzel açıklamışsınız. Söylediğiniz her kelimeden geleceğime yönelik zeminler hazırlıyorum. Birbirimizden ayrı olsak bile doğru yolda olmamız birlik olmamıza yeticektir buna inanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt