Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

C

ceylin2009

ALLAH hakkiyla kapananlardan etsin..

ALLAH hakkiyla kapananlardan etsin..

bu konuyla ilgili ne bir özür nede bir mahzurum var..bu gün yarin diyerek seytanin oyunlarina alet olup ERTELiYORUM...

Tesettürün ehemmiyetini anlamak için iki âyet meâli verelim:

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların hür ve iffetli hanımlar olarak tanınmaları ve eziyete uğramamaları için daha uygundur. Allah ise, çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir." (Ahzab: 59)

"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Zînetlerini ise görünmesi zarurî olan kısımlar müstesnâ, açığa vurmasınlar. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler. Kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kardeşlerinden, kardeşlerinin oğullarından, kızkardeşlerinin oğullarından, mü'min kadınlardan, câriyelerden, cinsî iktidarı olmayan hizmetçilerinden ve şehvet çağına gelmemiş çocuklardan başkasına zînet yerini göstermesinler. Gizledikleri zînetleri belli olsun diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hepiniz Allah'a tevbe edin, ey mü'minler, tâ ki kurtuluşa eresiniz." (Nûr: 31)

ALLAH c.c. bana kapanmayi nasip eder insallah...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
bu konuyla ilgili ne bir özür nede bir mahzurum var..bu gün yarin diyerek seytanin oyunlarina alet olup ERTELiYORUM...

Tesettürün ehemmiyetini anlamak için iki âyet meâli verelim:

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların hür ve iffetli hanımlar olarak tanınmaları ve eziyete uğramamaları için daha uygundur. Allah ise, çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir." (Ahzab: 59)

"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Zînetlerini ise görünmesi zarurî olan kısımlar müstesnâ, açığa vurmasınlar. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler. Kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kardeşlerinden, kardeşlerinin oğullarından, kızkardeşlerinin oğullarından, mü'min kadınlardan, câriyelerden, cinsî iktidarı olmayan hizmetçilerinden ve şehvet çağına gelmemiş çocuklardan başkasına zînet yerini göstermesinler. Gizledikleri zînetleri belli olsun diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hepiniz Allah'a tevbe edin, ey mü'minler, tâ ki kurtuluşa eresiniz." (Nûr: 31)

ALLAH c.c. bana kapanmayi nasip eder insallah...

amin kardeşim inşALLAH TEZ ZAMANDA
ölüm yakın cünkü....
selametle kal :H

elmirah

Kayıtlı Kullanıcı
bugün çok kötü bir şekilde uyandım çünkü uyandığımda babam dini bilgiler içeren kitaplarımı karıştırıyordu. bana bağırdı bu kitapları kim sana verdi diye. annem de yanındaydı. annemin bu kitapları okuduğumu ona söylediğini düşündüm. babam üzerime yürüdü bir sürü tehdit savurdu bana vuracaktı elini tuttum ve sakın dedim sakın deneme bile! sonra gitti. o kadar üzüldüm ki sizlere anlatamam. onların dinimizi bilmeyişine kabullenememesine ağladım. kitaplarımın hepsini toplamış ve arabasının bagajına atmış. bense bugün karşılarına kapalı çıkmayı düşünüyordum. sizce ne yapmalıyım bana lütfen yardım edin. kapanmalı mıyım? onlara nasıl bir şekilde yaklaşmalıyım? Allaha emanet olun.

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Alıntı:
elmirah´isimli üyeden Alıntı
desteğiniz için ALLAH(C.C) razı olsun hepinizden. ben kapanmaya karar verdiğim gün pardesü alacaktım fırsat bulamadım. babamın sanki içine doğmuş bu bana konuyu açtı ve kapanmanın Kur'an'da yazmadığını iddia etti, insanların dinimizi çarpıttığını falan söyledi ben de ona kanıtlar sunarak iyice ikna etmeye çalıştım kabul etti sanırım ama hiçbir tepki vermedi ben kapanmayı düşündüğümü de ona söylemedim. izin aldığımı düşünür diye o yüzden pardesümü alayım görünce istediği tepkiyi versin. Allaha emanet olun

maşaALLAH kardeşim.
bence de al pardesünü , kararlıgını goster.
ben de aynı boyle yapmıştım.
bir de soyle bır durum var. eger sen ne ıstedıgını bılmezsen ve ne yaptıgın konusunda ıkıleme dusersen kım olursa olsun AHİRET hesabI gütmüyorsa seni ezmeye calısacaktır .
bunu bil.
ben kapandıgımda en buyuk en can yakıcı sozlerı babamdan duydum.
yedıgım dayagın haddı hesabı yoktu.

yenı kapanmıştım ve tam olarak yani bugunku kadar bılgı ve ılım sahıbı degıldım. ama sımdı kabul ettıler . cunku benım hayata karsı bır durusum var. bunun farkındalar..
RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN
DUALARIM SENINLE

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM ÇOK MUTLU OLDUM

RABBİME sonsuz hamd ve şükürler olsun....

Ben yazmıştım....İnanın çok çok sevindim...Anneniz ve diğerlerinin anneleri

hepsi hepsi doğruyu görecekler inşallah....Alışacaklar en azından...kabullenecekler

hamd olsun....

selam ve dua ile
SELAMUN ALEYKÜM......evet demiştiniz ben annemin isyankar hallerinden bahsedip üzülürken ;hiç değişmeyeceğinden korkarken demiştiniz düzelecek sen ümidini kesme o senin annen,bunu hatırlıyorum,içimden bir ses olacak diyordu zaten,rabbim tüm annelerimizi babalarımızı doğru yoldan ayırmasın,sevincimi paylaştığınız için ALLAH razı olsun....

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
VEALEYKUMSELAM RAHMETULLAHU VE BEREKETUHU GÜZEL KARDEŞİM
maşaALLAH
şükürler olsun RABBİME.
Yazınızı sevinçle okudum
selam ve dua ile... :H

selamun aleyküm,ALLAH razı olsun kardeşim,sevincimi paylaştığınız için,inanın çok mutluyum,rabbime sonsuz şükürler olsun,ALLAH RAZI OLSUN,HAYIRLI AKŞAMLAR

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar size kötü bir haberim var:( annem benim gelinliğimi tesettürlü şekilde istemiyormuş sadece kapalı olmasına karşı değilmiş:( ne yapıcağımı bilemiyorum.çok üzgünüm.baban hayatta müsade etmez bilmiş ol dedi bana.ağladım durdum.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
ben o kadar rahatsız olurken ailem bunu Kuranda yazıyor bildiği halde kabul etmiyor.bu nasıl bişey anlayamıyorum aklım almıyor inanın.KAPANMAK ALLAHIN BİZE EMRİ.BU EMRİ YERİNE GETİRMENİN NERESİ YANLIŞKİ.NAMAZ KILMAMDA BİR YANLIŞLIK YOK FAKAT KAPANMAMDA VAR ONLARA GÖRE.ALLAHA EMANET OLUN.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bugün çok kötü bir şekilde uyandım çünkü uyandığımda babam dini bilgiler içeren kitaplarımı karıştırıyordu. bana bağırdı bu kitapları kim sana verdi diye. annem de yanındaydı. annemin bu kitapları okuduğumu ona söylediğini düşündüm. babam üzerime yürüdü bir sürü tehdit savurdu bana vuracaktı elini tuttum ve sakın dedim sakın deneme bile! sonra gitti. o kadar üzüldüm ki sizlere anlatamam. onların dinimizi bilmeyişine kabullenememesine ağladım. kitaplarımın hepsini toplamış ve arabasının bagajına atmış. bense bugün karşılarına kapalı çıkmayı düşünüyordum. sizce ne yapmalıyım bana lütfen yardım edin. kapanmalı mıyım? onlara nasıl bir şekilde yaklaşmalıyım? Allaha emanet olun.

selamunaleyküm kardeşim çok üzüldüm anlatamam böyle şeyleri hazmedemiyorum kendi içimde müslümanız biz nasıl böyle düşünüyolar anlayamıyorum hiçmi Allah cc korkusu yok bu insanlarda canım sıkıldı şimdi benim yaa herkesin düşüncelerine saygılı olmak zorundayız ama bu kadarınada pes dövmeye kalkışmak falan neoluyo ya dicek bişeyim yok kararlıysan yap kardeşim .....Rabbime emanet ol her zorluğun üstesinden geliceksin inşallah...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.Rabbim hakkıyla kapanmayı nasip etsin herekese.Zorla,baskı sonucu kapatılan kardeşlerimiz ne yazikki çoğunluğu teşkil ediyor.Zaten etraftan görünmekte bu.Artık moda oldu kapanmak.Açık olmaktan pek bir farkı kalmadı maalesef.Rabbim affeylesin bizleri.Doğru yoldan ayırmasın.Kapanmanın hakkını verenleri canı gönülden tebrik ediyorum.Selametle kardeşlerim:)

ahsen-dila

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşlerim ben kapanırken aileden yana sıkıntı çekmedim Allaha şükür kapanma olayım tamamen mucize gbi bişey oldu çok uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum sizin üniversite son sınıfın 2.döneminde kapandım bi gün önce açık ertesi gün kapalıydım ve haliyle herkez çok şaşırdı beynin yıkanmış senin dediler zorlamı kapandın dediler üni de geçen sene kapanarak tek kapalı ben olmuştum ilktim buda ayrı bi gurur tabi haliyle hocalarımız iki tel kılınızı kapıyosunuzda ne oluyo die çok dalge geçtiler okulda kimse konusmadı trakyada okuodum yolda durdurup hakaret ettiler ama umrumda bile olmadım taviz vermedim eleştirenlerede her zman başım dik oldu kep törenine baloya hiç birine katılmadım pişmanmıyım hayır 5 ay sonrada pardesü giyince kimse yadırgamadı ve 1,5 sene oldu kapanalı Allah CC. kabul eder inş. Allah CC. bukonuda zorluk çekenlere yardım etsin inş. zorlukların ardından her zaman eğer biz kararlı olursak başımız dik olursak üstesinden geliriz Allah'ın izniyle.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşlerim ben kapanırken aileden yana sıkıntı çekmedim allaha şükür kapanma olayım tamamen mucize gbi bişey oldu çok uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum sizin üniversite son sınıfın 2.döneminde kapandım bi gün önce açık ertesi gün kapalıydım ve haliyle herkez çok şaşırdı beynin yıkanmış senin dediler zorlamı kapandın dediler üni de geçen sene kapanarak tek kapalı ben olmuştum ilktim buda ayrı bi gurur tabi haliyle hocalarımız iki tel kılınızı kapıyosunuzda ne oluyo die çok dalge geçtiler okulda kimse konusmadı trakyada okuodum yolda durdurup hakaret ettiler ama umrumda bile olmadım taviz vermedim eleştirenlerede her zman başım dik oldu kep törenine baloya hiç birine katılmadım pişmanmıyım hayır 5 ay sonrada pardesü giyince kimse yadırgamadı ve 1,5 sene oldu kapanalı allah cc. Kabul eder inş. Allah cc. Bukonuda zorluk çekenlere yardım etsin inş. Zorlukların ardından her zaman eğer biz kararlı olursak başımız dik olursak üstesinden geliriz allah'ın izniyle.

amin inş cnm.dediğin gibi kararlı olmak çok önemli o zaman bütün engeller kalkıyor.üzülüyoruz tabi.ben hala üzülüyorum ama sabırlı olmak gerekiyor.allah biliyor iyiyi doğruyu.allaha emanet ol.

ahsen-dila

Kayıtlı Kullanıcı
amin inş cnm.dediğin gibi kararlı olmak çok önemli o zaman bütün engeller kalkıyor.üzülüyoruz tabi.ben hala üzülüyorum ama sabırlı olmak gerekiyor.allah biliyor iyiyi doğruyu.allaha emanet ol.

bu konuda üzülmek bile güsel Allah nasip etmişte kapanmışız ya bunu hiç başaramayanlar Allah herkeze nasip eder inş. ilgilendiğin için sağol kardeşim.

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak istiyorum ama neyi bekliyorum bilmiyorum..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

bende kapanmak istiyorum ama neyi bekliyorum bilmiyorum..
Demek ki bu sitedeki kardeşlerimizin size hayırlı olsun demesini bekliyormuşsunuz...Belki...
Haydi kardeşim...
BİSMİLLAH deyin Allah CC.'ın FARZ kıldığı örtüyle kendinizi tamamlayın...
Allah CC. yar ve yardımcınız olsun...
Dualarımız sizinle inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt