ve aleyküm selam kardeşim,
seni ben de hatırladım, siteye bu konumuz sayesinde üye olmuştum, senin yazılarını hatırlıyorum. Yaşının benden çok küçük olmasına rağmen tesettürlü olduğun için imrenmiştim sana.
Yazını yazdığın gün okudum, ancak hemen cevap yazmak istemedim, ne diyebilirim diye çok düşündüm, çünkü yazdıkların canımı çok sıktı kardeşim, bu duygusallıkla yanlış anlaşılabilecek kelimelerin ağzımdan çıkmasından korktum. Biz demiyor muyduk burada her şeyimiz, ibadetlerimiz, tesettürümüz Allah Celle Celalühu rızası içindir diye, hesabımızı herkes gibi tek başımıza Rabbimize vereceğiz diye... Gerçekten o kadar üzüldüm ki, o gece sıkıntıdan duramadım. Değerli kardeşim, üzerinizdeki baskıdan dolayı yorulmanız çok normal, ancak açılmak asla ve asla çözüm değil. Geçen ay eşimin teyzesinin torununun düğünü vardı Kütahya'da, biz de oradaydık, herkes bir süslü püslü giyinmiş ki sorma, mini etekler, askılı elbiseler... Gelin evinde bütün kızlar süsleniyor püsleniyor, makyajını yapıyori parfümler sürünüyor, ancak ikiz kız kardeşler var köşede duran, daha 14-15 yaşındalar belki, eşarbıyla, pardüsesiyle hanımca oturuyorlar, gözlerinde ben niye buradayım bakışları var ama acizliklerinden dolayı değil, hemcinslerine karşı duydukları utançtan dolayı. O kadar başları dik ve yaşları küçük olmasına rağmen tercihlerinin bilinci içindeler ki, mest oldum onları görünce. Bütün gece gözlerim üstündeydi, hem kınada hem düğünde. Tesettürlü oluşları arkadaşları olmasını, onlarla sohbet etmesini engellemiyordu..
Sen de onlardan biri olabilirsin, henüz geç değil kardeşim, biz anamız babamız, eşimiz istediği için değil, RABBİMİZİN RIZASI İÇİN tesettürlüyüz. O Celle Celalühu yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de EMRETTİĞİ İÇİN kapalıyız, bu sıcak yaz günlerinde, mübarek aylarda oruçluyken dışarı çıktığımızda pardesümüz üzerimizde, biz de biliriz tiril tiril elbiselerle dışarı çıkıp serinlemeyi, ancak bize farz olarak verilen bir emir var, bunu yerine getirmek zorundayız. Ebedi ahiret hayatında sıkıntı çekmektense, azap görmektense, şu geçici dünya hayatında azıcık üzülürüz, sıkılırız çok mu?
Namaz kılmak, oruç tutmak, Kur'an okumak tabi ki önemli, bunlara tabi ki devam edin, etmek zorundayız, ancak okuduğumuz bize gönderilen yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki yazılanları kabul etmek, emirleri yerine getirmek de zorundayız kardeşim, TESETTÜR de bu emirlerden birini oluşturur. Sizi zorlayan nefsiniz, bol bol Euzu besmele çekin, Ayetel Kürsi, Felak, Nas okuyun, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini okuyun (ayetlerin nelerden bahsettiğini anlamanız için)
Ailemde tek kapalı benim diyorsunuz, ne güzel işte, ilk nur saçan siz olmuşsunuz, neden bu nurunuzu başkalarına da bulaştırıp, onları da tesettür ayrıcalığıyla şereflendirmiyorsunuz?
Eğer yanlış anlaşıldıysam affola, lütfen hakkınızı helal edin, hayırlı haberlerinizi beklemekteyiz değerli kardeşimiz,
Selam ve dua ile, Allah'a Celle Celalühu emanet olun, O Celle Celalühu en güzel vekildir, O Celle Celalühu her şeyin en iyisini bilir.
Selamunaleyküm arkadaşlar (umarım beni hatrlayanınız vardır)
çok büyük sınavlardan geçiyorum bu aralar. Kapanmak için bu sitede neler konuştuk neler yaptık ve başarmıştık takiiiii düne kadar
üzülürek söylüyorum bunu açılıyorum sanırım kafam çok karışmış durumda hatırlayanlar vardır ailemde daha doğrusu sülalemde hiçç kapalı yok ve bu durum zaman geçtikçe anlıyorum ki beni çok yormuş üzerimde bi baskı hissediyorum geçen gün nişana gittik okadar kalabalığın içinde tek kapalı ben çok garip oldum ister istemez suratım asıldı dünde nişan yemeği vardı ve çok kalablıktı gitmek hiç istemedim biliodum ki kendimi yine böyle hissedicektim ama çok ısrar ettiler çok kaliteli biyerdi Allah cc bildiğini sizden saklamak istemem başımı açık gitmek zorunda kaldım başka türlü gidemezdim
onların arasında benim işim ne diye düşünüodum fakat onlar benim ailemdi çok günah Rabbimin huzuruna ne yüzle çıkıcam bnuda bilmiyorum insanlar neder onu hiç bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ya kapalı durup ailemden soyutlucam yada açılıp onlar gibi olucam offf namazlarıma devam edip kuranımı okuyp orucumu tutmaya her halukarda devam edicem çok utanıyorummmm
Rabbim beni affedermii kii çok şeyler zoruma gidiyo arkadaşlar inanın sınava giriyorum başını aç diyolar iş görüşmelerine gidiyorum kapalıyım diye almıyolar e bu seferde yine ailemin tepkisini çekiyorum bu seferde ben huzurla taşıyamıyorum Allahım beni affett.....!