Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Hoşgeldin değerli kardeşim benim

Bir deli bir kuyuya taş atıyor haydi uğraş uğraşabilirsen...bu günlerde bu sitemize noldu anlayamıyorum....her gün bir şeyler çıkıyor....
sana hoşgeldin bile diyemedim sabahtan beri...

hoşgeldin tekrar..
sen yokken gözümüz gibi baktık hamdolsun...

birlik ve beraberliğimizi Rabbimizin izniyle kimse bozamayacak

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşgeldin değerli kardeşim benim

Bir deli bir kuyuya taş atıyor haydi uğraş uğraşabilirsen...bu günlerde bu sitemize noldu anlayamıyorum....her gün bir şeyler çıkıyor....
sana hoşgeldin bile diyemedim sabahtan beri...

hoşgeldin tekrar..
sen yokken gözümüz gibi baktık hamdolsun...

birlik ve beraberliğimizi Rabbimizin izniyle kimse bozamayacak

canım ablacım hoşbulduk bugunku hadisenin bende üzülerek takibindeyim sitenin huzuru bozulmaya çalışıyor :( ama ne yapsalarda bozamayacaklar bu guzel ortamı
konuyada cok guzel bakmıssınız bir bütün oldugumuz bir daha ortaya cıkmıs Rabbim razı olsun sizlerden
İnşallah bu bütün bozulmadan hep devam eder hayırlı aksamlar ablacım

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
hoşgeldin burcu kardeşim tatilinin güzel geçmesine çok sevindim..gelir gelmez seni üzmek istemem ama sende biliyosun bu konu açıldığında ilk yazanlardan biriydim bende kapanmayı çok istiyorum diye ama üzerinden 8ay geçti ve ben hala(utanarak soyluyorum) kapanamadım:( çok şükür kıyafet konusunu hallettim ailemle artık tamamen kapalı gıyınıyorum sadece saçık açık ama kapanma konusunu bı turlu halledemıyorum..ne yapıcağımıda bılmıyorum:( her namazımda dua edıyorum..bir an once kapanayım dıye..sizde benim için dua ederseniz çok sevineceğim..şimdiden Allah razı olsun..

Selamün aleyküm bm kardesim.ben de 10 gundur kapalıyım cok sukur.bak ne kadar guzel sen de kapalılıgın gereklılıgın bılıncındesın.sımdıkı aşama karar+istek.kararlı ol kardesım.ınsan kararlı ve ısteklı olduktan sonra hersey hallaoluyor.ben de annemı cevremi konu komsuyu o kadar cok kafama takmıstım kı anlatamam.ama hep dua ettım ve dedım kı yalnız geldım bu dunyaya yalnızda göçüp gidecegım bu dunyadan.Rabbım bana sordugunda ben annnem ıstemedı konu komşudan cekındım dıye mı cevap verecegım.ne kadar akıl almaz bır durum.cok dua ettım.bizim ailede de genclerden bir be olacaktım çunku kapalı.cekiniyordum herkesten.Rabbım öyle bir zemin hazırlıyo rki.ailem yeni eve tasınmıslar benım haberım olmadan.yanı konu komşu sorunu kalkmıstı:)eve habersız olarak okullla ılgılı ıslerımı halledıp gıttıgımde de evde bize misafirliğe dedm gelmişti(annnemin babası):) ve dedem o kadar cok sevındıkı gözleri doldu.annem hiç birsey demedi, diyemedi.ama ben hıssedıyodum bana olan kırgınlıgını ve onun bılıncsızlıgıne verdım.oda anlayacak bırgun nasılsa dedım.sabrettım.dua ettım.simdi aramız bıraz daha ıyı.alısmaya basladı fakat daha bırlıkte dışarı cıkmadık.ama cıkacagız da ınsalllah.bunu da başaracagım.cok uzattım canım kardesıımm.durum böyle.karar ver iste bol bol dua et.ben de senın ıcın dua edecegım.

Allaha emanet ol canım kardesım.

Dualarımdasın:)

Selametle...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
hoşbulduk canım ayşem :) senin yazdıklarını okuyunca ayrı bir mutlu oluyorum :a15: Rabbim içindeki o nuru her gecen gun dahad arttırsın Rabbim her daim senden razı olsun canım

Canım Burcu kardesım Rabbım senden de razı olsun.ne kadar guzel bır konu acmıssınkı beraberındekı guzel ınsanlarla bırlıkte destek oluyorsunuz bizlere.gercekten sizleri cok sevıyorum.

Rabbim herşeyi o güzel gönlüne göre versin canım burcu kardesım.

SELAMETLE...

avursa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun inşaallah.. dualarda unutmayalım birbirimizi..kardeslerim selametle...

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkdaşlar bende 1 aydır kapalıyım..çok düşündüm sonunda karar verdim.ama anladımki öyle uzun uzadıya düşünmeye gerek yok..kapalılığın verdiği huzuru anlatmam imkansız.bana açılırsın diyenlere inat aksine hergün dahada sarılıyorum başörtüme..diğer konularda da eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.inanın bana hiçbirimiz için kapanmak kolay olmadı çok tepki aldık zorluk yaşadık ama bi şekilde rabbimizin ve dostlarımızın yardımıyla bunların üstesinden geliyoruz.bende yarın memleketim Kahraman Maraş a gidiyorum akrabalarım henüz kapandığımı bilmiyor ne tepki vereceklerini çok iyi biliyorum daha önce kapanıp açıldığım için yine öyle olacak sanıyolar ama ailemi yanılttığım gibi onlarıda yanıltıcam..söylenen sözleri duymucam..ben inanıyorum içimdeki imana bundan sonra açılmam söz konusu olamaz.rabbim benden birşey istediyse bunu hiç düşünmeden yaparım..sizde öyle yapın..gerçekten istiyorsanız hiçkimseyi dinlemeyin derim ben..zaten rabbim yardım ediyor..selametle canlarım :)

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
cevap veren kardeşlerimden allah razı olsun..inşallah tez zamanda bende paylaşabilrim burda kapanma hikayemi çok istiyorum bende kapandım dıye haber verebilmeyi :( hayırlı cumalar herkese....selam ve dua ile..

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
canım allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda kapanırsın bize güzel haberlerini verirsin

berat05

Yönetici
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...

Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
cevap veren kardeşlerimden allah razı olsun..inşallah tez zamanda bende paylaşabilrim burda kapanma hikayemi çok istiyorum bende kapandım dıye haber verebilmeyi :( hayırlı cumalar herkese....selam ve dua ile..

cnm benim inş sende bana dua et bende edicem namazlarımda.çok istiyorum inanki ama olmuyo ailem aşırı tepkili:( korkuyorum söyleyemiyorum.aslında yanımda böyle arkadaşlarım olsa halledilir inş buluşuruz bi ara istiyoduk en kısa sürede izin alabilirsem inş beraber göğüs gereriz destek oluruz ne güzel olur.o kadar özendim ki geçen gün bi komşumuzun kınasına gittim ve çok beğendim kızı onun yerinde olmak isterdim aileside kapalı.dualarım seninle inş bu isteğimiz gerçekleşir cnm.allaha emanet ol..

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
benim ailem birde beraber olduğum kişiden biliyolar.o beni dolduruyo sanıyolar.bunu kaç kere anlattıysamda olmadı inanmıyolar bana.kafamdan kaç kere gidip kapanıcam ve eve öyle gelicem diye geçti ama yapamıyorum çünkü kapanmaya karşı olmasalarda türbana karşılar hemde çok:(

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
benim ailem birde beraber olduğum kişiden biliyolar.o beni dolduruyo sanıyolar.bunu kaç kere anlattıysamda olmadı inanmıyolar bana.kafamdan kaç kere gidip kapanıcam ve eve öyle gelicem diye geçti ama yapamıyorum çünkü kapanmaya karşı olmasalarda türbana karşılar hemde çok:(

canım benim inşallah en yakın zamanda görüşebiliriz..benim durumumda aynı ben zorda olsa sevdiğim kişiyle nışanlandım benimde hep ondan biliyolar şimdi kapanıcam desem yine onun yüzünden dicekler ama umrumda değil Rabbim kalbimi biliyo ya ne derlerse desinler..sadece birazcık cesarete ıhtiyacım var.şimdi annem memlekete gitti o gelmeden kapanabilmeyi çok istiyorum..ama böyle habersizde nasıl yapıcam bilemiyorum..Allah yardımcımız olsun..inşallah başarabiliriz :(

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.
cumanız mübarek olsun hepinizin dua ve ibadetleriniz kabul olur inşallah.

hep dikkatimi çeken bir şeylere oldu. genelde anne baba ve ailemizden çekiniriz.
yada tam bir bilgi ile kendimiz besleyemediğimiz için onlara verecek cevabumızın olamayacağından yada kafamızı tekrar tekrar bulandıracağından korkar ve örtünmeye tesettüre hala yanaşamama gibi bir durum ile karşı karşıyayız.

bugün gittiğimiz caminin hutbe öncesi vaaz konusu anne ve baba üzerine idi.
çok güzel anlattı hoca Allah ondan razı olsun.
yalnız şöyle bir şey dikkatimi çekti ve bende paylaşmak istedim...
anne babayı hepimizbiliyoruz haklaını helal etmeseler cennet yüzü görmeyiz bunuda çocukluğumuzdan beri biliyoruz.
yalnız hoca bunlardan sonra dediki eğer allah için senin bir işine engel olacaklarsa buna karşı çıkar ama uygun dille izah edersin ve
lokman süresinin şu iki ayetini söyledi

''14- Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır."

15- Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban) hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme ve dünya (hayatın) da onlara iyilikle (ma'ruf üzere) sahiplen (onlarla geçin) ve Bana 'gönülden-katıksız olarak yönelenin' yoluna tabi ol. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, böylece Ben de size yaptıklarınızı haber vereceğim.

sonra dediki bir sahabe ensardan birsahabe hatta ismini tam hatırlayamadım.
sahabe R.a. bu ayet için benim hakımda inmiştir demiş.
olay şu. sahabe .r.a. anne ve babasına karşı çok merhametli ve iyi davranan herkes tarafından da biline biri. müslüman olmakla şereflendikten sonra Annesine giderek anne ben H.z MUhammed S.a.v.e ve onun getirdiği dine inandım ve tabi oldum demiş.
anneside eğer sen islam dinin den vazgeçmeszsen ben ölüm orucuna girer hiç birşey yemem içmem taki ölünceye kadar. anne, sahabinin annesi için hassasiyetini bildiğinden böyle bir yola başvurmuş tabi.
2 gün annesi hiç birşey yememiş sahabi r.a. yanına gitmiş çok iyi davranarak yine demişki annesine eğer senin 10 tane canın olsa ve her biri böyle açlıkla ölse bile ben yine Allahın dininden dönemem ve gel sen vazgeç bu ölüm orucundan.
....
......biliyorum uzattım biraz ama Ayeti kerimede RAbbimiz diyorki eğer bana şirk koşarlarsa.
biz Allahın emrettiği bir şeyi yerine getirmemekle isyan etme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz Allah korusun.
ve biz annemize anne benim Rabbim emretmiş kuranı kerimde örtünmem için.
kuran da allahın kelamı imanın şartlarında biride Allahın kitaplarına ve peygamberlerine inanmak.
Allah kitabında da Allahın peygamberide örtünmemiz konusunda uyardıkları halde.
biz hala ne duruyoruz.
evet onların da hakları var üzerimizde ama Allahın emri olunca onlarıda ikna edebiliriz hemde çok kolay bir şekilde
yeterki biraz gayret gösterelim. belki çevremizdeki bir çok kardeşimizinde hidayetlerine vesile oluruz ...

dualrım sizinle inşallah. sizlerde dualarınızda eksik etmeyin beni.
selam ve dua ile

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı

hep dikkatimi çeken bir şeylere oldu. genelde anne baba ve ailemizden çekiniriz.
yada tam bir bilgi ile kendimiz besleyemediğimiz için onlara verecek cevabumızın olamayacağından yada kafamızı tekrar tekrar bulandıracağından korkar ve örtünmeye tesettüre hala yanaşamama gibi bir durum ile karşı karşıyayız.

anne babayı hepimizbiliyoruz haklaını helal etmeseler cennet yüzü görmeyiz bunuda çocukluğumuzdan beri biliyoruz.
yalnız hoca bunlardan sonra dediki eğer allah için senin bir işine engel olacaklarsa buna karşı çıkar ama uygun dille izah edersin ve

''14- Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır."

15- Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban) hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme ve dünya (hayatın) da onlara iyilikle (ma'ruf üzere) sahiplen (onlarla geçin) ve Bana 'gönülden-katıksız olarak yönelenin' yoluna tabi ol. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, böylece Ben de size yaptıklarınızı haber vereceğim.

olay şu. sahabe .r.a. anne ve babasına karşı çok merhametli ve iyi davranan herkes tarafından da biline biri. müslüman olmakla şereflendikten sonra Annesine giderek anne ben H.z MUhammed S.a.v.e ve onun getirdiği dine inandım ve tabi oldum demiş.
anneside eğer sen islam dinin den vazgeçmeszsen ben ölüm orucuna girer hiç birşey yemem içmem taki ölünceye kadar. anne, sahabinin annesi için hassasiyetini bildiğinden böyle bir yola başvurmuş tabi.
2 gün annesi hiç birşey yememiş sahabi r.a. yanına gitmiş çok iyi davranarak yine demişki annesine eğer senin 10 tane canın olsa ve her biri böyle açlıkla ölse bile ben yine Allahın dininden dönemem ve gel sen vazgeç bu ölüm orucundan.
....
......biliyorum uzattım biraz ama Ayeti kerimede RAbbimiz diyorki eğer bana şirk koşarlarsa.
biz Allahın emrettiği bir şeyi yerine getirmemekle isyan etme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz Allah korusun.
kuran da allahın kelamı imanın şartlarında biride Allahın kitaplarına ve peygamberlerine inanmak.
biz hala ne duruyoruz.
evet onların da hakları var üzerimizde ama Allahın emri olunca onlarıda ikna edebiliriz hemde çok kolay bir şekilde
yeterki biraz gayret gösterelim. belki çevremizdeki bir çok kardeşimizinde hidayetlerine vesile oluruz ...

selam ve dua ile

ağzına sağlık mir_erhan kardeşim yazdıklarını dikkatlice okudum...
eğer yanlışım varsa düzeltin Hz. Ali ninki de buna benzer değil miydi? islamiyeti seçişi Efendimiz A.s a tabi oluşu. birebir hatırlamıyorum ama mealen "beni yaratırken Rabbim anneme babama sormadı, ben de O c.c.'na tabi olurken anneme babama sormam gerekmiyor" dememiş miydi daha küçücükken..
onlar Efendimiz a.s. gibi bir nimetin yanında büyüdüler... O El-Emin'di dediği doğru özü sözü birdi. O yüzden belki de Hz. Ali r.a nın babası için ikna olmak daha kolay oldu..
bize şuan gerekli olan tam bir imandan sonra gerekli bilgi
bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum bu endişelerin ki ben de onlardan biriydim o yüzden çok iyi anlayabilyorum.. ama yeter ki niyetine gir Rabbim öyle güzel kapılar açıyor ki.. milyonlarca kez hamd olsun Occ'na bana bunu yaşattı inşallah sonumuz da hayrlı olur.
Selam ve dua ile..
SElamunaleykum..

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
eğer yanlışım varsa düzeltin Hz. Ali ninki de buna benzer değil miydi? islamiyeti seçişi Efendimiz A.s a tabi oluşu. birebir hatırlamıyorum ama mealen "beni yaratırken Rabbim anneme babama sormadı, ben de O c.c.'na tabi olurken anneme babama sormam gerekmiyor" dememiş miydi daha küçücükken..
onlar Efendimiz a.s. gibi bir nimetin yanında büyüdüler... O El-Emin'di dediği doğru özü sözü birdi. O yüzden belki de Hz. Ali r.a nın babası için ikna olmak daha kolay oldu..
bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum bu endişelerin ki ben de onlardan biriydim o yüzden çok iyi anlayabilyorum.. ama yeter ki niyetine gir Rabbim öyle güzel kapılar açıyor ki.. milyonlarca kez hamd olsun Occ'na bana bunu yaşattı inşallah sonumuz da hayrlı olur.
Selam ve dua ile..
SElamunaleykum..
vealeykumselam :H
evet ablam Hz Ali'nin bu sözlerini ben de küçükler için Peygamber Efendimizin SAV hayatını islamiyeti anlatan bi kitapta okudum.

müslümanlar bilgilerden mahrum bırakılıyor. müslümanım ama islamcı değilim düşüncesi güdülüyor sırf dinini tam anlamıyla bilip yaşamadığı için.
ben bu gerçeği en yakınımdan biliyorum.

babam kardeşimle beni okula sabah kapalı gidiyoruz diye döverken hep şunu derdi: "SİZ BENİM BAŞIMA HOCA MI KESİLDİNİZ"
ne yaparsam yapayım affedemiyorum babamı
Allahım hayır ver hayır

sağolasın selam ve dua ile....B)

kalbiminurlandır

babam bilmiyor annem de bilmiyor.
öğrenmek için çabaları da yok çünkü bilmediklerini dahi bilmiyorlar. bildiklerini zannediyorlar. bu ŞEYTAN üçgeninin de bi çıkışı yok.
Rabbim yardımcımız olsun

mir_erhan

Moderator
Selam ve dua ile..
SElamunaleykum..

ve aleyküm selam kardeşim siznde yüreğinize sağlık..
evet hz Ali R.a. nında bu olayını anlattı. dediğiniz gibidir.
ben özellikle lokman suresinin o ayeti kerimesine dikkat çekmek istedim
birde
Lokman Suresi mealin ardından tefsirinde bu açıklamada var.

14. "Biz insana vasiyet ettik..." Bu iki âyet, Lokman'ın öğütlerini hikâye esnasında ve şirki yasaklamayı tekit akışı içersinde söz münasebeti suretiyle mu'teriza (ara cümlesi) halinde başlı başına ilâhî bir kelamdır. Rivayet edildiğine göre Sa'd b. Ebî Vakkas (r.a.) ile anası hakkında inmiştir. Şöyle ki: Adı geçen anasına itaat eden bir kimseydi. İslâm'a girdiği zaman anası: "Ey Sad! Sen ne yaptın? Eğer sen bu yeni dini bırakmazsan yemin olsun ki, ben yemem, içmem, nihayet ölürüm. Sen de benim yüzümden 'Hey anasının katili!' diye kötü bir isimle anılırsın demiş. O da: 'Yapma ana, ben bu dini hiçbir şey için terketmem' demiş. Anası da iki gün, iki gece yememiş, kuvvetten düşmüş. Bunu gören Sa'd, 'Anneciğim! Bilesin ki, vallahi yüz canım olsa da birer birer çıksa, ben bu dini hiçbir şey için terk edemem, artık dilersen ye, dilersen yeme, demiş. Bunun üzerine anası yemeğini yemiş. İşte bu iki âyet veyahut ikinci âyet bu sebeple inmiştir.

selam ve dua ile

kalbiminurlandır

....
biz hala ne duruyoruz.

selam ve dua ile

vealeykumselam :a15:
maşaALLAH çok güzel açıklamışsınız.
2 yıl önce hocam söylemişti bu ayetleri.
""anne baba rızası önemli ama senin dinini yaşamana engelse onlar.
dinlemeyeceksin. SENİN AHİRETİNİ ANAN BABAN KURTARMAYACAK.""

o hocamız da benim u konudaki hassaiyetimi bildiği için başka birşey demedi. yani git annene babana karşı çık demedi sadece ayetleri acıkladı.

zaten bu yeterliydi benim için.
hep kafa tuttum bu yuzden anne ve babama.
defalarca dayak yedik kardeşimle ... okula kapalı gidiyoruz pardesü giyiyoruz diye... evde dayagımı yer aglamazdım, okul için evden cıkınca da 800 metrelik okul yolunu aglayarak katederdim.

şimdi durum farklı mı hayır degıl. hala aynı hala aynı.
neden kabul ettıremedim basortumu bılıyormusunuz???

babam gazinocu
aranızda durumumuzu bilenler vardır belki.
"gazınocunun kızları nasıl olurda kapalı olur" dediler komutanlar müşterıler falan da falan... aklınıza kım gelırse artık....

işte ailem bu yuzden "toplum ne der" diye onlara gore yasarken ... toplumun BİZ için yaşamadığını görmediler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt