Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel herkes becerebilmiş nefsini yenmeyi.... (Allah daim etsin)

ben ne yapacağım? )):

benim de yarın işim başlıyo, ben neden kapanmaya cesaret edemiyorum ? ))):
gerçekten istemiyor muyum yoksa bunu??? eksiğim ne!? ):

şeyma kardeşim duaların desteğin için çok teşekkürler,
ve burcu kardeşim, destekleriniz öyle güzel ki, öyle içten ki, ben bu kadarını göreceğimi bilmiyordum, ne iyisiniz Allah razı olsun

ve berat05 ....
yazdıkların öyle vurucu ki... ):
silkeledi beni bi an.... Allah nur ve ilmini artırsın inşallah (ve herkesin de....)

ben de yapmak istiyorum, ben de başımı örtmek istiyorum. Bize sayısız nimeti bahşetmiş Allah'ın bir isteğini emrini yerine getirememek (hem de saçmasapan gerekçelerle) gözümü korkutuyor. korkuyorum günahımdan. Allah'tan korkuyorum ))): Ve ondan yardım diliyorum.

başörtüsünü kullanan sizler, öyle güzel anlatıyosunuzki güzelliğini, size kattıklarını..... ben niye anlayamıyorum bunu, gönül gözüm mü kör?? şeytan bu kadar nasıl tutuyor beni???

içmde iki koca güç çarpışıyor son 1 haftadır. ilk defa yakın dostlarımın ve ailemin başörtüsü hakkındaki teşvik cümleleri içimde bu kadar yara yapmaya başladı. dokunmaya başladı bana...

ama........................

içimin içimi yemesini seyretmekten başka hiçbir şey yapamıyorum. ):

Rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşim
inşallah sen de nefsini yenenlerden olursun
hepimiz imtihandayız
binlerce sorular soruluyor
bu sorulara dogru veya yanlışl cevbap vermek bıze kalmış
bile bile de soru yanlış cevaplanmaz
biliyoruz ki 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor..!
dualarımdasınız kardeşim..
bu mutluluğu RAbbım sizlere de yaşatsın
selam ve dua ile..

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun şimal kardeşim. Allah tesettüründen ayırmasın seni.

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
yarın sabah işe giderken saçımı örtmeye niyetliyim,haklısınız. bu iş beklemeye gelmez. nolur dua edin. nolur....

herkese hayırlı uykular.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
yarın sabah işe giderken saçımı örtmeye niyetliyim,haklısınız. bu iş beklemeye gelmez. nolur dua edin. nolur....

herkese hayırlı uykular.

ayyy gerçekten mı canım?
inşallah canım cok sevınırız
islamiyet.gen ailesi olarak
:a44::a12:

Seyma!

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Rabbim Yar ve Yardimcin Olsun Kardesim
Sen Yeterki Iste Ilk adimi at gerisi gelir merak etme.
Unutmaki Zorluklara Gögüs gererek kazanan ina-ALLAH sen olacaksin.
Kapanacagina gercekten cok sevindim mutlu oldum.
Sen bir tad o duyguyu bak bakalim nasilda kolaylasacak hersey.
Yeterki Iste..
Rabbim Yar ve Yardimcin Olsun..

Selam ve Dua ile.

gülseyma

Kayıtlı Kullanıcı
ilknur kardeşim bende kapanmayı düşündüğümden beri şeytanmı nefismi bilemiyorum içmden devamlı kapanıpta napcaksın bak senın ailende hiç kapalı yok birtek senmi kapalı olacaksın devamlı savaş içindeydim ramazan girince kuran okumaya başladım namazımı devamlı kılıyodum ama başım açık olduğu için rahat edemiyodum hep bir eksiklik vardı .sahura kadar oturuyodum biraz tesbih çekiyodum sonra kuran okuyodum kuran okdukça okuyasım geliyodu huzur buluyodum .yavaş yavaş içimdengelen olumsuz düşünceler kaybolmaya başladı.kapanmayı düşünününce sevinmeye başladım aynen çocuklar gibi.bayrama bir hafta vardı gece kuran okurken ağlamaya başladım ama çok güzel bir duyguydu o anda sanki bana birşey oldu içim içime sığmıyodu .biran önce kapanmak istedim bayramı bekledim herkese süpriz yapmak için .kızımla eltime dedimki bana başörtü alın bayramda kapanıyorum dedim .sevindiler ama pek inanmadılar .başörtümü alıp geldiler başıma örttüğümdeki o sevinci heyecanı anlatamam nerdeyse ağlıcaktım .bayrama bir kaç gün vardı ama bana o birkaç gün çok uzun geldi bir an önce başımı örtüp dışarı çıkmak istedim.bayram günü hemen başımı öttüm kayın validemlere gittim herkes şaşırdı olumsuz ve olumlu tepkiler aldım ama hiç kimseye cevap vermedi birisi örtüyü çekti birtek ona kızdım.ama ben çok sevinçliyim. kapanalı 4 gün oldu içim hala sevinçten kıpır kıpır inşallah hep böyle sürer.sen de diyosunya içimde koca güç çarpışıyor diye sende çok yakında kavuşursun başörtüne çünkü benimde öyle başladı.ama bu siteki kardeşlerimizin yardımlarıylada sonunda kapandım .inşallah sende güzel haberlerle gelirsin canım Allaha manet olun

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

BU YOL uzun ..dikenli bir yol....ister acısını görür korkarsın...ister gülünü sever koklarsın.....

hangisi amacın????

şeytana prim vermek , nefse karşı gelememek mi kolay olan.....

siz Ahireti kazanmak istemez misiniz????

korkularınızdan korkmak yerine üzerine gittiğinizde KORKU yok olacak bunu bilmez misiniz?

KORKUNUZ GERÇEKTEN NE ? bunu sorun kendinize...eğer hala kapanamadıysanız
.....

güzel elbiselerden vazgeçememek ......sonradan açılmak....arkadaşları kaybetmek....geleceği kaybetmek....evlenememek....

peki....ya ALLAH'A c.c. tam tevekkül........

kendinizi en güzel siz tanırsınız ....
cevabı siz verin....

Kur'an-ı Kerim'i dinlerken namaz kılarken ne kadar rahat ederiz...Kalp hiç olmadığı kadar huzurlu ve kişi olmadığı kadar herşeyden emin olur...
Allah c.c. teslimeyetle kalp huzura kavuşur...

Mutluluk ve geleceğe dair herşey İSLAMI yaşarken özelleşir ve güzelleşir...
Anlam kazanır....Bütünleşir...Yaptıklarımızın geriye dönüşü muhteşem olur...
Kötü olan herşey ortadan kalkar...
Nefsi terbiye başlar İSLAMLA...
İslamı yaşamakla başlar herşey...
Yaşadığımızı zannettiğimiz aslında yaşamadığımız İSLAMDA dır herşey....

YAŞAMI muhteşemleştirmek için ne de çok bekliyoruz?????

ne güzel herkes becerebilmiş nefsini yenmeyi.... (Allah daim etsin)

ben ne yapacağım? )):

benim de yarın işim başlıyo, ben neden kapanmaya cesaret edemiyorum ? ))):
gerçekten istemiyor muyum yoksa bunu??? eksiğim ne!? ):

şeyma kardeşim duaların desteğin için çok teşekkürler,
ve burcu kardeşim, destekleriniz öyle güzel ki, öyle içten ki, ben bu kadarını göreceğimi bilmiyordum, ne iyisiniz Allah razı olsun

ve berat05 ....
yazdıkların öyle vurucu ki... ):
silkeledi beni bi an.... Allah nur ve ilmini artırsın inşallah (ve herkesin de....)

ben de yapmak istiyorum, ben de başımı örtmek istiyorum. Bize sayısız nimeti bahşetmiş Allah'ın bir isteğini emrini yerine getirememek (hem de saçmasapan gerekçelerle) gözümü korkutuyor. korkuyorum günahımdan. Allah'tan korkuyorum ))): Ve ondan yardım diliyorum.

başörtüsünü kullanan sizler, öyle güzel anlatıyosunuzki güzelliğini, size kattıklarını..... ben niye anlayamıyorum bunu, gönül gözüm mü kör?? şeytan bu kadar nasıl tutuyor beni???

içmde iki koca güç çarpışıyor son 1 haftadır. ilk defa yakın dostlarımın ve ailemin başörtüsü hakkındaki teşvik cümleleri içimde bu kadar yara yapmaya başladı. dokunmaya başladı bana...

ama........................

içimin içimi yemesini seyretmekten başka hiçbir şey yapamıyorum. ):

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün kardeşlerime Hayırlı günler...

Bütün kardeşlerime Hayırlı günler...

herkese hayırlı uykular.

Esselamun ve Aleyküm ve Rahmettullah...
canım kardeşim hayırlı ve güzel haberine çok sevindim...:a15:
Ne güzel mübarek Ramazan Bayramından sonra
bayram tadında güzel sevinçler yaşatıyorsunuz bize:a12:
Allah c.c. razı olsun sizden...
sizleri görmüyorum ama her kapanan kardeşimi tesettürüyle hayal edince çok duygulanıyorum...Tesettür nurun hayırlı ve daim olsun canım..
Maşallah Barekallah ve subhanallah...
Şimdi bu güzel huzuru tadınca Rabbim sana şükürler olsun niye daha erken bu nurla nurlanmamışım diyeceksin...
sen ve bütün kardeşlerim dualarımdasınız..
Dualarınızda yer almak ve dualarda buluşmak duasıyla...
Allah c.c. emanet ol...

:a16:​

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim, çok sağolun arkadaşlar, bugün ilk günümdü. içimde huzur vardı rahat hissediyordum(üzerime düşeni yapmış olmanın rahatlığı)... ama birilerinin gizli bakışlarını yakalamak, senin hakkında konuştuklarını duymak, onların gözünde alışılmış olandan farklı bi pozisyonda bulunmanın bilincinde olmak vs. açıkçası zorlandım.rahatsız oldum. (itiraf edeyim bi ara içim karardı, bir şey ezdi beni sanki ve örtüyü çıkardım. (hazır değilim örtünmeye, buna bugün kalkışmamalıydım dedim içimden.) ama sonra utandım. kimseye yakalanmamaya çalışarak tekrar taktım. yine bir rahatlık geldi (Allah'ın emrini yapmanın rahatlığı) ne yalan söyleyeyim, zorladım. bir yandan huzur duyarken öte yanda zorlandım.İnşallah alışırım, benden bi parça gibi olur da onu yabancı bi maddeymiş gibi yadırgamam.
belki içten içe, başörtüyü bu kadar seven insanlar olarak yadırgayacaksınız beni. böyle tedirgin olduğum için, onu "yabancı madde" olarak ifade ettiğimiçin...
ama yaşadığım şeyi olduğu gibi anlatma taraftarıyım bu konuda.
ve kendim için ve varsa benim gibi olanlar için üzülüyorum. ben de başörtüye gönülden bağlı olanlar, onu çok sevenler gibi olmak istiyorum. ya gerçekten istiyorum. ne yapmam gerektiğini bilmiorum. şu an sadece günahtan kaçınmak için, Allahı sevdiğim ve ondan korktuğum için başörtüyü takıyorum. başörtüye karşı bi hissiyatım yok. ben BUNU SEVEREK YAPMAK İSTİYORUM. İnşallah nasip eder Yaradan bana ve isteyen herkese...

Dualarınız için Allah razı olsun.
Ve hiç tanımadığınız bir insana gösterdiğiniz ilgi, şefkat ve onun Allah'ın bir emrini yerine getirmesiyle duyduğunuz sevinç... çok güzelsiniz, sizi tanımıyorum ama SEVİYORUM.

MEVLA HEPİNİZE, HER BİRİNİZE, TÜM ÜMMET-İ MUHAMMED'E NURUNU YAĞDIRSIN.

Seyma!

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün örtünmekle büyük bir adim attin kardesim...
Emin ol bir kac hafta sonra bunlari söyleyebildigine inanamayacaksin. Birak etrafindakiler istedigi sekilde bakip kendilerine göre yorumlasinlar. Unutmaki sen gönülden isteyerek örtündügün icin daima Allahin izniyle kazanan olacaksin.
Sen bu yola gönülden isteyerek girdiysen her zorlugu Rabbimin emrini yerine getirmek sevinciyle huzurla yeneceksin.
Bundan eminim..
En büyük adimi attin simdi sira kendine güvenip bu girdigin yolun devamini getirmekte.. Insallah kazanan sen olacaksin..
Yeterki Iste, Yeterki Gönülden isteyerek örtün.. Gerisi gelecektir. Birde bakmissin ki basörtüsüyle sen bir bütün olmussunuz..
Acik olan kardeslerimiz saclarimi nasil yapsam diye düsünürken sen kendini basörtümü nasil bir güzellikte layik oldugu sekilde örtsem diye düsünmeye basliyacaksin..

Rabbim Yar ve Yardimcin Olsun..!

BU YOL uzun ..dikenli bir yol....ister acısını görür korkarsın...ister gülünü sever koklarsın.....

Kardesimizin dedigi bu söz'de sen suanda zamanla gülünü sevip huzurla kendinle iftihar ede ede, Dinizimie baglanarak koklayacaksin insallah..

Rabbime emanet ol..

Selam ve Dua ile..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim, çok sağolun arkadaşlar, bugün ilk günümdü. içimde huzur vardı rahat hissediyordum(üzerime düşeni yapmış olmanın rahatlığı)... ama birilerinin gizli bakışlarını yakalamak, senin hakkında konuştuklarını duymak, onların gözünde alışılmış olandan farklı bi pozisyonda bulunmanın bilincinde olmak vs. açıkçası zorlandım.rahatsız oldum. (itiraf edeyim bi ara içim karardı, bir şey ezdi beni sanki ve örtüyü çıkardım. (hazır değilim örtünmeye, buna bugün kalkışmamalıydım dedim içimden.) ama sonra utandım. kimseye yakalanmamaya çalışarak tekrar taktım. yine bir rahatlık geldi (Allah'ın emrini yapmanın rahatlığı) ne yalan söyleyeyim, zorladım. bir yandan huzur duyarken öte yanda zorlandım.İnşallah alışırım, benden bi parça gibi olur da onu yabancı bi maddeymiş gibi yadırgamam.
belki içten içe, başörtüyü bu kadar seven insanlar olarak yadırgayacaksınız beni. böyle tedirgin olduğum için, onu "yabancı madde" olarak ifade ettiğimiçin...
ve kendim için ve varsa benim gibi olanlar için üzülüyorum. ben de başörtüye gönülden bağlı olanlar, onu çok sevenler gibi olmak istiyorum. ya gerçekten istiyorum. ne yapmam gerektiğini bilmiorum. şu an sadece günahtan kaçınmak için, Allahı sevdiğim ve ondan korktuğum için başörtüyü takıyorum. başörtüye karşı bi hissiyatım yok. ben BUNU SEVEREK YAPMAK İSTİYORUM. İnşallah nasip eder Yaradan bana ve isteyen herkese...

Ve hiç tanımadığınız bir insana gösterdiğiniz ilgi, şefkat ve onun Allah'ın bir emrini yerine getirmesiyle duyduğunuz sevinç... çok güzelsiniz, sizi tanımıyorum ama SEVİYORUM.

canım cok sevindim kapandıgınam Rabbim daim eylesin hayırlı olsun .... biliyormusun yanlız değilsin bende yaşadım buna benzer bir durum en zor anımda şeytan şaha kalktı içimden bas bas bağıran biri vardı susturamıyordum ama en sonunda susturdum cıkarmadım ki ben ne kadar bağlıyımdır esarbıma parduseme tenimdir canımdır derim her seferinde işte canım şeytanın işleri bunlar sana esarbı kötü gösterecek ya o bakısları farkettirir insanlar konusuyormus gibi gelir yada konustuklarını duyurur Ama şuan sen kendin bir cihad gerceklestirdin sevabı ne kadar buyuk bşr bilsen birde düşün hayata yeniden başladın Rabbimin seninle ona bir adımdaha yakınsın en azından cok buyuk gunaha girmiyorsun hergun düşünsene kulum benim rızam için kapandı diyordur Mevlam nme kadar mutlu meleklerin dualarındasın sen şuanda
bitanem bak bizler nelerle karşılaştık neler laflar mı oluyor içinden şükret Rabbime ve en kısa zamanda karşındaki inlarında hidayetini iste Rabbimden bakıslarmı var en mutlu gülümsemenle karsılık ver onlara cunku senin en mutlu anın Rabbime daha yakınsın gunaha girmiyorsun canım
yine içine karartı geldiğinde besmele cek Rabbim yardımıma koş kurtar bu karartıdan de bak Mevlam sana nasıl yetişcek nasıl içindeki karanlıgı nura cevirecek
canımsın sen dualarımdasın ve Rabbime emnaetsin

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. (Maide Suresi 54. Ayet)

berat05

Yönetici

Değerli kardeşim

Hepimiz aynıyız aslında

Mevkiimiz,yerimiz,maddiyatımız,boyumuz ve huyumuz ne olursa olsun hepimiz aynıyız....yani...korkularımızı belli etmeyiz dışardan ancak içten geçen kuruntular hep aynıdır...

Size bakan gözler.....hep özenir aslında işin özü budur

Yapmak istediği ama yapamadığıdır.....
Emrini bilip iteat edemeğidir....
Yada inanmamak daha işine gelir....

Korkuların nedenleri - dereceleri farklı olabilir...ama kişilerin hepsi korkar...bunu belli etmezler yada itiraf....

En güzel ilaç ise ALEMLERİN RABBİ' ne TEVEKKÜL ; dua ve içten yakarış teslimiyetle olur...Biz bir adım atsak İnşallah Rabbimiz bize nelerle gelecektir.

"Allah'ım ben senin rızana kavuşmak istiyorum,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,korkularım var,kulum ama SEN' in rızana uygun yaşamak istiyorum NE OLUR YARDIM ET engin MERHAMET ve RAHMET inden beni ve tüm müminleri mahrum etme..Kendimi sadece SANA bırakıyorum
Hamdlar SANA övgüler SANA .....
bizler aciz kuluz SEN ise çok YÜCESİN
Merhamet etmeyi ve BAĞIŞLAMAYI seversin
Sen de bizleri BAĞIŞLA affet KAPINDAN GERİ ÇEVİRME
Tüm kardeşlerimize HİDAYET nasip eyle
Hidayete erdirip sonra sapıklığa düşürdüklerinden etme
Sen'in gücün herşeye yeter SEN HERŞEYE KADİRSİN..." AMİN

La Havle Vela Kuvvete illa billahil Aliyyil Azim
Hasbinallahi ve ni'mel Vekil bunları çok çek....sabır ve tevekkül herşeyi güzelleştirecek,kalbinizdeki o karamsarlığı atacak bizlere güzel haberler verecek ve yeni kardeşlerimize siz örnek oalcaksınız inşallah

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm
inan ki senın adına çok sevındım ılknurcum
ne mutlu sana ki hıc zaman kaybetmeden
başarıverdın bu mubarek görevı:a12:
Rabbım daım etsın
mutlaka tepkıler öldürücü bakışlar olacaktır
sen hıcbırıne aldırma
hep düşün ki ben dogru olanı hak yolunda dogru olanı yapıyorum
deyıp kendını avut canım kardesım
tekrar tebrıkler
RAbbım örtünü daim etsın
sevgısını gönlune salsın
selam ve dua ile..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarınıza yürekten amin diyorum

Dualarınıza yürekten amin diyorum

Esselamun Aleyküm ve Rahmettullah canım,
Allah c.c. tesettürünü daim etsin canım dün ilk günün bugün 2.günün derken bir bakacaksınki sanki hep tesettürlüymüşsün..Ve tesettürün senin bir parçan olmuş sevgili ve değerli ablalarım ve kardeşleriminde belirtiği gibi isimlerimiz farklı ama yaşadıklarımız aynı canım..Bu nedenle kendini yalnız hissetme..Günler ilerledikçe sen yaşadıkların karşında tesettürüne sarıldıkça tesettürün senin bir parçan olacak..Düşünsene sen seni senden çok seven Allah c.c. emrini yerine getiriyor ve O c.c.'nun rızası için sıkıntı çekiyorsun...Ne mutlu sana...

"Rasulullah (s.a.v) bir gazadan dönüyordu.

Rasulullah (s.a.v) onlara şöyle dedi: Hayırlı bir yerden döndünüz, küçük cihaddan büyük cihada döndünüz."Büyük cihad nedir? Ey Allah'ın Rasulü?" dediler.Kulun nefsiyle mücalesidir." dedi. [18]

canım en büyük cihadımız bizim nefsimizle yaptığımız cihat...
Bu nedenle sabır çok önemli canım sen çevrendekileri duysanbile üzül ,ama onlar için üzül Rabbim onlarada bu huzuru tattırsın onlara hidayet versin diye dua et..Hepimiz birbirimize çok dua edelim ...çünkü bu dünya geçici hayat çok kısa...En güzel sevgi Rabbimizin c.c. sevgisi Peygamberimiz (sav) sevgisi,bu nedenle çevremizdekiler bizi sevmesin ,önemsemesin ,hiç önemli değil...Yaradanımız c.c. bizi seviyor önemsiyorya bu yeter..
Mesela şöyle düşün normalde dünyalık bir şey için mücadele etseydin..bir boşlukta olurdun kendini karamsarlığa iterdin...Ama şuan Yüceler Yücesi c.c. emri için mücadele ediyorsun..Dayanağın Allah c.c. ''Allahuekber'' bunu bilmek bile ne büyük lütuf canım...
yazmışsın başörtüye gönülden bağlanmak istiyorum...Aslından hepimiz gönülden bağlıyız ama nefsimiz bizimle uğraşıyor..İlk tesettüre girdiğimde pardesü giymemiştim canım..Ama pardesü giyen ablalarıma çok özenirdim..Son zamanlarda içime o kadar çok düştüki pardesü giyme isteği,aileme bu mevzuyu açtım ilk başta olumlu bakmıyorlardı tesettürün var pardesü niye gibi sorular oldu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım..Kendi kendime sevgiyi sorguladım beni benden çok seven Rabbim her daim yanımda olan Rabbim ben O c.c.'nun rızasını istiyorum ailemizde olsa onları sayıp ve sevmemiz gerekiyor ama bu bile O'nun c.c. rızasını gözeterek Sonra aileme söylemeden pardesümü aldım buradaki kardeşlerimlede paylaşmıştım Allah c.c. razı olsun hepsinden, Allah c.c. yardımı ve kardeşlerimin duasıyla eve gittim anneme pardesüm nasıl olmuş dedim...yadırgadı..ve sorular sordu sorularına cevap vermeye çalıştım sonrada çok şükür hayırlı olsun dedi şimdide yadırgıyorlar bayramda giymesen olmazmı gibi sorular geliyor Allah'ın izniyle sakin yanıtlar ama kararlı yanıtlar vermeye çalışıyorum..Sonra Onlardanda Rabbim razı olsun Allah c.c. bizede nasib etsin diyorlar dua ediyorlar bende onlara dua ediyorum..
ama inanırmısın sanki pardesüm benim bir parçam oldu..ilk giydiğimde de şimdide ilk tesettüre girdiğimdeki heyecanı huzuru yaşıyorum...Rabbim biz kullarını yolundan ayırmasın Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan eylesin...
Çok şükür müslümanız ve Rabbimin c.c. bize sunduğu güzelliklere çok şükür bizim birbirimize olan sevgimizi yüreklerimize sunan O c.c.
Bizde seni seviyoruz canım...
Allah c.c. güzel yüreğindeki bütün hayırlı niyetlerini gerçekleştirmeni nasib etsin..
Yüreğindeki bütün hayırlı dualarını kabul etsin...
Bütün kardeşlerimin Cuma'sı Mübarek olsun..B)
Selametle kalın...
Selam ve duayla
Allah c.c. emanet olun...​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun

Allah c.c. razı olsun

"ALLAH'ım ben senin rızana kavuşmak istiyorum,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,korkularım var,kulum ama SEN' in rızana uygun yaşamak istiyorum NE OLUR YARDIM ET engin MERHAMET ve RAHMET inden beni ve tüm müminleri mahrum etme..Kendimi sadece SANA bırakıyorum

Amin..Amin...Amin...​

mir_erhan

Moderator
Değerli kardeşim

Hepimiz aynıyız aslında

Mevkiimiz,yerimiz,maddiyatımız,boyumuz ve huyumuz ne olursa olsun hepimiz aynıyız....yani...korkularımızı belli etmeyiz dışardan ancak içten geçen kuruntular hep aynıdır...

Size bakan gözler.....hep özenir aslında işin özü budur

Yapmak istediği ama yapamadığıdır.....
Emrini bilip iteat edemeğidir....
Yada inanmamak daha işine gelir....

Korkuların nedenleri - dereceleri farklı olabilir...ama kişilerin hepsi korkar...bunu belli etmezler yada itiraf....

En güzel ilaç ise ALEMLERİN RABBİ' ne TEVEKKÜL ; dua ve içten yakarış teslimiyetle olur...Biz bir adım atsak İnşallah Rabbimiz bize nelerle gelecektir.

"Allah'ım ben senin rızana kavuşmak istiyorum,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,korkularım var,kulum ama SEN' in rızana uygun yaşamak istiyorum NE OLUR YARDIM ET engin MERHAMET ve RAHMET inden beni ve tüm müminleri mahrum etme..Kendimi sadece SANA bırakıyorum

Hasbinallahi ve ni'mel Vekil bunları çok çek....sabır ve tevekkül herşeyi güzelleştirecek,kalbinizdeki o karamsarlığı atacak bizlere güzel haberler verecek ve yeni kardeşlerimize siz örnek oalcaksınız inşallah

amin....

esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..

ellerine yüreğine sağlık akrdeşim ne kadar güzel ifade etmişsin...
allah celle celalüh ecrini versin inşallah

selam ve dua ile

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
RABB'im sizlerden razı olsun, yarın o mahşer meydanıda herkes zerre kadar ettiğinden bile hesaba çekileceği günde, yaptığınız bu iyiliğin karşılığını kat kat bulursunuz inşallah. Cennette, dünyadayken Allah zikriyle sohbet edip birbirini seven, arkadaş olan müminler karşılıklı döşeklerde oturup muhabbetler edecek, hatta dünyadayken yaptıklarından bile bahsedip geçmişlerini yad edeceklermiş. RABB'im bu dünyadayken hiç tanımadığım ama bana böylesi desteği olan siz kullarıyla, Cennette tanışmayı nasip etsin. ALLAH iki dünyada da sizi muvaffak eylesin. AMİN...

bugün 2. günümdü. dünkü tedirginliklerim bugün yoktu. insanların gözünde ben yine o tanıdıkları bendim.bunu çok yürekten hissettim.

yani sizi seven, sizi "siz" olduğunuz için seviyorsa ne yaparsanız yapın onun gözünde "siz" olarak kalacaksınız. diğer taraftan siz başınızı örttünüz diye, size dostça yaklaşımı bozulan kişi zaten geçmişte de sizi "siz" olduğunuz için sevmemiştir. ben bunu iyi anladım bugün.

olumsuz yaklaşımı olan bi insanı da ciddiye almadığınızda, onun size olan olumsuz etkisi bir balon gibi sönüyor. bunu da iyi anladım.

şu an memnunum hayatımdan, arada sadece şu fikir deşiyor beni ki o "şimdi ben kapandım, hayatım boyunca ben nasıl böyle olacağım, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, alıştığın şey bitti artık, dayanabilecek miyim ben buna ömrümce" diye bir karamsarlık çöküyor, sabrım bitiyor sanki. ama bunu da şu şekilde atlatmaya çalışıyorum: ben namaza başladığım zamanlarda da buna benzer şeyler düşünürdüm " iyi hoş başladım ben namaza ama şimdi bırakmak da olamaz, offfff, ben hayatım boyunca herrr gün günde beşşşş vakit bunu nasıl yapacağım, buna nasıl dayanacağım, bitmez ki bu, kıl kıl kıl BİR ÖMÜRR buna nasıl sabredeceğim"
bu fikir kılmaya devam ettikçe aklımdan çıktı, hiç de zor gelmiyor ve severek isteyerek ihtiyaç hissederek kılıyorum şimdi. o sabırsızlığı hissetmiyorum.

bu namaz olayımla örtünme olayımı kıyasladığmda, inşallah diyorum ben alıştıkça bendeki o korku ve sabırsızlık törpülenecek, bitecek.... inşallah....

ama şunun da bilincindeyim ki: şeytan bizimle uğraşmaktan hiç vazgeçmeyecek. hiç pes etmeyecek. ben şimdi örtündüm, ama biliyorum beni başka başka yerlerden vurmaya çalışacak... üzerimde oynadığı oyunların bilincindeyim. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun, affetsin....

inşallah ben de sizin gibi, birilerine güzel işlerde vesile olurum da sevap alırım.

ve en önemlisi, az önce okuğum gibi ALLAH HİDAYETE ERDİKTEN SONRA TEKRAR SAPITANLARDAN EYLEMESİN BİZİ...

ALLAH'ım ben senin rızana kavuşmak istiyorum,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,korkularım var,kulum ama SEN' in rızana uygun yaşamak istiyorum NE OLUR YARDIM ET engin MERHAMET ve RAHMET inden beni ve tüm müminleri mahrum etme..Kendimi sadece SANA bırakıyorum

Hasbinallahi ve ni'mel Vekil...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt