Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan abi (abi diyorum yaşınız sanırım benden büyük ) uyarınızı elbette anlıyorum ama
burada kimsenin duygularını anlatırken abartı kullanacagını sanmaycagımı belirtmek isterim
kim annesi babasını kötülemek isterki yada onlara kötü gözle baktırmayı
benimde problemlerim vardı ama ben en hafife alarak yazdım cunku kimsenin annem ve babam hakkında kötü düşünemsi asla istemem onlar benim Canlarım diğer kardeşlerimizde öyle ama yaşanılanlar varsa anlatılırki bizde yardımcı olabilelim vede yanlıs yönlendirmeyelim şöyleki babasından tesettürü girmemesi için şiddet gören kardeşimiz bu durumu anlatmazsa bizlere bizlerde bilmediğimiz için durumu yok cok ısrar edeceksin dersek daha kötü sonuclara neden olunabilir
Kaan abi inşallah sizi incitmemişimdir eğerki inciltecek bir durum olduysa hakkınız helal edin

berat05

Yönetici
esselamünaleyküm

esselamünaleyküm

Burcu kardeşim

Aslında bizim hiç düşünmeyeceğimiz yada aklımıza gelmemiş birşeyi yazarak hatırlattı Kaan kardeşimiz...böyle ilgi çekmeye çalışanlar var ise uyarmak adına yazılmış dikkat edilmesini istemiş olabilir..

Bizler gerçekten her yazılanı doğru kabul ediyor ve ne gerekiyorsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz..

Nette olduğumuzu unutarak sırf ALLAH c.c. rızasını gözeterek yardım etmeye çalışıyoruz....Kaan kardeşimizde bizden daha tecrübeli olduğu için önceden su testisini su yolunda kırmak istemiş olabilir

Ne biz Kaan kardeşimize kırılırız ne de o bize kırılır..

Gönülleri ise ancak ALLAH c.c. bilir....

Sen rahat ol değerli kardeşim...

GULSEN BOZDEMIR

Kayıtlı Kullanıcı
Selam kardesim oyle guzel yazmissinki cok dogru ama gercekten esim kapanmami cok istiyodu bende istiyodum ama ailem o istiyo diye kapanmama iyi bakmiyorlardi o yuzden kapanamiyodum soyle bi dusundum kimse kimsenin mezarina girmeyecek dinimizde kadin kapali olmali diyor tam 2hafta oldu kapanali ailem cok konustu ama yavas yavas alistilar 2haftadir kulaklarim tikali kimseyi dinlemiyorum birde namaz kilmaya baslasaydim baska derdim yok

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Selam kardesim oyle guzel yazmissinki cok dogru ama gercekten esim kapanmami cok istiyodu bende istiyodum ama ailem o istiyo diye kapanmama iyi bakmiyorlardi o yuzden kapanamiyodum soyle bi dusundum kimse kimsenin mezarina girmeyecek dinimizde kadin kapali olmali diyor tam 2hafta oldu kapanali ailem cok konustu ama yavas yavas alistilar 2haftadir kulaklarim tikali kimseyi dinlemiyorum birde namaz kilmaya baslasaydim baska derdim yok

ve aleykum selam canım inan mutlu oldum sende o harika huzuru kavusmussun ne guzel Rabbim sana bu yaptıgın iabadetin için hem bu dunyada hem öteki butun guzellikleri yasatsın yürekten amin
canım benim eee tacımıızı takmıssın başımıza şimdde ibadetlerimizin en önemlisi Kuranı Kerimde bile ne fazla gecen ibadetimiz yapmakta hadi canım başındaki tacını dahada anlamlastır gerçek bir mümine yolunda ilerlemekiçin en büyük adımı at nasıl bizler acık oldugumuz zamanlarda namaz kılarken o guzelliği tadamıyorduk hep içimizin kenarı eksik sadece namazda örtülmek ikilemliliğin göstergesiydi aynı duygular tesettürümüz varken namaz kılmamak için gecerli.... öteki dunyada şimdi ayıramadıgımız 5 dakikalık namaz için ne hesaplar vereceğiz ne azaplar cekeceğiz keşkelerimiz olmasın
heleki daha kabire girdiğimizde sorulacak ilk ibadetimiz namazken nasıl görmezlikten gelebiliriz
hele hele en zorunu yapmısken tesettüre girmişken su ahirzamanda gunde toplasan 1 saatini almayacak ama sevabı yerlere göklere sıgmayacak namazımızı kılamayacakmısın
canım benim hadi burdaikindi namazı okunuyor ikindiyi karçıdıysan bile aksama yetiş hadi guzel bir abdest al ve kıl namazını

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah ...:)
Ataleti yenip icraate dökmüşsünüz.. ne mutlu size.. darısı diğer kardeşlerimizin başına..
Ama namazsız olmaz asla.. o örtüyü namazla ve itikat ile taçlandırmak gerek..
Namaz iile ilgili yazılar okuyun bu size yardımcı olacaktır..
Tanıdığım namaza başlayan insanlar hep böyle okuyarak başlamıştır..
Sohbetler dinleyin..
Kalbinizi Allah'a yönlendirin..
Namazı bırakmazsınız bile inşaAllah..
Rabbim tez zamanda başlamayı nasip etsin inşaAllah:a12:
Esselamunaleyküm..

yağmur ece

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Arkadaşlar

Selamın Aleyküm Arkadaşlar

merhabalar ben.bikaç birşe paylaşmak istedim sizinle.Ben açığım.Tövbe haşa gösteriş olmasın az çok ibadetlerini yapmaya çalışan bi insanımm.eksiklerim çok tabiki.ben kapanmakk istiyoorumm.Hemde çok.Ama nefsime yenik düşüyoorum.Adam akıllı oturup tevekkür ediyorum.doğru olan bu bunu yapmalısın diyorum.madem Rabbine yakın olmak istiyosun.tam anlamıyla kulluk göreviini yerine getirmen gerekiyo diyorum.tam karar veriyoorum.ama birşey sürekli beni yolumdan döndürüyo.nefis şeytan sağlı sollu sıkıştırıyolar beni.benim böle olmamın sebebi imanımın zayıflaması mı? Ailemden yana bi sıkıntım yok çok şükür.amaa istiiyoorumm yapamıyoorum Ya Rabbim yadım et bana.diyorum okul var zorlanırım.geleceğim,kariyer ya bunlar noolcak diyorum.iyi yerlere gelmeliyim diyorum.sonra diyorum ya kaapanırım açılmak istersem o zaman ne olur ben bunun vebalini nasıl taşırım boynumda.beni kınamayın ne olur.ben güzel giyinmeyi seven bi insanım.gyinmekten kastım böle mahrem yerlerimi belli etmeyecek giyinmeye çalışırım ama nereye kadar tabi.diorum hepsi bitecek bi anda.ben şununda farkındayım sonra oturup tekrar düşünüyoorum.Ya bunların hepsi boş.Dünyalıklardan olma ahiretliklerden ol.Rabbimin suratına nasıl bakarım ben diyorum.diğer insanların benden farkı ne onlar cennete ben cehenneme.onlardada akıl var bendede.madem öle ben daha çok tevekkül edeyim Allahın izniyle cennete gireyim derecem daha yüksek olsun.Rabbime layık bi kul olmalıyım.diyorum.ve hala bu saçma ikilem arasındayım.ben kaybeden kullardan olmak istemiyorum.nefsime yenilmek istemiyorum.ne olur bi akıl verin bana.kafanızı şişirdim kusura bakmayın.Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

merhabalar ben.bikaç birşe paylaşmak istedim sizinle.Ben açığım.Tövbe haşa gösteriş olmasın az çok ibadetlerini yapmaya çalışan bi insanımm.eksiklerim çok tabiki.ben kapanmakk istiyoorumm.Hemde çok.Ama nefsime yenik düşüyoorum.Adam akıllı oturup tevekkür ediyorum.doğru olan bu bunu yapmalısın diyorum.madem Rabbine yakın olmak istiyosun.tam anlamıyla kulluk göreviini yerine getirmen gerekiyo diyorum.tam karar veriyoorum.ama birşey sürekli beni yolumdan döndürüyo.nefis şeytan sağlı sollu sıkıştırıyolar beni.benim böle olmamın sebebi imanımın zayıflaması mı? Ailemden yana bi sıkıntım yok çok şükür.amaa istiiyoorumm yapamıyoorum Ya Rabbim yadım et bana.diyorum okul var zorlanırım.geleceğim,kariyer ya bunlar noolcak diyorum.iyi yerlere gelmeliyim diyorum.sonra diyorum ya kaapanırım açılmak istersem o zaman ne olur ben bunun vebalini nasıl taşırım boynumda.beni kınamayın ne olur.ben güzel giyinmeyi seven bi insanım.gyinmekten kastım böle mahrem yerlerimi belli etmeyecek giyinmeye çalışırım ama nereye kadar tabi.diorum hepsi bitecek bi anda.ben şununda farkındayım sonra oturup tekrar düşünüyoorum.Ya bunların hepsi boş.Dünyalıklardan olma ahiretliklerden ol.Rabbimin suratına nasıl bakarım ben diyorum.diğer insanların benden farkı ne onlar cennete ben cehenneme.onlardada akıl var bendede.madem öle ben daha çok tevekkül edeyim Allahın izniyle cennete gireyim derecem daha yüksek olsun.Rabbime layık bi kul olmalıyım.diyorum.ve hala bu saçma ikilem arasındayım.ben kaybeden kullardan olmak istemiyorum.nefsime yenilmek istemiyorum.ne olur bi akıl verin bana.kafanızı şişirdim kusura bakmayın.Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki değerli kardeşim
Bir bakmışsınız..yaşınız 5 yaş daha ilerlemiş....ve siz hala..giyim,okul,iş telaşındasınız....

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyda imtihanımız bu...
Siz eğer okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş yaşınızda başınızı almış gitmiş...

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?
Yoksa Elinizde Senet mi Var ?
Aklınızın başınıza gelmesi için çok yakın bir ölüm mü görmelisiniz ? ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için?
Ya başınızı örttüğünüzde duyacağınız manevi huzur?

Bunun karşılığında alacağınız sevab?

Peki teraziye koysak her birini hangisi ağır çeker dersiniz?
AÇIK olmak,ilgi çekmek,en güzel iş imkanı MI ?
ALLAH c.c. RIZASI İÇİN YAPTIKLARINIZ MI?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
ÖLÜM çok yakın...vicdanınız bu kadar ağlıyorken...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH c.c.' a tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
SİZE NASIL GERİ DÖNÜŞ OLUYOR..

AHİRETİ KAZANMAK KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?
İSLAMI YAŞAMADAN!

FaTmA-1985

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar 1 haftaya kadar bende bu guzel huzuru alamayan biriydim... Şimdi Rabbime çok şükür kapandım bazı engelleri aşarak...
Hadi sizlerde paylaşın burda engellerinizi neden olamadıgını...
Birbirimize yardım edelim konuşalım anlatalım çözümler arayalım...
Birbirimiz için dua edelim çok geç kalmadan bu harika duyguyu yaşamak için...
Katılımlarınızı bekliyorum....

merhaba burcu kardeşim bende 4 gündür afamda böyle bi düşünce var ama çalıştığım ortamdan dolayı kapanamıyorum.ama Allah'a çok şükürki namazaıma başladım ve burdan aldığım duları okuyup kendimi birazda olsun rahatlatmaya çalışıorum böyle bir olayı bizimle paylaştığın için Allah razı olsun burcu kardeşim

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

canım benim çok şeyin farkındasın kendini sorguluyorsun devamlı bilirim ne kadar zordur bu sorgulama aşaması ne kendini alıkoyabiliyorsun yapmaktan her yapışta vicdan azabı biliyormusun bunun tek çaresi hatlarını belli etmedende giyinorsan tek ilacı bu iç sıkıntısının başına örtümüzü o an alıp takmandır yoksa inan bana bitanem bu kargaşadan cıkamazsın cıkarsanda şeytana yenilerek cıkarsın hepimiz yaşadık inan bana hepimiz şeytanla ve nefisle senin verdğim mucadeleyi yaşadık bizler cok şükür kazandık ama kazanamayan arkadaşlarımızda oldu onlar hala daha bu kargasanın içindeler ve bizler için 1 dakikamız önemliyken onlar gulerini haftalarını kaybediyorlar aman canım bak 1 dakikamızın garantisi yok gunahlarımız diz boyu neden bugunahıda sırtımıza ekleyelim öteki dunyaya neden bu gunahla gidelim
örtünmek bizler için emirken neden Rabbimize karşı cıkalım tövbe haşa
hem inan bana bir anlık birşey bu ama kapanırsan o huzuru hiçbirşeye hayatta değişemezsin okadar lezzetli dusunsene bir gunahtan kurtulup Rabbimize tövbe ediyorsun nekadar guzel bir rahatlık bu anlatılamaz Rabbime yakın olmak heleki birde Rabbimizin hikmeti bilemyiz bizleri neden dolayı affedeceğini belki tesettürün senin bütün günahlarını affettirecek bir davranıs olarak kabul ederse canım hadi hemen abdest al ve başımıza tak tcımızı
en kısa zamanda bekliyorum senin guzel haberlerini

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba burcu kardeşim bende 4 gündür afamda böyle bi düşünce var ama çalıştığım ortamdan dolayı kapanamıyorum.ama Allah'a çok şükürki namazaıma başladım ve burdan aldığım duları okuyup kendimi birazda olsun rahatlatmaya çalışıorum böyle bir olayı bizimle paylaştığın için Allah razı olsun burcu kardeşim

merhaba canım calısıtıgın ortamı biazcık acarsan bizlere yardımcı oluruz izinmi verilmiyor yoksa cok acık ortam dışalanırım korkusmu var
bitanem bu emir bizlere bu asla karşı cıkamayız lütfen sende karşı cıkma bu emirinize Rabbim sendende razı olsun canım kardeşim
seninde enkısa zamanda kapandım haberlerini bekliyoruz

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam

Ve aleyküm selam

selamün aleyküm kardeşim,

öncelikle üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun, ailemize hoş geldiniz. berat ablamızın dediği gibi,

teraziye koysak her birini hangisi ağır çeker dersiniz?
AÇIK olmak,ilgi çekmek,en güzel iş imkanı MI ?
ALLAH c.c. RIZASI İÇİN YAPTIKLARINIZ MI?

sizin en büyük şansınız ailenizden dolayı bir sorununuz olmaması, inanın diğerlerinin olup olmaması insanı o kadar yıpratamıyor, benim gibi bazı arkadaşlar bu uğurda çok zorluk çektiler ailelerinden dolayı, sizin hiçbir engeliniz yok, Allah cc aşkına bir dakikanızı bile boşa geçirmeyin, okulu bitireceğimiz, iş bulacağımız ya da çalışacağımız kadar ömrümüz var mı bilemiyoruz ki, hemen kararınızı uygulayın.

her ne kadar bazı kişilerin yazdıkları abartılı gibi gözüktüğü söylense de - ancak bunu çeken, yaşayan bilir - diğer arkadaşların yazılarını da vakit ayırıp okumanı isterim, hepsinden çıkaracağımız dersler var.

beklemeyin bazı şeyleri, artık harekete geçin, dünyalık insanı değil, ahiretlik insanı olalım

hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşAllah,

selam ve dua ile, hayırlı günler

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleyküm canım
öncelikle hoşgeldin..:)
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah..
Aslında maşallah barekallah herşeyin farkındasın
ne istediğinide biliyorsun nefsinle savaş halindesin...
Sadece etrafındaki biz kardeşlerinin sesli halde dile getirmesini istiyorsun...
Beraat ablacığım burcucuğum.ceylanturcuğum hepsi okadar güzel ifade etmişler ki...
Rahman c.c.bütün kardeşlerimizden razı olsun
Bu dünya bize ait değil bizde bu dünyaya sınav dünyasındayız...
Hepimiz nefsimizle savaş halindeyiz farklı şekillerde,aslında hepimiz doğru yolu biliyoruz ama nefsimiz hep bizimle uğraşıyor...
Bu sınav dünyasında Çok şükür Tevbe kapımız var...
En güzeli Çok Merhametli Rabbimiz c.c. var...
Hepimiz Rabbimizin c.c. merhametine sığınıyoruz...
Bu dünyaya geliş amacımız belli...
Zaman okadar çabuk akıp gidiyorki ahirette yolculuğumuz kısalıyor...
Hep düşündüğüm Rabbim c.c.sen beni çok seviyorsun...ve biliyorumki Bütün kullarını çok seviyorsun ve herkese kendisini özel hisettiyorsun...
Dünyalık sevgiler bile Rabbimizin c.c. Ya Vedüd isminin tecelisi bizi seviyor ve sevdirtiyor...Yüce Rabbimize c.c. sonsuz şükürler olsun...
Rabbimiz c.c. Hz. İbrahim'i yakması için yakılan ateş'i serinletti..Hz ibrahim(as) yüreğindeki Rabbin'e olan tarifsiz sevgi ve teslimiyettle Rabbimiz c.c. sevdiği kulunu ateşte yakmadı ateş gülistan oldu...
Bizi bizden çok seven Rabbimiz karşısında biz kullar nasıl huzurunda duracağız...
Normal dünyalık sınavlarda kariyerimiz için dünyalık rahatlığımız için nekadar gayret gösteriyoruz diğer ahiretlik bize ait olan dünyanın sınavı için???
Bize sonsuz nimetler lutüflar veren Rabbimiz c.c. huzurunda ne diyeceğiz...
Kulum ben seni çok sevdim sana bir sürü nimetler verdim ve sırf senin iyiliğin için emirler verdim ama sen kendi kendine zulmettin dediğinde halimiz ne olacak
Cennet ehli olan mümin kullarına selamını iletiğinde hallimiz ne olacak...
Bu dünyada eniyi derece okusak,nefsimizin hoşuna gitti şekilde yaşasak kariyerimiz en iyi şekilde olsa inanki bu dünyada islamiyeti tam anlamıyla yaşıyamadığımız için hep yüreğimiz huzursuz hep bir şeyler yarım ve eksik kalacak...İçimizdeki boşluğu dolduramayacağız...kısacası hem bu geçici dünyamızı hemde ebedi yurdumuz ahiretimizde mutsuz olacağız...üzülen biz olacağız..İçimizi en çok ne acıtacak...Bizi üzen kimse olmayacak Biz kendimizi üzeceğiz...
Biz kulların nefsi var beşeriz şaşarız...Ama en büyük nimetimiz tövbe kapımız dualarımız ve sonsuz Rahmeti Merhameti olan Bizi çok seven Rabbimiz c.c.var...
Bu nedenle canım Rabbimizin huzurunda diyebilelimki Yüce Rabbim günahkarım biliyorum Senin c.c. nekadar Merhametli olduğunuda biliyorum ve Merhametine sığınıyorum...Dünya hayatında eksikliklerimde var..Ama Senin c.c rızan için Senin c.c. izninle adım attım kendimce çabalamaya çalıştım..Sınav kağıdımı karalamaya hayırlarla doldurmaya çalıştım diyebilmeliyiz...
İnanki O'nun c.c. rızası için küçücük bir adım çaba göster Yüce Mevlam okadar güzel/çok yardım ediyorki hep şükür ediyorsun...
Bu tarifsiz huzuru tatmak için hiç bekleme...Yüce Mevlamızın c.c. sevgisinden başka hiç birşey önemseme ne yaşarsan yaşa ,karşılaşacağın ne olursa olsun..
Hayatında önemsediğin listenin en başında O'nun c.c. rızası,sevgisi islamiyeti yaşabilmek ve o güzel huzuru tada bilmek olsun...
İnşallah cümlemiz İslamiyetti hakkıyla yaşanlardan Rahman c.c. razı olduğu kullardan oluruz...
Sınav kağıdımızı hayrlarla doldurabilenlerden oluruz...
Canım en kısa zaman hayırlı güzel haberlerini alabilmemiz duasıyla...
Herhayırlı haber biz kardeşlerini o kadar çok sevindiriyorki...

Rahman c.c. bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalrını nasib etsin inşallah
Selametle kal..
Dualarda buluşabilmek duasıyla
Rahman c.c. emanetsin:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
[
QUOTE=berat05;1222017]ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Tebliğ

ve
Desteğe

Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam

İnşallah
[/QUOTE]

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Hz İbrahim (as)'ın Allah c.c. teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah (C.C.) Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah(C.C.) bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok Allah c.c. rızası için yaşamalıyız...
Rabbim c.c. Razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...

Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

kapan kalbim o arsız bakışlara..

kapan kalbim o imansız yüreklere...

kapan kalbim sen hör gören herkese..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

sokaklarda gülenlerden olmayacaksın..
gözleri heryeri kesenlerdende olmayacaksın..
boyanıp cıkmayacaksın...
sen yürüken haya hemen yanıbaşında olacak...
iman duygusunu baktıgın her yürek hissedecek..

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..
ellerim sımsıcak ısıtcak yanındakileri..
sen parmakla gösterilecek mukaddes bir hanım olacaksın..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

haydi kardeşlerim kapanmaya tesettür emrini uygulamaya...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm

selamun aleyküm

Hatırlatmaların için Allah cc razı olsun Su-Eda kardeşim,

MaşAllah, BarekAllah, SubhanAllah,

Rabbim razı olsun,

hayırlı günler, selam ve dua ile

[
QUOTE=berat05;1222017]ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

herkes bir düşünsün bakalım"

semabrk

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam

ve aleykümselam

merhabalar ben.bikaç birşe paylaşmak istedim sizinle.ben açığım.tövbe haşa gösteriş olmasın az çok ibadetlerini yapmaya çalışan bi insanımm.eksiklerim çok tabiki.ben kapanmakk istiyoorumm.hemde çok.ama nefsime yenik düşüyoorum.adam akıllı oturup tevekkür ediyorum.doğru olan bu bunu yapmalısın diyorum.madem rabbine yakın olmak istiyosun.tam anlamıyla kulluk göreviini yerine getirmen gerekiyo diyorum.tam karar veriyoorum.ama birşey sürekli beni yolumdan döndürüyo.nefis şeytan sağlı sollu sıkıştırıyolar beni.benim böle olmamın sebebi imanımın zayıflaması mı? Ailemden yana bi sıkıntım yok çok şükür.amaa istiiyoorumm yapamıyoorum ya rabbim yadım et bana.diyorum okul var zorlanırım.geleceğim,kariyer ya bunlar noolcak diyorum.iyi yerlere gelmeliyim diyorum.sonra diyorum ya kaapanırım açılmak istersem o zaman ne olur ben bunun vebalini nasıl taşırım boynumda.beni kınamayın ne olur.ben güzel giyinmeyi seven bi insanım.gyinmekten kastım böle mahrem yerlerimi belli etmeyecek giyinmeye çalışırım ama nereye kadar tabi.diorum hepsi bitecek bi anda.ben şununda farkındayım sonra oturup tekrar düşünüyoorum.ya bunların hepsi boş.dünyalıklardan olma ahiretliklerden ol.rabbimin suratına nasıl bakarım ben diyorum.diğer insanların benden farkı ne onlar cennete ben cehenneme.onlardada akıl var bendede.madem öle ben daha çok tevekkül edeyim allahın izniyle cennete gireyim derecem daha yüksek olsun.rabbime layık bi kul olmalıyım.diyorum.ve hala bu saçma ikilem arasındayım.ben kaybeden kullardan olmak istemiyorum.nefsime yenilmek istemiyorum.ne olur bi akıl verin bana.kafanızı şişirdim kusura bakmayın.allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

ece kardeşim rabbim yar ve yardimcin olsun. Sen bazi şeylerin farkindasin bilinçli bi kardeşimsin bence zaman kaybetme ve en kisa zamanda kalbinin sesini dinle. Birak seni dişlayacaklarsa dişalsinlar.senin hiç bi kaybin olmaz hem rabbim onun yolundan gittiğin süre içinde sana yardimci olacaktir. Bende türbanliyim ve çalişiyorum evet haklisin iş bulmak kolay olmuyo türbanli çaliştirmiyo çoğu yerler. Ama sonuçta ölümden ötese nedir bu dünya için çabaliyoruz ölüncede hepsi burada kalacak sen diğer dünyayi düşün oraya ne kadar azik hazirlayabilirim diye bak o zman eskisi kadar vesvesen olmaz. Allah'a emanet ol. Rabbim en kisa zamanda gönlündekini hayatina hayirlisi ile geçirmen için yardici olsun. Amin

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
29 / ANKEBUT - 8
Ve vassaynel insâne bi vâlideyhi husnâ(husnen), ve in câhedâke li tuşrike bî mâ leyse leke bihî ilmun fe lâ tutı’humâ, ileyye merciukum fe unebbiukum bimâ kuntum ta’melûn(ta’melûne).
SIZE="5"]Ve Biz insana, anne ve babasına güzel davranmasını vasiyet ettik (emrettik). Ve eğer onlar, hakkında bilgin olmayan bir şey ile Bana şirk koşman için seninle mücâdele ederlerse o taktirde, o ikisine itaat etme. Dönüşünüz, Banadır. O zaman yapmış olduklarınızı size haber vereceğim.
[/SIZE]

DİLEK ÖNER

Kayıtlı Kullanıcı
BANADA YARDIMCI OLUN KARDEŞLERİM BENDE KAPANMAK İSTİYORUM İÇİMDEN GELEREK AMA SEVDİGİM KİŞİ ÇOK İSTİYO KAPANMAMI AMA AİLEM NE DER BİLMİYORUM YARDIMINIZA DUALARINIZA İHTİYACIM Var

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak istiyorum ama hala cesaret edemedim of ya nolcak böyle destek çıkan yok etrafda hep ondan biliyorum

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm

Selamün aleyküm

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

bende kapanmak istiyorum ama hala cesaret edemedim of ya nolcak böyle destek çıkan yok etrafda hep ondan biliyorum

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,

öncelikle ailemize hoş geldiniz, üyeliğiniz daim ve hayırlı olur inşAllah,

size şimdilik diyebileceğim; ne aileniz ne de eşiniz için kapanın, sadece Allah cc rızası için, Rabbimizin emri olduğu için kapanın.

gelişmelerden haberdar ederseniz bizi, diğer arkadaşlarımız da daha detaylı destekte bulunurlar inşAllah

BANADA YARDIMCI OLUN KARDEŞLERİM BENDE KAPANMAK İSTİYORUM İÇİMDEN GELEREK AMA SEVDİGİM KİŞİ ÇOK İSTİYO KAPANMAMI AMA AİLEM NE DER BİLMİYORUM YARDIMINIZA DUALARINIZA İHTİYACIM Var

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt