Arkadaslar Babam Baskı Yapıo Kapanmam İçin Bende Kapanmak İstiorum Ama YAPAMIOM İŞTE BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ??????:a40:
Babam ısrar edio bana kapanmam bende istiom ama yapamıom işte bana yardımcı olurmusunuz acaba
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???
Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz
HAYIR!!!!
Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!
utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!
Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???
peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????
Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..
RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...
Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH
Bu linke tıklayın ve Bunu dinleyin. Alta anlamını yazıyorum anlamlarına çok ama çok dikkat edin böyle muhteşem birşey olamaz Allah çok büyüktür.
Link :
UssakiTube.Com - Huvallahullezi 1
ANLAMI:
O, ÖYLE BİR ALLAH'TIR Kİ, ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR. GÖRÜLMEYENİ VE GÖRÜLENİ BİLENDİR. O, RAHMAN VE RAHİMDİR. O. ÖYLE BİR ALLAH' TIR Kİ, KENDİSİNDEN BAŞKA HİÇ BİR İLAH YOKTUR. O, MALİK VE SAHİPTİR, MÜNEZZEHTİR, SELAMET VERENDİR, EMNİYETE KAVUŞTURANDIR, GÖZETİP KORUYANDIR, ÜSTÜNDÜR, İSTEDİĞİNİ ZORLA YAPTIRAN, BÜYÜKLÜKTE EŞİ OLMAYANDIR. ALLAH MÜŞRİKLERİN ORTAK KOŞTUKLARI ŞEYDEN MÜNEZZEHTİR. O, YARATAN, VAR EDEN, VARLIKLARA ŞEKİL VEREN ALLAH'TIR. EN GÜZEL İSİMLER ONUNDUR. GÖKLERDE VE YERDE OLANLAR ONU TESBİH ETMEKTE VE ŞANINI YÜCELTMEKTEDİRLER. O, GALİP OLAN, HERŞEYİ HİKMETİ UYARINCA YAPANDIR.
HÜVALLAHÜLLEZİ, haşr süresinin son üç ayetidir.
Hadisi şerifte:
Kim sabahladığında üç kere " EÜZÜ BİLLAHİS-SEMİİL ALİMİ MİNEŞ-ŞEYTANİRRACİM " (ALLAH'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım) diyerek haşr süresinin son üç ayetini okursa, ALLAH ona akşama kadar YETMİŞ BİN MELEĞİ - salevat getirmek, istigfar etmek üzere -müvekkel kılar.
O gün kişi ölürse ŞEHİTLİK sevabına yakın bir sevap kazanır.
Akşam okunup yatıldığında sabaha kadar, sabah okunduğunda akşama kadar aynı sevap verilir.
HÜVALLAHÜLLEZİ
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HÜ, ALİMÜLĞAYBİ VEŞŞEHADEH, HÜVERRAHMANÜRRAHİM.
HÜVALLAHÜLLEZİ LA İLAHE İLLA HÜ, ELMELİKÜL KUDDÜSÜSSELAMÜL MÜMİNÜL MÜHEYMİNÜL AZİZÜL CEBBARÜL MÜTEKEBBİR, SÜBHANALLAHİ AMMA YÜŞRİKÜN.
HÜVALLAHÜL HALİKÜL BARİÜL MUSAVVİRU LEHÜL ESMAÜLHÜSNA, YÜSEBBİHÜ LEHÜ MA FİSSEMAVATİ VEL ARD. VE HÜVEL AZİZÜL-HAKİM.
vealeykumselam :a15:
maşaALLAH çok güzel açıklamışsınız.
2 yıl önce hocam söylemişti bu ayetleri.
""anne baba rızası önemli ama senin dinini yaşamana engelse onlar.
dinlemeyeceksin. SENİN AHİRETİNİ ANAN BABAN KURTARMAYACAK.""
o hocamız da benim u konudaki hassaiyetimi bildiği için başka birşey demedi. yani git annene babana karşı çık demedi sadece ayetleri acıkladı.
zaten bu yeterliydi benim için.
hep kafa tuttum bu yuzden anne ve babama.
defalarca dayak yedik kardeşimle ... okula kapalı gidiyoruz pardesü giyiyoruz diye... evde dayagımı yer aglamazdım, okul için evden cıkınca da 800 metrelik okul yolunu aglayarak katederdim.
şimdi durum farklı mı hayır degıl. hala aynı hala aynı.
neden kabul ettıremedim basortumu bılıyormusunuz???
babam gazinocu
aranızda durumumuzu bilenler vardır belki.
"gazınocunun kızları nasıl olurda kapalı olur" dediler komutanlar müşterıler falan da falan... aklınıza kım gelırse artık....
işte ailem bu yuzden "toplum ne der" diye onlara gore yasarken ... toplumun BİZ için yaşamadığını görmediler
değerli kardeşim
sizler için çok dua ediyorum...
hani sizin şu yazdıklarınızdan sonra " kapanmak istiyorum ama sıcak...kapanmak istiyorum ama gencim ...vs."" diyenlerin karşılarına sizi çıkarmak istiyorum
al bak bütün direnişlere karşı kendini...islamı Hakkı savunuyor demek isterim
Ne olursa olsun DOĞRU olanı savunuyor derim...
Allah c.c. razı olsun..
HAK hep yanınızda , yolunuz hep doğruluktan yana olsun
Ben sizin çok ca duacınızım
Allah c.c. nasip edecek bir gün sizde göreceksiniz bu aşkınızın karşılığını,bu tutumunuzun meyvasını alacaksınız inşalalh
Müjdeli haberler vereceksiniz bizlere
Belki bizde sizizn adınıza sevinçten ağlayacağız
selam ve dua ile
berat Ablam ellerinesağlık dediklerinin hepsine bende katılıyorum.
Maşallah kardeşimiz Allah senin yardımcın olsun.
Yüreğine sağlık ablam
selam ve dua ile
Rabbim nasip eder de ömrüm yeterse inşALLAH o günleri de göreceğiz.değerli kardeşim
sizler için çok dua ediyorum...
hani sizin şu yazdıklarınızdan sonra " kapanmak istiyorum ama sıcak...kapanmak istiyorum ama gencim ...vs."" diyenlerin karşılarına sizi çıkarmak istiyorum
al bak bütün direnişlere karşı kendini...islamı Hakkı savunuyor demek isterim
Ne olursa olsun DOĞRU olanı savunuyor derim...
Allah c.c. razı olsun..
HAK hep yanınızda , yolunuz hep doğruluktan yana olsun
Ben sizin çok ca duacınızım
Allah c.c. nasip edecek bir gün sizde göreceksiniz bu aşkınızın karşılığını,bu tutumunuzun meyvasını alacaksınız inşalalh
Müjdeli haberler vereceksiniz bizlere
Belki bizde sizizn adınıza sevinçten ağlayacağız
selam ve dua ile
vealeykumselam :H
evet ablam Hz Ali'nin bu sözlerini ben de küçükler için Peygamber Efendimizin SAV hayatını islamiyeti anlatan bi kitapta okudum.
müslümanlar bilgilerden mahrum bırakılıyor. müslümanım ama islamcı değilim düşüncesi güdülüyor sırf dinini tam anlamıyla bilip yaşamadığı için.
ben bu gerçeği en yakınımdan biliyorum.
babam kardeşimle beni okula sabah kapalı gidiyoruz diye döverken hep şunu derdi: "SİZ BENİM BAŞIMA HOCA MI KESİLDİNİZ"
ne yaparsam yapayım affedemiyorum babamı
Allahım hayır ver hayır
sağolasın selam ve dua ile....B)
Rabbim nasip eder de ömrüm yeterse inşALLAH o günleri de göreceğiz.
babanı seviyor musun diye sorsalar cevabın HAYIR olacaktır.
benim yanımda olmaları gerekırken hep karsımda olan zulmeden ınsanları nasıl sevebılırım. hangi kitap acıklar bunu,
hangi lisanda yeri vardır.
biraz once yemekte yine laf yedik. annem birsey soyledi diye. kardeşim annem ve ben. annemın karsısında oturan kardeşim ayagına vurunca sustu annem. yoksa el kaldıracak babam anneme. cevap verdı dıye tokatlanacak.
bakıyorum da ANNEM NE DAYANIKLI KADINMIŞ diyorum.
sebebini yeni cozdüm. gördüğünü duydugunu yutuyor, yokmuş sayıyor. bu sayede hala ayakta annem... annem de babam yuzunden dinden uzak yasıyor. annem gelın geldigınde - evlendıgınde- bas ortusuyle yakasını kapatırmış boynunu.
ama babam actırmış boyle yaslı gorunuyorsn demiş.
annem de ne yapsın kocası dıye ses etmemiş ama keşke etseydi.
babanın ailesinin dini eğitiminde , korumasında vb sorumlulukları vardır.
ama ne kadarını yerıne getırıliyor mechul.
velhasıl kelam...
sen boyle bır aıle de nasıl boyle yetıstın dıye soracak olanlara gelınce de
gercekler gun yuzu gıbı ortadayken KURAN, HAKKI HAKIKATI gosterırken ne kulagımı kapatırım ne de gozumu.
Rabbimin kelamı karsısında ne kadar gör sağır taklıtı yapabılırsınız ki.
ŞİMDİ BURDAN KAPANMAK İÇİN ENGELI OLMAYANLARA SESLENIYORUM...
HALA NE BEKLIYORSUNUZ?
ECELIM GELMESINI MI YOKSA NEFSİNİZİN İYİCE DÜNYA MALINA DOYMASINI MI...
YAPMAYIN ALLAH AŞKINA.. BIRAK DÜNYA ZALİMLERDE KALSIN. BİZ CENNETTEKİ KÖŞKLERİ HAYAL EDELİM
Rabbim yardımcın olsun Ayşecim.. herkesin engeli farklı ama en acısı da anne baba engeli olması herhalde... nasıl bir duygudur bilemiyorum ama yerine koymaya çalışıyorum kendimi. ama ne büyük iradedir ki karşı gelebiliyorsun ayşecim.. Rabbim sana ne güzel bir kalp vermiş ki karşı koyacak sen de koyuyorsun.. dua et inşallah babanın kalbinin yumuşaması için..
hocam vardı zorluklar içerisinde namaz kılmaya çalışanlarla bizi ve kendini karşılaştırırdı.. bizim derdi hepimizin nimet elinin altında kışın sıcak suyumuz var sabah nefsimize ağır gelirken namaz kılmak, kış ortasında buz gibi suyla abdest alıp namaz kılmaya çalışan insanların ibadetleri bizlerle bir olur mu derdi. onların bu yolda çektiği sıkıntı elbet daha fazla yine de hepsi Rabbim katındadır. en doğrusunu Rabbim cc bilir. ama ben de bunu öyle görüyorum ablacım.. inşallah sabrın mükafatsız karşılıksız kalmayacaktır elimizden dua etmekten başka birşey gelmez..
Selam ve dua ile ablacım..
sağol canım benim inşALLAHçok güzel yazmışsın
emeğine sağlık ayşem
allah razı olsun
rabbim yar ve yardımcın olsun
dualarımdasın
selametle
amin amin amin inşALLAHrabbim hissettiginiz sevgiyi daim etsin bu sevgiyi hissedemeyen kardeslerimizede bu askı tez zamanda nasip etsin amin