Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
ben düşünerek hareket ediyorum zaten kardeşim ama farkındamısın milyonlarca acık ama müslüman olan kişinin hakkına giriyorsunuz münafık diyerek..
münafıgın kelime anlamı cok geniştir ve siz acık ama namaz kılan ALLAH c.c rızasını belkide bizden cok gözeten kişilerin hakkına giriyorsunuz bilemyeiz içlerinde ne oldugunu kapanmak farzdır elbette ki kapanmaları lazımdır ama her günahın kefaretide farkılıdır o günah kişiye aittir ve rabbim hesab dönünce elbette ki karşılıgı neyse verecektir..

bu sözünüzle bir cok kişiyi karşınıza alır belkide onların incinmesine kırılmasına sebeb olursunuz..yinede ne olursa olsun bana ne derseniz deyin münafık agır bir itham...kapanmaya davette naif sözler safr edilmeli..

dün gösterdiginiz inceligi bugünde göstermenizi beklerdim şaşırttınız beni..

Bana Müslüman olup ve sürekli içki içen bir kişinin ne olduğunu açıklayın. Mümin mi Müşrik mi Münafık mı Kafir mi ? Bekliyorum cevabınızı kardeşim.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
QUOTE=>AYLİN<;1118198]ben düşünerek hareket ediyorum zaten kardeşim ama farkındamısın milyonlarca acık ama müslüman olan kişinin hakkına giriyorsunuz münafık diyerek..
münafıgın kelime anlamı cok geniştir ve siz acık ama namaz kılan ALLAH c.c rızasını belkide bizden cok gözeten kişilerin hakkına giriyorsunuz bilemyeiz içlerinde ne oldugunu kapanmak farzdır elbette ki kapanmaları lazımdır ama her günahın kefaretide farkılıdır o günah kişiye aittir ve rabbim hesab dönünce elbette ki karşılıgı neyse verecektir..

bu sözünüzle bir cok kişiyi karşınıza alır belkide onların incinmesine kırılmasına sebeb olursunuz..yinede ne olursa olsun bana ne derseniz deyin münafık agır bir itham...kapanmaya davette naif sözler safr edilmeli..

dün gösterdiginiz inceligi bugünde göstermenizi beklerdim şaşırttınız beni..

ablacım böyle sinirli gibi yazmışsın sanki sitemli yazıların yapma böyle..:a17:
üzmeyin birbirinizi beni de üzmeyin canım ablacım..:a27:hadi allah'a emanet ol...:a16::a07:[/QUOTE]

yok bitanem sinirli degilim üzüldüm sadece ama kardeşimizin niyeti kötü degildir zaten bunu anlıyorum.sadece yanlış buldugum noktayı belirttim.istişare ederk dogruya ulaşacagız elbette...

ama senin kapanmanı heyecanla bekliyorum erteleme emi.farz görevini yerine getiremeden (ALLAH MUHAFAZA) hak huzuruna cıkarsan hesab agır olur..

gokcennur

Kayıtlı Kullanıcı
bılgılerıyle aydınlatan kardeşlerım hepnızden allah razı olsun cevremde namazın orucu tutup sadakasını verıp ama başı kapatmanın(bu yaşıma rağmen)daha erken olduğun söylerken burda okuduklarım benı cok isteklendıryor ınankı artık herşeyden daha çok istiyorum.teşekkürler

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Bana Müslüman olup ve sürekli içki içen bir kişinin ne olduğunu açıklayın. Mümin mi Müşrik mi Münafık mı Kafir mi ? Bekliyorum cevabınızı kardeşim.

ama güzel abiciim ben demin demedimmi böyle yazışmayın küsüşürsünüz kırgınlık olur diye
yapmayın böyle lütfen
HATIRIM İÇİN AZ DA OLSA..

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar münafıklığın alemetleride gözükür ise münafık olur. Yani şu hem saçı açık hem harama yakın hemde allah ı sever gibi gözükp sevmezde müslümanım derse münafık olur. Her başını açan münafık demiyorum ben

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım böyle sinirli gibi yazmışsın sanki sitemli yazıların yapma böyle..:a17:
üzmeyin birbirinizi beni de üzmeyin canım ablacım..:a27:hadi allah'a emanet ol...:a16::a07:

yok bitanem sinirli degilim üzüldüm sadece ama kardeşimizin niyeti kötü degildir zaten bunu anlıyorum.sadece yanlış buldugum noktayı belirttim.istişare ederk dogruya ulaşacagız elbette...

ama senin kapanmanı heyecanla bekliyorum erteleme emi.farz görevini yerine getiremeden (ALLAH MUHAFAZA) hak huzuruna cıkarsan hesab agır olur..
[/QUOTE]

ablacım ya kıorkuttun şimdi beni hak huzuru falan..:a45::a45::a45::a45:

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

ben kimim ki birinin gercek mümin yada gerçek munafık müşrük oldugunu bileyim..kalpleri ancak ALLAH c.c bilir...

Ben ne içki içen birine münafık derim nede acık gezen birine görevim ona dogruyu anlatıp hata yapmasını engellemektir ancak tesir etmiyorsa bununmda rabbimin istegi ile oldugunu bilip onu tevekküle cagırmamdır...

ben aynı fkirdeyim..ve kimseye münafıklık gibi agır bir suclamada bulunamam...

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
İçki içen günah işlemiş olur başı açık lan günah işlemiş olur bunlarla beraber Allah ı sever gibi gözüküp sevmeyip Peygamberimiz dogrulamıyan ve müslümanım diye gezerek harama yakın olan ve haram işleri yapanlar münafıktır tekrar ediyorum bu önemli ayrıntı söylemedim ben

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
ben kimim ki birinin gercek mümin yada gerçek munafık müşrük oldugunu bileyim..kalpleri ancak ALLAH c.c bilir...

Ben ne içki içen birine münafık derim nede acık gezen birine görevim ona dogruyu anlatıp hata yapmasını engellemektir ancak tesir etmiyorsa bununmda rabbimin istegi ile oldugunu bilip onu tevekküle cagırmamdır...

ben aynı fkirdeyim..ve kimseye münafıklık gibi agır bir suclamada bulunamam...

Kardeşim bu kişi münafık olmaz sadece günah işlemiş olur ama şu da var bu kişi hem içki içip hem harama yakın ve haram olan işlr yaparsa ve Allah ı sever gibi gözüküp sevmez ve kalpten ayetlerini alanlarsa ve müslümanım diyip gezerse münafık olur bunları ayırt edebilmek zordur. Ancak baş örtüsü Kuranda yazılı yukarıya yazdım münafıklık alametidir başı açmak anlatabiliyormuyum tamamen münafık olmaz

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar münafıklığın alemetleride gözükür ise münafık olur. Yani şu hem saçı açık hem harama yakın hemde allah ı sever gibi gözükp sevmezde müslümanım derse münafık olur. Her başını açan münafık demiyorum ben

Demek Aratırıyorsun bayan kardeşim. Araştırma güzel birşey. Fakat şöyle birşey söz konusu. Günümüzde en çok taciz olayları kimlere uygulanıyOR? Ha içki içmiişin ha saçını açmışın haram haramdır Allah yasak getirmiş. Ve dikkat edin getirdiği yasaklar çok mantıklı. Allah bizleri düşünerek bu yasakları getiriyor. Düşünce yeteneği olan insanlarada ya yaparsın yada yapmassın seçim senin diyor. Ve yapıp apmıcağımızıda zaten biliyor gaybı Allah c.c bilir. Demek istediğim şudur kardeşim. Daha yaşın erken ( Bu söz amamiyle şeytan sözüdür yaşın olmuş 18 en genç çağın ki daha bunu bi erkeğe söylerken bile haz duyar bunada emin ol!. İman çok önemli kapan ve Allah a sığın Allah ın dediklerine uy Peygamberimizin hadislerine uy başkaları kimki biz neciyizki biz burada sadece Allah c.c ve peygamber efendimiz s.a.v söylediklerini bildiğimiz kadarı ile aktarırız. Bakın size nedenlerini ve sonuçlarını sıralıyacağım lütfen dikkatlice herkes okusun.
1- Günümüzde Açık gezen çok insan var hem ben çalışmak istiyorum buna mecburum.
CEVAP: Günümüz dediğiniz gün (Ahir zaman dır) Ahir zamanda sapıklıklar şirkler ve arsızlık çoğalacaktır. Bu Kuranı Kerimde ve sabit hadislerde yer almaktadır. Eğer Ahir zamanda sevap işlersek kat kat yazılır. Günaha dalarsakta oda kat kat yazılır. Dikkat edilecek bir husus açık gezen insanlar çok sözünü size şeytanın söyletmesidir. Ne demek açık gezen insan çok ( Modacıların oyunlarına gelmeyin ) Kadınlar yıllar boyu bir alet gibi görüldü. Buna karşı çıkan şey işte islamdır. Oyuna gelmeyin. Çalışmak istiyrsun öylemi ? Kuranı Kerimde Ayrıldığınız zaman eşinizden eşiniz size neden nafaka veriyor? Düşündünüzmü? Bu nafaka islami şartlara göre uygulanırsa Aç Kalmassınız. Erkek çalışır Rızkı Allah verir. Bayan evde çocuklarına bakar. Neden mi istediğin kadar kapan istediğin kadar açık ol 100 erkekten 50 si bakar. Dikkat edin bak yarı yarıya bi günah söz konusu. Vallahi ben bayan olsaydım dışarı çıkmaya korkardım özellikle günümüzde.

her acık saclıya münafık demiyorsanız benim için sorun yok kardeşim o halde yanlış anlattıgınızı düşünerek bu tatlı sert tartışmaya nokta koyuyorum...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

ablacım ya kıorkuttun şimdi beni hak huzuru falan..:a45::a45::a45::a45:[/QUOTE]

ölüm korkusundan cok hesab korkusu olsun şükürsüzlük yapmayalım demi canım kapanmanın vakti gelmişse beklemenin anlamı yok kararını ver ve hakkı ile kapan inşa-ALLAH...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim bu kişi münafık olmaz sadece günah işlemiş olur ama şu da var bu kişi hem içki içip hem harama yakın ve haram olan işlr yaparsa ve Allah ı sever gibi gözüküp sevmez ve kalpten ayetlerini alanlarsa ve müslümanım diyip gezerse münafık olur bunları ayırt edebilmek zordur. Ancak baş örtüsü Kuranda yazılı yukarıya yazdım münafıklık alametidir başı açmak anlatabiliyormuyum tamamen münafık olmaz

benimde anlatmak istedigim bu kardeşim hem fikirsek sorun yok...

her acık kişiye münafık diyemeyiz elbette...

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Yzdıım yanlış yazıları kaldırın zira gören olursa buna göre ben hesap sorulurum ben düzelttim yazımı sizlerde alıntı yazılarını düzeltin arkadaşlar.

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı

Ey din kardeşim. Senin için bugun dualar ediceğim ve inşallah basını kapatıcaksın. Dualarımı Allah a senin için yapıcagım küçük kul diyeceğim sizin adınıza ve dualar yapıcagım diğer arkadaşlarda yapsınlarş. En yakın zamanda Farza uyman umudu ile.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Ey din kardeşim. Senin için bugun dualar ediceğim ve inşallah basını kapatıcaksın. Dualarımı Allah a senin için yapıcagım küçük kul diyeceğim sizin adınıza ve dualar yapıcagım diğer arkadaşlarda yapsınlarş. En yakın zamanda Farza uyman umudu ile.

allah razı olsun..çok teşekkürller

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt