Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Küçücük bir kızın içindeki başörtü ve ALLAH sevgisi...(İbretlik ve yaşanmış hikaye)

Başörtüsü ile ilgili herkesin bir örtünüş hikâyesi ve daha sonrasında yaşadığı müsbet ya da menfî hadiseler vardır. Kızım, başını henüz birinci sınıfa giderken örtmüştü. Yedi-sekiz yaşlarındaydı. Fırfırlı, süslü, güzel ve küçük başörtüleri vardı. Büyük, küçük herkesin ifadesi ile, başörtüsü çok yakışıyordu ona. Bazı büyük hanımlar, “Böyle güzel yakışsa biz de örtünürdük” diyorlardı ama, bu tabiî ki mazeretti. Sanki sadece yakışanlar örtermiş de, yakışmayanlar o emirden muaf tutulmuş gibi. Bazen de çok küçük olduğunu, daha sonra da örtse olabileceğini dile getirirlerdi. Bir gün dedim:

“Şu anda başınızı örtmenize engel nedir?”

Dediler ki: “Yaşımız epey geçti, zor geliyor. Belki daha erken olsaydı, nefsimize zor gelmezdi.”

“Bakın, kendiniz îtiraf ettiniz işte, ben kızıma 15-16 yaşından sonra örtünmesini teklif etsem, belki zor gelecek, kabul etmekte zorlanacaktı.”

“Doğru!” dediler. Bu arada bir soru daha buldular.

“Peki şu anda sizin zorunuzla değil de, kendi arzusu ile mi örtünüyor acaba, ne dersiniz?”
Ben de şu hadiseyi anlattım onlara:

“Birgün, bir kaç genç kız gelmişti, hemen yanımızdaki meslek lisesinden. Başörtüsü hakkında, ahiret, cennet ve cehennem hakkında çok çok konuştuk onlarla. Sonradan okul haricinde başlarını örtmeye başlamışlar. Onlar gittikten sonra kızımla başbaşa kalınca ona sordum. Biraz da örtünmesindeki şuur derecesini merak etmiştim. Acaba neyi, ne kadar anlıyor du?

“Kızım, sen daha pek küçüksün. İstersen bir-iki sene sonra da örtünebilirsin. Seni zorlamış olmayalım, ne dersin?”

Bir an durakladı. Sonra gözlerinden inci gibi yaşlar dökülme ye başladı. “Anne, o kızlara anlatırken de dedin, ölüm ne vakitte gelecek belli değil. Beni cehenneme mi lâyık görüyorsun. Ya olur da ben böyle küçük yaşımda ölürsem, Allah’a ne cevap vereceğim? Ben başımı bir kere örttüm, artık açmam!”

Hanımlar ibretle dinlemişlerdi ve onlarında gözlerinde yaş vardı. Dedim ki, “Şimdi şu cevap, şuursuz bir cevap mı? İstemeyerek yaptığına dair ne hissettiniz?”

“Tamam. Zorlamadığınıza dair kanaat sahibi olduk. Zaten o küçük kız, fırsat buldukça, bahçede otururken herşeyi bize anlatıyor. Etkilenmiyor değiliz, ama yapamıyoruz işte. Ne mutlu ona!”

Bir gün kızımı bakkala yollamıştım. Daha sekiz yaşlarındaydı. Çocukluk bu ya, başörtüsünü evde unutup gitmiş. Siparişlerini vermiş. Bakkal hazırlarken birden “Bakkal amca, sen hazırlayadur. Ben başörtümü evde unutmuşum! Gidip örtüp geleyim.!

“Kızım alacaklarını vereyim de, öyle git. O zaman örtersin.”

“Olmaz! Hemen gidip, almam lâzım. Gecikemem!”

Adamcağız hem gülmüş, hem düşünmüş. “Peki o halde, ört de gel başörtünü” demiş. Sonradan, bana da anlatmıştı bu hadiseyi bakkalımız. “Çok hoşuma gitmişti onun şirin hali. Küçük ama, şuurlu” demişti.

Yine birgün bakkalda, son derece açık ve yaşlı bir bayan, küçücük kızıma çıkışmış: “Bak bana! Niye örtünüyorsun sen? Cevap ver!” demiş. Dükkân, müşteri dolu… Herkes sıra bekli- yor. Böyle amansızca soru soran bir kadına, çocuğun ne cevap vereceğini merak ederek, beklemeye başlamışlar. Kızım hiç bozuntuya vermeden, soruyu ona iâde ederken, “Siz neden örtünmüyorsunuz ki? Siz cevap verin, ben de cevap vereceğim!” Kadıncağız kızarmış. Hiçbir cevap veremeden, öylece donmuş kalmış. Alacaklarını almadan, çıkıp gitmiş. Eve gelince sormuştu kızım: “Anne ne o cevap verdi, ne de ben. Ama bakkaldaki herkes benim başımı okşadı, neden?”

İşte böyle. Çocuk bile olsa, başörtüsü ile ilgili birçok macerası çıkabiliyor demek. Hatırladıklarım bu kadar. Elbette daha pek çok vardı. Fakat, bunlar da epey ibretli, ne dersiniz?

........ALINTI.......

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ar.jpg

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim herkese kapanmayı nasip etsin çok şükür ben de 2 ay oldu kapanalı çoook çookk şükür ki huzura erdim allah açık olan kardeşlerimede naip etsin ....

engel diyince dün başımdan geçen konuşmayı paylaşmak istiyorum .
dayım beni 3 yıla yakın görmemişti dün görüştük ve beni ilk gördüğünde çok şaşırdı ve dediki seni kapalı gördüğüm için çok üzülüyorum neden niçin gibi sorularla sorgulamaya ve kızmaya başladı baş örtümden dolayı ve ben çoook ama çoook üzüldüm bu düşüncede oldugu için ...
bende dayıma dedim ki sen bana örtümden dolayı üzüldüğünü söyledin ya benim kalbimi çok kırdın tamir olamıcak şekilde diye cvp verdimm.
arkadaşlar böyle olumsuz tepkilere alışmamız lazım böyle karşı gelen ler için üzülüyorum onlar için üzülüyom kendim için asla bir üzüntü bir pişmanlık kesinlıkle yok tam aksine geçmişte daha önceden bu huzura ermedim diye kızıyorum kendime....
çok şükür ki baş örtüm var çok şükür

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
size bişey soracam cv p yazarsanız sevinirim arkadaşlar ..
Kpss için başvuru yapıcam ama sınava girerken örtülü almıyolar biliyorsunuz bu sorunu .
. birde başvuru yaparken baş örtülü olmaz diyolar. bende kararsızım girmeme taraftarıyım örtümü açınca kendimi kötü hissedicem o psikolojiyle nasıl sınava giricem onu da bilemiyorum o yüzden girmeyi örtümü kabul etmediklerinden dolayı girmeyi düşünmüyoruım ...
SİZCE YANLIŞMI DÜŞÜNÜYORUM BU KONUDA

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim herkese kapanmayı nasip etsin çok şükür ben de 2 ay oldu kapanalı çoook çookk şükür ki huzura erdim allah açık olan kardeşlerimede naip etsin ....

engel diyince dün başımdan geçen konuşmayı paylaşmak istiyorum .
dayım beni 3 yıla yakın görmemişti dün görüştük ve beni ilk gördüğünde çok şaşırdı ve dediki seni kapalı gördüğüm için çok üzülüyorum neden niçin gibi sorularla sorgulamaya ve kızmaya başladı baş örtümden dolayı ve ben çoook ama çoook üzüldüm bu düşüncede oldugu için ...
bende dayıma dedim ki sen bana örtümden dolayı üzüldüğünü söyledin ya benim kalbimi çok kırdın tamir olamıcak şekilde diye cvp verdimm.
arkadaşlar böyle olumsuz tepkilere alışmamız lazım böyle karşı gelen ler için üzülüyorum onlar için üzülüyom kendim için asla bir üzüntü bir pişmanlık kesinlıkle yok tam aksine geçmişte daha önceden bu huzura ermedim diye kızıyorum kendime....
çok şükür ki baş örtüm var çok şükür
maşallah kardeşim senin adına çok sevindim.ne güzel bu huzuru tatmak nasip olmuş sana da.
ve onu çekinmeden ,başkalarının kınamalarından korkmadan cesurca başında taşıyabiliyorsun.
ne mutlu sana...Rabbim sana cennette en güzel yerleri versin inşAllah.
O'nun rızasını kazanan sevgili kullarından olman dileğiyle Allah'a emanet ol.
selam ve dua ile...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

haydi kardeşlerim ertelemeyin,beklemeyin..
niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

haydi kardeşlerim ertelemeyin,beklemeyin..
niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..
yüreğine sağlık abla..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
Berat ablacığım mir erhan değerli kardeşim yazdıklarınız insanın yüreğini sızlatıyor
Birbirinden kıymetli kelimler inci tanesi gibi yürekleri aydınlatıyor..inci tanesi gibi hasas bir okadar etkileyici çok ince bir çizgi..kelimeler yürekten dökülünce cümlelere hisler kelam olunca diyorsun bu kadar güzel ifade edilebilir/hissetirilebilir.. yüreklerinize sağlık..bu kıymetli yazılarınızdan nasiplenenlerden olmamız duasıyla inşallah..
aylin tekdileğim şehadetgülü tekdileğim sümmeye leyfennur can kardeşlerim herdaim yürekleriyle destek olan isimlerini bilip bilmediğim değerli kardeşlerim..yüreklerinize sağlık
Rahman Celle Celalühu sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah
yüreğimin bir yanında hüzün var yürek sızlıyor..bir yandan şükür sedası yükseliyor..
YaRab Senin rızan için Tebliğ ve desteğe devam eden değerli kardeşlerimden razı ve hoşnut ol..şükürler olsun ki Rabbime sizin gibi değerli ablalarım abilerim kardeşlerim var..
hepinizin yazılarını okurken duygulanmamak elde değil..Maşallah Barekallah subhanallah Rabbim siz ve sizin gibi ablalarımızın abilerimizin kardeşlerimizin sayısını artırsın inşallah..
bizleri nasiplenenlerden eylesin inşallah..
selametle kalınız
selam ve baki dualarımla
En Güzel Allah Celle Celalühu emanetsiniz
B)

Selamün aleyküm benim canım...

Bazen inan kelimelerle ifade edemediğim duyguları bir arada yaşıyorum. Keşke demek istemesem bile keşkelerim çok.Ama bunada şükür artık yolumu daha iyi biliyorum daha iyi dinliyor daha iyi duyuyorum.Sendeliyoruz belki çoğu zaman ama asla vazgeçmiyorum vazgeçmesinlerde.Bu yol HAK yolu ise niye başkalarına kulak asayım ki. AYÇA kardeşimin durumuna çok üzüldüm ki açıldığını düşünüyorum malsef :( Şimdi kendimede kızıyorum belkide o bunları yazarken ben sitede olsaydım kim bilir belki vesile olabilirdim belki vazgeçirebilirim belki
tesir ederdi ama olmadı işte :(

elimden gelse keşke adam akıllı anlatabilsem hayırlara vesile olabilsem. Kimseyi kırmadan üzmeden en başta RABBİMİN iznini ve rızasını alarak hayata onun istedği yoldan devam edebilsem :(

anlayacağın bende iyi değilim :( inşa-ALLAH herşey ve herkes RABBİMİN YOLUNDA KARDEŞCE ÜZÜLMEDEN KIRILMADAN YÜRÜRLER.

uzak kalsamda siteye her gönlümde ayrı bir yeri var :(

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI günler herkese;
canım okadar sıkkınki yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim..
ben grafikerim daha yeni işten çıktım ve iş ararken bir bir kapılar kapanıyor.. sebeb: TESETTÜRLÜ olmak.. tesettürü bağnazlıkla cahillikle benimsiyorlar.bunun için dimdik ayakta durmalıyız böylelerine inatt...dahada çok önemsemeliyiz BAŞÖRTÜMÜZÜ.. RABBİM yardımcımız olsun...

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI günler herkese;
ben grafikerim daha yeni işten çıktım ve iş ararken bir bir kapılar kapanıyor.. sebeb: TESETTÜRLÜ olmak.. tesettürü bağnazlıkla cahillikle benimsiyorlar.bunun için dimdik ayakta durmalıyız böylelerine inatt...dahada çok önemsemeliyiz BAŞÖRTÜMÜZÜ.. RABBİM yardımcımız olsun...

haklısın kardeşim kapalıya iş seçenegi cok az..
ne zamandır iş arıyorum ama örtümden dolayı donus olmadı..acıkken cok yerden iş basvurularıma cvp geldi. ama takdir Allahtan vardır bunlarda bir hayır..Rabim örtümüzden gecirmesin inşaAllah.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI günler herkese;
gülşah kardeşim takma kafana bırak onlar tesettürü cahillikten saysınlar biz şunu bilioruz ki %98 müslüman bi ülkede başörtüsü yasağı olması en büyük cahilliktir allah sabır versin kıyamet günü bütün haklarmızı alıcaz tek tek allaha emanet ol...

-Hb-

Kayıtlı Kullanıcı
Başlığı elimden geldiğince okumaya çalıştım ve çok hoşuma gitti yazılanlar allah hepinizden razı olsun.Bende 14 yaşında kapanmıştım çok şükür.Hiçte açmayı düşünmedim.Kapanmak isteyen ablalarıma kardeşlerime söylüyorum bir kez kapansalar o huzuru güzelliği hissetseler bir daha açmayı asla düşünmezler.Rabbim herkese kapanmayı bizlerede bu güzelliği devam ettirmeyi nasip etsin.

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar kardeşlerim. Allah' ın selameti ve bereketi üzerinize olsun...

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.arkadaşlar nasılsınız?ne zamandır siteye giremiyorum.neler oldu bitti bilmiyorum..okulumu bitirdim ve iş arıyorum.ramazanın ilk günü kapanmak istiyorum bana dua edin emi.ailemle konuştum gene babam baskı yapmam dedi ama istemiyolar kapanmamı.annem hakkımı helal etmem dedi eğer kapanırsan.böyle diyor ne yapmam gerekir.annem hakkını helal etmeyecek zor durumda kaldım yardımcı olun..ceylan canım buralardamısın nasılsın?

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.arkadaşlar nasılsınız?ne zamandır siteye giremiyorum.neler oldu bitti bilmiyorum..okulumu bitirdim ve iş arıyorum.ramazanın ilk günü kapanmak istiyorum bana dua edin emi.ailemle konuştum gene babam baskı yapmam dedi ama istemiyolar kapanmamı.annem hakkımı helal etmem dedi eğer kapanırsan.böyle diyor ne yapmam gerekir.annem hakkını helal etmeyecek zor durumda kaldım yardımcı olun..ceylan canım buralardamısın nasılsın?

Ve Aleyküm selam canım hamdolsun iyim inşallah sende iyisindir...Hoşgeldin:a12:..seni yeniden burada görmek çok güzel..
birde hayırlı ve bizleri mutlu eden bir haberle gelmen..
İnşallah canım en kısa zaman tesettür nuruyla nurlanırsın..
Bu yol hak yolu olunca belki dünya gözüyle sıkıntı gibi gözüksede bir takım durumlar yaşabilirsin..ama manen tarifsiz bir huzur nefisle Cihad Rabbe yaklaştıran hak yolda yürümemizi sağlayan maneviyat yüklü adımlar..
Ne mutlu bu yolda yürüyenlere...
canım şimdi şeytan nefis şuan ailenle sana yaklaşmaya çalışıyor..
şimdi birde bizim için anne baba hakkı önemli önemsediğimiz bir durum..
yani nefis sağ tarafımızdan yaklaşıyor... bu durumda en önemsencek söz Tabiki Rabbimizin sözü..
Rabbim Kulunu çok iyi biliyor/ kulum aslında hiç teredüt etmeden benim verdiğim emri yerine getirmeli noktadan sonra virgül ile ilerleyip nefise açık kapı bırakmamalı dediği gibi hemen merhametinden hüküm vermiyor diyor ki benim kulum unutabilir nefisine uyabilir ama ben kulumu çok seviyorum onun daha iyi bir şekilde emirlerimi anlaması için ona en güzel mektubu Kuran_ı Kerim'i gönderdim..Birde bunları uygulaması kolay olması için kendi türünde insan en güzel rehber peygamber En Sevgiliyi sallahu aleyhi veselem'i gönderdim..Nefsiyle cihat yaptığında onu aydınlatacak en güzel yol göstericileri..
demekkki biz kullarada Rabbimizin kelamını okumak düşüyor..
ozaman hiç durmadan bakalım anne baba hakkı için bize Rabbimizin emrini yerine getirmede Rabbimiz bize ne diyor…
öncelikle Rabbimiz onlara saygı içersinde incitmemiz gerektiğini haklarının çok önemli olduğunu bize buyuruyor. ama kulum eğer benim emir ve yasaklarım dairesinde annen baban bile olsa karşı çıkılıyorsa benim emrim önce gelir buyuruyor..
Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke edinmesini) tavsiye ettik... (Ankebut Suresi, 8)

Ancak bu ifade, anne-babanın her isteğini kayıtsız şartsız yerine getirme, her konuda onlara boyun eğme anlamına gelmez. Ayette belirtilen, anne-babaya karşı saygılı, ölçülü, anlayışlı, tatlı dilli bir tavır takınılması; üzücü, incitici, kalp kırıcı söz ve davranışlardan kaçınılmasıdır. Fakat bu, dini konularda, Allah'ın emir ve yasaklarını içeren konularda taviz vermeye varan bir tutum değildir. Aynı ayetin devamında bu saygı ve anlayışın sınırları şöyle bildirilmiştir:
... Eğer onlar, hakkında bilgin olmayan şeyle Bana ortak koşman için sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda, onlara itaat etme. Dönüşünüz Banadır. Artık yaptıklarınızı size haber vereceğim. (Ankebut Suresi, 8)

Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır. Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban), hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme ve dünya (hayatın) da onlara iyilikle (ma'ruf üzere) sahiplen (onlarla geçin) ve Bana 'gönülden-katıksız olarak yönelenin' yoluna tabi ol. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, böylece Ben de size yaptıklarınızı haber vereceğim. (Lokman Suresi, 14-15)

Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir
.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın

( lokman 33)

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (Enam Suresi, 32)

Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur. (Hud Suresi, 15-16)

Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler. (Yusuf Suresi, 40)

Kuran'da bildirildiği gibi, "Şüphesiz, bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir." (Müzzemmil Suresi, 19)

Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. Kim Allah'ı, Resûlü'nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar Allah'ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 55-56)

Canım ailemize anlatmaktan yılmadan anlatacağız onların olumsuz tavırlarına karşı sakin ılıman onları kıracak kelimeler kullanmadan bu yolun güzelliğini hal ve tavırlarımızla anlatacak ve bu yolda yürümeye ve onlar için Rabbimize sığınıp çok dua etmeye devam edeceğiz..inşallah
Rabbim büyük Rabbim nasip ederde ailene hayır yönünde vesile olursun..belki senin bu kararlılığın onların hayır yönünde adım atmalarını sağlar inşallah
Ömür dediğin çok kısa ve bir anımızın garantisi yok anne baba evlat mal mülk hepsi sınavın bir parçası bu nedenle hayırlı adımlar için beklemeyelim şeytan ve şeytanın avukatı nefsimizin tuzaklarına düşmeyelim/düşmemeye gayret gösterelim inşallah
Rabbim bizi bir an bile nefsimiz ile baş başa bırakmasın inşallah
Rabbimizin razı olduğu kullardan olabilmemiz duasıyla
Canım can kardeşim ceylan ve can ablacığım beraat ablacığımı bende merak etmekteyim..inşallah iyidirler iyi olmalarına duacıyız..
Canım selametle kal
Selam ve baki dualarımla
En Güzel’e Allah Celle Celalühu emanetsin:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar kardeşlerim. Allah' ın selameti ve bereketi üzerinize olsun...

Ve aleyküm selam ve Rahmetullah ablacığım:a12:
hayırlı ve bereketli günlerB)
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07:​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt