Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm!

Selamün Aleyküm!

Selamün aleyküm kardeslerim!

Ben 20 yasinda bir nisanli kizim! Korkularim tereddütlerim cok fazla. Cahil oldugum ve kendimi gelistirmedigim konularda epey cok.
Allaha sükür 5 vakit namazimi eksiksiz kilmaya calisiyorum. Ben almanyada oturuyorum kardeslerim. ve Nisanlimi türkiyeden almanyaya getirmem icin calismam gerekiyor. Buda elimi kolumu bagliyor calismaya esarpla gidemiyorum.:( disardada kapanip yarim yamalak bazi seyleri yapmakta acikcasi icime sinmiyor. Allaha sükür haramdan helalden sakiniyorum. Ama korkularim oldukca fazla bulundugum ortamdan dolayi daha fazla tereddütlerim oluyor. Yürü kardesim diyceksiniz simdi belki yürüyorum ama isigim yok sanki karanlikta yürümek gibi bisey. Akil vermenizi rica ediyorum ve dua edin benim icin.
Cok icim SIKILIYOR VE karasiz kaliyorum buda ya beni cok uzaklastiriyor yada cok yakinlastiriyor bilemiyorum ne yapmaliyim kafayi yemek üzereyim düsünmekten. Eminim bi karar vermek herseyin cözümü olacak. Ama bu durumda ne yapmaliyim?:a09::a32:

burcumm

Kayıtlı Kullanıcı
benımde babam kapanmaya aşırı tepkılı rabbım banada kapanmayı nasıp etsın tez zamanda

seldass

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

selamın aleyküm.daha 1 dk önce bu siteye üye oldum ve nasıl mesaj yazacağımı bile bulamadım donup durdu bana biri yardımcı olabilir mi?

burcumm

Kayıtlı Kullanıcı
tez zamanda evlenıp dınımızı yasayalım insallah

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
tez zamanda evlenıp dınımızı yasayalım insallah

cnm evlenmek çözümmü bilmiyorum.ben evlenirken kapanmayı düşünüyorum başka türlü olmayacak çünkü ailemden.ama evlenirken bile sorun yaşıycam istemiyorlar.gelinliğim kapalı olucak dedim kabul etmediler.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeslerim!

Ben 20 yasinda bir nisanli kizim! Korkularim tereddütlerim cok fazla. Cahil oldugum ve kendimi gelistirmedigim konularda epey cok.
Allaha sükür 5 vakit namazimi eksiksiz kilmaya calisiyorum. Ben almanyada oturuyorum kardeslerim. ve Nisanlimi türkiyeden almanyaya getirmem icin calismam gerekiyor. Buda elimi kolumu bagliyor calismaya esarpla gidemiyorum.:( disardada kapanip yarim yamalak bazi seyleri yapmakta acikcasi icime sinmiyor. Allaha sükür haramdan helalden sakiniyorum. Ama korkularim oldukca fazla bulundugum ortamdan dolayi daha fazla tereddütlerim oluyor. Yürü kardesim diyceksiniz simdi belki yürüyorum ama isigim yok sanki karanlikta yürümek gibi bisey. Akil vermenizi rica ediyorum ve dua edin benim icin.
Cok icim SIKILIYOR VE karasiz kaliyorum buda ya beni cok uzaklastiriyor yada cok yakinlastiriyor bilemiyorum ne yapmaliyim kafayi yemek üzereyim düsünmekten. Eminim bi karar vermek herseyin cözümü olacak. Ama bu durumda ne yapmaliyim?:a09::a32:
canım aramıza hoşgeldin ; ilk önce samimiyetinle bize içinden gelenleri anlattğı için teşekkür ederim
Şimdi kapanmak Rabbimizin bize emri nasıl cuma namazı erkeklere farzsa bizede kapanmak farzdır ....Olanaklarımızı ona göre ayarlamalıyız sanırım işinde
izin verilmiyorhep aklında bulunsun kapalı bir şekilde gideceğin bir iş olursa hiç kaçırmadan canım gec oraya Rabbim yardım edecektir..
birde canım tereddütlerini anlatmıssın bunları da yenmemin yolu ilk önce Kuranı Kerim mealini okumaya başla (istersen sitemizde sıla arkadaşımızın meal okuması var ordan belli bir sure alabilirsin ) göreceksin ne kadar etkileneceksin
Sitemizde Peygamber efendimizle ilgili cok çeşitli yazılar var fırsatını buldukca oku canım yine sitemizin ana sayfasında sohbet var hocalarımızdan imkanın varsa onları da dinle dualarımza var dua köşesinde onlara katılabilirsin
böyleylikle hem tereddütlerin kalakar hem imanın güçlenir canım

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
benımde babam kapanmaya aşırı tepkılı rabbım banada kapanmayı nasıp etsın tez zamanda

Ah bu babalar ah bu anneler :( Neden bukadar engel cıkartırlar evlatlarına
halbuki evlatları cok kötü birşey mi istiyorlar ahiretini kurtarmak için yapılan mucadelede destek olmaları lazımken hala engelliyorlar :( üzülmemek elde değil :(

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.....okuyorumda kapanmak isteyen kardeşlerim hep bir sorunla yüzleşiyorlar,aile de onay alamaynlar evlilikte çözüm görüyorlar,inşlah bu yolda çözüm bulan kardeşlerim eşleri yönünden şanslı olurlar,hayırlı evlilik yaparlar.bende çok severek evlendim ailemdede örtünemedim çok sorun yaşadım,eşimin aileside çok kapalı değildi isteğimi oda kabul etmedi ,ama can-ı gönülden isteyince ve kararlılıkla yapınca rabbime bir adım atınca oda bana iyilikler nasip eyledi şimdi eşim de bu konuda bilinçli ve ailesindeki hanımlarıda bu yola davet ediyor.inşlah sizlere de nasip eylesin rabbm kardeşlerm ben hep duacınızım çünkü aynı zorlukları birebir yaşadım,hep aklımdasın sizlere dua ediyorum rabbim bir önce bu güzelliği nasip eder inşlh ALLAHA EMANET OLUN HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR İNŞALLAH......

aysen71

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuyu görünce bende bişeyler yazmak sizlerle paylaşmak istedim.38 yaşındayımve kapanmak bana 3 haziran 2009 günü nasiboldu.allahıma şükürler olsun.bende türlü endişeler yaşadım tepkileri düşündüm yaklaşık 1 ay sürdü bu düşünme süreci.hep namazlarda dua ettim allahım bana yardım et beni nefsimin eline bırakma diye.ve 3 haziran sabahı namazdan sonra geçtim aynanın karşısına biraz mücadele ettikten sonra başörtümü istediğim düzgünlükte bağlayabildim ve besmele çekerek evden çıktım işime gittim.doğrusu tepkiler çok olumluydu hem iş arkadaşlarım hem ailem çok beğendi çok sevindiler. hatta eşarp tülbent hediye edenler oldu allah razı olsun.benim imtihanım sanırım kızımlaydı önceleri benle konuşmadı tepki gösterdi benden utanacağını söyledi.ve ben yine allahıma dua ettim evladımın yüreğini yumuşatması için.şükürler olsun kızım 3 günde durumu kabullendi.bir sürü düşüncemin arasında beni nihai kararımı vermeye iten esas düşünce şu oldu.kendikendime dedimki.daha ne kadar erteleyeceksin yeterince günahın yokmu.sen başkalarının tepkisinden korkacağın kadar allahtan korksana ya ölüm gelirse ne diyeceksin rabbine.seni beğenen bölede beğenir iş veren bölede verir.rızık allahtandır.ölmeden ölmek diye bir cümle duymuştum bu beni çok etkiledi.bazen çok sıcak geldiğinde kendikendime diyorumki bu sıcak cehennem ateşinin yanında neki.allaha şükür şu an huzurluyum mutluyum.allah isteyen düşünen herkese nasibetsin.gerçi çok büyük bir günahtan sonra böle bir karar aldım ama inşallah rabbim razıdır amelimden tek korkum bu.ya allah beni affetmezse ya bu amelimin allah katında hiç değeri yoksa...neyse çok uzattım allahın rahmetine sığınıyorum.hepiniz hakkınızı helal edin arkadaşlar

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm sevgili aysen ablacım,okudum çok etkilendim mesajını dedimki kendi kendime ;kimimiz anası-babasıyla imtihan oluyor kimimzde demekki senin gibi evladıyla.ama çok sevindim ne gzüel,olsun ne mutlu sana arzuna kavuşmuşsun,rabbim tüm isteyen kardeşlerimizede tez zamanda nasip eylesin,bende yeni kapandım 22 mayısta.şuan çok mutluyum demekki hepimizin belli sınav ve zorluk süreçlerimiz olyrmuş olsun,ne mutlu bizlreki bu yolda bizrazda olsa acı çektik,dinimiz için herşeye değer....rabbim canı gönülden edilen duaları ve töbeleri kabul eder o çok büyük ihsan sahibi,herşeye kadir.hakkım tabi sonsuz helal olsun,sizde edin ablacım,ALLAHA EMANET OLUN....

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
canım aramıza hoşgeldin ; ilk önce samimiyetinle bize içinden gelenleri anlattğı için teşekkür ederim
Şimdi kapanmak Rabbimizin bize emri nasıl cuma namazı erkeklere farzsa bizede kapanmak farzdır ....Olanaklarımızı ona göre ayarlamalıyız sanırım işinde
izin verilmiyorhep aklında bulunsun kapalı bir şekilde gideceğin bir iş olursa hiç kaçırmadan canım gec oraya Rabbim yardım edecektir..
birde canım tereddütlerini anlatmıssın bunları da yenmemin yolu ilk önce Kuranı Kerim mealini okumaya başla (istersen sitemizde sıla arkadaşımızın meal okuması var ordan belli bir sure alabilirsin ) göreceksin ne kadar etkileneceksin
Sitemizde Peygamber efendimizle ilgili cok çeşitli yazılar var fırsatını buldukca oku canım yine sitemizin ana sayfasında sohbet var hocalarımızdan imkanın varsa onları da dinle dualarımza var dua köşesinde onlara katılabilirsin
böyleylikle hem tereddütlerin kalakar hem imanın güçlenir canım

canim hosbuldum öncelikle zaman ayirip güzel yorumunu kattigin icin ayrica tesekkür ederim!
Tabikide insanin elinde olan bisey ama suan icin isi yaklasik 2 aydir gidiyorum ve bi sene sonra allah kismet ederse dügünüm olacak bunun icinde caba göstermem gerekiyor iste kalabilmem icin, buda beni cikmaza sokuyor allah nasip ederde evlendikten sonra nisanlimi buraya getirirsem calismayip evimde dinimi daha genis capli yasamak istiyorum benim cekecegim sIKINTI sanirim 1 sene boyunca olacak ama umarim o sürectede gec kalmak istemiyorum kisacasi bosluga düsüyorum korkuya ve umutsuzluga düsüyorum ve git gide uzaklasiyorum kurani kerim mealini okumaya basladim cok sükür. Dualarinizi benden esirgemeyin yinede rabbim acik bir kapi göstertirse diye beklyiorum allah razi olsun hepinizden

neriman bişkin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm kardeşlerim bu konuda benim yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak isterim kapanmak isteyipte kapanamayan kardeşlerim ben 5 yıldır kapalıyım çok şükür benim kapanmam babamın vefatından sonra oldu.Babamın ölümü beni çok etkilemişti öldüğü gün örtümü taktım babam öleli 3 gün olmuştu kabrine ziyaretine gittik hemen yanı başındaki mezar boştu ve ben o boş mezara bakıp düşündüm yaradana kavuşmamız yakın onun huzuruna nasıl çıkarım bize verilen ömür belli sonsuz saadet huzur islam yolu neden dedim neden boş yaşıyorum mevlam bize sunduğu bu niğmetleri neden doğru kullanmıyorum ve ogün bugün kapalıyım çok şükür Allahım herkeze nasip eylesin rabbim iki cihan saadeti nasip eylesin ALLAHA EMANET OLUN

burcumm

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim tüm bekar kardeşlerıme bana dinine duşkun eşler nasıp etsın amın

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.

sık sık gelip bu foruma kardeşlerimizin düşüncelerin paylaştıklarını okuyorum.
her gelişimde Rabbimizi bereketiyle karşılaştıkça
varlıklar adedince hamd ve şükürler diyorum.

mevlamız en çok sevdiği kuluna sıkıntılar verirmiş.velevki sıkıntılara sabır etsin
imtihanları geçsin ki ebedi cenneti sunsun..
sevgili kardeşlerim ben asrı saadeti her okuyuşumda efendimizin ve her biri bir yıldız olan güzel sahabelerin hayatını okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.
onlarki bu güzel dini bu Allah nurunu yaymak için nelerden vazgeçmişler
ne zorluklar Allah ım.
ilk şehid olma şerefi kolay olmasa gerek
ki kolayda olmadı.
Sümeye annemiz Allah celle celal ondan razı olsun.
o kutlu insan ne zorlukla ne işkencelye şehid edildi.
ve işte ogünden başladı mücadele taki bugüne kadar.

şimdi kiminiz anne babası kimisi evladı.oysa hidayet Allah celle celalüh ün dilediğine vermesiyle edinilen bir nimettir.
Arkadaşlar Allah celle celalüh nurunu tamamlayacaktır.bunda bize zerre kadar ihtiyacı da yoktur.
ama bize bir lutüf olarak bu sınav sahasını verdiki kendimizi koruyalım.
kendimizi kurtaralım.

şimdi sıra bizde...onlar kanlarıyla bu nuru bu güne yaydılar
şimdi bu bayrakları dikme sırası bizlerde...
Efendmizi Sallalahü alyhi vesellem in 'kardeşlerim '' diye hitap ettiği kimseler olamamızın vakti.inanın şeytanı yenip Allah yolunu seçen her biri için melekler gülümser sahabeler gülümser.Ve Allah celle celalüh Rahmetiyle muamele eder.

Rabbimiz bu yolda yürümek isteyen emekleyen herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Bu şerefi taşıma sırazı bizde...ne duruyoruz öyleyse...

selam ve dua ile

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.

Sık sık gelip bu foruma kardeşlerimizin düşüncelerin paylaştıklarını okuyorum.
Her gelişimde rabbimizi bereketiyle karşılaştıkça
varlıklar adedince hamd ve şükürler diyorum.

Mevlamız en çok sevdiği kuluna sıkıntılar verirmiş.velevki sıkıntılara sabır etsin
imtihanları geçsin ki ebedi cenneti sunsun..
Sevgili kardeşlerim ben asrı saadeti her okuyuşumda efendimizin ve her biri bir yıldız olan güzel sahabelerin hayatını okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.
Onlarki bu güzel dini bu allah nurunu yaymak için nelerden vazgeçmişler
ne zorluklar allah ım.
Ilk şehid olma şerefi kolay olmasa gerek
ki kolayda olmadı.
Sümeye annemiz allah celle celal ondan razı olsun.
O kutlu insan ne zorlukla ne işkencelye şehid edildi.
Ve işte ogünden başladı mücadele taki bugüne kadar.

şimdi kiminiz anne babası kimisi evladı.oysa hidayet allah celle celalüh ün dilediğine vermesiyle edinilen bir nimettir.
Arkadaşlar allah celle celalüh nurunu tamamlayacaktır.bunda bize zerre kadar ihtiyacı da yoktur.
Ama bize bir lutüf olarak bu sınav sahasını verdiki kendimizi koruyalım.
Kendimizi kurtaralım.

şimdi sıra bizde...onlar kanlarıyla bu nuru bu güne yaydılar
şimdi bu bayrakları dikme sırası bizlerde...
Efendmizi sallalahü alyhi vesellem in 'kardeşlerim '' diye hitap ettiği kimseler olamamızın vakti.inanın şeytanı yenip allah yolunu seçen her biri için melekler gülümser sahabeler gülümser.ve allah celle celalüh rahmetiyle muamele eder.

Rabbimiz bu yolda yürümek isteyen emekleyen herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Bu şerefi taşıma sırazı bizde...ne duruyoruz öyleyse...

Selam ve dua ile

aleyküm selam,güzel gönüllü kardeşim.
Yazdıklarını gözlerim dolarak okudum.
Tüm kardeşlerimle beraber sen de hayırlı bir şekilde muradına erersin.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
benim evlenedeğim insandan yana sıkıntım yok allaha şükür bana destek oluyor bu konularda.fakat ailemden sıkıntım var işte.dediğiniz gibi herkesin imtihanı ayrı demekki.allah hepimize güç versin sabır versin inş.dualarım benim gibi istekli olan arkadaşlarıma inş.allaha emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt