Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

güldamla

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim ilginize ve desteğinize daha önce örtünmenin lezzetini tadmıştım ama annem beni şiddetle vaz geçirdi istemedende olsa içim kanayarak açıldım başımıza hoca kesildin dediler uçacaksın dediler abim askerdr okumak için yanına gönderildim burdada imkan bulamadım şimdi evliyim yine aynı durum:(:(:(:( eşim sebebiyle aileler çocuklarının hayatlarıyla bu kadar oynayabiliyor ben dinimi en az benim kadar seven biriyle evlenmeyi çok istedim bunuda engellediler..Yazılanları okudum ve çok üzüldüm ne kadar çokmuşuz örtümü,namusumu,kalkanımı istiyorum nasıl yaparım bilmiyorum ama elimden geleni szlerinde yardımıyla yapıcam İnşallah.. RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı

Feyzullah Birışık 'ın kitaplarını öneririm kardeşim.
Okuyunca zaten farkını sende anayacaksındır.
Huzur sokağı - Şule Yüksel Şenler..
Sürükleyici ve ders verici bir kitaptır.

huzur sokağı hayatımı değiştirdi diyebilirim.bende aynı fikirdeyim:)

güldamla

Kayıtlı Kullanıcı
Not aldım hemen alıcam kitapları çok teşekkür ederim..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,

öncelikle sitemize hoşgeldiniz, üyeliğiniz daim olur inşAllah.

benim ailemin de tepkileri de aynıydı sizinkiyle, hatta "uçacaksın"ı ne zaman duysam, yüzümde acı-tatlı bi gülümseme kalır :(

inşAllah eşiniz de sizin sayenizde hidayete erer, sizden göre göre o da öğrenir, zamanla içi ısınır inşAllah, size büyük bi görev düşüyor, ama düşünsenize hem kendinizi kurtarıyorsunuz hem de eşinizin ve hatta çocuklarınızın kurtuluşuna vesile oluyorsunuz, ne büyük bi amel, Allah (CC) sevabını kat kat verir inşAllah gerçekleştiğinde.

dediğiniz çok doğru, insanın hayatında her şeyden önce ailesi o kadar önemli ki, doğru yola da sevk edenler de Allah (CC) korusun yanlış yola götürenler de onlar. İnsan belki zamanla bilinçleniyor ama ne yazık ki bazı kişilerin ömrü buna yetemiyor :( Biz şanslıyız ki; ya ailemiz destekliyor ya da bilinçlenip de kendi özümüze dönmek için Rabbim ömür veriyor,

Allah (CC) yolunuzu açık etsin, sabredin, bol bol dua edin, geceleri namaz kılın, asla 5 vakit namazını ihmal etmeyin, duruşunuzu belli edin, yani başınızda eşarp olamıyorsa şu anda mazbut giyinin siz de, hem kendinizi hem çevrenizi alıştırın, ben kapanmak için neredeyse 1 yıl bekledim, benim de ailem izin vermiyordu, belki sadece başımda eşarp yoktu ama davranışlarımla, edebimle mümine bi kul olmaya çalıştım :a03:

Allah'a (CC) şükür kavuştum eşarbıma ve tesettürüme, derimin bi parçası gibi hissediyorum, Rabbim size de nasip etsin, Allah (CC) ailenize ve eşinize hidayet versin en kısa zamanda inşAllah

Gelişmeleri yazın ki, hep birlikte size yardım etmeye çalışalım

çok teşekkür ederim ilginize ve desteğinize daha önce örtünmenin lezzetini tadmıştım ama annem beni şiddetle vaz geçirdi istemedende olsa içim kanayarak açıldım başımıza hoca kesildin dediler uçacaksın dediler abim askerdr okumak için yanına gönderildim burdada imkan bulamadım şimdi evliyim yine aynı durum:(:(:(:( eşim sebebiyle aileler çocuklarının hayatlarıyla bu kadar oynayabiliyor ben dinimi en az benim kadar seven biriyle evlenmeyi çok istedim bunuda engellediler..Yazılanları okudum ve çok üzüldüm ne kadar çokmuşuz örtümü,namusumu,kalkanımı istiyorum nasıl yaparım bilmiyorum ama elimden geleni szlerinde yardımıyla yapıcam İnşallah.. RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

atky

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
hepinizden Allah razı olsun.yazdıklarınızı okudum. ben 2 sene önce kapanmaya karar verdim aslında ama hazır hissetmedim kendimi hep sordum kendime neden yapamıyourm diye.sürekli bahaneler üretiyordum kendime.Bir gün anladım ki biri bir gün karşıma çıkıp niye kapandın dese bu bana farz diyebilirdim sadece ki bence yeterliydi ama farkettim ki ben bu örtüyü savunacak bilgiye ve belkide yeteri kadar isteğe sahip değildim.ailem akrabalarım çok uzak böyle mevzulara ki hiç biri umrumda değil din uğruna. çok okudum çok araştırdım nerde bir sohbet var araştırdım katıldım. kapalı hanımlarla aynı havayı soluyup önce onlar gibi olduğumu hissetmeye çalıştım ama yine yapamadım.Fakat son 1 aydır isteğim fazlasıyla arttı ve tabii bilgimde...inşAllah başarabilirim:(
selametle...

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcınız olsun kardeşler..
Yardımcı olabiliriz inşallah kapanma mevzusunda.. bilgi konusunda da..
Rabbim hidayet versin.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
hepinizden Allah razı olsun.yazdıklarınızı okudum. ben 2 sene önce kapanmaya karar verdim aslında ama hazır hissetmedim kendimi hep sordum kendime neden yapamıyourm diye.sürekli bahaneler üretiyordum kendime.Bir gün anladım ki biri bir gün karşıma çıkıp niye kapandın dese bu bana farz diyebilirdim sadece ki bence yeterliydi ama farkettim ki ben bu örtüyü savunacak bilgiye ve belkide yeteri kadar isteğe sahip değildim.ailem akrabalarım çok uzak böyle mevzulara ki hiç biri umrumda değil din uğruna. çok okudum çok araştırdım nerde bir sohbet var araştırdım katıldım. kapalı hanımlarla aynı havayı soluyup önce onlar gibi olduğumu hissetmeye çalıştım ama yine yapamadım.Fakat son 1 aydır isteğim fazlasıyla arttı ve tabii bilgimde...inşAllah başarabilirim:(
selametle...
aleyküm selam

kapanmak fardır nur süresi 31 ayeti ahzap süresi 26 ve bunlar gibi diger ayetler rabbin emrinin oldugu bilmek ona uygun kapanmak en büyük bilgi işte :a12:

bu evrede üzülüceksiniz belki beşerden yana ama ebedi olan var kefenin bi ucunda ona layık olmak bu sevici yaşamak..

hadi durmayın ertelemeyin,sorgulamayın düşünmeyin...

bi an önce erkendenigeç kalmadan kapanın ve bu haberi hemen bize veriin,heyecanla bekliyorum anlaştık mı :a12:

:a26:

euzi

Kayıtlı Kullanıcı
Asla ve keşke kelimelerini kulllanmayacaksın.Çünkü,şeytan bu iki kelimeyi çok sever.İşte benim hikayemde bu iki kelimede gizli.
Örtüye karşıydım.Bir çok insan gibi düşünüyordum.Dini bilgim yerinde namazımıda kılıyordum ama neden uzun kollu giyeceğimi neden eşarp takma gereğini bilmiyordum.Rabbimin veseileleri sayesinde, bu sonsuz nurun içine düşüncesine girdim.Hep erteledim.Sonra kapanırım dedim.Bunu kabullenmek bile mucizeydi benim nefsimde.Artık karar vermiştim.Kapanacaktım, bu ramazanda örtülü olacaktım! Lakin ya ailem dedim, çok yakın arkadaşım olmasa inanın şuan bende açık idim.Allah ondan razı olsun. Dedi ki; Ailenin dedikleri mi Allah'ın emrimi ertesi gün kapandım.Annem tepkili idi.Okulum başlayacaktı.Babam kabul etti.Alışmamışlardı,sülalemde ki tek örtülü insanım.Ama yaklaşık 4 aydır örtülüyüm,daha önce bu kadar mesut olmamıştım.İbadetlerimi elimden geldikçe yapmaya çalışıyorum.Allah hepimizden Razı olsun.Amin,ecmain.İnşAllah.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
selametle...

ve aleykum selam canım bak senin ne guzel bilgin varmıs ben hiçbir bilgim yoktu ama senelerden beri içimde çağlayan bir ses ara ara kendine çağıdrdı beni yıllar önce kapanmanın nedemek oldugu değil cok özür dileyerek salavatı bile bilmezken ben nişanlıma şimdi eşim olur durdum biran birgun kapanacagım ben dedim yine içimdeki ses çagırıyordu kendine cok şükür gecen sene nasip oldu canımsın bende paylaşmak istedim seninle ne guzel araştırmıssın öğrenmişssin ozaman neden bekliyorsun hadi yık içindeki engeli sor bakalım kendine 1 dakikam varmı benim garantilediğim cevabı aldıktan sonra deki neden bile bile veballe gideyim ben öteki dunyaya ebedi dünyaya canım bile bile şeytanı sevindirme bile bile atma kendini o azaba en azından kapanki için rahat olsun enazından bilki bunun cok büyük mükafatı var en azından gunah kefemize en agır bir gunahı daha eklemeyelim onun agırlı altında ezilmeyelim değilmi canım hadi gel huzura hadi kır zincilerini bak kapandıgın an okadar şey değişecek enazından canım içinde büyük huzursuzluk ibadetlerini tam anlamıyla yerine getirememe duygus kalakcak daha bir bağlanacaksın ibadetlerine daha bir anlamlasacak cunku sen Rabbim karsına sadece namaz vakitlerinde kapalı cıkmacayacaksın ikililik gibi bir durum değilmi sence sadece Rabbimize namazlarda örtülü bir şekilde cıkmak
CANIM EN ÖNEMLİSİDE RABBİMİN KARŞISINA AMELLERİMİZ CIKTIGINDA TARTIYA TESETTURLÜ OLMAMAKKDA CIKACAK RABBİMİZ SORSA NE DİYECEGİZONA EY KULUM BEN SANA EMRETMİŞTİM SEN NEDEN YAPMADIN DEDĞİNDE NEOLACAK HALİMİZ NE D,YECEĞİZ ONA :(
Hadi canım tak başına tacımızı nurlansın yüzün hadi o eşsiz güzellik o eşşsiz huzur yanıbaşındayken sırt ceçirme bak içindeki yangın sönebilir zamanla eskisi gibi hissetmeyebilirsin şimdi tam zamanı duyguların coşmuşken
hadi bayrammız olsun bizi bekletme guzel haberinir bekliyorum
kusuruma bakma cok uzun ooldu inan yüreğim yazmak istedi yüreğimden dökülenler bunlar

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

canım eşin izin vermiyormu tamamen mi karşı onuda yazarmısın

güldamla

Kayıtlı Kullanıcı
eşim kapanmama karşı çevresinden kopacağına inanıyor:(:(:(

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
eşim kapanmama karşı çevresinden kopacağına inanıyor:(:(:(

canım herbirimizin buyoldaki sınavı cok ayrı ona guzellikle anlat elbellete denemişsindir ama daha bir guzellik dolu olsun onu kırmadan Rabbimizin emiri oldugunu ayetleri söylesen ev içinde aynı benim sadece dışarıda örtüm olacak
hem sadece ben senin mahremin olmak istiyorum desen mesala arada bir o varken Kuran okumak için evde en guzel örtünle evde dolaşırken görürse belki alışır canım ilk etapta aklıma gelenler bunlar
Rabbim en kısa zamanda eşine hidayet versdin Rabbim evini islamın nuruyla aydınlatsın

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm canım kardeşlerim...
Hayırlı Cuma'larB)
Allah c.c. izniyle hepiniz dualarımdasınız...
Rabbim c.c.cümlemize sevdiklerimize hidayet nasib etsin...
Burası hepimizin için ahirette giden yolculuğumuz..
hepimiz sınavdayız...
Bu yolda sıkıntılar çekilecek mücedele edilecek ama inanınki bu çekilen sıkıntılar üzüntüler yaşadığınız huzurla birlikte hisedilmiyor.
Çünkü Rahman c.c. yanınızda O'nun c.c.rızası için mücadele veriyorsunuz..
En azından şunu düşünelim En sevgili (sav) bu dünyada nice sıkıntılar yaşadı
Rabbimizin c.c. habibi...
Bu dünya geçici ne biz bu dünyaya aittiz nede bu dünya bize...
bakın çevrenize her şartta herşekilde dünyalık olarak baktığınızda en iyi konumda olan kişininde kendine göre anlatçak sıkıntısı vardır...
Bu neden kaynaklanıyor dünyaya ait olmadığımızdan bu dünyada huzuru biz islamı yaşabildiğimizde alıyoruz..Gönülden bakabildiğimizde başlıbaşına herşey bizim için şükür kaynağı
Bu nedenle eğer sıkıntı yaşacaksak bu sıkıntımız dünyalık sıkıntılar değil bize huzuru yaşatacak Rabbimiz c.c. rızası için yaşadıklarımız olsun...
Bu mübarek günde çok dua edelim inşallah
Rabbim c.c. bütün kardeşlerimi tesettür nuruyla nurlanmalarını
Tesettürü hakkıyla taşımamızı
Günahlarımızı af tevbelerimizi kabul
O'nun c.c. razı olduğu kullardan olabilmemizi nasib etsin inşallah
En kısa zaman inşallah hayırlı haberlerinizi alıp hep beraber mutlu oluruz..:a15:
selametle kalın
dualarınızda yer almak ve dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsiniz:a07:

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
nasıl yaşarsan öyle imtihan olursun..

hayırsız başlayan şey sana mutluluk vermez..

hayırsız başlayan şey sana hayır getirmez.

canın yanar,takılırsın,düşersin...

cıkmaza girersin kaybolursun..

kimbilir kaç gece ağlar kaç gece daha hüzün rengine bulanırsın..

anne baba eş dost kimse kalmaz yanında en acı zamanlarını tek başına yaşarsın..

unutma sen yalnızsın..yalnız kalacaksın...

amellerin oturacak başında..

tesettür farzdır...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür farzdır...

Allah (CC) razı olsun değerli kardeşim,

nasıl yaşarsan öyle imtihan olursun..

hayırsız başlayan şey sana mutluluk vermez..

hayırsız başlayan şey sana hayır getirmez.

canın yanar,takılırsın,düşersin...

cıkmaza girersin kaybolursun..

kimbilir kaç gece ağlar kaç gece daha hüzün rengine bulanırsın..

anne baba eş dost kimse kalmaz yanında en acı zamanlarını tek başına yaşarsın..

unutma sen yalnızsın..yalnız kalacaksın...

amellerin oturacak başında..

tesettür farzdır...

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Asla ve keşke kelimelerini kulllanmayacaksın.Çünkü,şeytan bu iki kelimeyi çok sever.İşte benim hikayemde bu iki kelimede gizli.
Örtüye karşıydım.Bir çok insan gibi düşünüyordum.Dini bilgim yerinde namazımıda kılıyordum ama neden uzun kollu giyeceğimi neden eşarp takma gereğini bilmiyordum.Rabbimin veseileleri sayesinde, bu sonsuz nurun içine düşüncesine girdim.Hep erteledim.Sonra kapanırım dedim.Bunu kabullenmek bile mucizeydi benim nefsimde.Artık karar vermiştim.Kapanacaktım, bu ramazanda örtülü olacaktım! Lakin ya ailem dedim, çok yakın arkadaşım olmasa inanın şuan bende açık idim.Allah ondan razı olsun. Dedi ki; Ailenin dedikleri mi Allah'ın emrimi ertesi gün kapandım.Annem tepkili idi.Okulum başlayacaktı.Babam kabul etti.Alışmamışlardı,sülalemde ki tek örtülü insanım.Ama yaklaşık 4 aydır örtülüyüm,daha önce bu kadar mesut olmamıştım.İbadetlerimi elimden geldikçe yapmaya çalışıyorum.Allah hepimizden Razı olsun.Amin,ecmain.İnşAllah.
aynı şeyleri yaşamışız senin adına çok sevindim inş bende senin gibi cesaretli olurum ve kapanırım.bizim sülalede de tek kapalı ben olucam eğer başarabilirsem.Allaha emanet ol..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt