Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum.
öncelikle Rabbim eşinizin benim ve tüm kapanmak isteyenlerin yar ve yardımcısı olsun. izmirin havasını solumuş biri olarak orada yaşamanın zorluğunu biliyorum. ama O'nun da dediği gibi eğer bir kuluna hidayet verecekse onu döndürecek kimse yoktur. o yüzden sebepler dairesinde amacına gitsin inşallah. Rabbim rahmetini esirgemeyecektir.
diğer konuya gelince Rabbimin istemesiyle izmirde olmama rağmen çok güzel insanlarla tanıştım sohbetlere katıldım öğrenci olduğum için öğrenci grubundaydım ama yardımım olacaksa çalışan grupları olduğunu da biliyorum. onlara ulaşmanıza yardımcı olurum inşallah.

_YUSUF_

Yönetici
Kardeşler, benim eşim de kapanmayı çok arzuluyor. Fekat, İzmir'in hali malumunuzdur. Şimdi aynı yerde çalışıyoruz ve çalıştığımız yer de büyük bir şirket. Kapanmaya kalktığı zaman sanıyorum ki kapının yerini gösterirler. Bu da bizde sıkıntı oluşturuyor. Ben kapanmadan evvel diğer imani konular üzerinde durabileceğini ve kendini yetiştirebileceğini önerdim. Ancak bunlar yeterli değil tabi ki.. Bu durumda neler önerirsiniz ve tecrübelerinizden neler çıkartmamız gerekir? Ayrıca mümkün olursa Mümine kardeşlerimden İzmir'de yaşayanlarla eşimin direkt irtibatını da sağlamak isterim. Güzel ve samimi arkadaşlıkları olsun, onlardan birşeyler öğrensin, onların yönlendirmelerinden istifade etsin, katılabileceği dersler olursa iştirak etsin isterim. Baki selamlar.

Çalışmış olduğunuz şirket yöneticilerine bu malumatınızı ilettiniz mi ? yoksa kapanmanıza karşı çıkacaklarını sadece düşünüyormusunuz?

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
Çalışmış olduğunuz şirket yöneticilerine bu malumatınızı ilettiniz mi ? yoksa kapanmanıza karşı çıkacaklarını sadece düşünüyormusunuz?

Sevgili kardeşim, o konuya ne siz girin ne de ben. Duyduğum ve gördüğüm şeylerin yanında ve son 5 senedir çektiğim manevi sıkıntılar yanında bu talebimizi iletmekle elvedamızı vereceğimizden eminim. Tam tersi olsaydı, yani onların zihniyetinden olsaydık ta bize büyük bir muhabbet duyacaklarına da eminim. İş anlamında bile geçer bir yol bulmaya çalışmak büyük problem. Geçen gün toplantı oldu. Eşimle bana sürekli saldırıda bulunan geçici çaycıyı şikayet ettim. Daha iyi bildiğim 2.patronum ne dese beğenirsiniz "ben haklı haksıza bakmam, problem çıkartanı işten çıkartır kurtulurum".. Zaten ekonomik krizi bahane edip birçok firma sahibi çalışan çıkartma yolunu kendine açtı. Bu durumda siz olsanız söyler misiniz? Diğer konuları hiç açmıyorum.. Daha geçerli bir yol buluncaya kadar bu şekilde idare etmek zorundayız. Dualarınızı esirgemeyin..

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
talep

talep

selamunaleykum.
öncelikle Rabbim eşinizin benim ve tüm kapanmak isteyenlerin yar ve yardımcısı olsun. izmirin havasını solumuş biri olarak orada yaşamanın zorluğunu biliyorum. ama O'nun da dediği gibi eğer bir kuluna hidayet verecekse onu döndürecek kimse yoktur. o yüzden sebepler dairesinde amacına gitsin inşallah. Rabbim rahmetini esirgemeyecektir.
diğer konuya gelince Rabbimin istemesiyle izmirde olmama rağmen çok güzel insanlarla tanıştım sohbetlere katıldım öğrenci olduğum için öğrenci grubundaydım ama yardımım olacaksa çalışan grupları olduğunu da biliyorum. onlara ulaşmanıza yardımcı olurum inşallah.

Aleykum selam. Teklifiniz çok müspet. Size zahmet olmazsa böyle bir yardıma memnuniyetle bakarız. e-posta veya msn messenger yoluyla bize ulaşabilirseniz telefonumuzu da size bildirebiliriz. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

berat05

Yönetici
Aleykum selam. Teklifiniz çok müspet. Size zahmet olmazsa böyle bir yardıma memnuniyetle bakarız. e-posta veya msn messenger yoluyla bize ulaşabilirseniz telefonumuzu da size bildirebiliriz. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

değerli kardeşimiz..burda msn adresi ve bunun gibi bilgiler vermek yasak rica ederim siliniz

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
yasakçı ve dayatmacı zihniyet her yerde

yasakçı ve dayatmacı zihniyet her yerde

değerli kardeşimiz..burda msn adresi ve bunun gibi bilgiler vermek yasak rica ederim siliniz

Peki sevgili kardeşim sildik. Aynı zamanda müsaadenizle birkaç soru sormak istiyorum size:

1. Siz yönetici misiniz? Yönetici olsanız bile hangi mantığa göre böyle bir yasak koyulabiliyor? Yasakların kriterlerini neye göre belirliyorsunuz? Kur'an'da mı yazıyor, sünnetullahta mı var, yoksa fıkıh içinde bir konuda mı gizli? İnsanlar müspet işler için sanal ortamlardan ziyade gerçek dünyada bir araya gelmekle mükellef değilller mi? Akılcıl yollarda insanlar taraf olmaları gerekmez mi?

2. İnsanların karşılıklı görüşmeleri ve yardımlaşmaları için nasıl bir yol teklif ediyorsunuz? İş sadece sanal yolla "nasılsın iyimisin, canım cicim" sohbetleri ise bu sitenin veya benzerlerinin kime ne faydası dokunacak? Evimde ciltler dolusu kitap var, onlardan alabileceğim bilgiden daha fazlasını mı verebileceksiniz?

3. Ben muhalif tabiatlı bir insanım. İnsanların kolay beri kırmak istemem, ancak her söyleneni veya isteneni de kolay kabullenmek istemem. Şu zamana kadar ne kadar siteye girdiysem mutlaka 1-2 bana muhalif adam da çıktı.. Acaba ben mi olayları ilmine göre yorumluyorum da insanlar anlamıyor, yoksa insanoğlu "ben farklıyım" moduna girdiğinden gerçekleri görmekten mi uzak duruyor?

4. Sizin amacınız insan kazanmak ve insanlara doğruyu-güzeli göstermek mi, yoksa ona buna sataşmak mı? İyiyi-güzeli göstermek isteğinde iseniz bunu nasıl yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Bütün bu yazdıklarımdan sonra beni banlayacaksanız banlayın. Ben kötü birşey yaptığımı veya yaşadığımı zannetmiyorum. Aksi tutumlar gördüğünde insanlar kaçıp gittiğinde onun vebalini kim omuzlayacak, sıkıntılarının kefaretini kim ödeyecek? Müspet insanlar olarak sizleri görüp size yakın olmaya çalışanlar insanlar ehl-i beşere doğru kayınca onların yaşayacaklarını kim kabullenecek?İster iyi olsun, ister kötü; aksi insanlar gördükçe insanın kendi içine kapanası geliyor. "Kötülerle iyileri birbirinden ayıran nedir?" diye o zaman soruyor kendine insan. İşine gelmeyen, nefsine dokunan, hoşuna gitmeyen herhangi birşey olduğunda hemen yüz çevir, dışla, sıkıntı ver ya da boynunu bükmeye çalış.

Biz insanlardan büyük O'lan Allah var. Bunu dille değil kalb ve amel ile nasıl söylediğimizi bileceğiz? Kendinizi biraz tartmanız dileğiyle yazdım. Kusuruma bakmayın.. En güzeli benim bir daha bu siteye gelmemem. Size iyi bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum. Allah'a emanet olun. 3-5 gün hoş zaman geçirdik. Allah razı olsun. Hoşçakalın.

_YUSUF_

Yönetici
Sevgili kardeşim, o konuya ne siz girin ne de ben. Duyduğum ve gördüğüm şeylerin yanında ve son 5 senedir çektiğim manevi sıkıntılar yanında bu talebimizi iletmekle elvedamızı vereceğimizden eminim. Tam tersi olsaydı, yani onların zihniyetinden olsaydık ta bize büyük bir muhabbet duyacaklarına da eminim. İş anlamında bile geçer bir yol bulmaya çalışmak büyük problem. Geçen gün toplantı oldu. Eşimle bana sürekli saldırıda bulunan geçici çaycıyı şikayet ettim. Daha iyi bildiğim 2.patronum ne dese beğenirsiniz "ben haklı haksıza bakmam, problem çıkartanı işten çıkartır kurtulurum".. Zaten ekonomik krizi bahane edip birçok firma sahibi çalışan çıkartma yolunu kendine açtı. Bu durumda siz olsanız söyler misiniz? Diğer konuları hiç açmıyorum.. Daha geçerli bir yol buluncaya kadar bu şekilde idare etmek zorundayız. Dualarınızı esirgemeyin..

Sevgili kardeşim biz bir imtahan dünyasındayız, herkez bunu farkında değilmi.

Ben sizin tanışma köşenizdeki öz gecmışinize göz attım tahsiliniz oldukca yuksek sevıyede fakat ben sıze sunu sormak ıstıyorum.bu kadar tahsil size şunu öğretemedimi Yuce Allah cc butun canlıların rızıklarına kefil olduğu rızıkların ezelde tayin edildiği ne yaparsak yapalım bize yazılan rızıktan ne bir eksik ne bir fazla bır rızık elde edemeyeceğimizi bize düşen sadece onu helal yoldan Allah'u tealanın koyduğu kurallar dairesinde aramak olduğunu.
Değilse bu kuralları çiğneyerek rızkımızı artıracağımızı veya rızıksız kalacağımızı hiç bir zaman düşünmemeliyiz.Tamamen Allah'u telaya teslim olmak onun ipine sarılmak ve onun koyduğu kuralları çiğnememeye çalışarak hayatımızı onun istediği şekilde düzenleyerek yaşamaya mecburuz değilse hesap gününde nasıl hesap veririz

berat05

Yönetici
essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

Peki sevgili kardeşim sildik. Aynı zamanda müsaadenizle birkaç soru sormak istiyorum size:

1. Siz yönetici misiniz? Yönetici olsanız bile hangi mantığa göre böyle bir yasak koyulabiliyor? Yasakların kriterlerini neye göre belirliyorsunuz? Kur'an'da mı yazıyor, sünnetullahta mı var, yoksa fıkıh içinde bir konuda mı gizli? İnsanlar müspet işler için sanal ortamlardan ziyade gerçek dünyada bir araya gelmekle mükellef değilller mi? Akılcıl yollarda insanlar taraf olmaları gerekmez mi?

2. İnsanların karşılıklı görüşmeleri ve yardımlaşmaları için nasıl bir yol teklif ediyorsunuz? İş sadece sanal yolla "nasılsın iyimisin, canım cicim" sohbetleri ise bu sitenin veya benzerlerinin kime ne faydası dokunacak? Evimde ciltler dolusu kitap var, onlardan alabileceğim bilgiden daha fazlasını mı verebileceksiniz?

3. Ben muhalif tabiatlı bir insanım. İnsanların kolay beri kırmak istemem, ancak her söyleneni veya isteneni de kolay kabullenmek istemem. Şu zamana kadar ne kadar siteye girdiysem mutlaka 1-2 bana muhalif adam da çıktı.. Acaba ben mi olayları ilmine göre yorumluyorum da insanlar anlamıyor, yoksa insanoğlu "ben farklıyım" moduna girdiğinden gerçekleri görmekten mi uzak duruyor?

4. Sizin amacınız insan kazanmak ve insanlara doğruyu-güzeli göstermek mi, yoksa ona buna sataşmak mı? İyiyi-güzeli göstermek isteğinde iseniz bunu nasıl yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Bütün bu yazdıklarımdan sonra beni banlayacaksanız banlayın. Ben kötü birşey yaptığımı veya yaşadığımı zannetmiyorum. Aksi tutumlar gördüğünde insanlar kaçıp gittiğinde onun vebalini kim omuzlayacak, sıkıntılarının kefaretini kim ödeyecek? Müspet insanlar olarak sizleri görüp size yakın olmaya çalışanlar insanlar ehl-i beşere doğru kayınca onların yaşayacaklarını kim kabullenecek?İster iyi olsun, ister kötü; aksi insanlar gördükçe insanın kendi içine kapanası geliyor. "Kötülerle iyileri birbirinden ayıran nedir?" diye o zaman soruyor kendine insan. İşine gelmeyen, nefsine dokunan, hoşuna gitmeyen herhangi birşey olduğunda hemen yüz çevir, dışla, sıkıntı ver ya da boynunu bükmeye çalış.

Biz insanlardan büyük O'lan Allah var. Bunu dille değil kalb ve amel ile nasıl söylediğimizi bileceğiz? Kendinizi biraz tartmanız dileğiyle yazdım. Kusuruma bakmayın.. En güzeli benim bir daha bu siteye gelmemem. Size iyi bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum. Allah'a emanet olun. 3-5 gün hoş zaman geçirdik. Allah razı olsun. Hoşçakalın.

ben yönetici değilim değerli kardeşim..Yönetici olsaydım da sizi tekrar tekrar uyarırdım.Bu sizin kişisel şahsınıza değil kurallar koyulduğu ve uyulması gerektiği içindir.İSLAMİ bir sitedeyiz.Buraya yüzlerce kişi üyeliğini yaparken sırf msn yüzünden bir çok kez tartışmalar-üyelikten çıkarılmalar ve bunun gibi huzursuz bir çok şey yaşanmıştır.(Msn adrs.i kötü amaçlı kullanımlarda buna dahildir.

Yasakların kriterlerini neye göre belirliyorsunuz? diye sormuşsunuz..site kurucuları buna en iyi cevap vereceklerdir Bu konuda daha fazla bilgiyi kendilerinden alabilirsiniz

Dikkat ettiyseniz burda nasılsın -iyimisin sohbetleri yapılmıyor.Birbirini site dolayısıyla tanıyan kişiler hal hatır sorabilir ama asıl ortak amacımız İSLAM hakkında herşeyi paylaşmak-bilgilenmek-öğrenmektir.Ve bir çok kardeşimizi teşvik etmektir.

Sizin muhalif bir kişi olmanız kötü olmanız anlamına gelmez...bizim de kuralları söylememiz kötü ve sizi istemediğimiz anlamına gelmez.Elbette kuşku duyduğunuz-nedenlerini öğrenmek istediklerinizi soracak ve cevabını da alacaksınız.Her birimiz ayrı bireyiz.Bizler ve sizde bunu farkındasınız.Hiç birimiz bir diğerine benzemiyor.Ancak bu sitenin bu kuralı varsa ve bu kural belli bir düzeni sağlamak için konulmuşsa neden bu kadar kızıyoruz?

Amacımız sizi ve yapabildiğimiz kadar tüm insanları kazanmak değerli kardeşim.
Ben size kızmıyorum.Rica ediyorum sizde forum kurallarını okuyunuz.
Ben bir noktayım burda..
Doğrular peşinde koşan biçare..kazanırsak ne ala..kaybedersek elbet üzülürüz
Her birimizi inceleyin dilerseniz...ön yargı yapmadan....
Bende sizlerden biriyim

Gitmek kolaydır değerli kardeşim...Akıl karı olan kalmaktır.

berat05

Yönetici
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

başörtümüzden vazgeçmeyelim.....

tesettür bedenin derisi gibidir

derimi söküp atamam ki.......

Ruhum ve bedenimle bu dünyada ölene dek derime işlemiş tesettürümle gurur duyuyor ve gidebileceğim yere kadar gidiyorum

Erkan

Yönetici
Web Sitesi
www.islamiyet.gen.tr
Değerli kardeşlerimiz;

Msn veya farklı bir iletişim yoluyla buluşmak, tanışmak, sohbet etmek, soru sormak ve diğer sebepleri bir araya getiren tüm etkinlikleri sitemiz üzerinden yapmak yasaktır.

Bizi, diğer sitelerden belirgin bir şekilde ayıran en önemli konu belki de budur.

Biz kuruluşumuzun ilk günlerinden itibaren, sanal ortamın tüm hassasiyetlerini göz önüne alarak hareket etmeye çalışıyoruz. Sitemizde chat-sohbet gibi bölüm yok. Bu konu da birçok talepler geliyor, birçok sunucu sahibi bize islam kanalı karşılığında sohbet sitelerinin reklamını yapmamızı istiyorlar. Bu ince ve nazik davranışlarından dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sitemizde msn ve diğer iletişim bilgilerinin neden yasaklandığı ile ilgili, şuana kadar yapılan tüm Genel Yönetim Duyurularında bahsettik. Konulara açıklık getirmeye çalıştık.

Bu yüzden, Üye kurallarının tekrar gözden geçirilmesini ve yapılan Yönetim Duyurularının da incelenmesini rica ederim.

Selam ve dua ile ..

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
öncelikle kendimin vesile olduğu bu konunun buraya gelmesinden çok rahatsızım. niyetim sözü geçen kişinin eşine yardım edebilmekti. burdaki herkesin ben de dahil olmak üzere bu sitenin özellikle sohbet-chat sitesi olmadığı için üye oldukları kanaatindeyim. konuya daha farklı bir çözüm bulunabilirdi. yardım isteyen kişi de ben de konunun buraya gelebileceğini tahmin etmediğimiz için bu sonuçlara vardı. kendi adıma hakkı geçenlerden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin inşallah...

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Bende yeni kapalılardanım... Küçüklüğümden beri bir istek vardı içimde annemim baş örtülerini alır ayna karşısında denerdim ama çevremdekiler amann birde okumayı düşünüyor çıkar o baş örtüsünü derlerdi...Kapanmadım yani o zamanlar... Arkasından birisiyle ciddi bir şeyler düşünmeye başladım, kendisi hafız olduğu için beni de kapanmaya teşvik ediyordu ama ben tereddütteydim hala... Ailesiyle tanıştım henüz kapanmamıştım ailesi şiddetle karşı çıktı, olmaz bu kızı hayatta kabul etmeyiz dediler. :( Ben daha da üzüldüm artık kapanacağım varsa da kapanmam, ben bunu ailen beni kabul etsin diye değil inancım için yaparım sadece dedim... Aradan 2 sene geçti, babamı kaybettim 3 ay önce... Ve ilk defa yanıbaşımdaki biri ölünce, ALLAH'ım ben ne yapıyorum dedim... Ben hep dünya için yaşıyorum, ahireti unuttum dedim ve birden bire kimse karışmadan kendi isteğimle Mevlid Kandili'nde annemin baş örtüsüyle kapandım ve 1 ay oldu yaklaşık... Başta beni görenler ne zaman açılacaksın?, aaaa seni bizim çaycı sandık, hangi tarikattansın, partini de değiştirdin mi gibi saçma sapan konuştular ama hiç bir şey umrumda değil, kapandığıma asla pişman değilim tam tersi neden daha önce yapmadım diye üzülüyor ve eski başı açık günlerimi düşündükçe tevbe ediyorum... Şimdi arkadaşımın ailesi ile de çok iyi anlaşıyorum, ve çok mutluyum... Sadece babamın yokluğu canımı acıtan...
Allah'ım daim etsin... AMİN

berat05

Yönetici

Bende yeni kapalılardanım... Küçüklüğümden beri bir istek vardı içimde annemim baş örtülerini alır ayna karşısında denerdim ama çevremdekiler amann birde okumayı düşünüyor çıkar o baş örtüsünü derlerdi...Kapanmadım yani o zamanlar... Arkasından birisiyle ciddi bir şeyler düşünmeye başladım, kendisi hafız olduğu için beni de kapanmaya teşvik ediyordu ama ben tereddütteydim hala... Ailesiyle tanıştım henüz kapanmamıştım ailesi şiddetle karşı çıktı, olmaz bu kızı hayatta kabul etmeyiz dediler. :( Ben daha da üzüldüm artık kapanacağım varsa da kapanmam, ben bunu ailen beni kabul etsin diye değil inancım için yaparım sadece dedim... Aradan 2 sene geçti, babamı kaybettim 3 ay önce... Ve ilk defa yanıbaşımdaki biri ölünce, ALLAH'ım ben ne yapıyorum dedim... Ben hep dünya için yaşıyorum, ahireti unuttum dedim ve birden bire kimse karışmadan kendi isteğimle Mevlid Kandili'nde annemin baş örtüsüyle kapandım ve 1 ay oldu yaklaşık... Başta beni görenler ne zaman açılacaksın?, aaaa seni bizim çaycı sandık, hangi tarikattansın, partini de değiştirdin mi gibi saçma sapan konuştular ama hiç bir şey umrumda değil, kapandığıma asla pişman değilim tam tersi neden daha önce yapmadım diye üzülüyor ve eski başı açık günlerimi düşündükçe tevbe ediyorum... Şimdi arkadaşımın ailesi ile de çok iyi anlaşıyorum, ve çok mutluyum... Sadece babamın yokluğu canımı acıtan...
Allah'ım daim etsin... AMİN

Allah c.c. razı olsun kardeşim.Hayırlı bir yoldayız inşallah....Size kim ne derse desin siz kalbinizi ALLAH c.c. 'a bıraktıktan sonra hiç bir şeyden korkmayın

O' herşeye kadirdir.

RAHMAN c.c. yar ve yardımcınız olsun bu yolda

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun berat05, dediğiniz gibi, O her şeye kadir... Ve ben bu konuda beni üzenleri Allah'a havale ediyorum... Duam tüm genç kızlarımızın bu yolda ilerlemesi... AMİN

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim daim etsin kardeşim... babanızada Allah'tan rahmet diliyorum başınız sağolsun:( senin adına çok sevindim Rabbim banada tez zamanda kapanmayı nasip eder inşallah..Allah'a emanet ol...selam ve dua ile..

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
Erkan Kardeşim,

Selamun aleykum. Öncelikle biz de buranın bir mesajlaşma yeri olmadığının farkındayız. Onun için buraya gelip kayıt yaptırdık. Yoksa internette 3-5 tane yere kaydımız var ve internet aleminin türlü derinlikleriyle herhangi bir ilişkimiz yok.

Sizin de hassasiyetleriniz olduğu gibi bizim de bu yaşamda belirli bir duruşumuz, amacımız, hassasiyetlerimiz var. Bunlardan birisi de "insanların birbirine yardımcı olabilmeleri". Bunu yaparken de sadece sanal alemde akıl vermekle değil, yorum yapmakla değil, teşekkür etmekle değil; insanlara gerçek alemde yardımcı olmakla bu işi yapmayı arzulamaktayız. Eğer ki belirli konularda insanların talepleri oluyorsa ve ihtiyaç varsa buna uygun çözümler üreterek insanların sıkıntılarını gidermek bizim boynumuza borçtur. "Ben kuralı koydum, kim ne yaparsa yapsın bana ne" demekle bu iş olmaz. Sözüm meclisten dışarı, pekçok websitesi sahibi bunu yapmakta.

Şöyle tarihin derinliklerine bakacak olursanız, pekçok kavmin yok oluş hikayesinde büyük ibretler vardır. Erkekler oğlancılık yaparlarken, kadınlar fuhşiyat içinde boğulurken, insanlar türlü kepazelik yaparlarken gece yarılarında ibade kalkan ve Allah'ı her daim anan Mümin kullar da vardı. Ancak onlar evlerine kapanmışlardı ve diğer sapkınlık içinde olanlara, yardıma muhtaç olanlara, sıkıntısına çare arayanlara umursamaz davranıyorlardı. Allah ta başlarına dünyalarını geçiriverdi. Demek ki amaç sadece kendimizi kurtarmaya çalışmak değil, kendi kurallarımıza göre kendi dünyamızda yaşamak değil, başkalarının sıkıntılarına boşverci, bananeci, amansendeci yaklaşmak ta değil. Elinizdeki gücü kontrol altında tutup en üst seviyede insanların yaşamlarını İslami ölçülerde daha yaşanabilir kılmaya gayret gösterebiliyorsanız size anca o zaman "akıllı" denilebilir (siz derken genel insanoğlundan bahsediyorum). Yoksa yapılan herşeyin enaniyetten, bencillikten, keyfiyetten öteye bir anlamı ol(a)maz. İşte bu noktada benim gibilerin diğer insanlardan zihniyet farkı doğar. "Ya hayr söyle ya sus" emri gereği ufak bir uyarıda bulunup siteden çekildim. Ancak bu konuda e-postamda mesajlar görünce dayanamayıp izahatta bulunmak istedim.

Bizim amacımız MSN veya mesaj arkadaşlığı değil, İslam Kardeşliğidir. Bu kardeşliği de sanal ortamda tahsis edemeyiz. Kaldı ki benim MSN veya mesaj arkadaşlığına da ihtiyacım yoktur elhamdülillah.

Kimseyi suçlayacak değilim. Herkes seçimleriyle yaşar ve bu seçimlerin sonucuna katlanır. İnşallah kimse üzülmez ve İnşallah Allah'ın sevdiği bir kula edebsizlik etmeyiz.

Sürç-ü lisan ettiysem affola. Bana yardımcı olmak isteyen kardeşimin de buyurduğu gibi "kardeşane diyaloğumuzun bu noktaya kadar gelmesini ben de beklemiyordum" ve rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Her Müminde olmasını beklediğim, dünyaya muhalif bir tarafımın olması münasebetiyle daha fazla burada vakit geçirmeyi pek istemiyorum. Ancak belli de olmaz. Belki yarın-öbürsü gün döner gelirim. Yaşamda herkesin maddi ve manevi sıkıntıları var. Bizim de birçok sıkıntımız var. Yarın-öbürsü gün bunları halledersem İnşallah bir uğrar halinizi hatırınızı sorarım.

"Kapıda duran bir leşin 40 mahalleye kokusu yayılır" ve "bir hanede bulunan kişiden 7 mahalle sorumlu tutulur" sözlerini de unutmayalım. Bir işe yaramayacaksa, gerçek dünyaya bir katkısı olmayacaksa sanal alemde durmanın bir anlamı yok bence. Bu faydaların oluşması için de gereken tedbirler alınmalı ve çalışmalar da yapılmalı.

Bütün bunlar benim kanaatimdir. Fikirlerim kimseyi bağlamaz, kimseye de suç isnat etmediğimi tekrar belirtmek isterim.

Saygıyla...

Bülent Turgut

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
kapanmak isteyen arkadaşlarımız hadi gelin engelleri hep beraber aşalım olurmu

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aranıza yeni katıldım..daha şimdi üye oldum..bu siteyi uzun zamandır biliyorum fakat öle bi göz atıp çıkıyodum..bende kapanmak isteyipte bisürü bahane bulanlardanım..kafam çok karışık..daha önce kapandım ama uzun sürmedi tekrar açıldım..bu konuda kendimi çok kötü hissediyorum..normalde sadece başım açık..yani açık giyinen bi insan deilim..bu konuda hala neden tereddüt ettiğimi bende bilmiyorum..birazda ailemin tepkisini almaktan korkuyorum daha önce kapandığımda açılırsın demişlerdi..ve öle de oldu açıldım..şimdi gerçekten istiyorum ozaman yaşım küçüktü cahilliğimden çok hata yaptım ne yazıkki..şuan 20 yaşındayım..geç bile kaldım ama hala kararsızım...açıkcası kendime güvenemiyorum..çok yakın dostum da kapalı..yaklaşık 6 yıldır..o beni teşvik ediyo sağolsun.sen kapan diyo ben senin en büyük destekçinim..bide üniv okuyorum çevrem nasıl karşılıcak..aklımda bisürü soru işareti var..yorumlarınızla yardımınızı bekliyorum..Allah a emanet olun.

berat05

Yönetici
LA İLAHE İLLALLAH

YAZILARIMIZI OKUYUN...ARKADAŞLARIMIZIN VE
BU KONUYLA ALAKALI İSLAMİYET GEN TR DEKİ KONULARI OKUYUN.
BENİMDE BUNUNLA İLGİLİ KONUM VARDI GİREBİLİRSİNİZ.ÜYELERİN SOL TARAFINDA KONU KISMINA TIKLARSANIZ GÖRÜRSÜNÜZ..

KALBİNİZE ŞİFA DUASI İLE İNŞALLAH

selamün aleyküm

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..
[/QUOTE]

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aranıza yeni katıldım..daha şimdi üye oldum..bu siteyi uzun zamandır biliyorum fakat öle bi göz atıp çıkıyodum..bende kapanmak isteyipte bisürü bahane bulanlardanım..kafam çok karışık..daha önce kapandım ama uzun sürmedi tekrar açıldım..bu konuda kendimi çok kötü hissediyorum..normalde sadece başım açık..yani açık giyinen bi insan deilim..bu konuda hala neden tereddüt ettiğimi bende bilmiyorum..birazda ailemin tepkisini almaktan korkuyorum daha önce kapandığımda açılırsın demişlerdi..ve öle de oldu açıldım..şimdi gerçekten istiyorum ozaman yaşım küçüktü cahilliğimden çok hata yaptım ne yazıkki..şuan 20 yaşındayım..geç bile kaldım ama hala kararsızım...açıkcası kendime güvenemiyorum..çok yakın dostum da kapalı..yaklaşık 6 yıldır..o beni teşvik ediyo sağolsun.sen kapan diyo ben senin en büyük destekçinim..bide üniv okuyorum çevrem nasıl karşılıcak..aklımda bisürü soru işareti var..yorumlarınızla yardımınızı bekliyorum..Allah a emanet olun.

ve aleykum selam canım şimdi içindeki korkunun şeytanın bir vesvesi oldugu kesin o bu vesveseyi vererek seni Allahu telanın emrinden iyice uzaklaştırıyor ve dahada uzaklaştıracak sakın onun dediklerine kanma ve bir kere ona malup olmussun bu demek değilki bir daha ki seferede malup olacaksin mesala ben bir işi yaptıgımda ilk seferinde yapamazsam uzerine giderim 2. sefer en guzel şeklinde yapmaya çalışırım hem ilk seferkinde hatalarımı biliyorum yani 2. başlarken artı durumdayım başıma neturlu şeyler gelecek bilirim ve ona görede önlem alırım canım aynı senin durumun gibi ilkinden cok dersler cıkarmıssın kendine ozaman 2. en guzel birşekilde başarabilirsin ... ba ne guzel arkadaşın var destek benden sana burdan söz sonuna kadar destek ama sen buraya gelir anlatırsan kopup gitmezsen burdan birde canım düşün lutfen daha yaşıyacak kac dakikamız var bilebiliyormuyu Rabbimizin biz bayanlara emriyel nasıl cuma namazı erkekler bir farzdır örtünmekte bayanlar için ozaman bu farzı yapmadıgımız için öteki dünyada bir bedeli var değilmi canım düşün burdaki başına esarbını takıp tesettur kurallarına göre yasamkmı kolay yoa öteki dunyada bunun azabını tatmakmı kimbilir ne azablar bekliyor bizleri :( yada amelleirmiz tarıya cıktıgında bu gunahımız butun işlediğimiz hayırlardan daha ağır gelirse yada kapandıgımız zaman bu amelimiz butun gunahlarımızdan daha agır gelirse canım orda pismanlıkları yaşamamak için lutfen burda bizler için emri enguzel şekliyle yerine getirelim asla acılırım diye düşünme bak sende kabul ediyorsun cahiilikti diye hadi bizlere ailene ve cevrene bu konuda iradeli guclu bir genc kız oldugunı göster hadi sende şeytan yen birde sen uz kahret su şeytanı biliyormusun senin ailen izin vermiş cok sanslısın keşke herkes senin kadar şanslı olabilse inan ne zorluklarla kapanıyorlar canım senin elinde bu imkanında var neden değerlendirmiyorunki
hadi seninde enguzel haberlerini bekliyoruz bak burda 3 kapanan arkaaşımız 1 de burdaki yazıları okuyup kapanan arkadaşımız var sende bunlardan biri neden olmayasınki
hayırlı gunler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt