Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
11384.jpg

Bakmayın yüzümün karalığına;
Biraz Bilalden biraz Ömerdendir.
Biraz toprağımın renginden;
Ve belkide günahımın eseridir.
Örtüm Fatmadan, Sümeyyeden emanettir.
Ağlasada öz yurdumda örtüm;
O benimdir sancağım;iffetimdir.
Horgörmeyin sadakatim aslımın gereğidir.
Bir mekanda hala okunuyorsa ezanlar,
Bilaller ölmemiş dirilmiştir.
İnilti sesleri geliyorsa ukbadan;
Musabların tevbesinin sesidir.
Doymuyorsa artık gönüller;
Peygambere özlemin ifadesidir.
Alna varılan secdeler gerekir....

alıntıdır..
Rabbimizin izniyle emanetimize sahip çıkalım
Rabbim bütün kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmalarını
Cümlemize emanet olan tesetürü/müzü hakkıyla taşımamızı nasip etsin
inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini ALLAH'a Celle Celalühu teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu itaat ediyorum!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu teslim oldum!!
BENİM/BİZİM DAVAM/IZ BEŞERİ DEĞİLKİ ÜMİDİM/İZ KIRILGAN OLSUN

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim,

seni ben de hatırladım, siteye bu konumuz sayesinde üye olmuştum, senin yazılarını hatırlıyorum. Yaşının benden çok küçük olmasına rağmen tesettürlü olduğun için imrenmiştim sana.

Yazını yazdığın gün okudum, ancak hemen cevap yazmak istemedim, ne diyebilirim diye çok düşündüm, çünkü yazdıkların canımı çok sıktı kardeşim, bu duygusallıkla yanlış anlaşılabilecek kelimelerin ağzımdan çıkmasından korktum. Biz demiyor muyduk burada her şeyimiz, ibadetlerimiz, tesettürümüz Allah Celle Celalühu rızası içindir diye, hesabımızı herkes gibi tek başımıza Rabbimize vereceğiz diye... Gerçekten o kadar üzüldüm ki, o gece sıkıntıdan duramadım. Değerli kardeşim, üzerinizdeki baskıdan dolayı yorulmanız çok normal, ancak açılmak asla ve asla çözüm değil. Geçen ay eşimin teyzesinin torununun düğünü vardı Kütahya'da, biz de oradaydık, herkes bir süslü püslü giyinmiş ki sorma, mini etekler, askılı elbiseler... Gelin evinde bütün kızlar süsleniyor püsleniyor, makyajını yapıyori parfümler sürünüyor, ancak ikiz kız kardeşler var köşede duran, daha 14-15 yaşındalar belki, eşarbıyla, pardüsesiyle hanımca oturuyorlar, gözlerinde ben niye buradayım bakışları var ama acizliklerinden dolayı değil, hemcinslerine karşı duydukları utançtan dolayı. O kadar başları dik ve yaşları küçük olmasına rağmen tercihlerinin bilinci içindeler ki, mest oldum onları görünce. Bütün gece gözlerim üstündeydi, hem kınada hem düğünde. Tesettürlü oluşları arkadaşları olmasını, onlarla sohbet etmesini engellemiyordu..

Sen de onlardan biri olabilirsin, henüz geç değil kardeşim, biz anamız babamız, eşimiz istediği için değil, RABBİMİZİN RIZASI İÇİN tesettürlüyüz. O Celle Celalühu yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de EMRETTİĞİ İÇİN kapalıyız, bu sıcak yaz günlerinde, mübarek aylarda oruçluyken dışarı çıktığımızda pardesümüz üzerimizde, biz de biliriz tiril tiril elbiselerle dışarı çıkıp serinlemeyi, ancak bize farz olarak verilen bir emir var, bunu yerine getirmek zorundayız. Ebedi ahiret hayatında sıkıntı çekmektense, azap görmektense, şu geçici dünya hayatında azıcık üzülürüz, sıkılırız çok mu?

Namaz kılmak, oruç tutmak, Kur'an okumak tabi ki önemli, bunlara tabi ki devam edin, etmek zorundayız, ancak okuduğumuz bize gönderilen yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki yazılanları kabul etmek, emirleri yerine getirmek de zorundayız kardeşim, TESETTÜR de bu emirlerden birini oluşturur. Sizi zorlayan nefsiniz, bol bol Euzu besmele çekin, Ayetel Kürsi, Felak, Nas okuyun, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini okuyun (ayetlerin nelerden bahsettiğini anlamanız için)

Ailemde tek kapalı benim diyorsunuz, ne güzel işte, ilk nur saçan siz olmuşsunuz, neden bu nurunuzu başkalarına da bulaştırıp, onları da tesettür ayrıcalığıyla şereflendirmiyorsunuz?

Eğer yanlış anlaşıldıysam affola, lütfen hakkınızı helal edin, hayırlı haberlerinizi beklemekteyiz değerli kardeşimiz,

Selam ve dua ile, Allah'a Celle Celalühu emanet olun, O Celle Celalühu en güzel vekildir, O Celle Celalühu her şeyin en iyisini bilir.

Selamunaleyküm arkadaşlar (umarım beni hatrlayanınız vardır)

çok büyük sınavlardan geçiyorum bu aralar. Kapanmak için bu sitede neler konuştuk neler yaptık ve başarmıştık takiiiii düne kadar :(üzülürek söylüyorum bunu açılıyorum sanırım kafam çok karışmış durumda hatırlayanlar vardır ailemde daha doğrusu sülalemde hiçç kapalı yok ve bu durum zaman geçtikçe anlıyorum ki beni çok yormuş üzerimde bi baskı hissediyorum geçen gün nişana gittik okadar kalabalığın içinde tek kapalı ben çok garip oldum ister istemez suratım asıldı dünde nişan yemeği vardı ve çok kalablıktı gitmek hiç istemedim biliodum ki kendimi yine böyle hissedicektim ama çok ısrar ettiler çok kaliteli biyerdi Allah cc bildiğini sizden saklamak istemem başımı açık gitmek zorunda kaldım başka türlü gidemezdim:( onların arasında benim işim ne diye düşünüodum fakat onlar benim ailemdi çok günah Rabbimin huzuruna ne yüzle çıkıcam bnuda bilmiyorum insanlar neder onu hiç bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ya kapalı durup ailemden soyutlucam yada açılıp onlar gibi olucam offf namazlarıma devam edip kuranımı okuyp orucumu tutmaya her halukarda devam edicem çok utanıyorummmm:(Rabbim beni affedermii kii çok şeyler zoruma gidiyo arkadaşlar inanın sınava giriyorum başını aç diyolar iş görüşmelerine gidiyorum kapalıyım diye almıyolar e bu seferde yine ailemin tepkisini çekiyorum bu seferde ben huzurla taşıyamıyorum Allahım beni affett.....!

mir_erhan

Moderator
11384.jpg

Bakmayın yüzümün karalığına;
Biraz Bilalden biraz Ömerdendir.
Biraz toprağımın renginden;
Ve belkide günahımın eseridir.
Örtüm Fatmadan, Sümeyyeden emanettir.
Ağlasada öz yurdumda örtüm;
O benimdir sancağım;iffetimdir.
Horgörmeyin sadakatim aslımın gereğidir.
Bir mekanda hala okunuyorsa ezanlar,
Bilaller ölmemiş dirilmiştir.
İnilti sesleri geliyorsa ukbadan;
Musabların tevbesinin sesidir.
Doymuyorsa artık gönüller;
Peygambere özlemin ifadesidir.
Alna varılan secdeler gerekir....

alıntıdır..
Rabbimizin izniyle emanetimize sahip çıkalım
Rabbim bütün kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmalarını
Cümlemize emanet olan tesetürü/müzü hakkıyla taşımamızı nasip etsin
inşallah

Selamün Aleyküm.

Selamların en güzeli olan Allah celle celalüh ün selamları üzerinize olsun kardeşlerim.
Sevgili Sueda bacım kardeşim Rabbim sizleri bu yoldan asla ayırmasın ve her harfi karşılığını Ganiyy ismi hürmetiyle kat kat fazlasıyla versin.
Yazılarınız o kadar güzel ki o kadar candan el uzatıyorsunuz ki duyguları zirveleştiriyor bu halleriniz.
Yalnızca dilimde dua ile destek çıkarım ben yetişemiyorum bu aralar. Ama sizlerin yazılarını okudukça Hamd ediyor defalarca şükrediyorum.
Rabbim sizden razı olsun. CEYLANTUR kardeşimizin de yazısı çok güzeldi Allah hepinizden razı olsun.
Ellerinize yüreğinize sağlık.

Selam ve Dua ile

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm…
Sevgili Makbergülü kardeşim
Maşallah . Ellerine sağlık o kadar güzel bir yorumu bizimle paylaşmışsınız ki
Ve çok önemli birkaç noktaya değinmişsiniz inşallah iyi anlayıp hakkıyla uygulayanlardan oluruz.
Allah celle celalüh sizden razı olsun.

Selam ve dua ile
rabbim iyi dileklerinden dolayı senden de razı olsun.canım kardeşim ben 32 yaşındayım ve okumaya ilk başladığımdan beri kitab elimden düşmez.okumaya öyle düşkünüm ki bilinsin diye söylüyorum.özelimi sizlere yazmamın sebebi hayatımda yaşadıklarımdan dersler çıkartan olabilir diyedir..benimde aile çevrem kapalı insanlarla dolu ama inan okuyan tek kız ben oldum.bunun savaşını vermekte öylesine güçtüki ilkler her zaman çaba istiyor...özveri,azim istiyor...ben okumak uğruna neler yapmadım ki..ilk okulu bitirdiğim sene okul birincisiydim müdürüm anneme ne olur okutun bu kızı demesine rağmen annem okutmak istememişti.o zamanlar i.h.liseleri bu kadar yaygın değildi.diyorum ya okuyanlarda hep erkeklerdi ailede...ne yaptıysam ailemi ikna edemedim...anneciğim ilim,irfan öğrenmem için beni kuran kursuna gönderdi.yaşıtlarım orta okula giderken bende yatılı kursa gittim.(iyikide gitmişim kuranı çok güzel okuyabilmemi ordaki hocalarıma ve küçük yaşta öğrenmeme borçluyum)...bir sene sonra tekrar okul için aileme baskı yapmaya başladım.ama yine ikna edemedim..onlara göre okuyupta ne olacaktı....
bu arada seneler geçerken ben hep elimden kitap ,dilimde okulu eksik etmedeim.bir yandan dikiş,nakış,kumaş boyama gibi kurslara devam ettim bir yandanda acaba nasıl yaparımda okuyabilirim diye araştırdım.....gittiğim kurslardan birinde hocam bana orta okulu dışardan verebilirsen liseye devam edbilirsin dedi...o gün benim için unutulmaz bir gündü..hemen anneme söyledim oda verebilirsen bende seni liseye gönderirim dedi..çünkü oda seneler geçsede içimdeki okul aşkının durmadığını biliyordu..
deken ben orta okulu dışardan vermek için yardımcı dersler almaya başladım.tabii imam hatibe gidebilmem içinde ek meslek dersleride vermem gerekiyordu..azmettim ve iki aşamalı olan sınavın ilk aşamasında (toplam 38 ders var) 32 dersi birden verdim ikinci aşama zaten 6 ders vererek daha kolay geçti..liseye böylece başladım vede birincilikle tamamladım.taaki öss/öys..sınavlarından çok yüksek puanlar alıp istediğim bölüme yerleştirilene kadar...işte o yıl benim için çok zor ve hergünü ağlayarak geçen bir yıl oldu..benim onca zorlukları gögüsleyerek zirveye kadar çıktığım ama hedefime ulaşamadan yarışı terk etmek zorunda kaldığım bir dönem oldu..sırf ideallerim ve başımdaki örtüme dokundurtmamak adına nasıl bir süreç geçirdiğimi bilin istedim.insan bazen zorda olsa böyle bir kararı vermek..vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalabilir..inş.rabbimin rızasını kazananlardan oluruz..benim o azamanda şimdide tek amacım bu...sonuçta ondan geldik ve yine ona gidiyoruz.amaç onun rızası ise onun emrettiklerine var gücümüzle sarılmak durumundayız..buna mecburuz hem bu dünya saadetimiz için hemde ahiretimiz için.....
canım kardeşlerim hiç bir şeyin boşuna olmadığını bilelim ve ona göre yaşayalım..yoksa elbette önümüze dikenli yollar çıkacak ama amaç güle ulaşmaksa yaramıza beremize bakarak bu davadan vazgeçersek nasıl güle ulaşırız...
sizleri yazımla sıktıysam haklarınızı helal edin ama tamamen içimden gelenleri samimiyetinize güvenerek yazdım.
.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞ.....

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim iyi dileklerinden dolayı senden de razı olsun.canım kardeşim ben 32 yaşındayım ve okumaya ilk başladığımdan beri kitab elimden düşmez.okumaya öyle düşkünüm ki bilinsin diye söylüyorum.özelimi sizlere yazmamın sebebi hayatımda yaşadıklarımdan dersler çıkartan olabilir diyedir..benimde aile çevrem kapalı insanlarla dolu ama inan okuyan tek kız ben oldum.bunun savaşını vermekte öylesine güçtüki ilkler her zaman çaba istiyor...özveri,azim istiyor...ben okumak uğruna neler yapmadım ki..ilk okulu bitirdiğim sene okul birincisiydim müdürüm anneme ne olur okutun bu kızı demesine rağmen annem okutmak istememişti.o zamanlar i.h.liseleri bu kadar yaygın değildi.diyorum ya okuyanlarda hep erkeklerdi ailede...ne yaptıysam ailemi ikna edemedim...anneciğim ilim,irfan öğrenmem için beni kuran kursuna gönderdi.yaşıtlarım orta okula giderken bende yatılı kursa gittim.(iyikide gitmişim kuranı çok güzel okuyabilmemi ordaki hocalarıma ve küçük yaşta öğrenmeme borçluyum)...bir sene sonra tekrar okul için aileme baskı yapmaya başladım.ama yine ikna edemedim..onlara göre okuyupta ne olacaktı....
bu arada seneler geçerken ben hep elimden kitap ,dilimde okulu eksik etmedeim.bir yandan dikiş,nakış,kumaş boyama gibi kurslara devam ettim bir yandanda acaba nasıl yaparımda okuyabilirim diye araştırdım.....gittiğim kurslardan birinde hocam bana orta okulu dışardan verebilirsen liseye devam edbilirsin dedi...o gün benim için unutulmaz bir gündü..hemen anneme söyledim oda verebilirsen bende seni liseye gönderirim dedi..çünkü oda seneler geçsede içimdeki okul aşkının durmadığını biliyordu..
deken ben orta okulu dışardan vermek için yardımcı dersler almaya başladım.tabii imam hatibe gidebilmem içinde ek meslek dersleride vermem gerekiyordu..azmettim ve iki aşamalı olan sınavın ilk aşamasında (toplam 38 ders var) 32 dersi birden verdim ikinci aşama zaten 6 ders vererek daha kolay geçti..liseye böylece başladım vede birincilikle tamamladım.taaki öss/öys..sınavlarından çok yüksek puanlar alıp istediğim bölüme yerleştirilene kadar...işte o yıl benim için çok zor ve hergünü ağlayarak geçen bir yıl oldu..benim onca zorlukları gögüsleyerek zirveye kadar çıktığım ama hedefime ulaşamadan yarışı terk etmek zorunda kaldığım bir dönem oldu..sırf ideallerim ve başımdaki örtüme dokundurtmamak adına nasıl bir süreç geçirdiğimi bilin istedim.insan bazen zorda olsa böyle bir kararı vermek..vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalabilir..inş.rabbimin rızasını kazananlardan oluruz..benim o azamanda şimdide tek amacım bu...sonuçta ondan geldik ve yine ona gidiyoruz.amaç onun rızası ise onun emrettiklerine var gücümüzle sarılmak durumundayız..buna mecburuz hem bu dünya saadetimiz için hemde ahiretimiz için.....
canım kardeşlerim hiç bir şeyin boşuna olmadığını bilelim ve ona göre yaşayalım..yoksa elbette önümüze dikenli yollar çıkacak ama amaç güle ulaşmaksa yaramıza beremize bakarak bu davadan vazgeçersek nasıl güle ulaşırız...
sizleri yazımla sıktıysam haklarınızı helal edin ama tamamen içimden gelenleri samimiyetinize güvenerek yazdım.
.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞ.....

çok güzel yazmışsın ablacıgım...
ellerine saglık. samimiyetin için allah c.c razı olsun...
hepimiz çogu sınavlardan geçiyoruz. rabbime çok şükür başarabilmek amacımız...
allah hepimizin yar ve yardımcımız olsun inşallah...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim,

seni ben de hatırladım, siteye bu konumuz sayesinde üye olmuştum, senin yazılarını hatırlıyorum. Yaşının benden çok küçük olmasına rağmen tesettürlü olduğun için imrenmiştim sana.

Yazını yazdığın gün okudum, ancak hemen cevap yazmak istemedim, ne diyebilirim diye çok düşündüm, çünkü yazdıkların canımı çok sıktı kardeşim, bu duygusallıkla yanlış anlaşılabilecek kelimelerin ağzımdan çıkmasından korktum. Biz demiyor muyduk burada her şeyimiz, ibadetlerimiz, tesettürümüz Allah Celle Celalühu rızası içindir diye, hesabımızı herkes gibi tek başımıza Rabbimize vereceğiz diye... Gerçekten o kadar üzüldüm ki, o gece sıkıntıdan duramadım. Değerli kardeşim, üzerinizdeki baskıdan dolayı yorulmanız çok normal, ancak açılmak asla ve asla çözüm değil. Geçen ay eşimin teyzesinin torununun düğünü vardı Kütahya'da, biz de oradaydık, herkes bir süslü püslü giyinmiş ki sorma, mini etekler, askılı elbiseler... Gelin evinde bütün kızlar süsleniyor püsleniyor, makyajını yapıyori parfümler sürünüyor, ancak ikiz kız kardeşler var köşede duran, daha 14-15 yaşındalar belki, eşarbıyla, pardüsesiyle hanımca oturuyorlar, gözlerinde ben niye buradayım bakışları var ama acizliklerinden dolayı değil, hemcinslerine karşı duydukları utançtan dolayı. O kadar başları dik ve yaşları küçük olmasına rağmen tercihlerinin bilinci içindeler ki, mest oldum onları görünce. Bütün gece gözlerim üstündeydi, hem kınada hem düğünde. Tesettürlü oluşları arkadaşları olmasını, onlarla sohbet etmesini engellemiyordu..

Sen de onlardan biri olabilirsin, henüz geç değil kardeşim, biz anamız babamız, eşimiz istediği için değil, RABBİMİZİN RIZASI İÇİN tesettürlüyüz. O Celle Celalühu yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de EMRETTİĞİ İÇİN kapalıyız, bu sıcak yaz günlerinde, mübarek aylarda oruçluyken dışarı çıktığımızda pardesümüz üzerimizde, biz de biliriz tiril tiril elbiselerle dışarı çıkıp serinlemeyi, ancak bize farz olarak verilen bir emir var, bunu yerine getirmek zorundayız. Ebedi ahiret hayatında sıkıntı çekmektense, azap görmektense, şu geçici dünya hayatında azıcık üzülürüz, sıkılırız çok mu?

Namaz kılmak, oruç tutmak, Kur'an okumak tabi ki önemli, bunlara tabi ki devam edin, etmek zorundayız, ancak okuduğumuz bize gönderilen yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki yazılanları kabul etmek, emirleri yerine getirmek de zorundayız kardeşim, TESETTÜR de bu emirlerden birini oluşturur. Sizi zorlayan nefsiniz, bol bol Euzu besmele çekin, Ayetel Kürsi, Felak, Nas okuyun, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini okuyun (ayetlerin nelerden bahsettiğini anlamanız için)

Ailemde tek kapalı benim diyorsunuz, ne güzel işte, ilk nur saçan siz olmuşsunuz, neden bu nurunuzu başkalarına da bulaştırıp, onları da tesettür ayrıcalığıyla şereflendirmiyorsunuz?

Eğer yanlış anlaşıldıysam affola, lütfen hakkınızı helal edin, hayırlı haberlerinizi beklemekteyiz değerli kardeşimiz,

Selam ve dua ile, Allah'a Celle Celalühu emanet olun, O Celle Celalühu en güzel vekildir, O Celle Celalühu her şeyin en iyisini bilir.

canımçok güzel yazmışsın inşallah ayça kardeşimiz okuyup bunun yanlış bir davranış oldugunu anlar...
canım benimde benzer olay başıma geldi. ben yeni kapandıgım sıralarda. teyzemin kızının dügünü vardı. daha önce hep söylüyordu elmas sen benim dügünde sadişim olacaksın diye. neyse o gün yaklaştı o sıralar ben kapandım. bana dediki elmas dügünde açılırmısın. bende hayır dedim. ve ben dügünde açılmadıgım için sadiş olamadım. peki benim için önemli degil hemde hiç. ben sadiş olmuşum olmamışım neye yarar. önemli olan rabbimin emrine uyup kapanmışken bir daha açılmayı hiç düşünmüyorum..
nişanlandım. nişanlıma ilk konuşmamızda söyledim. ben kapalıyım ve hiçbir zaman açılmam dedim ona göre kararını ver dedim..
nişandan sonra nişanlım dediki bana açılırmısın ama sadece saçlarını, kıyafetin aynı kapalı olacak dedi.
bende ben ilk konuşmamızda açılmayacagımı söyledim bir daha bunu bana söyleme dedim. tamam dedi...
ya bilmiyorum ama şeytan çok ugraşıyor sürekli açılmak, açılmak
allah celle celalühü yar ve yardımcımız olsun inşallah...

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm

Ne güzel yazmış üstad şiirinde
‘ Biraz Bilalden Biraz Ömerdendir
Örtüm Fatmadan Sümmeyeden emanettir.

Bizler hangi yüzle varacağız huzurlarına Rabbın huzuruna varmadan daha.
Ne diyeceğiz.
Önümüze eğecek başımız mı kalacak.
Emanetin yükünü dimdik taşımayan Baş Kesilsin Taş olsun TAŞ…
Uğrunda ne ağlayacak yüz kaldı ne de Nurdan yarattığın gözler de yaş..

Çevre istedi diye ben Rabbimin emrini nasıl unuturum.. nasıl ezerim SÜMEYYE annemin kanı yerdeyken daha.
Allah aşkına kim için yapıyorum bunu. Buna değer mi ya…
Sevgili AYÇA kardeşim. Ne olur kırılma bana. Sen benim küçük kardeşimsin. Beni de az buçuk tanırsın.
Bu sitemi ben başta kendime yapıyorum.
Ben farklı olmalıyım. Hani Rabbimiz Yüce Kuranda buyuruyor ya Aranızdan gerçek iman sahiplerini seçmek için sizi sınayacağız. Elbette Rabbimiz biliyor ama bir de sınayacaktır. Bakalım kimimiz dilemiş olduğu hidayete sadık kalabiliyoruz.
Evet Recep ayında oruç farz değil bunu biliyoruz. Ama çok iyi bildiğimiz bir şey daha var oda Efendimiz Aleyhi Selatü ve Selam o kadar yüksek ve yüce bir makamda iken cennetliği kesinken yine de ömrünün çoğu oruç tutmakla geçmiş.
Ve ben eğer Recep ayında oruç tutmuşsam Rabbim Seni çok seviyorum senin rızan için bugün akşama kadar yemeden içmeden yalan konuşmadan harama yaklaşmadan sadece senin için seni sevdiğim için oruç tutuyorum. Mazeretsiz tutmayan biri ile farkım budur benim.
Yada sabah namazın da sıcacık yatağımı o şirin uykumu seni sevdiğim için terk ediyor senin emrini severek yerine getiriyorum demek değilmidir.
Ama yok bizler başkaları ile yaşar başkalarının hayatına endekslemişiz hayatımızı dinimizi imanımızı.

Şimdi nasıl sızlamasın şehitlerin kemiği
Nasıl ağlamasın SÜMEYYE annemin kanı yerlerde.
Nasıl başı eğilmesin Ahir zaman Peygamberinin Rabbine karşı.

Çok uzattım kafanızı ağırttım belki ama hepimizin yapacağı en önemli şey sürüden ayrılmamak çok okumak daha çok ayet ve hadis ezberlemek şeytana karşı zorlandığımızda en yakın samimi dostumuzdan yardım dilemek
Tıpkı AYÇA kardeşim gibi. Sevgili kardeşim tekrar söylüyorum başta sitemim kendime ve nefsime idi sonra kardşelerimle duygularımı paylaştım.
Kırdıysam özür dilerim. Hakkınızı helal edin.

Selam ve Dua ile

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
Dualarınıza canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Hayırlı ,güzel haberlerinizi sabırla bekliyorum..
Bu sayfayı açınca heyecanla açıyorum..
Bir kardeşimizin hayırlı ve güzel haberini almak için..
Trts -ilknur- hatice 93 güzel kardeşlerim sizlerinde hayırlı haberlerinizi beklemekteyim/iz inşallah en kısa zamanda alırız..
Rabbim bütün kardeşlerimi Tesettür nuruyla nurlandırsın inşallah
selametle kalın
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
:a07::a07::a07:

ve aleyküm selam kardeşim
hepinize çok teşekkür ediyorum bu yola ilk çıktğımda her şey çok zor görünüyordu
küçük sorunlar bile gözümde dağ gibi olmuşlardı ama artık bunları o kadarda önemsemiyorum
çünkü biliyorumki ben kimse için diil ALLAH rızası için kapanmak zorundayım inşallah çok kısa bi zaman sonra aranıza katılıcağım ve ilk size haber vereceğim destekleriniz için allah razı olsun kardeşlerim....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Belki bir gün dersen gelmez o günler bil bunu...

Yada vakit erken dersen ömür geç olmadan tükenebilir bunu bil..

Ben yapamam dersden azaların senden şikayetçi olur bunu bil. erteleme...

Hayat ertelenmeyecek kadar kısa,ve amansız.. Her an kapın çalabilir.

Hadi artık tutun bu farza ve rabbine dön yüzünü..

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahive Berakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahive Berakatuhu

çok büyük sınavlardan geçiyorum bu aralar. Kapanmak için bu sitede neler konuştuk neler yaptık ve başarmıştık takiiiii düne kadar :(üzülürek söylüyorum bunu açılıyorum sanırım kafam çok karışmış durumda hatırlayanlar vardır ailemde daha doğrusu sülalemde hiçç kapalı yok ve bu durum zaman geçtikçe anlıyorum ki beni çok yormuş üzerimde bi baskı hissediyorum geçen gün nişana gittik okadar kalabalığın içinde tek kapalı ben çok garip oldum ister istemez suratım asıldı dünde nişan yemeği vardı ve çok kalablıktı gitmek hiç istemedim biliodum ki kendimi yine böyle hissedicektim ama çok ısrar ettiler çok kaliteli biyerdi Allah cc bildiğini sizden saklamak istemem başımı açık gitmek zorunda kaldım başka türlü gidemezdim:( onların arasında benim işim ne diye düşünüodum fakat onlar benim ailemdi çok günah Rabbimin huzuruna ne yüzle çıkıcam bnuda bilmiyorum insanlar neder onu hiç bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ya kapalı durup ailemden soyutlucam yada açılıp onlar gibi olucam offf namazlarıma devam edip kuranımı okuyp orucumu tutmaya her halukarda devam edicem çok utanıyorummmm:(Rabbim beni affedermii kii çok şeyler zoruma gidiyo arkadaşlar inanın sınava giriyorum başını aç diyolar iş görüşmelerine gidiyorum kapalıyım diye almıyolar e bu seferde yine ailemin tepkisini çekiyorum bu seferde ben huzurla taşıyamıyorum Allahım beni affett.....!

Esselamu aleyküm

AY-YA

Kardeşim....

Üzüldüm biliyor musunuz...hemde kalben üzüldüm....ince bir sızı gibi...yavaş yavaş acıtan BİR SIZI BU....

Bizler ne rahatlıklar içinde iken.....rahatsızlık yaşayıp zevk uğruna,bakışlar uğruna,utanma uğruna başımızı açıyoruz....BİZLER BU HALE Mİ GELECEKTİK?

Allah Celle Celaluhu nun imtihanları bu kadar kolay iken...bu sınavları nasıl veremiyoruz ???
Bizi kimse taşlamazken....
Güneşin ortasında çölde bırakmazken...
Aç ve susuz değilken....
Sevdiklerimiz önümüzde işkenceye uğramazken....

Bu nasıl bir sınavdır ki ??? Başaramıyoruz?

Sorarım ? HANGİ DÜĞÜN BİZE RABBİMİZDEN DAHA ÖNEMLİ GELMİŞTİR?

Sorarım ? HANGİ kişi BİZİ YARATAN RABBİMİZDEN daha değerlidir?

HANGİ bakışlar daha önemliydi? Düğünde 500 kişi açıktı bir siz kapalıydınız ...şimdi açıldınız...SORARIM VİCDANINIZDAKİ BOŞLUĞU şimdi o 500 KİŞİ DOLDURABİLECEK Mİ?

ÇOK üzüldüm....Size....Yüreğinize....Sağınızdaki ve solunuzdaki meleklerin buna şahit olmasına.....gerisini söyleyemeyeceğim.....

Bizler KAPALIYIZ...TESETTÜRLÜYÜZ...NEDEN ?
NE İÇİN?

Başımıza taktığımız önemi olan örtünün değeri nerde ? nereye kadar devam ediyor? sınırı nerde???

KİM İÇİN TAKIYORUZ ????

AYYA kardeşim.....

Herkes hata yapabilir....
Rabbimiz ise bağışlayandır...Engin Merhameti ve Rahmeti vardır...

Hepimiz yanlış yapabiliriz....

Bu hayatı yaşarken...yaşamınızı çevrenizdeki...güzel yapılı boyalı saçlara , son moda renkli elbiselere bakıp....İÇ ÇEKİP GEÇİRMEYİN...
çOK BAKMAK İSTERSENİZ...MEZARLARA BAKIN....
ÇOK BAKMAK İSTERSENİZ...YAŞLILARA BAKIN...
ÇOK BAKMAK İSTERSENİZ HASTALARA BAKIN...

bakın...
ki ölümü hatırlayın...yaşlanacağımızı....bunlar sadece birer sınav....

SİZİN İYİ VE GÜZEL HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM...

Görüşeceğiz kardeşim...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyküm selam AYÇA kardeşim.

Okudun okudum okudum. Yazdıklarını düşünerek okudum.

Kim bilir neleri ifade etmek istedinde bunlar çıktı ağzından ancak. Düşündümde onca caba onca stres yada heyecan sevniç bunlar içinmiydi.? Gösteremedigimiz , yapamadığım her amel boynumuza vurulan bir zincir değil mi? Mahkum olmak mı yoksa nefsi mahkum etmekti? Tek olmak yalnız kalmak buna sebeb olmamamalı ki sen asla tek kalmayacaksın ailenden bu nedenle soyutlanacaksan ki bence bu çok büyük bir gurur varsın olsun varsın soyutlan değmez mi cennet-i ala'ya?

ceylan ve berat ablalarımda yazmışlar ALLAH c.c için çok anlamlı hepsinin sözleri :(

Şu kandil günü bu mesajları okuyup düşünmesini ve açılmamanı dilerim mevlamdan.

Emin ol ki hiçbir dünya tadı RABBİN huzuruna yüz akı ile çıkmaktan daha güzel olamaz. Sen dünya ile ukba arasında tercih yapmaya çalışıyorsun ya baki olanana varacaksın yada bu dünyada kalacaksın inşa-ALLAH düşüncelerin sağlıga kavuşur. Kapanarak gösterdiğin erdemi bu kapalılıgın hakkını vererek kapanmaya devam ederekte göztercegine eminim.

Üzüldüm işte sözün özü.

Böyle olamaz , olmamalı, doğrusu bu değil.

Gönlün razı gelsin inşa-ALLAH doğrun yolda sabitlen.

SELAMETLE KARDEŞİM,RABBİM MERHAMET SAHİBİ ONA SIĞIN İNŞA-ALLAH.

berat05

Yönetici
Aleyküm selam AYÇA kardeşim.

Okudun okudum okudum. Yazdıklarını düşünerek okudum.

Kim bilir neleri ifade etmek istedinde bunlar çıktı ağzından ancak. Düşündümde onca caba onca stres yada heyecan sevniç bunlar içinmiydi.? Gösteremedigimiz , yapamadığım her amel boynumuza vurulan bir zincir değil mi? Mahkum olmak mı yoksa nefsi mahkum etmekti? Tek olmak yalnız kalmak buna sebeb olmamamalı ki sen asla tek kalmayacaksın ailenden bu nedenle soyutlanacaksan ki bence bu çok büyük bir gurur varsın olsun varsın soyutlan değmez mi cennet-i ala'ya?

ceylan ve berat ablalarımda yazmışlar ALLAH c.c için çok anlamlı hepsinin sözleri :(

Şu kandil günü bu mesajları okuyup düşünmesini ve açılmamanı dilerim mevlamdan.

Emin ol ki hiçbir dünya tadı RABBİN huzuruna yüz akı ile çıkmaktan daha güzel olamaz. Sen dünya ile ukba arasında tercih yapmaya çalışıyorsun ya baki olanana varacaksın yada bu dünyada kalacaksın inşa-ALLAH düşüncelerin sağlıga kavuşur. Kapanarak gösterdiğin erdemi bu kapalılıgın hakkını vererek kapanmaya devam ederekte göztercegine eminim.

Üzüldüm işte sözün özü.

Böyle olamaz , olmamalı, doğrusu bu değil.

Gönlün razı gelsin inşa-ALLAH doğrun yolda sabitlen.

SELAMETLE KARDEŞİM,RABBİM MERHAMET SAHİBİ ONA SIĞIN İNŞA-ALLAH.

Gözlerimi doldurdun kardeşim

Cennet-i ALA'ya ulaşabilmek mümkün müdür ?

Her gün günahlarımızı nasıl kapatacağız ,Ömrümüzü neye yetireceğiz diye düşüne dururken...

Ben CENNETİ ALA yı istiyorum.......

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Gözlerimi doldurdun kardeşim

Cennet-i ALA'ya ulaşabilmek mümkün müdür ?

Her gün günahlarımızı nasıl kapatacağız ,Ömrümüzü neye yetireceğiz diye düşüne dururken...

Ben CENNETİ ALA yı istiyorum.......

Hani ince bir çizgi var ya; ne bu sınavı kazanacağından emin olmak nede sınavı büsbütün kaybettiğinde emin olmak.

Bizimkisi HAVF VE RECA. Bu iki kelamın arasından gidip gelmeliyiz.

Bir karıncaya bile merhamet etmek RAB'İN Tecellisi ike o RAB yaratmış oldğu kula merhamet etmez mi? Eder inşa-ALLAH sonsuz merhamet sahibi bizide sizi tüm müslüman kardeşlerimizi bu dünya alemindeki sınavında YÜZ AKI ile cıkartacaktır inşa-ALLAH umudum o..

Güzel yaşayıp güzelliklere vesile olacağız ablacım buna inanıyorum biz ne yaparsak RABBAİM mislini verecektir.

Ve inşa-ALLAH CENNET-İ ALA'DA BULUŞACAĞIZ.

melek25

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

sizleri okuyorum , takip ediyorum yazdıklarınızı

çok güzel şeyler yazıyorsunuz Allah razı olsun

ben de inşallah kapanmayı çok istiyorum ,eşime sordum fikrini almak için sen bilirsin dedi

inşallah benim için de dua eder misiniz en kısa zamanda rabbim nasip etsin inşallah bana da

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullah

vealeykümselamveRahmetullah

selamün aleyküm

sizleri okuyorum , takip ediyorum yazdıklarınızı

çok güzel şeyler yazıyorsunuz Allah razı olsun

ben de inşallah kapanmayı çok istiyorum ,eşime sordum fikrini almak için sen bilirsin dedi

inşallah benim için de dua eder misiniz en kısa zamanda rabbim nasip etsin inşallah bana da

Değerli kardeşim...
Her birimiz bir diğerimizin takipçisi burda....
Birimize birşey olsa diğerimizinde canı acıyor...üzülüyoruz...

Hayatın geçmekte olduğunu,ömrün her bir an daha kısaldığını unutmamak gerekir...

Başımıza koyduğumuz örtü ile kapanmanın yeterli olmadığını ; kalbimizle öncelikle bunu başarmak gerektiğini unutmayalım...

İslamı çağrıştıran .....göründüğünde " müslümandır" dedirttirecek dış görünüşte olmak ve
yaşantımızla "O SEVGİLİYE s.a.v." yaraşır bir ümmet olabilmektir....bu heyecan

Hepimiz ALLAH Celle Celaluhu için ibadetin ne olduğunu kavramalı,kulluğumuzu buna göre yapmalıyız...

Unutmayalım ki...dünya hayatı geçici ahiret ise kazanç sağlayıcıdır...

Hepimiz yaptıklarımızı en iyi bilenleriz...kefeye koyabiliriz....

AHİRET Mİ ? BU DÜNYA YAŞANTISI MI ?

DUALARIMIZ SİZİNLE....kardeşlerimizle....

Ebediyen sürmesini istediğimiz müjdeli haberlerinizi bekleyeceğiz

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
inş.kardeşim şu mübarek günler hürmetine rabbim gönlündekileri önüne getirsin inş.rabbim yolundaki engelleri kaldırtsın amin..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Bu dava kim için?

Bu dava ne için?

Bu dava nereye kadar?

ALLAH C.C RIZASI İÇİN,SENİN İÇİN BENİM İÇİN,ÖLENE KADAR HEP BİRLİKTE ...

UYANDA MÜSLÜMAN ZERRE-İ AKLINI KULLAN.

KAPANMAK FARZDIR ALLAH CELLE CELALÜH'ÜN EMRİDİR. NAMAZ GİBİ ORUÇ GİBİ ZEKAT GİBİ....

VE HALA BEKLİYORSAN BİLE BİLE,O ZAMAN TARTIYI ÇIKARTMA VAKTİDİR.

HADİ ŞİMDİ NEFSİNİ TART...GEÇMİŞ GÜNLERİNİ Bİ DÜŞÜN???

GELECEK???? GARANTİSİ YOK ŞİMDİ NEFESİN TÜKENEBİLİR,KALBİM DURABİLİR O MUKKADES BEDENİN GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDEN TOPRAK OLABİLİR...

KARAR SENİN....

DÜŞÜN...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

Tesettür, kadının imanının itikatının ve Allah'a teslimiyetinin simgesidir.

Tesettür, hayadır. Haya kadında güzeldir.

Siyah başörtünüzü, omuzlarınızdan aşağı bırakın ve gerçek özgürlüğü yaşayın..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt