Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
bir derdim var arkadaşlar...
örtünmek istiyorum, ama bir türlü buna kalkışamıyorum.
yıllardır annemin ısrarları, çevremin teşvikleri benimle... ama bi türlü kendimi veremiyorum bu konuya. (işin acısı Kur'an'daki apaçık ifadeyi biliyorum)
Allah'a şükür ibadetimi yerine getirmeye çalışıyorum, doğru müslüman olmak için çabalıyorum, okuyorum, öğreniyorum, uyguluyorum/uygulamaya çalışıyorum..
açık saçık giyinen biri de değilim,ama şu saçı örtmek konusunda adım atamıyorum :(
üzgünüm. cesaretsizim.

ne yapayım, ne edeyim bilmiyorum. :(
sizler ne dersiniz bana??

TekBiriz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tekbiriz.org
yıllardır annemin ısrarları, çevremin teşvikleri benimle... ama bi türlü kendimi veremiyorum bu konuya. (işin acısı Kur'an'daki apaçık ifadeyi biliyorum)
Allah'a şükür ibadetimi yerine getirmeye çalışıyorum, doğru müslüman olmak için çabalıyorum, okuyorum, öğreniyorum, uyguluyorum/uygulamaya çalışıyorum..
açık saçık giyinen biri de değilim,ama şu saçı örtmek konusunda adım atamıyorum :(
üzgünüm. cesaretsizim.

Bir erkek olarak benim bu konuda konuşmam ne kadar isabetli bilemiyorum.
Tam olarak sizin hissetiklerinizi anlamam zor olsada sadece ufak bir şey hatırlatayım.
Tesettür sadece saçı örtmek değildir.
Sokaklarda çok fazla çeyrek tesettürlü var malesef.
Zayıf insanlara bir inkar bahanesi oluyorlar.
Kime başörtüsünü anlatsam,eğer içinde bir kin varsa bana hep saçlarını örtmüş ama bedenin diğer kısımları açık olan kişileri örnek gösteriyorlar.
Dikkat edelim inşaAllah.

Selamlar.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
üzgünüm. cesaretsizim.

http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-.../65883-kapanmak-farzdir-buyrun-kapanmaya.html

canım kardeşim öncelikle hoşgeldin
kapanmak için istekli olmak gerekiyor
ee ailen ve çevrende sana destek
şimdi iş sana kalmış, inşallah kısa zamanda kapanırsın
eğer aklında şüpheler varsa,yukarıdaki konuya bakabilirsin (link verdim)
inşallah faydası olur...

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
tekbiriz, haklısın, iş sadece saçı örtmek değil, dikkat etmek lazım her şeye.

deniz yıldızı kardeşim, biliyorum ki şeytanın oyunu bu ama bahane üstüne bahanem var kapanmamak için. günah olduğunu biliyorum, emir olduğunu biliyorum, ama yapamıyorum, yapamıyorum. şu sıralar çok kafama takılıyor. deneyip sonra vazgeçmekten de korkuyorum. bi başladım mı sürüp gitsin istiyorum. o linki okudum şimdi, başörtüyü gereksiz görme ile ilgili ifade beni çok korkuttu. çünkü bazen içimdeki ses bunu da diyor. Allah günahlarımızı affetsin ) :

bazen diyorum ben kimim ki neyim ki Yüce Allah'ın emrini yerine getirmeyeck kadar cüretkar oluyorum??!!! (haşa)

Allah benim gibi olanlara yardım etsin. ) :

Seyma!

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeslerim..
Bende Yaklasik 7 yildir kapaliyim. Cok sükür ki Rabbim Bunu bana Nasip Etti.
Hicbirzaman tek bir an bile tekrar acilmayi aklimin ucundan bile gecirmedim. Bu yola bir kez girdiysen sonuna kadar Rabbimiz icin devam ettireceksin.
Zaman cok kötü bir zaman bizler cok büyük sinavlardan geciyoruz. Ne yazik ki cogu din kardeslerimiz nefislerine kapilim 3 günlük dünya diye ciktiklari yoldan hic düsünmeden geri dönüyorlar. Rabbim bizi dogru Yoldan ayrimasin insa-ALLAH.
Basörtüsünü bir cipida cikartabilen kardeslerimizi görünce icim aciyor. Yurt disinda genel olarak böyle diye düsünüyorum. 3 - 5 sene kapali kalip dünyanin oyunlarina kendilerini kaptirim aninda aciveriyorlar. Ne yazik ki aralarinda bunu artik '' moda'' olarak bile adlandirabiliyorlar.
ilk-nur kardesim. Icinde kapanma istegi varsa hic düsünme derim. Hersey gecici bu dünya yalan biz asil dünyamiz icin hazirligimizi yapmaya calisalim.
Destek verenin varsa elalemi cevreni hic düsünme. Diger kardeslerimizinde dedigi gibi tesettür hersey degil.. Cok tanidigim var basi acik olupta islami bizden bile iyi tutkuyla yasayan. Sen yeterki gercekten iste.. Zamanla örtünürsünde insallah. Basörtüsünü bir süs olarak boyunlarini acarak sözde kapaliyim diyerek gezmek marifet degil. Kapaniyorsak eger hak ettigi degeride vermemiz lazim..
Rabbim Yar ve Yardimcin(miz) olsun..

Selam ve Dua ile..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
tekbiriz, haklısın, iş sadece saçı örtmek değil, dikkat etmek lazım her şeye.

deniz yıldızı kardeşim, biliyorum ki şeytanın oyunu bu ama bahane üstüne bahanem var kapanmamak için. günah olduğunu biliyorum, emir olduğunu biliyorum, ama yapamıyorum, yapamıyorum. şu sıralar çok kafama takılıyor. deneyip sonra vazgeçmekten de korkuyorum. bi başladım mı sürüp gitsin istiyorum. o linki okudum şimdi, başörtüyü gereksiz görme ile ilgili ifade beni çok korkuttu. çünkü bazen içimdeki ses bunu da diyor. Allah günahlarımızı affetsin ) :

bazen diyorum ben kimim ki neyim ki Yüce Allah'ın emrini yerine getirmeyeck kadar cüretkar oluyorum??!!! (haşa)

Allah benim gibi olanlara yardım etsin. ) :

canım benim o içindeki ses şeytanın ve nefsin oyunların inan bana benim içimdeki ses neler dedi diyorda dinlememeye çalışıyorum onu sen iyi bir iş için düşünğyorsunya şeytanda boş durmuyor içindeki sesi sakın dinleme derim başımızı örtmekte Kuranı Kerimde geçiyorsa bize Rabbimiz emrediyorsa bu fani dünyada ben neden Rabbime karşı geleyim... bitanem bir başladın mı sürüp gitsini okadar cok sık duydugum bir cümleki :) Eşim namaz için hep bunu söyler bana ben de derimki hem ona hem sana şimdi ömrümüz varmı bir başlasın sürüp gitsine ama her gün günahımıza günah katıyoruz. ömrümüzden böyle aylar yıllar geçecek farkedemeyeceğiz :( oyuzden ben derimki gel sende bize katıl bu huzuru yaşlayablardan ol

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

yapamıyorum, yapamıyorum.

) :

Değerli kardeşim,,,,

Herşeyde bir hayır vardır...yapamıyorum diye bahsettiğiniz şeyde gönlünüzü buraya açtınız...

Siz kalbinizi Allah'a c.c. tam teslimiyetle bıraktınız mı hiç ?
Yarına çıkacağımızı bilmeden,yarınlar hakkında hüküm veriryorsunuz???
Korkularınız bu kadar mı benliğinizi kapladı???
Alemlerin Rabbi karşısında neyi kefeye koyabiliriz...
Şu nu bilin ki... nefsiniz ve şeytan sizinle oyun oynuyor.....

Yaşımız gençliğimiz,taktığımız örtüyü sonradan çıkarmak istermiyiz gibi korkuların yersiz olduğunu adım attığınızda göreceksiniz...

Yaşama anlam katan örtü....
Saygı uyandıran örtü....
Kalble uyumu sağlayan örtü....

tüm düşüncelerinizi ve korkularınızı bir kenara bırakın...

Allah c.c. tevbeleri çokça kabul eden ve bağışlayandır...

Siz tam bir teslimiyetle dua edin ve deneyin bakalım....

Bu iç huzuru başka bir yerde bulabilecek misiniz???

Bu dışardan görüldüğü gibi bir başörtüsü değildir.....

Aksine bu ALLAH c.c. ın isteği üzerine ,kalbiyle tam teslimiyete gitmiş olanların görünmez bütünlüğüdür.....

Sizi bu mutluluğa davet ediyoruz.....

Bir adım atmak zor değil....

Siz bir adım ....

Göreceksiniz...

Cennet kolay değil......

neser

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeslerim..nasılsınız?

ALLAHIN İZNİYLE PAZARTESİ GÜNÜ İŞE BAŞLIYORUM BENİM BAYRAM TATİLİM PAZARTESİYE KADAR.VE RABBİM O GÜNE BENİ ERDİRİRSE BAŞÖRTÜMÜ ÖRTÜP İŞİME ÖYLE GİTMEYE KARAR VERDİM SİZİNDE DESTEĞİNİZLE..BENİM İÇİNDE DUA EDİN OLURMU KARDEŞLERİM?

berat05

Yönetici
vealeyküm selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

vealeyküm selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

ALLAHIN İZNİYLE PAZARTESİ GÜNÜ İŞE BAŞLIYORUM BENİM BAYRAM TATİLİM PAZARTESİYE KADAR.VE RABBİM O GÜNE BENİ ERDİRİRSE BAŞÖRTÜMÜ ÖRTÜP İŞİME ÖYLE GİTMEYE KARAR VERDİM SİZİNDE DESTEĞİNİZLE..BENİM İÇİNDE DUA EDİN OLURMU KARDEŞLERİM?

Maaşallah Barekallah Subhanallah

söylenecek başka söz var mı?

Tebliğ Ve Desteğe Devam

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

ve Aleykum selam canım senin şu haberini duyduk mutlu olduk :a12:
bir bayram daha yaşamımıza bir kac gunumuz kalmıs Rabbim bizleride o günü görmeyi nasip etsin yürekten amin
Canım şuan şeytan yada nefis o örtüyü başına takana kadar cok baskı uygulayacaklar içimizdeki seslerle aman canım sakın dinleme onlar ne diyorsa sen bildiğini söyle cunku inanılmaz derecede guzel birşey yapacaksın Rabbime bir adım daha yaklaşacaksın O nun bu emrine uyarak şeytan boş durmayacak sakın yılma duyma içindeki o sesleri
canım Rabbimin yolunda bir adım atmaya karar verdin İnşallah pazarteside örtümü taktım dersin bayramımız olur bizim heycanla bekliyoruz
hayırlı gunler canım

neser

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam canım senin şu haberini duyduk mutlu olduk :a12:
Bir bayram daha yaşamımıza bir kac gunumuz kalmıs rabbim bizleride o günü görmeyi nasip etsin yürekten amin
canım şuan şeytan yada nefis o örtüyü başına takana kadar cok baskı uygulayacaklar içimizdeki seslerle aman canım sakın dinleme onlar ne diyorsa sen bildiğini söyle cunku inanılmaz derecede guzel birşey yapacaksın rabbime bir adım daha yaklaşacaksın o nun bu emrine uyarak şeytan boş durmayacak sakın yılma duyma içindeki o sesleri
canım rabbimin yolunda bir adım atmaya karar verdin inşallah pazarteside örtümü taktım dersin bayramımız olur bizim heycanla bekliyoruz
hayırlı gunler canım

allah razı olsun canım benim.inşallah sizinde desteğinizle bu çıktığım yoldan ayrılmıycam.rabbim bana güç vericek şeytana uydurmuycak beni biliyorum.dört gözle pazartesiyi bekliyorum huzura vermek için.içimde tarifi olmayan bi heyecan var çocuklar gibi.allahım o günü göstersin bana.daha fazla konuşmayayım yoksa ağlıycam.

K

KırıkTesti

Neslihan :) canım benim öyle mutlu oldumki anlatamam. Rabbim tamamına erdirsin. İnşallah örtüsünü hakkıyla taşıyanlardan olursun :) O küçücük örtü sayesinde gör bak kendini nasılda özel hissedeceksin. Eee kolaymı Rabbin bi emrini daha yerine getireceksin. Seni şimdiden tebrik ediyorum canım

berat05

Yönetici
Tam TEBLİĞ
Tam DESTEK

BIKMAK YOK
ÜMİD VAR
USANMAK YOK
YOLUN SONUNDA

HAK VAR

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

neser

Kayıtlı Kullanıcı
neslihan :) canım benim öyle mutlu oldumki anlatamam. Rabbim tamamına erdirsin. Inşallah örtüsünü hakkıyla taşıyanlardan olursun :) o küçücük örtü sayesinde gör bak kendini nasılda özel hissedeceksin. Eee kolaymı rabbin bi emrini daha yerine getireceksin. Seni şimdiden tebrik ediyorum canım

tşk ederim canım benim allah razı olsun..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarınıza yürekten Amin ...Amin...Amin....

Dualarınıza yürekten Amin ...Amin...Amin....

Esselamun Aleyküm sevgili kardeşlerim...
yazılanları okudum ve çok mutlu oldum...
Sevinçlerimize sevinçler katıldı...
Gülseyma ablacığım tesettürün hayırlı olsun inşallah
çok mutlu oldum....:a15:
Tesettür nurun daim olur inşallah ablacığım..
Neslihan canım kardeşim güzel ve hayırlı haberin çok sevindirdi...:a15:
İnşallah pazartesi günü
tesettür nuruyla nurlanacaksın...
Maşallah Barekallah Subhanallah...
Bütün kardeşlerimde aynı hisler içersindedir,
Sizin sıkıntılarınız bizim sıkıntımız sevinciniz sevincimiz oluyor...
Hayırlı ve güzel haberlerinizi alınca duygulanıyorum...
Rabbim'e binlerce kez şükürler olsun...
Yüreğinde tesettür sevgisi isteği olan bütün kardeşlerim dualarımdasınız...
Rabbim en kısa zamanda bu huzuru sizlerede tattırsın...
Sevinçlerimiz artsın inşallah....
Allah c.c. bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin...
Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan eylesin bizi ...
Allah c.c. son nefesimize kadar O'nun c.c. rızası doğrultusunda yaşayıp O'na c.c. tam teslim olanlardan eylesin bizi...
İnşallah
Selametle kalınız...
Dualarınızda yer almak ve dualarda buluşmak duasıyla...
Allah c.c. emanet olunuz..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan!..

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan!..

Tam TEBLİĞ
Tam DESTEK

BIKMAK YOK
ÜMİD VAR
USANMAK YOK
YOLUN SONUNDA

HAK VAR

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Allah c.c. Razı olsun Ablacığım...
Yazdıkların İnci taneleri gibi yüreğimize işliyor ve aydınlatıyor...

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel herkes becerebilmiş nefsini yenmeyi.... (Allah daim etsin)

ben ne yapacağım? )):

benim de yarın işim başlıyo, ben neden kapanmaya cesaret edemiyorum ? ))):
gerçekten istemiyor muyum yoksa bunu??? eksiğim ne!? ):

şeyma kardeşim duaların desteğin için çok teşekkürler,
ve burcu kardeşim, destekleriniz öyle güzel ki, öyle içten ki, ben bu kadarını göreceğimi bilmiyordum, ne iyisiniz Allah razı olsun

ve berat05 ....
yazdıkların öyle vurucu ki... ):
silkeledi beni bi an.... Allah nur ve ilmini artırsın inşallah (ve herkesin de....)

ben de yapmak istiyorum, ben de başımı örtmek istiyorum. Bize sayısız nimeti bahşetmiş Allah'ın bir isteğini emrini yerine getirememek (hem de saçmasapan gerekçelerle) gözümü korkutuyor. korkuyorum günahımdan. Allah'tan korkuyorum ))): Ve ondan yardım diliyorum.

başörtüsünü kullanan sizler, öyle güzel anlatıyosunuzki güzelliğini, size kattıklarını..... ben niye anlayamıyorum bunu, gönül gözüm mü kör?? şeytan bu kadar nasıl tutuyor beni???

içmde iki koca güç çarpışıyor son 1 haftadır. ilk defa yakın dostlarımın ve ailemin başörtüsü hakkındaki teşvik cümleleri içimde bu kadar yara yapmaya başladı. dokunmaya başladı bana...

ama........................

içimin içimi yemesini seyretmekten başka hiçbir şey yapamıyorum. ):

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt