Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Fatose

Kayıtlı Kullanıcı
bende üniversitede okuyorum ama hiçbir ortama girmiyorum diyebilirim.bende kapalı değilim ama elimden geleni yapıyorum.ailemden dolayı kapanamıyorum.okul bitince kapanmayı düşünüyorum inş.ailen tepkili değilse bence hiç bekleme ve arkadaşların umrunda bile olmasın aldırma kimseye derim.onlar seni kurtarmayacaklar çünkü..[/QU

açığım evet amaa ünideki ortamlarla işim yoktur!çünkü yetişme tarzım o şekiL değil rizeLiyim ve tahmin edebiLiyosunuz hayır ailem tepkilii değiL..namazda en etkili babamdır!.. benı kuçuk yaşta başlatanda o! kıyafetimede dikkat etmemi sağlıyoo amaa baş örtme konusundaa bii baskısı oLmadı ben istersemm!...ben dua ediyorum öle bi istek geLsinkii bana hiç bişi düşünmeden o maneviyatı tadarak!.. zmnLa olucagına inanıyorum inşaallah...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
bende üniversitede okuyorum ama hiçbir ortama girmiyorum diyebilirim.bende kapalı değilim ama elimden geleni yapıyorum.ailemden dolayı kapanamıyorum.okul bitince kapanmayı düşünüyorum inş.ailen tepkili değilse bence hiç bekleme ve arkadaşların umrunda bile olmasın aldırma kimseye derim.onlar seni kurtarmayacaklar çünkü..[/QU

açığım evet amaa ünideki ortamlarla işim yoktur!çünkü yetişme tarzım o şekiL değil rizeLiyim ve tahmin edebiLiyosunuz hayır ailem tepkilii değiL..namazda en etkili babamdır!.. benı kuçuk yaşta başlatanda o! kıyafetimede dikkat etmemi sağlıyoo amaa baş örtme konusundaa bii baskısı oLmadı ben istersemm!...ben dua ediyorum öle bi istek geLsinkii bana hiç bişi düşünmeden o maneviyatı tadarak!.. zmnLa olucagına inanıyorum inşaallah...

İnşaallah Rabbım sizede nasip eder kardeşim.
Rabbım O güzel yolunda ayırmasın bizleri,dünyanın geçici zevklerine dalıpta ahiretini unutanlardan eylemesin inşaallah.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleyküm canlar...
Fatoş canım öncelikle hoşgeldin:)
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah
Burcum okadar güzel anlatmışsınki çok duygulandım...
Maşallah barekallah..
güzel yüreğine sağlık Rabbim c.c. çok güzel mükafatlar nasib etsin..
Rahman c.c. için hizmet etmek..çok büyük lütuf...Rahman c.c. rızası için hizmet eden değerli kardeşlerimizden
Rahman c.c. ebeden razı olsun...
Fatoşcuğum Rabbim c.c. karşına hayırlı insanlar arkadaşlar/kardeşler çıkarsın karşına..
üniversite yılları öğrenmek ,öğretebilmek..
Hizmeti yaşabilmek için en güzel yıllar..
Şuan çalışıyorum Rahman c.c. hamdolsun..
Ama üniversite yıllarımı çok özlüyorum...
Şuan imkanım olsa tekrar okumak isterim...
O güzel ortamları solumak isterim....
Burcum okadar güzel anlatmışki maşallah Barekallah
Sadece hiç vakit kaybetmeden ilk hayırlı adımını at...
örtünle taçlan tarifsiz huzuru yaşa,ve çevrendekilere
Rahman c.c. izniyle sen örnek ol ve arkadaşlarına/kardeşlerine vesile ol inşallah..
Tesettür bir örtü değil..senden bir parça ruhunun bedenin parçası ruhunu temizliyorsun..Yüreğini kapatıyorsun...Seni günahlara karşı kapatıyor...
Rahman c.c. bütü kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalrını nasib etsin inşallah
İnşallah canım hayırlı güzel haberini en kısa zamanda alırız..
Seninle birlikte bizde mutlu oluruz inşallah
selametle kal..
Selam ve duayla...
Rahman c.c. emanetsin:a07:
ve aleykum selam canımsın sen benim yüregimden söyuluyorum seni cok ama cok seviyorum tebliğde sizler kadar olamıyorum sizler ne kadar guzel ifade ediyorsunuz keşke sizler gibi olabilsem :( daha ne isterim Rabbim razı olsun hepinizden Rabbim sana hem bu dunyada hem öteki dunya butun guzellikleri yaştsın yürekten amin diyorum canım

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

canım benim okadar şanlısınki öyle bir ailen oldugu için Rabbim özelliklede babandan kat kat razı olsun sizleri cok guzel yetiştirmiş keşke hepimiz senin kadar şanslı olabilseydik ben şuan bile düşün evli barklı bir bayanım din konusunda tepki alıyorum örtü konusundada tepki verdiler canım burda yardım isteyenlerin buyuk bir cogunlugu ailesinden tepki görenler olusturyor oyuzden ilk sorumuz bu oluyor
yine yazıyorum babacıgımızdan Rabbim razı olsun
şimdi ozaman kapanırsan babamızda mutlu olacak oda sevinecek gururda duyacak ve Rabbim karşına cıktıgında en guzel amellerinden biri dininde iman dolu evlat yetiştirmek olacak
İnşallah canım en kısa zamanda tacımızı örtümüzüde takarsın
senin için dua edeceğiz İnşallah hayırlı geceler

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

Rahman c.c. ebeden sizlerden razı olsun inşallah
Selam ve baki dualarımla
Rahman c.c. emanetsiniz

B)B)B)

RAHMAN c.c. bu konuya vesile olan BURCU kardeşimden ,sizden ve güncelleyenlerden razı olsun inşallah

sinem58

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.

ARKADASLAR BEN YAKLASIK 2 SENEDIR KAPANMAK ISTIYORUMM AMA AILEMM COKK KARSII GELIYORR.... COK INATCILAR NE YAPSAM NE DESEMM BIR TÜRLÜ OLMUYOR.. SABIR VE ALLAHA DUA ETMEKDEN BASKA BIRSEY DAHA AKLIMA GELMIYOR.. AILEMLEN DEFALARCA KONUSDUMM IZIN VERMIYORLARR... LÜTTFENNNNNNN YARDIMM EDINNN BANAAAA:a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17:

ALLAH RAZI OLSUN:a07:

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

Değerli kardeşim

sizin gibi kardeşlerimizi gördükçe hem üzülüyor hem seviniyorum....
Sizler vicdanınızdaki rahatsızlıkla buraya gelip kendinizi anlatıyorsunuz.....

Şimdi size önceden yazdığım bir yazımı aktaracağım...

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

berat05

Yönetici
tüm kapanmak isteyen kardeşlerimize ;

RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...

Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH

Bu dava hor, bu dava büyük...

ALLAHÜ EKBER!!!

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.

ARKADASLAR BEN YAKLASIK 2 SENEDIR KAPANMAK ISTIYORUMM AMA AILEMM COKK KARSII GELIYORR.... COK INATCILAR NE YAPSAM NE DESEMM BIR TÜRLÜ OLMUYOR.. SABIR VE ALLAHA DUA ETMEKDEN BASKA BIRSEY DAHA AKLIMA GELMIYOR.. AILEMLEN DEFALARCA KONUSDUMM IZIN VERMIYORLARR... LÜTTFENNNNNNN YARDIMM EDINNN BANAAAA:a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17::a17:

ALLAH RAZI OLSUN:a07:

bende aynı durumdayım cnm:( Allah ailene hidayet versin en kısa zamanda inş.sabret inş onlarda zamanla anlarlar.Allaha emanet ol.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı

ailende bu konuda bilgiliymiş ne güzel bir fırsat.bence çok ama çok şanslısın en kısa zamanda güzel haberlerini alırız inş.Allaha emanet ol.

ecrinimm

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak istiyorum ama kampüs ortamında ve kaldığım yerde çok tepki görüyorum kalbimi kırıyolar sözle deil bakışlarıyla.. odamda bile namaz kılarken odaya gelen arkadaşımın hortlak görmüş gibi tepki göstermesi çok canımı yaktı babama anlatıyorum hani biraz destek olsun ne biliyim ama o bile okuldan sonra şartlar el verince dio şartlar şartlar.. ne zamana kadar.. kimseyle de paylaşamıyorum anlamcklarmış gibi geliyo dua edermisiniz bana :(

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
sevgili ecrin kardeşim aramıza hoşgeldin öncelikle
hayırlı paylaşımlarda bulunursun inşAllah
Rabbim yardımcın olsn ebeden.
senin kapanmana kötü gözle bakan insanlardan uzak durmanda fayda var çünkü onların gözleri kalpleri örtülü ...
senin istemenle de göremezler...
hacet namazına başla öncelikle Rabbim yardım edecektir çünkü kutsal bir yoldasın.
her türlü yardım isteğinde de yanındayız kardeşim .
ben de kocatepe'de okuyorum. aynı şeyleri bende yaşıyorum ama benim herşeyden büyük bir Rabbim var, bunu unutma O her zaman yanında ve yüreğinde .
zikri bırakma kardeşim . selam ve dua ile :H

ecrinimm

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim desteğinden dolayı kardeşim dediğin gibi yapmaya çalışıcam inşallah bende bi gün sizin gibi bakablirm o mutluluğa ererim..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak istiyorum ama kampüs ortamında ve kaldığım yerde çok tepki görüyorum kalbimi kırıyolar sözle deil bakışlarıyla.. odamda bile namaz kılarken odaya gelen arkadaşımın hortlak görmüş gibi tepki göstermesi çok canımı yaktı babama anlatıyorum hani biraz destek olsun ne biliyim ama o bile okuldan sonra şartlar el verince dio şartlar şartlar.. ne zamana kadar.. kimseyle de paylaşamıyorum anlamcklarmış gibi geliyo dua edermisiniz bana :(

canım benim hoşgeldin aramıza :) bak şimdi gecen gun bir kardeşimiz için yazmıstım o yazıyı sana kopyalıyacagım birazdan birazcık uzun ama :) bitanem arkadaşlarının sana öyle bakmasını hiç düşünme nedenmi şimdi sende alışılmmış bir durumla kaşılasssan ilk önce bakarsın yüzünde değişik bir ifadeyle sonra o duruma zamanla alışırsın değilmi en sonunda dikkatini bile cekmez sıradan gelir arkadaşların içinde durum böyle hepimiz yaşadık bu durumu birde bazen onlar bakmasada sanki herkes bize bakıyor durumlarıda oldu bende :) ne old sonunda içimdeki huzurdan kendimi alamaz oldum kimseyi göremez oldum ben oldum başımdakı tacımla bir gunahındaha sırtımdan indiğimi hissetim daha huzrlu oldum daha mutlu oldum daha guvendim kendime ve dedimki beni başımdaki tacımla sevenler olsun eğer başımdaki tacımdan dolayı benden uzaklaşacaklarsa gercek dost değillier dış görunumuşu sevmişler derim Ama beni daha cok sevecek Rabbim var O nun hosnutlugunu Onun rızası benim için herşeyden önemli Rabbim demiş kulum sen bana bir afım gelirsen ben sana 10 adım gelirim düşünsene tesetttürün kocamaaaannnnn bir adım Rabbim gelmezmi sana bu hicretine karşılık sevmezmi seni heleki gencecik yaşındasın
canım oooo ben sana daha neler anlatacagım şimdi yazımı kopyalayyım oku olurmu 5 dakşkacık ayır :(
başka bir arkadaşımıza yazdıgım cevap
canım hoşgeldin aramıza inşallah sana faydalı olabiliriz
bitanem biliyormusun şimdi ben senin bulundugun yerde olmayı cok isterim ozaman ne yapardım biliyormmusun bütün çevremi değiştiririp koşa koşa giderdim kapalı arkadaşlarımın yanına sımsıkı tutunurdum onlara ne kaparsam onlardan kar derdim bana Peygamberimizi öğretin islamı anlatın bana gunahları öğretin kapanmayı anlatın içimde buludugum gunahtan cekin kurtarın beni derdim en azından tam 7 yıl önce tanırdım Rabbimizi 7 yıl önce içimde nereden geldiğini bilmediğim bir sesin çağrısına kulak verir kapanırdım o arkadaşlarımı okadar arıyorumki cok üzülüyorum neden onlarla dostluk kurmadın diye
canım benim sorumluluklarını yapmaya calışıyorum demişsin gercekten cok guzel
en önemli sorumluluklarımızdan birde Kapanmamız bizim Cünkü Rabbimiz bize Kitabımızda emretmiş farz kılınmıs bize kapanmak örtünmek değilmi
ozaman bizimde yerine getirmemiz gerekecek düşün mahser alanındayız amlelerimizartıda kapanamak gibide bir yük sırtımızda
Rabbim diyecek ey kulum sen neden bu emri yerine getirmedin derse ne diyebiliriz nasıl cevap verebiliriz ya bu gunahımızın vebali bizi Cehenneme götürecekse yada Rabbim yada kapanarak ( onun kurallı ölçüsünde mümine hanımlarımız gibi) bize Cenneti sunacaksa ozaman birkere daha düşünelim canım olurmu inan bana kapanırsan o huzuru hiçbiryerde bulamıyorsun yaptıgın herşey daha bir anlamlaşıyor ikilik olmuyor ozaman sadece namazımızda yada bir mevlütte o örtüyü takıp gundelik hayatta acık olmak gibi
canım benim arkadaşların ne derse desin önemli olan bizim için Rabbimizin hoşnutlugunu sağlamak Rabbimizin rızasını kazanmak biliyormusun bitanem hep konuşulmuyormu mesala birazcıkdaha acık giyinen bir arkadaş gelse hani ortam acık ya ona bile birşeyler bulunurda giden zamanın farkında olamadan biter gider olan bize olur
canım bir an önce at adımı zamanımız varken tövbemizi edelim
sıgınalım Rabbimize örtümüzü tam bir mümine bir bayana yakışır gibi taşıyalım başımızda
Rabbimin izniyle canım bizler burdayız aklından bu konuyla ne geçiyorsa bizimle paylaş hepimiz sana yardımcı olmaya çalışacagız bunlar tereddütler olabilir içindeki manevi duygular olabilir
birde canım bir lezzetini alsan örtünün inan bana cıkarmak isteyeceksin başından o okadarmı huzur verir okadar mı guven verir anlatılamaz burda kapanan arkadaşlarımızın hepsi öyle dediler dedilerki n eden daha önce yapmadım bu bhuzuru neden daha önce yaşamadım
sendev akit cok gec olmadan o huzurun tadını al olurmu Rabbime emnaetsin

ecrinimm

Kayıtlı Kullanıcı
okudum burcu abla çok saol ii ki sizin gibi insanlar var.. dediğin gibi birilerine yapışmak sormak öğrenmek okumak gerek içim sklyo finallere bile çalışamıyorum :(

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
okudum burcu abla çok saol ii ki sizin gibi insanlar var.. dediğin gibi birilerine yapışmak sormak öğrenmek okumak gerek içim sklyo finallere bile çalışamıyorum :(

canım benim Rabbim razı olsun senden zaman ayırıp okudugun için okudum komsu universiteliymişiz :) keşke benim okudugum üniversitede okusaydın yaşadıgın bu sorunları yaşamazdın :) ama her birisi senin örtüye islama daha fazla sevgini arttıracak seni daha bir olgunlaştıracak daha bir bağlanacaksın daha bir koruyacaksın
bitanem bizler her zaman hazırırız vede sitede cok şeyi öğrenebilirsin istedğin zaman paylaşabilirsin
ama cok gec kalma emi nezaman ömrümüzün sonlacagını bilmiyoruz Rabbim uzun ömürler versin bizlere he birde seni inılmaz bir huzur bekliyor muhteşem bir iç rahatlıgı Rabbime dahada yakın olmanın verdiği müthiş duygu
kaçırma derim bu guzellikleri
bize bir bayram yaşatıorsın inşallah canım benim

ecrinimm

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar istedim kii istiyorum ki tatilde eve o şekilde gitmeyi çok mutluydum son günlere kadar ama şeytana yenilmicem yarın gidicem kendime yeni başörtü alıcam:) tşkr ederim beni rahatlattığınız için Allah razı olsun..

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
:evet bak işte bunu çok beğendim :B

inşallah canım benim . kararlı olman çok önemli bu konuda. insan herşeyden önce ne istediğini bilmeli. rüzgar bile yardım etmez hedefsiz gemiye ;)
:T

şimdiden çok sevindim canım kardeşim :a27:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt