Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
canım Rabbim hiç birimizi şaşırtmasın sen elbetteki örtünmenin sana artık farz olduğunu biliyosun elhamdülillah.Hadi gel kır şeytanın bacağını herkese inat tüm kalbinle seni yaradana sığın O sana şah damarından daha yakın ne hissettiğini ne düşündüğünü senden iyi bilen.Sıkıntımı eğer bu uğurda sıkıntı çekeceksen etrafından tepki alacaksan bununla gurur duymalısın.Allah ın Rasulu Peygamberimiz (sav)ve gelmiş geçmiş nice peygamberler Allah ın emirlerini yayabilmek için ne kadar çok sıkıntı çektiler.bizse sıcak yuvamızda sadece Allah ın emirlerine uymakla yükümlüyüz buda bu kadar ağır olmamalı değilmi bitanem?sen yapıcaksın ben sana inanıyorum.unutma Rabbin seni işiten gören sen O'nun yolunda adım attığında tüm çevrenede hidayet verir inşallah.

G

Goldenrose

canım Rabbim hiç birimizi şaşırtmasın sen elbetteki örtünmenin sana artık farz olduğunu biliyosun elhamdülillah.Hadi gel kır şeytanın bacağını herkese inat tüm kalbinle seni yaradana sığın O sana şah damarından daha yakın ne hissettiğini ne düşündüğünü senden iyi bilen.Sıkıntımı eğer bu uğurda sıkıntı çekeceksen etrafından tepki alacaksan bununla gurur duymalısın.Allah ın Rasulu Peygamberimiz (sav)ve gelmiş geçmiş nice peygamberler Allah ın emirlerini yayabilmek için ne kadar çok sıkıntı çektiler.bizse sıcak yuvamızda sadece Allah ın emirlerine uymakla yükümlüyüz buda bu kadar ağır olmamalı değilmi bitanem?sen yapıcaksın ben sana inanıyorum.unutma Rabbin seni işiten gören sen O'nun yolunda adım attığında tüm çevrenede hidayet verir inşallah.

Saol ablaların güzeli :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
bunu bende çok soruyorum kendime
biliyorum ki kapanacağım zaman alacağım huzuru hiç bir şeyden alamayacağım ve kapanmadığım sürece üzerimdeki bu huzursuzluk gitmyecek rabbim nolur bizede nasip et....:(

Bu konuyu kuzenime açtım. Kuzenim daha çok erken olduğunu söyledi. daha 14 yaşındasın baksana herkes 17-18 yaşında falan kapanıyor sen niye 14 yalında kapanasın falan dedi. ya çok kafam karıştı. onunla konuşurken emindim ama çok vazgeçirici cümleler kurdu. 20 yaşında kapanan biri direk cennete gitse ben 14 yaşımda kapandığımda aradaki 6 sene neden sıcaklara dayanacak mışım! bunun gibi şeyler söyledi.
off yaa :( ondan destek beklemiştim oysaaaaa

Ya arkadaşlar kuzenim az önce mesaj attı. söylediklerimi unutma böyle bir saçmalık yapma dedi. kuzenim böyle değildi benim. namazını bile burakmış. kuzenim bana destek olmuyor bilee!

Esselamu aleyküm ve Rahmettullah..
canım kardeşlerim yazdıklarınızı okuyunca şahsen mutlu olduğum tarafınız..yaşlarınız..maşallah barekallah ne kadar güzelki budurumun idrakindesiniz..herzaman dile getirdiğim bir husus sizin yaşlarınızda tesettürlü kardeşlerimi gördüğümde Maşallah barekallah subhanallah diyorum..yüreğimde farklı bir sevinç ve Rabbimize şükür sedaları..insanın hayatında keşkeler olmamalı aslında ama benim içimde hepbir keşke var..hep dediğim Daha erken tatsaydım bu huzuru ..bu huzur tarifsiz..hep şükür ediyorum Rabbim'e ecel kapımı ozamanda çalmadı..Rabbim'e hamdüsenalar olsun Rabbim bu huzuru yaşattı..herşey Rabbimin lutfu..siz maşallah barekallah bilinçlisiniz.ve en güzel yaşlarınızdasınız...Hz.Ayşe(ra.)Hz Hatice(ra.) validelerimiz gibi..çok güzel yaşlarda rotanızı doğru yöne çevirip..islamiyet adına tebliğ adına ve kendi hayatınız adına yol alabilirsiniz..en güzel yol..güllerle bezenmiş..bir yol..gülün dikeni var ama sonunda Gül'eulaşmak olunca dava dikenler açıtmıyor insanın canını duyduğun huzur herşeyi unutturuyor insana..ömür çok kısa hayat dediğin ince bir çizgi..kuzenin 17-18 yaş demiş..ama bakalım okadar zaman varmı..bunun garantisi yok..ölüm ne gence ne yaşlıya bakıyor..hepimiz bunu çok iyi biliyoruz..hepimiz bir sınavdayız..hepimiz öğrenci olduk..sınıfı geçmek ne kadar önemliydi bizim için belli bir sorumluluğumuz vardı..dünyalık sınavlarda bile bu kadar telaşlanıp önemserken herşeyi..
Ya ahiretimiz için sınavımız ne olacak..belki çok doğru değiliz.. bu yolda hatamız günahımız çok ama tek bildiğimiz şey Çok Merhametli Rabbimiz var..hiç birşey yapmamaktansa gayret etmek..çabalamak...iyidir..Duamız Rabbimizin razı olduğu kullardan olmak Rabbim inşallah nasip eder..
tesettür ,namaz gibi geliyor bana hep kaygılanırız..Ya son nefesimizi son namazımızı kılmadan verirsek..Rabbimiz'e nasıl hesap veririz diye..
aslında hepsi bir bütün..bu nedenle islamiyette huzur islamiyeti yaşayabilmekte..benimde kaygım buydu..Ya tesettürsüz gidersem Rabbimin huzuruna..O'na Celle Celalühu nasıl hesap vereceğim..Rabbim bunu emir etmiş..şükürler olsun Rabbime nasip etti..Rabbim bu kıymetli emaneti hakkıyla taşıyanlardan eylesin bizleri..bu nedenle can kardeşlerim hayırlı adımlarınızı bir an önce attın..bu güzel huzura kavuşun..hepinize duacıyım..Rabbim bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin..tesettür yakışırmı yaşım küçük vs. bir sürü vesvese..biz tesettürü bize yakışsın diye taşımıyoruz Rabbimizin emri olduğu için taşıyoruz..yeterki Rabbimiz razı olsun ..Rabbimiz beğensin bizi..en önemlisi..tesettürün çok kıymetli bir emanet olduğunu bilerek taşımalıyız..şunuda belirtmek isterimki..tesettür tarifsiz bir huzur baş tacı nur..
tesettürünüze büründüğünüzde kavuştuğunuzda anlayacaksınız ki eksik yanınız tamamlanmış..sizin bir parçanız olmuş..burada birçok kardeşimizin hikayesi var hikayemiz var..tek ortak nokta nefste yapılan savaşta siz nefsinizi yendiğinizde geriye baktığınıda ne kadar çok abartmışım vesveselerimi önemsemişim..keşke daha erken tatsaydım bu huzuru olacak..size sevinç göz yaşı ve şükür duaları kalacak..
sizlerde inşallah en kısa zamanda hayırlı adımınızı atar biz kardeşlerinizin yüreklerini sevindirirsiniz..
farkına varmadan çok uzatmışım..bunu hep yapıyorum ama inanın farkına varmadan yazıyorum..
Hakkınızı helal edin..
selametle kalın canlar
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
B)​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve Rahmetullah

Esselamu aleyküm ve Rahmetullah

Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

Kendini ALLAH'a Celle Celalûhu teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?
Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Tebliğe ve desteğe devam inşallah​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

Örtüm' Rabbim'in Emridir, Dara Çekseler AÇMAM ! Mekke'de ' S ü m e y y e ' yim Ben ! Ebu Cehil'den KAÇMAM...!

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Yahu kardeşim ne demem lazımsa söyleyinde onu diyeyim

kardeşim bence sizin için hiçbirşey söylememek daha hayırlı hidayet dileklerinizede hem kendi adıma hemde kardeşim adına amin diyorum ama kendiniz içinde bol bol isteyin çünkü bakış açınızı anlamak mümkün değil!

illada bir şey söyleyip fitne katıcam ortaya diyorsanız emin olun kulak asmıyacağız yok ben yardım etmek istiyorum diyorsanız buyurun dinleriz allah razı olsun da deriz...
allaha emanet..

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bence sizin için hiçbirşey söylememek daha hayırlı hidayet dileklerinizede hem kendi adıma hemde kardeşim adına amin diyorum ama kendiniz içinde bol bol isteyin çünkü bakış açınızı anlamak mümkün değil!

illada bir şey söyleyip fitne katıcam ortaya diyorsanız emin olun kulak asmıyacağız yok ben yardım etmek istiyorum diyorsanız buyurun dinleriz allah razı olsun da deriz...
allaha emanet..

Burada bir fitne çıkarmak isteyen varsa O'da sizsiniz...Ben başka birinin yazdıklarına cevap vermişim, siz sazan gibi araya girip ''Fitne'' sokma peşindesiniz..Sizi Cenab-ı Allaha havale ediyorum...

G

Goldenrose

Burada bir fitne çıkarmak isteyen varsa O'da sizsiniz...Ben başka birinin yazdıklarına cevap vermişim, siz sazan gibi araya girip ''Fitne'' sokma peşindesiniz..Sizi Cenab-ı Allaha havale ediyorum...

Lütfen biraz terbiyeli olun. Bir müslüman bir müslüman kardeşine nasıl olur da '' sazan '' der ?
Bu yaptığınız hem günah hem de kalp kırıcı birşey. Lütfen ilk başta terbiyenize sahip çıkın ondan sonra ilknur kardeşimi yargılayın. Derhal sizi admine şikayet ediyorum! Sizin gibi insanların bu sitede işi yok!

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Lütfen biraz terbiyeli olun. Bir müslüman bir müslüman kardeşine nasıl olur da '' sazan '' der ?
Bu yaptığınız hem günah hem de kalp kırıcı birşey. Lütfen ilk başta terbiyenize sahip çıkın ondan sonra ilknur kardeşimi yargılayın. Derhal sizi admine şikayet ediyorum! Sizin gibi insanların bu sitede işi yok!

Bende sizi Allah'a havale ediyorum...Bakalım hangimizin şikayet kapısı büyük

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
bir şey söyleyip fitne katıcam ortaya diyorsanız emin olun kulak asmıyacağız yok ben yardım etmek istiyorum diyorsanız buyurun dinleriz allah razı olsun da deriz...
allaha emanet..

Peki siz bu uslubu beğendinizmi?

G

Goldenrose

İster ilknur kardeşimiz size kafir desin ister akla hayale gelebilecek tüm kötü sözleri küfürleri söylesin sizin yine de o şekilde cevap vermeniz çok günah. Müslümanlık böyle birşey mi ya ? sazan kelimesi yerine ilknur kardeşim öyle demeniz doğru değil gibilerinden nazik bir şekilde uyarabilirdiniz. Bu çok mu zor ? Bana değil ALLAH 'a hesap vericeksiniz. Size tavsiyem peygamber efendimizin ahlakını biraz okuyup öğrenmeniz. Belki biraz yararı olur.
Selametle

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
İster ilknur kardeşimiz size kafir desin ister akla hayale gelebilecek tüm kötü sözleri küfürleri söylesin sizin yine de o şekilde cevap vermeniz çok günah. Müslümanlık böyle birşey mi ya ?

Sizin şu yazınızı okuyupta size hak verecek varmı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt