Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı

Canım dualarına cümlemiz adına canı gönülden amin..amin..amin..
Ne kadar güzel kardeşimize kuracağı yuvada her daim hayr huzur ve mutluluk içersinde olmasına duacıyız..
Rabbim iki dünya saadeti yaşatsın bütün kardeşlerimize..
hayırlı haberlerini beklemekteyiz canım..
Ailenle paylaş ve ne kadar kararlı olduğunu tatlı dile ifade et canım..
sen Rabbim için hayırlı adım at...Rabbim yardımcı oluyor canım
selametle kal..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz..
:a07:​

Allah razi olsun güzel sözleriniz icin. Rabbim insaAllah en güzelini en hayirlisini nasip eyler bizlere. InsaAllah o güzel haberi bende sizlerle paylasmayi cok istiyorum. NAsip olur insaAllah.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,

sizin de ilknur kardeşimizin de hayırlı haberlerini bekliyoruz, bize o güzel haberi verin ki, bizler de sevinçten ağlayalım inşAllah

selam ve dua ile,

Bu ugurda akan göz yaslarimiz diger tarafta insaAllah sefaatcimiz olurlar. Cünkü ben inaniyorum ki bu gözyaslari gercekten kalpten gelen yaslar. InsaAllah bizde edebiyle kapanan nice bacilarimiz gibi kapanmayi basaracagiz. Rabbim dualarimizi kabul edecek insaAllah. Ailemiz ne kadar karsi gelsede ne kadar soguk baksada hatta belki dislasa bile, insaAllah biz onlarada örtümüzü ne kadar sevdigimizi göstermeyi basaracagiz.

Gecen gün hatta bir magzadan üc tane sal aldim kendime. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Icimde bir heyecan olustu. Mavi, turuncu ve sari renklerinde. Tek renkler. Uygun fiyata aldigim icin cok sevindim. Bu hafta icerisinde insaAllah alis verise gitme sansimiz olacak. InsaAllah gönlümce kiyafetler alip kapanmayi basaracagim insaAllah.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı mezhepsizler, “Hayzdan kesilmiş, yaşlı kadınların saçlarını göstermeleri günah olmaz” diyorlar. Ama Kur’anda mealen buyuruluyor ki:
(Evlenme arzusu bile kalmayan ihtiyar kadınların ziynetlerini [ziynet yerlerini, baş, kulak, boyun, kol ve ayaklarını] göstermemek şartı ile, dışa giydikleri [manto gibi] elbiselerini çıkarmalarında bir vebal yoktur. Ama sakınmaları daha iyi olur.) [Nur 60]

Dikkat edilirse, kuyumcuda teşhiri, satılması serbest olan ziynetlerin bile kadında olunca, gösterilmesi yasaklanıyor. Müminlerin anneleri için bile, (Siz diğer kadınlar gibi değilsiniz, [yabancılarla] yumuşak konuşmayın, kalbinde fesat bulunanlar, kötü ümide kapılır. Evlerinizde oturun, eski cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın) buyuruluyor. (Ahzab 32-33)

Biz acizane yazdık Kardeşlerim
RABBİM nuruyla nurlandırsın, halis niyetlerinizi hayr eylesin,
artırsın sizleri, sizler sayesinde bereket var.
selametle Kardeşlerim dualarınızda bizleri unutmayınız.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun inşAllah

Rabbim razı olsun inşAllah

yabanguluii9.jpg

izlemeli+turkey.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ

ve

Desteğe
Devam

İnşallah

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Bu ugurda akan göz yaslarimiz diger tarafta insaAllah sefaatcimiz olurlar. Cünkü ben inaniyorum ki bu gözyaslari gercekten kalpten gelen yaslar. InsaAllah bizde edebiyle kapanan nice bacilarimiz gibi kapanmayi basaracagiz. Rabbim dualarimizi kabul edecek insaAllah. Ailemiz ne kadar karsi gelsede ne kadar soguk baksada hatta belki dislasa bile, insaAllah biz onlarada örtümüzü ne kadar sevdigimizi göstermeyi basaracagiz.

Gecen gün hatta bir magzadan üc tane sal aldim kendime. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Icimde bir heyecan olustu. Mavi, turuncu ve sari renklerinde. Tek renkler. Uygun fiyata aldigim icin cok sevindim. Bu hafta icerisinde insaAllah alis verise gitme sansimiz olacak. InsaAllah gönlümce kiyafetler alip kapanmayi basaracagim insaAllah.

amin kardeşim
inşallah takmak ta nasip olur hep birlikte yine alarız ama sevinçten ...allah ailelerimizede hidayaet versin sana bana ve tüm kapanmak isteyen müslüman bacılarımızada yardım etsin... allaha emanet ol..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun güzel sözleriniz icin. Rabbim insaAllah en güzelini en hayirlisini nasip eyler bizlere. InsaAllah o güzel haberi bende sizlerle paylasmayi cok istiyorum. NAsip olur insaAllah.

amin kardeşim
inşallah takmak ta nasip olur hep birlikte yine alarız ama sevinçten ...allah ailelerimizede hidayaet versin sana bana ve tüm kapanmak isteyen müslüman bacılarımızada yardım etsin... allaha emanet ol..
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
Dualarınıza canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Hayırlı ,güzel haberlerinizi sabırla bekliyorum..
Bu sayfayı açınca heyecanla açıyorum..
Bir kardeşimizin hayırlı ve güzel haberini almak için..
Trts -ilknur- hatice 93 güzel kardeşlerim sizlerinde hayırlı haberlerinizi beklemekteyim/iz inşallah en kısa zamanda alırız..
Rabbim bütün kardeşlerimi Tesettür nuruyla nurlandırsın inşallah
selametle kalın
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
:a07::a07::a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümle kardeşlerimden razı ve hoşnut olsun

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümle kardeşlerimden razı ve hoşnut olsun

Embedded media from this media site is no longer available

Değerli kardeşlerime;

Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
11718468in5tu3.jpg

islamivahdetf81663641vw.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam
İnşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

La Tahzen

sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm arkadaşlar (umarım beni hatrlayanınız vardır)

çok büyük sınavlardan geçiyorum bu aralar. Kapanmak için bu sitede neler konuştuk neler yaptık ve başarmıştık takiiiii düne kadar :(üzülürek söylüyorum bunu açılıyorum sanırım kafam çok karışmış durumda hatırlayanlar vardır ailemde daha doğrusu sülalemde hiçç kapalı yok ve bu durum zaman geçtikçe anlıyorum ki beni çok yormuş üzerimde bi baskı hissediyorum geçen gün nişana gittik okadar kalabalığın içinde tek kapalı ben çok garip oldum ister istemez suratım asıldı dünde nişan yemeği vardı ve çok kalablıktı gitmek hiç istemedim biliodum ki kendimi yine böyle hissedicektim ama çok ısrar ettiler çok kaliteli biyerdi Allah cc bildiğini sizden saklamak istemem başımı açık gitmek zorunda kaldım başka türlü gidemezdim:( onların arasında benim işim ne diye düşünüodum fakat onlar benim ailemdi çok günah Rabbimin huzuruna ne yüzle çıkıcam bnuda bilmiyorum insanlar neder onu hiç bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ya kapalı durup ailemden soyutlucam yada açılıp onlar gibi olucam offf namazlarıma devam edip kuranımı okuyp orucumu tutmaya her halukarda devam edicem çok utanıyorummmm:(Rabbim beni affedermii kii çok şeyler zoruma gidiyo arkadaşlar inanın sınava giriyorum başını aç diyolar iş görüşmelerine gidiyorum kapalıyım diye almıyolar e bu seferde yine ailemin tepkisini çekiyorum bu seferde ben huzurla taşıyamıyorum Allahım beni affett.....!

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yardımcın olsun gerçekten zor bir karar...inş.kazanlardan oluruz..böylesi zor bir kararı bende vermek zorunda kalanlardandım...rabbime verdiğim sözü ne pahasına olursa olsun tutmayı başardım çok şükür.bende henüz 10 yaşında kapanmayı çok istediğim için kapandım.belkide ailemin beni doğduğumdan beri böylesi güzel yönlendirmesi benim en büyük şansımdı...liseye başlamadan da topuklarıma kadar beni saran örtüme büründüm çok şükür...benim okuduğum zamanlarda henüz başörtü yasağı olmadığından sınava rahatça girdim..en yüksek puanlarla istediğim bölümü ilk sıralardan kazandım..amma gel gör ki tamda benim kazandığım sene yasak çıktı..öyle bir ikileme düştüm ki ya başımı arkadaşlarım gibi açıp idealimdeki okula devam edecektim yada tüm bunlardan vazgeçip herşeye rağmen kendimi geliştirmeye farklı yollardan devam edecektim...ne mi yaptım tabii ki en zor olanı...ideallerimden vazgeçmek uğruna rabbimin rızasını kazanmak için okulumdan vazgeçtim..çünkü tüm zorluklara rağmen devam etseydim bu sorun hep karşıma çıkacaktı arkadalrım okullarını bitirmelerine rağmen mesleklerini devam ettirmek adına hala başlarını açıyorlar..açamayanlarda benim gibi yuvasına sahip çıkıp çocuk yetiştiriyorlar..sorarım sana sonuçta aynısını yaptıktan sonra rabbimin rızasından vazgeçmek niye..bu da bizim için bir imtihan değil mi?
rabbim belkide bizleri böyle sınayarak rızasını kazandırmak istiyor..ne dersin? bataklıktada olsa gül yinede güldür..altın çamurlansada değerini kaybeder mi?sende öyle değerlisin kardeşim unutma...!çekilen her acının mükafatı ..çektiğin acıdan kat kat fazla olacak bunu bil ve buna inan..kendini öyle donat ki islami bilgilerle seni kimse sarsmasın..rabbim imtihanların en güçleriyle seni imtihan ederken bilki mükafatlarında en güzellerini sana sunacak inş.rabbim sana sağlam iman versin inş.sabret ki..görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler canım kardeşim...

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
benden sana ....
Peygamber Efendimizin (sav) Taif’de yaptığı sabır duası:

ALLAH’ım !
kuvvetimin tükendiğini Sana arzediyorum...
gücümün azaldığını,
insanların gözünde küçük düştüğümü Sana şikayet ediyorum...
Ey Merhametlilerin En Merhametlisi..!
Sensin ezilmişlerin Rabbi..!
Sensin benim RABBİM..!
beni kimlerin eline bıraktın?
bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi?
yoksa, davamı ipotek edecek bir düşmana mı?
eğer Sen bana gücenmedinse,
kesinlikle bunlara aldırmıyorum...
lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır...
Senin nuruna sığınırım;
karanlıkları aydınlatan nuruna,
dünya ve ahiretimi kurtaracak nuruna...
gelecek gazabın, bana ulaşacak öfkenden
kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum...
Sana sığındım, yeter ki razı ol...
güç ve kuvvet Sendendir,
yalnız Senden...

Rasul-i Ekrem aleyhisselam öyle bir peygamberdi ki , Taif'te mubarek yüzüne taşlar fırlatan nasibsizler için Cibril-i Emin yeryüzüne inerek

-''Emret ya Rasulullah ,onların altını üstüne getireyim ''deyince

-''Hayır,Onlar bilmiyorlar, Bilselerdi böyle yapmazlardı '' diyebilecek kadar fazilet sahibiydi...

nefsimizi yerecek en ufak bir söze dahi katlanamayan bizler,sanırım taşlansak taşlayanı katletmek için elimizden geleni ardımıza koymazdık....

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yardımcın olsun gerçekten zor bir karar...inş.kazanlardan oluruz..böylesi zor bir kararı bende vermek zorunda kalanlardandım...rabbime verdiğim sözü ne pahasına olursa olsun tutmayı başardım çok şükür.bende henüz 10 yaşında kapanmayı çok istediğim için kapandım.belkide ailemin beni doğduğumdan beri böylesi güzel yönlendirmesi benim en büyük şansımdı...liseye başlamadan da topuklarıma kadar beni saran örtüme büründüm çok şükür...benim okuduğum zamanlarda henüz başörtü yasağı olmadığından sınava rahatça girdim..en yüksek puanlarla istediğim bölümü ilk sıralardan kazandım..amma gel gör ki tamda benim kazandığım sene yasak çıktı..öyle bir ikileme düştüm ki ya başımı arkadaşlarım gibi açıp idealimdeki okula devam edecektim yada tüm bunlardan vazgeçip herşeye rağmen kendimi geliştirmeye farklı yollardan devam edecektim...ne mi yaptım tabii ki en zor olanı...ideallerimden vazgeçmek uğruna rabbimin rızasını kazanmak için okulumdan vazgeçtim..çünkü tüm zorluklara rağmen devam etseydim bu sorun hep karşıma çıkacaktı arkadalrım okullarını bitirmelerine rağmen mesleklerini devam ettirmek adına hala başlarını açıyorlar..açamayanlarda benim gibi yuvasına sahip çıkıp çocuk yetiştiriyorlar..sorarım sana sonuçta aynısını yaptıktan sonra rabbimin rızasından vazgeçmek niye..bu da bizim için bir imtihan değil mi?
rabbim belkide bizleri böyle sınayarak rızasını kazandırmak istiyor..ne dersin? bataklıktada olsa gül yinede güldür..altın çamurlansada değerini kaybeder mi?sende öyle değerlisin kardeşim unutma...!çekilen her acının mükafatı ..çektiğin acıdan kat kat fazla olacak bunu bil ve buna inan..kendini öyle donat ki islami bilgilerle seni kimse sarsmasın..rabbim imtihanların en güçleriyle seni imtihan ederken bilki mükafatlarında en güzellerini sana sunacak inş.rabbim sana sağlam iman versin inş.sabret ki..görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler canım kardeşim...
AMİN....
En güzel kararı vermişsin makbergülü ablam.
Rabbim herkese nasip etsin.
:H

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

çok büyük sınavlardan geçiyorum bu aralar. Kapanmak için bu sitede neler konuştuk neler yaptık ve başarmıştık takiiiii düne kadar :(üzülürek söylüyorum bunu açılıyorum sanırım kafam çok karışmış durumda hatırlayanlar vardır ailemde daha doğrusu sülalemde hiçç kapalı yok ve bu durum zaman geçtikçe anlıyorum ki beni çok yormuş üzerimde bi baskı hissediyorum geçen gün nişana gittik okadar kalabalığın içinde tek kapalı ben çok garip oldum ister istemez suratım asıldı dünde nişan yemeği vardı ve çok kalablıktı gitmek hiç istemedim biliodum ki kendimi yine böyle hissedicektim ama çok ısrar ettiler çok kaliteli biyerdi Allah cc bildiğini sizden saklamak istemem başımı açık gitmek zorunda kaldım başka türlü gidemezdim:( onların arasında benim işim ne diye düşünüodum fakat onlar benim ailemdi çok günah Rabbimin huzuruna ne yüzle çıkıcam bnuda bilmiyorum insanlar neder onu hiç bilmiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ya kapalı durup ailemden soyutlucam yada açılıp onlar gibi olucam offf namazlarıma devam edip kuranımı okuyp orucumu tutmaya her halukarda devam edicem çok utanıyorummmm:(Rabbim beni affedermii kii çok şeyler zoruma gidiyo arkadaşlar inanın sınava giriyorum başını aç diyolar iş görüşmelerine gidiyorum kapalıyım diye almıyolar e bu seferde yine ailemin tepkisini çekiyorum bu seferde ben huzurla taşıyamıyorum Allahım beni affett.....!
ve aleyküm selam AY-YA kardeşim.
Hatırlarız kardeşim niye hatırlamayalım.:)
Pek bişey yazmıycam ama bunuda sormadan geçemiycem.
Acaba sizin o nişana gidip başınızı açmanız farzmıydı ki kardeşim gittiniz.
ALLAH bir kapıyı kapar bir kapıyı açar.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Belki üzülecek belki kırılacaksın...

Kim bilir ne sözler duyacaksın!!!

Yinede ağlama,durma,düşünme,sorgulama....

Bil ki RABBİN seni seviyor...

Ve bil ki RABBİN sana merhamet ediyor...

Düşün Fatımaları,Aişeleri...

Rabbin için dök yaşlarını...

Fani olana takılma...

O RABBİNDEN iyi mi bilecek???

Kırılma güzel yüreklim TESETTÜR senin görevin...

Uy rabbine , aç ellerini rahmete...

ERTELEME,ZAMAN GEÇİYOR UNUTMA,YA LEHİNE YA ALEYHİNE..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
benden sana ....
Peygamber Efendimizin (sav) Taif’de yaptığı sabır duası:

ALLAH’ım !
kuvvetimin tükendiğini Sana arzediyorum...
gücümün azaldığını,
insanların gözünde küçük düştüğümü Sana şikayet ediyorum...
Ey Merhametlilerin En Merhametlisi..!
Sensin ezilmişlerin Rabbi..!
Sensin benim RABBİM..!
beni kimlerin eline bıraktın?
bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi?
yoksa, davamı ipotek edecek bir düşmana mı?
eğer Sen bana gücenmedinse,
kesinlikle bunlara aldırmıyorum...
lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır...
Senin nuruna sığınırım;
karanlıkları aydınlatan nuruna,
dünya ve ahiretimi kurtaracak nuruna...
gelecek gazabın, bana ulaşacak öfkenden
kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum...
Sana sığındım, yeter ki razı ol...
güç ve kuvvet Sendendir,
yalnız Senden...

Rasul-i Ekrem aleyhisselam öyle bir peygamberdi ki , Taif'te mubarek yüzüne taşlar fırlatan nasibsizler için Cibril-i Emin yeryüzüne inerek

-''Emret ya Rasulullah ,onların altını üstüne getireyim ''deyince

-''Hayır,Onlar bilmiyorlar, Bilselerdi böyle yapmazlardı '' diyebilecek kadar fazilet sahibiydi...

nefsimizi yerecek en ufak bir söze dahi katlanamayan bizler,sanırım taşlansak taşlayanı katletmek için elimizden geleni ardımıza koymazdık....

Canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Rabbim sizden razı olsun değerli ablacığım..
Maşallah barekallah ne güzel ifade etmişsiniz
Yazdıklarınızı okurken Dursun Ali Erzincanlı abimiz mısraları geldi aklıma
"ey nefsim beni dinle
yan diyorum sana!
ateşlerin içinde yanan gibi yan..
can diyorum O na,anla beni..
canımın da içinde canan gibi can.."
Alev sarar da gözlerimi
Bir rüzgar soğutmayaçalışır..
Zamanla alevlere o rüzgar da alışır
Bilmez ki bu dünyanın bir oyunu
,bilemez..ateşin içimde olduğunu..
hala yanmaktadır gözbebeklerim
ve ben ateşten bir mektup oldum da,özgürlüğümü yaktım dünya adına
Onun adına adımı yaktım
Ve artık adına ortaktım
Rüzgar Dilbeste olmuştu nara
Söndürme gözyaşlarınla
Ağlama
Çünkü bize ağlamak düşmez
Bize yürümek düşer Sevgili nin ardında
Ağlamak yetmez..
Güzeldir hayranı olmak Nebinin
Ama sadece hayranlık yetmez.
Onun gibi olmadıktan sonra,bu yol ilelebet bitmez..

şu geçen ömründe nelere kandın
sen ki dünyanın süsüne aldandın
yandın ağladın,yine de uslanmadın
nereye bu gidiş;nereye ey yolcu

selametle kalın
Selam ve baki dualarımlaB)
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
AY-YA kardeşim farkında mısın onca insanın içinde özel olduğunun ve seçildiğinin.
Kıymet veren Yüce Yaradan'ın sana olan sevgisinin.
O durumu yaşarken zorlandıkça ne için yaptığın bilinciyle güçlenecek ve daha çok sarılacaksın.
Ahirette kendi hesabını yalnızca senin vereceğin gerçeği yanında ömür boyu o insanlarla yaşamayacaksın ki güzel kardeşim.
Bak tövbeleri her an sevinçle bekleyen alemlerin Rabbi senin hidayetin ve O'nun yolunda olmanla rahmetle bakıyor sana.

Şeytanı ve nefsini sevindirme kardeşim.
Her ikisi de apaçık düşman ve hesap günü seni zor durumda bırakacak.
Sana bunca nimet veren ve seven Yüce Yaradan'ı düşün​
.

mir_erhan

Moderator
rabbim yardımcın olsun gerçekten zor bir karar...inş.kazanlardan oluruz..böylesi zor bir kararı bende vermek zorunda kalanlardandım...rabbime verdiğim sözü ne pahasına olursa olsun tutmayı başardım çok şükür.bende henüz 10 yaşında kapanmayı çok istediğim için kapandım.belkide ailemin beni doğduğumdan beri böylesi güzel yönlendirmesi benim en büyük şansımdı...liseye başlamadan da topuklarıma kadar beni saran örtüme büründüm çok şükür...benim okuduğum zamanlarda henüz başörtü yasağı olmadığından sınava rahatça girdim..en yüksek puanlarla istediğim bölümü ilk sıralardan kazandım..amma gel gör ki tamda benim kazandığım sene yasak çıktı..öyle bir ikileme düştüm ki ya başımı arkadaşlarım gibi açıp idealimdeki okula devam edecektim yada tüm bunlardan vazgeçip herşeye rağmen kendimi geliştirmeye farklı yollardan devam edecektim[/COLOR]...ne mi yaptım tabii ki en zor olanı...ideallerimden vazgeçmek uğruna rabbimin rızasını kazanmak için okulumdan vazgeçtim..çünkü tüm zorluklara rağmen devam etseydim bu sorun hep karşıma çıkacaktı arkadalrım okullarını bitirmelerine rağmen mesleklerini devam ettirmek adına hala başlarını açıyorlar..açamayanlarda benim gibi yuvasına sahip çıkıp çocuk yetiştiriyorlar..sorarım sana sonuçta aynısını yaptıktan sonra rabbimin rızasından vazgeçmek niye..bu da bizim için bir imtihan değil mi?

Selamün Aleyküm…
Sevgili Makbergülü kardeşim
Maşallah . Ellerine sağlık o kadar güzel bir yorumu bizimle paylaşmışsınız ki
Ve çok önemli birkaç noktaya değinmişsiniz inşallah iyi anlayıp hakkıyla uygulayanlardan oluruz.
Allah celle celalüh sizden razı olsun.

Selam ve dua ile

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım
hatırlamaz olurmuyuz ben sizlerin yazılarınızı desteklerinizi okudum Burcum canım kardeşim ve siz can kardeşlerimin vesilesiyle nice kardeşlerimiz hayra adım attı benden başka kardeşlerimde aynı durumdaymış dedi..Yazdıklarını okuyunca yüreğim acıdı..inanıyorumki bu yazdıkların nefsinin konuşması..Aslında biz en çok herdaim nefsimizle savaş halinde olduğumuzu unutuyoruz..Biz bu dünyadan göçene kadar bu savaş devam ediyor-edecek..Asıl savaş sen Rahman'a adım atınca başlıyor.. önce zaten nefsin istediklerini yaptığımız için bizimle uğraşmıyordu uğraşmaya gerek duymuyordu..Ama Biz hak yola adım atınca bizimle daha çok uğraşıyor..Ama Hamdolsun ki imanımız var hiç hırsız boş eve girermi girmez..Bizim İmanımız davamız okadar kıymetli ki bu nedenle bizimle çok uğraşıyor..
Ne mutlu ki sana çevrende hiç tesettürlü kimse yokken tesettürle nurlenmışsın..Rabbim lütuf etmiş..Hepbirlikte Tebliğ ve desteğe devam inşallah diyoruz..
Rabbim ne güzel ilk tebliğini en yakın ailene yakınlarına yapabilme imkanı sunmuş sana sen bu dava için ne kadar dik durursan kararlı olursan Rabbimizin izniyle inşallah bu davanın güzelliğini çevrendekilerede yansıtabilirsin..Canım evimizde şuan tek tesettürlü kişi benim..akrabalarımdanda çok sayılı kişiler en yakınımda sadece kuzenimin eşi yengem var..Tesettüre girdikten sonra şaşıranlar oldu..Ailem bekliyordu ama zamanını bilemiyordu..Çünkü tesettürden önce çok dile getiriyordum Rabbimin emrini yerine getirmek istediğimi çok sorularla karşılaştım..Ailemin haberi yoktu başörtümü aldım ben kapanacağım dedim..şaşırdılar..uzun süre beni izlediler konuştuk Hamdolsun saygı duydular..
Başörtülerimi sonra çoğunlukla annem aldı birlikte beğendik..geçen senede hamdolsun pardesüme kavuştum pardesümüde ailemin haberi olmadan aldım buradki siz kardeşlerimden dualar istedim eve pardesülü gittim anneme süpriz oldu..pardesü hakkındada çevremde çok soru aldım yakın akrabalarımla tesettürümle ilgi çok konuştuk..Hamdolsun ailem çevremdekiler alıştı saygı duyuyorlar..
zaman içersinde anneciğim destek oldu çevremdeki kişilerle konuşurken..
Biz nefsimize yenik düşüyoruz Rabbim hepimize nasip etsin inşallah dedi
Annem arada hadi bağlayalım nasıl olucam diyor Maşallah barekallah çok yakışıyor..
onu öyle görünce duygularımı anlatamam çok dua ediyorum ümmeti Muhammed için Rabbim herkese tesettür nurunu nasib etsin inşallah..
Peygamberlerde ailesiyle sınanmamışmı canım..Yeterki Rabbim ol desin naib etsin..
Biz tevekkül edip çok dua edelim Tesettürümüze sahip çıkıp Rahman'a sığınalım..
Rabbim herşeyi güzel eyliyor...Bizlere şükür düşüyor..
Rabbim bu aciz/günahkar kuluna tesettürü lütuf ettiyse..
Biliyoruzki Rahmeti sonsuz Rabbimizin biliyoruz bu yollar dikenli Ama Sonunda Gül'e ulaşmak var Rahman'nın rızası var...
Biz bize verilen emanete en güzel şekilde sahip çıkalım..
Bak ne güzel hanenizde bir gül açmış o gül sensin..Çevrendekilere inat nefsine inat gül kokuları savur etrafına Çünkü sen farklısın özelsin..Rabbimizin emrini yerine getirmiş başörtünle taçlanmışsın tesettür nuruyla nurlanmışsın.sen bu nurdan taçtan vazgeçmeye kalkarsan..çevrendekilerin düşündükleri nefsin fısıltısı gerçek olacak tesettür bir bez parçasıymış gibi gözükecek bir bez parçası kadar kolay terkedilebilinen vaz geçilebilinen..Bu dava için canlar feda edildi..biz bunu çok iyi biliyoruz ki tesettür bez parçası değil candan parça ve biliyoruzki Rabbimizin bir emri eğer biz tesettürlüysek Rabbimizin bir lütfu Rabbim tarifsiz huzuru bize sunmuş..nasip etmiş..
Bu nedenle canım asla tesettüründen vazgeçme ..Sahip çık öksüz bırakma tesettürünü herşeye Rağmen dimdik dur senin DavanHak...
Her tökezlediğinde Rabbimden bir inşirah iste inşirah suresinin ferahlığını..Rabbime sığının O'na Celle Celalühu Rağbet et.
şuan yaşadıkların nefsinin çelme takması yürekten inanıyorumki güzel kardeşim düşmeden tekrar ayağa kalkacak inşallah
çok uzun oldu hakkını helal et..
hayırlı haberlerini beklemekteyiz
Selametle kal canım
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt