Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
canım, inanır mısın, müjdemi yazarken sadece sen vardın aklımda, Rabbim inşallah sana da nasip eder, inan sabret, dua et, mümkünse geceleri namaz kıl, bol bol dua et. İnşallah nişanlın da sonuna kadar seni destekler, benim eşim eğer bana zor günlerimde destek vermeseydi daha da zorlanırdım.

İnşallah daha fazla zaman geçireceğim sitede, her derdin için danışabileceğin birisi olduğumu unutma çünkü ancak yaşayan anlar, ancak çeken bilir ailenin zulmünü :(

cnm benim Allah razı olsun.o desteklemese olmaz zaten.babam asla kapalı vermem demiş annem bana söyledi geçen gün.bende inanmadım buna ve ne olursa olsun bu kararımdan vazgeçmeyeceğimi söyledimki kararlı olduğumu artık anlasınlar.beni zaman zaman deniyorlar çünkü hala baskı altında olduğumu düşünüyorlar.bol bol dua edicem onlar içinde.Allah herkese hidayet versin.Allaha emanet ol..desteğin için saol.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
cok özür diliyorum sizlerden canlarım rahatsızlıklarım arttı nefes darlıgı sırt agrısı geçirmediğim gune cok şükür diyorum inanın rahat nefes almayı cok özledim oyuzden konuya katılamıyorum kusuruma bakmayın olurmu
herkese hayırlı aksamlar

cnm Allah şifa versin.en kısa zamanda iyileşirsin inş.kendine iyi bak.Allaha emanet ol..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun herskten .... Rabbim ne muradınız varsa versin
hepinizi cok seviyorum

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
kapan kalbim o arsız bakışlara..

kapan kalbim o imansız yüreklere...

kapan kalbim sen hör gören herkese..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

sokaklarda gülenlerden olmayacaksın..
gözleri heryeri kesenlerdende olmayacaksın..
boyanıp cıkmayacaksın...
sen yürüken haya hemen yanıbaşında olacak...
iman duygusunu baktıgın her yürek hissedecek..
selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..
ellerim sımsıcak ısıtcak yanındakileri..
sen parmakla gösterilecek mukaddes bir hanım olacaksın..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

haydi kardeşlerim kapanmaya tesettür emrini uygulamaya...

çok güzel bir yazı,gözlerim dolu dolu okudum.Allah razı olsun...

atky

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
bu forumdaki hemen hemen bütün mesajları okudum hüngür hüngür ağlamaktan alamadım kendimi:( bundan 6 sene önce hayatımda çok şey değişti.Hayattta hiç bir şey tesadüf değil gerçekten ben bir adım yaklaştım Rabbim bin adım geldi. Ve namaz kılmaya karara verdim ama doğru düzgün abdest almayı bile bilmiyordum.Aylarca yanımda kitaplarla abdest alıp namaz kıldım.6 senedir namaz kılıyorum kuran okumayı kendim öğrendim.Hep elimden gelenin fazlasısını yapmaya çalışarak dinimi öğrenmeye çabaladım ki hala devam ediyorum fakat iş kapanmaya gelince hep duraksıyorum,anlıyorum ,ağlıyorum, üzülüyorum ama yapamıyorum ki bu dini öğrenirken nasıl kimseyi umursamadıysam yine aynı davranışla devam edebilirim ama yapamıyorum. hep ama ama ama...
benim için de dua edin olur mu? :(

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm Selam canım
Rahman c.c. senden ebeden razı olsun inşallah
Güzel yüreğine sağlık...
Yüreğinin güzelliğini yansıtmış yazıya yüreklere dokunan duygu yüklü çok güzel bir yazı..
Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan oluruz inşallah
Selametle kal
Dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsin...:a07:​

ecmain inşa-ALLAH :a12:

utandırma beni ama olur mu :a03:

inşa-ALLAH taşıdıgımız hazineye layık olabiliriz :a26:
iştirak ettigin için ayrıca teşekkür edereim..

güzellikleri ancak güzel yürekliler anlayabilir :a12

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

boyanıp cıkmayacaksın...

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

berat05

Yönetici
ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
allah celle celalühü razı olun inşallah
:H

boyanıp cıkmayacaksın...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
bu forumdaki hemen hemen bütün mesajları okudum hüngür hüngür ağlamaktan alamadım kendimi:( bundan 6 sene önce hayatımda çok şey değişti.Hayattta hiç bir şey tesadüf değil gerçekten ben bir adım yaklaştım Rabbim bin adım geldi. Ve namaz kılmaya karara verdim ama doğru düzgün abdest almayı bile bilmiyordum.Aylarca yanımda kitaplarla abdest alıp namaz kıldım.6 senedir namaz kılıyorum kuran okumayı kendim öğrendim.Hep elimden gelenin fazlasısını yapmaya çalışarak dinimi öğrenmeye çabaladım ki hala devam ediyorum fakat iş kapanmaya gelince hep duraksıyorum,anlıyorum ,ağlıyorum, üzülüyorum ama yapamıyorum ki bu dini öğrenirken nasıl kimseyi umursamadıysam yine aynı davranışla devam edebilirim ama yapamıyorum. hep ama ama ama...

ve aleykum selam canım bak şimdi nekadar guzel şeyler başarmıssın tek başına kimseden destek almadan Rabbimin yardımıyla onun sana bu guzelliği lutfuyla
cok şükür Rabbim senin dogru yoluna döndürmüş ne mutlu sana amaaa :)
birtek senin bu guzellikleri baş örtünle taçlandırman kalmıs değilmi o zaman ne duruyorsunki içindeki ateşi hisset kocaman bir ateş yanıyor onugör canım
sakın seni duraksatan şeytanı dinleme onu bırak konussun ha arada bir kulak ver ama onu mat etmek için cevabınıda verki yerlebir olsun bitanem hadi şimdi diyorum sana kalk abdestini al tak örtünü sakın duraksama cunku bir sanişyemizin garantisi yokki bu bizler için Farz ozaman ozaman yerine getirmezsek demekki öteki dunyada cezasıda var neden cok gec kalalıım nden bu piişmanlıkla öteki dunyanın yolunu tutalım neden bile bile cezasına katlanalım neden O güzller güzeli Rabbim sana bu kadar gelmişken neden ona sırtımızı dönelim bak bitanem sen örtünü tak göreceksin Rabbim sana ne guzellikler bahşediyor o anda anlayacaksın hatta üzüleceksinn ben guzelliklerden neden mahrum kaldım diye daha öncde neden yapmadım diye cunku inan 12 küsür kapanan arkadaşımız oldu herkesten aynı şeyleri duyduk
dedilerrki anlatılamaz huzuru ancak yaşanır dedilerki hayatım resmen değilti dahada anlamlastı dedilerki neden daha öce yapamadım
E hadi ozaman sen neden duruyorsun belki bu emri yer,ne getirişinin karşlıgında Rabbim sana Cennetle mukafaatlandıracak Allahu Ekber Allahu Ekber
Rabbimin rahmet hazinesi okadar genişki mukafatları okadar bolki
aman ha sakın bu guzellikleri kacırayım deme bak ömür kısa hadi sende bu ilahi huzuru tat bizimle hadi ben bekliyor olacagım
canım benim herzaman yaz buraya içinde ne varsa örtünmekle ilgili cekinmeden anlat olurmu canım
hadi bekliyorum haberini canımsın Rabbime emnaetsin

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...

dualarım seninle cnm ve tüm kapanamayan arkadaşlarımla..sende benim için dua edersen sevinirim.Allaha emanet ol.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...

Aleykümselam güzel kardeşim.
Seni anlamak aslında hiçte güç degil ama merak ediyorum okurken ve namaz kılarken içinde bir eksiklik hissetmiyor musun?
Bir tarafında bir bosluk olması lazım o eksiklikte tesettürdür..
Bizde açıktık sonradan kapandık -ki ben bu ramazanda kapandım bir anlık birşeyle..
ruhum tembeldi harekete geçiremiyordum bir an döndüm kendime dedim napıyorsun ölüm var .ölüm gelirse naparsın nasıl hesap verirsin .. ?bunlar ruhumu tetikleyici bir neden oldular bana.
Allahıma sükür namazımız itikadımız vardı lakin engelleyen bişeylerde hep vardı kapanmamızı..
Bu kapanma mevzusuda bir anlık inan ki kardeşim..kafana tam koyacaksın alacaksın örtünü örteceksin mahremini.. sacımız da mahremimiz -ki biz bir bayanız kendimizi kötü bakışlardan böyle koruyacağız..
Sana tavsiyem güzel kardeşim al örtünü kapat basını bir iki gün gez dısarıda umuyorum ki yasadıgın cevre degildir.
Ben ilk kapandıgımda kapalılara pekte iyi gözle bakılmayan bir cevrede gezindim dolastım ..bakısları gördüm o bakısları gördükce yüceldim.. işte ben buyum dedim , Allahımın rızası icin yaptım bunu. çetin bir imtihandan gececegim ama yine gülen de ben olacagım..
Allahıma cok sukur aileden egitimini aldıık dinimizin ama bilincsizce..
Sana bir kitap tavsiye etmek istiyorum kardeşim belki kapanmak icin sana adım olur.
Feyzullah Birışık 'ın Bir Bayan Niçin Örtünmek İstemez?
pr_01_104_min.jpg

Umarım faydalı olur .. bunun yanında duayla ve ruhen de yanındayız inşallah..
Rabbim nefsindeki perdeyi tez zamanda kaldırsın inşallah degerli kardeşim.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...

Ve Aleyküm selam Canım...
Burcum herşeyi çok güzel ifade etmiş...
Maşallah Barekallah hayatına Rahman c.c. izniyle ne kadar güzellikler katmışsın...
Herşeyin farkındasın yaşadığın huzurun ve yaşacağın huzurun...
Sadece küçük bir adım kalmış...
Bu huzuru burcumun belirtiği gibi tesettürünle Taçlandır....
Bu huzuru güzelliği yaşamak için bir an bile bekleme...
Şunu düşün Bizi Bizden çok seven Yüceler Yücesi Rabbimiz'in c.c. emrini yerine getireceksin...
Bu huzuru düşün Rabbimiz c.c. çoook seviyoruz...
Rabbim c.c. senin rızan için kapanıyorum... de ve kapan..
Ruhunun senin bir parçan olan Taçın olan örtünü bağla...
Tesettürün sana sunduğu huzuru güzelliği yaşa...

''Ya Allah!
Ey En Büyük Sevgili!
Ben seni çok seviyorum yarabbi, ne olur sen de sev beni!
Varsın hiç kimse bilmesin beni,
Varsın hiç kimse sevmesin beni,
Yeter ki sen sev beni Allah’ım, yeter ki sen sev beni!....
"

Yeterki Rabbim c.c. sevsin bizi...
Yeterki O'nun c.c. için yaşalım...
Ve Rabbim c.c. izniyle bir an bile beklemeden O'nun bize olan emrini yerine getirelim
Rabbim c.c. bütün kardeşlerimizin tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin inşallah...
Rabbim c.c. Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan eylesin bizi...

Canım biz kardeşlerine inşallah en kısa zamanda bayram sevinci yaşatman bu tarifsiz güzel huzuru ve mutluluğu yaşaman duasıyla..
Selametle kal..
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin...:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
ecmain inşa-ALLAH :a12:

utandırma beni ama olur mu :a03:

inşa-ALLAH taşıdıgımız hazineye layık olabiliriz :a26:
iştirak ettigin için ayrıca teşekkür edereim..

güzellikleri ancak güzel yürekliler anlayabilir :a12

Esselamu Aleyküm canım
Rahman c.c. ebeden razı olsun..
Sadece yüreğimde hisettikleri dile getirebildiğimce ifade etmeye çalıştım...
Asıl teşekkürler bizden canım...
Rabbim c.c. çok güzel mükafatlar nasib etsin inşallah..
Duana canı gönülden Amin...Amin...Amin...
selametle kal canım​
Selam ve duayla...:a07:​

güldamla

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanmak istiyorum ama bazi nedenlerden dolayi yapamiyorum çok rahatsiz hissediyorum kendimi daha önce yaşadiğim bu lezzeti tekrar yaşamak istiyorum:(:(:(rabbim bizlere yardimci olsun..VE SİZLERİN YARDIMLARINIZI İSTİYORUM BANA ÖNEREBİLECEĞİNZ KİTAPLAR VARSA ÇOK SEVİİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman c.c. razı olsun ablacığım..

Rahman c.c. razı olsun ablacığım..

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?

soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanmak istiyorum ama bazi nedenlerden dolayi yapamiyorum çok rahatsiz hissediyorum kendimi daha önce yaşadiğim bu lezzeti tekrar yaşamak istiyorum:(:(:(rabbim bizlere yardimci olsun..

Ve Aleyküm Selam Canım
öncelikle Hoşgeldin
Üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah...
Aslında hepimiz nefsimizle savaş halindeyiz...
En büyük Cihad Nefsimizle yaptığımız cihat Peygamberimizin (sav)buyurduğu gibi...
Rabbim c.c. bize nice güzellikler vermişken O'nun c.c. emrini yerine getirirken bahanelerimiz ve nedenlerimiz olmamalı...
Aslında herşeyin farkındayız bize sorun engel gibi gösteren bizimle uğraşan nefsimiz
bu nedenleri bizlerle paylaş canım içimizden biri senin yaşadığın sorunlarla karşılaşmıştır nefsiyle mücadele etmiştir..
Hepimiz aslında aynı benzer şeyleri yaşıyoruz...
anladığım kadarıyla canım sen nefsinle savamış bu huzuru tatmışsın..
Bu nedenle bu huzurun güzelliğini ve bu huzuru dolduracak bir şey olamadığını biliyorsun...
Rabbim c.c. herdaim bütün kardeşlerime bu huzuru mutluluğu yaşatsın
tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin inşallah...
İnşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerini almamız duasıyla
selametle kal
selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin...:a07:​

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanmak istiyorum ama bazi nedenlerden dolayi yapamiyorum çok rahatsiz hissediyorum kendimi daha önce yaşadiğim bu lezzeti tekrar yaşamak istiyorum:(:(:(rabbim bizlere yardimci olsun..VE SİZLERİN YARDIMLARINIZI İSTİYORUM BANA ÖNEREBİLECEĞİNZ KİTAPLAR VARSA ÇOK SEVİİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

Feyzullah Birışık 'ın kitaplarını öneririm kardeşim.
Okuyunca zaten farkını sende anayacaksındır.
Huzur sokağı - Şule Yüksel Şenler..
Sürükleyici ve ders verici bir kitaptır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt