esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.
cumanız mübarek olsun hepinizin dua ve ibadetleriniz kabul olur inşallah.
hep dikkatimi çeken bir şeylere oldu. genelde anne baba ve ailemizden çekiniriz.
yada tam bir bilgi ile kendimiz besleyemediğimiz için onlara verecek cevabumızın olamayacağından yada kafamızı tekrar tekrar bulandıracağından korkar ve örtünmeye tesettüre hala yanaşamama gibi bir durum ile karşı karşıyayız.
bugün gittiğimiz caminin hutbe öncesi vaaz konusu anne ve baba üzerine idi.
çok güzel anlattı hoca Allah ondan razı olsun.
yalnız şöyle bir şey dikkatimi çekti ve bende paylaşmak istedim...
anne babayı hepimizbiliyoruz haklaını helal etmeseler cennet yüzü görmeyiz bunuda çocukluğumuzdan beri biliyoruz.
yalnız hoca bunlardan sonra dediki eğer allah için senin bir işine engel olacaklarsa buna karşı çıkar ama uygun dille izah edersin ve
lokman süresinin şu iki ayetini söyledi
''14- Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır."
15- Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban) hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme ve dünya (hayatın) da onlara iyilikle (ma'ruf üzere) sahiplen (onlarla geçin) ve Bana 'gönülden-katıksız olarak yönelenin' yoluna tabi ol. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, böylece Ben de size yaptıklarınızı haber vereceğim.
sonra dediki bir sahabe ensardan birsahabe hatta ismini tam hatırlayamadım.
sahabe R.a. bu ayet için benim hakımda inmiştir demiş.
olay şu. sahabe .r.a. anne ve babasına karşı çok merhametli ve iyi davranan herkes tarafından da biline biri. müslüman olmakla şereflendikten sonra Annesine giderek anne ben H.z MUhammed S.a.v.e ve onun getirdiği dine inandım ve tabi oldum demiş.
anneside eğer sen islam dinin den vazgeçmeszsen ben ölüm orucuna girer hiç birşey yemem içmem taki ölünceye kadar. anne, sahabinin annesi için hassasiyetini bildiğinden böyle bir yola başvurmuş tabi.
2 gün annesi hiç birşey yememiş sahabi r.a. yanına gitmiş çok iyi davranarak yine demişki annesine eğer senin 10 tane canın olsa ve her biri böyle açlıkla ölse bile ben yine Allahın dininden dönemem ve gel sen vazgeç bu ölüm orucundan.
....
......biliyorum uzattım biraz ama Ayeti kerimede RAbbimiz diyorki eğer bana şirk koşarlarsa.
biz Allahın emrettiği bir şeyi yerine getirmemekle isyan etme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz Allah korusun.
ve biz annemize anne benim Rabbim emretmiş kuranı kerimde örtünmem için.
kuran da allahın kelamı imanın şartlarında biride Allahın kitaplarına ve peygamberlerine inanmak.
Allah kitabında da Allahın peygamberide örtünmemiz konusunda uyardıkları halde.
biz hala ne duruyoruz.
evet onların da hakları var üzerimizde ama Allahın emri olunca onlarıda ikna edebiliriz hemde çok kolay bir şekilde
yeterki biraz gayret gösterelim. belki çevremizdeki bir çok kardeşimizinde hidayetlerine vesile oluruz ...
dualrım sizinle inşallah. sizlerde dualarınızda eksik etmeyin beni.
selam ve dua ile