Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kamili Mürşid 'in İLMİNE ihtiyaç duymak... (2 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mürşidim...Veliyim...Mehdiyim deyip te ismini öne çıkarmaya... kendini tanıtma ya ... arka planlarda gizli meşhur olma faaliyetinde bulunmayıp...
Allah C.C. nun KUL 'u... Muhammed Mustafa A.S. Ümmed olmaya çalışacaksın...

Yani bu yolda yok olacaksın...Var olana götürmek için Kur'an-ı Kerime sarılacaksın... Sırat-ul Mustakim yolundan çıkmayacaksın...

Özür dileriz ... bizde kendimizi bilen yerine koyduk sanki....
Halbuki arıyor ,araştırıyor , öğreniyor ... güzel bir yazı bulunca... size de yazıp okuyun diyoruz...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
sağolun paylaşımlarınız için Allah razı olsun

dermurat

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Allah, Kur'anı Kerim' de Evliya diyor. Peygamber efendimizin varisleri var. Seyid Abdul Kadir Geylani hazretleri pirdir, mürşittir.

Neden Peygamber efendimiz yanlarında Hz.Ali, Hz.Ebubekir, Hz.Osman, Hz.Ömer varken hırkasını Karen şehrinde Veysel Karaniye gönderdi.? Ümmetime dua etsin dedi? İşte mürşidi, evliyayı kabul edemessen bu hakikatten yoksun kalırsın.

Mevlana hazretleri evliyadır. Onun tabi olduğu Taptuk Emre de Evliyadır.

Peki Peygamber efendimizin Hz.Ali'ye vasiyetinde "akil bir mürşidin gölgesine sığın" derken. Akil mürşid bu zamanda yok demek şirktir. Nasıl ki Şeytan kıyamete kadar görevini yapacaksa. Evliya da kıyamete kadar var olacaktır.

Hazret-i ALLAH Kur’an-ı Azimü’ş-şan’da bu gerçeği bildirmedi mi:

“Dikkat et! Evliyama korku yoktur; onlar üzülmiyecektir de.”
(Yûnus Sûresi, 62)

“Onlar iman edip, takvaya erenlerdir.”
(Yûnus Sûresi, 63)

Kudsi hadis-i şerifte buyurdu ki:
“Evliyama eza edene harp ilan ederim.”

Hazret-i ALLAH’ın harbi nasıl olur? ben bilemiyorum. Sen biliyorsan söyle! Gazab-ı ilahiyeden tek sığınma mercimiz Rabbıma sığınırız!
Peygamber efendilerimiz vazifelerini bitirip ahirete yürüdükleri zaman yerine vekil verilmeyip mananın yani ihsan edilen şeriatın sahibsiz kaldığını mı anlatmak istiyorsun beşer bu noksanlığı yapmaz. HZ. ALLAH bu noksanlığı bilemedi mi demek istiyorsun ?

HZ. ALLAH hiçbir zaman yer yüzünü rahmeti ilâhi olan kulun hayrına halkettiği rahmetin geri çekildiği görülmemiştir.

Peygamber efendimiz bu gerçeği ümmetine şöyle bildirdiler:
“Kıyamet kopmadıkca tövbe kapısı kapanmayacaktır!”

Senin gücün yeter mi HZ. ALLAH’ın bu rahmetini alemden kaldırmaya?

Yakais kardeş Hz.Allah, Kur'anı Kerim'in 40 ayetinde EVLİYA diye söylüyor. Bana birtane türkçe tercümeden Evliya diye tercüme eden gösterirmisin? Yok. Olmayacak mı? İnşallah olacak. Gerçeği idrak edenler elbet bu tahrifatı düzeltmeye çalışacaklar. Hz.Allah evliya diyorsa tercümesi de evliya olarak çevrilecektir. Sonra tabi insanlar kim bu evliya diye soracaklar. Bu hakkı insanların elinden alanlardan Hz.Allah hesabını sorsun.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana hazretleri evliyadır. Onun tabi olduğu Taptuk Emre de Evliyadır.

Peki Peygamber efendimizin Hz.Ali'ye vasiyetinde "akil bir mürşidin gölgesine sığın" derken. Akil mürşid bu zamanda yok demek şirktir. Nasıl ki Şeytan kıyamete kadar görevini yapacaksa. Evliya da kıyamete kadar var olacaktır.

.

Taktuk emre Yunus emrenin mürşidi idi Akil murşid bu zamanda yok demek şirktir sözünün kaynağını alabilirmiyiz?

dermurat

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana hazretlerinin evliyası Şemsi Tebrizi dir. Orda yanılmışım. Haklısınız. Bakın kendiniz söylediniz işte ne güzel Taptuk Emre Yunus emrenin Mürşidi idi. Peki o zaman mürşit varda şimdi yokmu?. Hz.Allah o zamanda mürşit gönderdi de. Bu zamanda göndermedi mi? Var. Kıyamete kadar da devam edecek. İnşallah.

Kande bilsin, Hakk’ı inkar eyleyen, Niyâzî Mısrî’yi
Zâhir olmuşken yüzünde nur-ı Zât-ı Kibriyâ?!..
ALLAH’ı bilmeyen gafil, mürşit Niyâzî’yi, Şeyh Niyâzî’yi nerden bilecek?.
Bî-kılâvuz kim varır ALLAH’ına,
Reh-nümâsı olmayınca evliyâ?.
ALLAH’ın rahmetine, rızâsına yakın ve nâil olmak istiyor isen, ALLAH’ın tertibi olan nedîm-i ilâhî, varisün-Nebî’yi kılavuz eyle. Rahmet-i ilâhiyi seçmesini bil, samimi isen bulursun!.

ALLAH ile kul arasına girilmez, diyen, zahirden başka ilim sermayesi olmayan bilge! Hakikat-ı ilâhiyeyi bilmediğini ilân ettiğini iyi bilesin!. Zira HZ. ALLAH sebeblerle bilinir. Sebepler ise fiili sıfatlarıdır. Bi-zatihi değil, izafidir. Sebebleri inkar ise, ehli iyi bilir, açık küfürdür.
İdrâk-i meâlî bu küçük akla gerekmez,
Zîrâ bu terâzî bu kadar sıkleti çekmez
(Ziyâ Paşa)

Vazifeli hani nerede? Diye, cahil nasibsize isteği üzere verilmiş hal noksanlığına sen de ortak olma.
Bilerek ve yaşayarak yemin ediyorum: Dünya “Nur-u Muhammedisiz hiç olmadı, olmayacak da!…” Gayrı düşünmek Hz. ALLAH’a noksan sıfat isnat etmektir, küfürdür.

Nur-u Muhammedi imanlı cümle kulları kapsayan cemi güzelliklere verilen isimdir. İmanın zirvesi şahadet makamında olanlara manevi haldir.
Peygamber efendilerimiz zincirinin son halakası, ahir zaman peygamberi Hazret-i Ahmet, Mustafa, Mahmut ismi ile taltif-i ilâhiye mazhar olan, başka peygamber gelmeyeceğini Hazret-i ALLAH’ın bildirmesi ile peygamber efendilerimizin cümlesinde zuhuru bariz görülen vahy-i ilâhinin rahmet ve güzelliklerin cemi ismi Nur-u Muhammedinin son halakası "Muhammet" diye noktalandı..

Cümle peygamber efendilerimiz ve varislerinde, mü’min, müttaki, ittika sahiblerinde aynı mananın nurunu görmek mümkün olduğu gibi; veraset taşıyan vazifelilerin vazifesinde de bu türlü rahmet-i ilâhi görülür; metafiziktir. Nur-u Muhammedi kıyamete kadar da her imanlı kişide imanları nisbetinde mutlak zuhur eder. O niyyetle bakmayı bilen nasipliler hal olarak zuhurat-ı ilâhiyeye ihsan edildiği nisbette aşinadırlar.

Peygamber efendilerimizde rabbımızın ihsanı rahmet-i ilâhiyenin tahsisi olan güzellikler hüsn-ü ahlaktır. Cemisi yol, sırat-ı müstakimdir. Küll olarak ALLAH elçilerine ve-rilmiştir varislerine de imanlarındaki samimiyyetleri kadar ihsan edilmiştir.
Mensubinden muhip, sadık ve aşıkların nasibleri vârisü’n-nebî, nedîm-i ilâhiler vesilesinde bu rahmetin sahiblerini bulana kadar emanetçidirler. Emanetler sahibine teslim edildiği zaman teslim eden de mahrum edilmez. "emanetler sahibine verilmediği zaman siz kıyameti bekleyiniz" buyurdu Peygamber Efendimiz.

Hz. ALLAH’ın cemi kullarına ihsan eylediği rahmetlerin inkarı ise küfürdür.

Bu rahmet-i ilâhiyenin hal ve hareketlerinde zuhuratı görülen bahtiyarlar için dinle, ne buyuruldu:
"Siz onları gördüğünüz zaman ALLAH’ı hatırlarsınız."
Bu tecelliyat-ı ilâhiye küll olarak “METAFİZİKTİR.

Maide suresi 51 ayette Evliya geçiyor. Akil mürşit için Allah'ın bizlere Bahşettiği Kuranı Kerimden başka kaynak mı arayalım.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
dermudar arkadaşım ;sen bu sayfa konusunu okumadan yazmışsın...Biz bu konuları çoktan geçtik Kamili mürşide ihtiyaç duymak konusunu lütfen baştan oku...

Mesela...;

KEHF Suresi... ;
54. Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlar için her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Fakat insan
tartışmaya her şeyden daha çok düşkündür.

Allah C.C. açıkça bize buyuruyor...
Her türlü bilgiyi ,misali, ilmi değişik şekilde açıkladık...
İşte bu emir Hızır A.S. 'ı KUL olarak önce bize öğretiyor sonra bu kul vasıtası ile Kamili Mürşid ihtiyacını bize duyuruyor...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Veya baçka bir yazı ....;
Sen baştan oku arkadaşım...;
Hiç kimse doğruyu inkar etmiyor...
Ancak sen isim vererek Şu dediğin için biz temkinli yaklaştık...
Biz Allah C.C. nun Velisi, Evliyası,Kamili Mürşidi olanın kendisini ifşa etmeyeceği kanaatindeyiz.... çünkü ;Allah C.C. ...Peygamber A.S. lara eziyet edildiği ...hakarete uğradıkları için... artık gizli tutmakta dır...

KEHF Suresi... ;
54. Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlar için her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Fakat insan
tartışmaya her şeyden daha çok düşkündür.

Dikkat ettiniz sanıyorum...

Allah C.C. nun emri Her türlü misali değişik şekilde açıkladık...
Burada anlamamız gereken önemli bir nokta var , ki o noktada ;Allah C.C. nun ilminin büyüklüğünü ifade eder...
Her mucizeyi değişik şekilde nasip eder...

Öğrendiğiniz olayı veya size göre mucizeyi aynı şekilde yaşayamazsınız diye söylemiştik işte bu tezahür...
Allah C.C. nun bu ayeti ile zaten bize buyrulmuş tur......

Konu çok güzel...
Biz insanlara Kur'an-ı Kerimi yaşama ve nasıl yaşanacağı hususunu bize bildirir...

Okumak ...
Çok güzel ama yetersiz ancak ; Mürşid yolu ile gerçek hedefe ulaşabilirsiniz...

Mürşide ihtiyaç her safhada gerekli...

Allah C.C. ; Gerçek ve Hakiki Mürşid ve her yaratılanın yegane müracaat noktası ... :

Şöyle ki...;Peygamber A.S. ların dahi Mürşide ihtiyaçları vardır...;

Onların ''A.S.''... Mürşid leri ...; En üst düzeyde Allah C.C. olup...;

Ancak Allah C.C. dilerse...Mürşidleri ; Peygamberlik makamındaki Melekler ''A.S.''...'' Cebrail A.S. gibi '' veya ...
Bir önceki yani kendi yaşam zamanı ...hayatta olan... Peygamber A.S. var ise onlar...Musa A.S. gibi..
Yada Hızır A.S. gibi bilen kullardan bir KUL...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi gelelim senin yazına ...Verdiğin ayetin devamını oku orada cevabı bulacaksın...Boşuna yazma...Cevabını Allah C.C. vermiş....
İnsanların tercümesinde Evliya ya dost diyorsa buda yanlış değil tabi ki EVLİYA ...Allah C.C. nun dostudur...Sevdiğidir...

Kelimelere takılma..

Yazında..;
''Mevlana hazretlerinin evliyası Şemsi Tebrizi dir.
Evliya....ayrı... Mürşid ayrıdır... ;Şems R.A. ... Mevlana R.A. 'in Mürşididir... ''Öğretmenidir''

Evliya Allah C.C. nu çok seven tabirine daha yakındır...

Orda yanılmışım. Haklısınız. Bakın kendiniz söylediniz işte ne güzel Taptuk Emre Yunus emrenin Mürşidi idi.

Evet buradaki tabir doğrudur...

Peki o zaman mürşit varda şimdi yok mu?. Var tabi biz onlara Müceddid diyoruz...Bunlar gizlidirler...

Hz.Allah o zamanda mürşit gönderdi de. Bu zamanda göndermedi mi? Var. Kıyamete kadar da devam edecek. İnşallah.

Niyazi Mısri R.A. ;bizim İLİM hocamızdır arkadaşım sen ne diyorsun...

Kande bilsin, Hakk’ı inkar eyleyen, Niyâzî Mısrî’yi
Zâhir olmuşken yüzünde nur-ı Zât-ı Kibriyâ?!..
ALLAH’ı bilmeyen gafil, mürşit Niyâzî’yi, Şeyh Niyâzî’yi nerden bilecek?. Biz senden iyi bilir tanır ve severiz arkadaşım...Emin ol...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Neyse biz özetleyelim arkadaşım...;

1. Allah C.C. hakiki Mürşiddir ; Peygamber A.S. ların...Meleklerin...Her yaratılanın gerçek tek Mürşidi ve Yaratanıdır...Mürşidlerinde yegane MÜRŞİDİDİR...
2. Melekler...Görevlerine göre bazen Mürşiddir bazen Müriddir...Öğretince Mürşid ...Öğrenci olunca Mürid dir...
3.Peygamber A.S. lar Öğreten durumunda Mürşid ..Öğrenen durumunda Müriddir...
4.Müceddidler...; Gene aynıdır.. Öğreten olunca Mürşid ...Öğrenen olunca Müriddir..

Evliyalar...Fatihler.. Hızır A.S. ve talebeleri... Öğrenirken Mürid Öğreten olunca Mürşiddir...

İsimlere ve şahıslara takılmadan...

Allah C.C. nun emirleri direk kendi tarafından Yaratılanlara aktarılırsa Allah C.C. direkt hakiki Mürşiddir...
Allah C.C. Melekler vasıtası ile emir aktarırsa ...Melek önce Mürid sonra Mürşiddir...
Peygamber A.S. lar ...Allah C.C. direk alırlarsa Mürşid Allah C.C. dur...Meleklerden alırsa Melekler Mürşiddir... Peygamber A.S. lar öğrenir alırkenMürid...Alıp öğrenip aktarırlarken...Mürşiddirler...

Diğerlerini sizde yazabilirsiniz...

Kur'an-ı Kerim ve Diğer Allah C.C. nun kitap ve sahifeleri emri aktardığı için Mürşid yerine sayılabilir...

Anlaşılmayan yeri sorun...aydınlatalım...

Sahi sizin verdiğiniz kişi Alim olabilir ancak biz Mürşidlik yani Hakiki Mürşidlik görevini Allah C.C. verir diyoruz ve gizli olduklarını ...Kendilerini ifşa etmeyeceklerini söylüyoruz...Karar sizin...

Şeytan lain de kendi yandaşlarının Mürşididir...

Her Mürşidim diyen bildiğimiz Hakiki Mürşid değildir...
Şeytan Laine Allah C.C. tarafından görev verilmemiştir... sadece ...süre verilmiştir...Kıyamet anından sonra Cehennemde ebedi azapla ...cezasını görecektir...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım ben konunuza bir yorum katmayacağım,ancak dikkatle takip ediyorum,ve sizin yazdıklarınıza tamamen katılıyorum zaten siz varsanız bize lüzum yoktur diye düşünüyorum.Ancak bir tek kelime söylemek istiyorum sözüm bu konuya katılan hiç kimseye cevap değildir sadece kendi fikrim.......Kur'an konuşunca kainat susar......benim haddim olmayarak söylemek istediğim budur sözüm kimseye değildir,Siz ne demek istediğimi kesinlikle anladınız fikrinizi öğrenmek isterim.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Amenna efendim ...Bu devirde güvenerek itaat edilecek tek rehberimiz KUR'AN-I Kerim dir... Kitapların mürşidi Kur'an-ı Kerimdir...Korunan ...Seçilen ve bize lütfedilen...Kalbimizi titrettiniz ..şükranlarımı sunarım....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhammed Mustafa A.S. tarafından bize aktarılan emanet....Allah C.C. nun... Rabbimiz ..Yaratanımızın...C.C. Lütfu Hitaplarıdır...

Aşk nesin sen ; sen...Ancak Allah C.C. nun ...Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim sevgisinde doyuma ulaşırsın...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c sizden razı olsun ve ilminizi arttırsın iyiki varsınız biiznillah devamlı var olunuz.

Ömrünüz ve geceniz hayırlarla dolsun.Selam ve sonsuz saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. dan dileğimiz Sayın Nemire nin başımızın üstünde yer almasıdır...Rabbimiz ...Allah C.C. size uzun ..hayırlı...Güzel Ömürler ihsan etsin...İnşallah... Efendim...

Bazen kızmanız dileği ile...Kızmanızı özledik..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Siz bizi güldürdünüz Rabbimde iki cihanda sizi güldürsün estağfirullah biz kimiz baş üstünde olmak kim bize yerler müstehaktır.uzun ömürler..........? sağ olunuz var olunuz.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Estağfurullah efendim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi bu satırları dikkatle okuyunuz...;

Kamili Mürşide ihtiyaç duymak adlı konunun ana fikri...Mürşide ihtiyacın mutlaka olduğudur...Bazı Mürşidler ki biz bunlara gerçek Mürşid diye bakabildiğimiz Müceddid den bahsediyoruz... ''Örneğin... ''Abdulkadir Geylani R.A.'' ...

Abdulkadir Geylani R.A.;
Müceddid konusunda; Müceddidin ilminin son noktası konusunda, Günyatut Talibin isminde bir kitabı neşredilmiş... yani Allah C.C. na ulaşmak istiyenler le ilgili bir kitaptır... Bu Kitaptan anlaşıldığı üzere ki ... Gavsiyye ismli kitabada dikkat ederseniz ...;
Mürşidinin ...Allah C.C. olduğunu anlarsınız...

Hızır A.S. örneğindede Mürşidinin Allah C.C. olduğu anlaşılır....

Peygamber Efendimizin A.S. Mürşidininde Allah C.C. olduğunu görebilirsiniz...

Yalnız ufak bir süre bazen Meleklerden de Müşidlerin olduğu görülmüştür.. Örneğin bazı sıkıntıların giderilmesini öğretmek için Cebrail A.S. devreye girmiştir...

Allah C.C. Hakiki Mürşid ve Emsali olmayan Yaratan Tealadır...C.C. ...

Şimdi konuyu toplayalım...İnsanlar arasından Allah C.C. tarafından seçilenlere ;yine Allah C.C. tarafından kendisi diler ve isterse , Mürşidlik görevi verilir ki bunlar gerçek Mürşidler dir...;

Bunlara örnek ;
1. Peygamber A.S. 'lar...
2. Müceddidler ..... ''biz onlara Allah C.C. seçtiği ve Peygamber A.S. ların devamı gibi değerlendiriyoruz...ve Allah C.C. kimi dilerse onlar...''

Yukarıda yazılı olanların dışında Allah C.C. bizzat görevlendirmeden Müceddid diye birini kabul etmemiz mümkün değildir...
Herhangi birinin kendi başına veya birileri vasıtası ile sen Mürşidsin..ben mürşidim vs..olmaz...Çünkü..;

Mürşid ; Allah C.C. dan Vahiy alan...Görüşen ve Allah C.C. nun emirlerini aktaran demektir...

Not ;
Yok mudur...Var olabilir ancak Allah C.C. bilir..Çünkü kendilerini ifşa etmezler... ''Bize göre vardır...Ama Mehdi vs..ile ilgisi yoktur...''
Bulunamaz mı...Varsa Allah C.C. da diledi ise bulabilir ..Ulaşabilirsiniz...
Görevleri nedir..Dua etmek...Özellikle Allah C.C. bu İnsanlara şu duayı yap diye buyurur...Onlarda duayı arzederler...
Kişisel faaliyetleri olabilir mi...? Tabi ki onlar ..İLİM sahipleridir..Allah C.C. arz ederler ve alınan emre göre hareket ederler...
İnsanlar sıkıntı çekerse arz ile yardım talep edebilirler...
Allah C.C. onların dualarını kendileri uygun görürse ister kabul ederler isterse etmezler...
Biri Mürşidim diye kendini lanse ederse gerçek mürşid olan insan bunun doğruluğunu öğrenip aktarabilir...

Bütün Mürşidler Müceddidler ve Peygamber A.S. lar...Melekler vs... Kim olursa olsun...
Allah C.C. nun yanında tamamı ...;

ÜMMİ dir....

Sorusuz ilerlemekte zorlandığım için burada kapatıyorum...
Saygı ve Selamlarımla...

dermurat

Kayıtlı Kullanıcı
Kamil Mürşide Varmasan Olmaz

Gel ey kardeş, Hakkı bulayım dersen,
Bir kamil mürşide varmasan olmaz,
Resulün cemalini göreyim dersen,
Bir kamil mürşide varmasan olmaz.

Niceler gittiler mürşid arayı,
Arayanlar buldu derde devayı,
Bin kez okur isen aktan karayı,

Gel şimdi kardeşler gidelim bile,
Nice aşıkların bağrını dele,
Cebrail delildir, Ahmet'e bile,
Bir kamil mürşide varmazsan olmaz.

Kadılar mollalar cümle geldiler,
Kitapların hep bir yere koydular.
Sen bu ilmi kimden aldın dediler.

YUNUS EMRE bunda mana var dedi,
Bir kamil mürşide sen de var şimdi,
Hazret Musa'ya Hızır'a var dedi,

Yunus Emre

Lütfen, izin verinde Yunus Emre'nin söylediği bu dizelerdeki Kamil Mürşidi insanlar arayıp, sorsunlar. Önünü kapatmayın. Zamanımızda hiç birşey gizli değil. Kalmayacakta. Örnek; dışarı çıkıp saatini ileri doğru bir uzat sana saatin kaç olduğunu dünyanın öbür ucundan söylesinler. Teknoloji o kadar gelişti ki. bir maille yüzbinler bu yazıyı okuyor. gizli değil. herşey aşikar ortada. İnsan yanlışı doğruyu öğrenebiliyor. Herşey parmaklarının ucunda. Araştırdın buldun. Fakat mutmain olamadın. İstihare yapıp Hz.Allah'a sorabilirsin. Samimiyetle sorarsan cevabını mutlaka açık verecektir. Yeşil, mavi değil. Açık, alenen şeyhini, mürşidini, evliyanı Hz.Allah sana gösterecektir. Yeterki insanlar yönünü o tarafa birazcık olsun çevirebilsinler.

Tertib-i ilâhi, varüsü’n-nebi, nedim-i ilâhi, evliya mensub olduğu peygamberinin şeriatını manasını tahrip etmeden yaşantı ve uyarısını günah-ı kebairler dışında asra uyumlu mana vazifelisi verilmiş kişiye mürşit denir!

Bu sahih mürşitlere biat etmek peygamberine biat etmekten farklı değildir!

“Bî-kılavuz kim varır Allâh’ına
Reh-nümâsı olmayınca evliya ”
“Kamil doğarmış ehl-i hak
Doğmadan evvel anası ”

Mürşid-i kamil kime talim eyledi
Her varaktan okuyup tefsir-i kur’ân eyledi.
Levh-i dilden okuyup bî-harf-i ümm-i kitab
Hak teâla ilm-i hıdrı ona ihsan eyledi

Bilmem îzâha muhtaç mı? Hazret-i Allah buyurdu:

“Ben kainatı yarattım, ey insan,
Sen bunu düzene sokacaksın. ”

Sıhhat ve selâmetin için kapanmış maziyi, meçhül istikbali bırak da günü yaşa. Zira hakikat bu andır, hayat bu demdir!

Hz.Allah, her şeyin cevher ve arazını yaratmış. Gerisine kullarını kabiliyetleri nisbetinde yükümlü kılmış. Misal mi: Suyu yaratmış, toprağı yaratmış; kerpiç yapmayı, her ihtiyacında kullanmayı kulun iradesine bırakmış. Edep dışına çıkıp da: “Ya Rabbi, bunları da sen yap” diye ALLAH’a karşı saygısızlık ve küstahlık yapma! İleri gidersen gayretullaha dokunursun. Niçin yaratıldın, vazifelerin nelerdir, nelere muktedirsin, nelere karşı güçsüzsün? Bunları bilmek...

“Men arefe nefsehû fe-kad-arefe Rabbehû...” Nefsinin aczini bilen insan, varlığın ALLAH’a mahsus olduğunu bilen insan ilim sahibi demektir. Çünkü ilim ALLAH’ı bilmektir. Bu ilmin nihayeti yoktur. Ömrün nihayeti ilmin sonu değildir.

KULUN YARATILIŞININ NEDENİ AŞKTIR

Aşk-ı ilâhiyenin öğrenim dalı ise tasavvuftur! Öğretmenlerine mutasavvıfin denir. Yol ismi ise tariktir, cem’i tarikattır! Talebesinin yani, salikinin ismi ise derviştir. Okuduğu virdi günlük dersi o kuluna Hz. Allah’ın bahşettiği, ihsan eylediği aşk rahmetidir. Nevisini ve adedini peygamber efendilerimize, peygamber efendimizinde dervişin ind-i ilâhiden vazifeli kılınan mürşidi bu rahmet-i ilâhiyeye vesile kıldığı ehl-i aşka lutfedilen avama dahi ihsan edilen rahmet-i ilâhiyeler. Cümlesi vesile ile elde edilir!

Güç ve varlık her şeylere kadir olan Hz. ALLAH’a mahsustur!

Terazi; îman ağacındaki görülen meyvelerde. Müşâhede edeceksin. Nefsini bilmiyorsan ALLÂH’ı da yeteri kadar bilmiyorsun, demektir. Şu halde bu zafiyetten ne bekliyorsun?! Gurur, kibir, ucub, varlık, benlik meyvesinden başka meyve mi arayorsun?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kadılar mollalar cümle geldiler,
Kitapların hep bir yere koydular.
Sen bu ilmi kimden aldın dediler.
Bir kamil mürşide varmasan olma
z.
YUNUS Can yunus demis iste kardes bak ne diyor dizelerde?
Aldigi ilim yok kitaplarda?? Yani Allah C.C onun gercek Mürsidi
Sayin Yakais Mürsid arama demiyor bilhasa gercek mürsid ALLAH celle celalulhu diyor, gel de anla ne olur bir nebze olsun
Kendini mürsid ilan edilenleri mürsid mi sayiyorsun?
Gel bana! diyor, ben seni iyi ederim, ben bilirim, ben adam ederim
Hayir edemez ! Hak teala yardim etmez ise kimse yardim edemez
Ilim alirsin, edep adap ögrenirsin, o kadar Hakka varmak için , Hakka el pençe divan durmak gerek
Ah Yunus!, Yunus'un yolunu bilmek gerek...Taptuk emre bir sebep Yunus'a yardim eden Hak olsa gerek degil mi Yunus?
Bu yol yalniz yurunur, erenlerin yolu yalniz olur, Allah celle celaluhu kabul etmez ise, bu kul yolunu nasil bulur?
Kimse ben evliyayim diyemez, bakipta Allah'in Veli kulu gorunemez, gôrmek için bilmek gerek, erenlerin yoluna varmak gerek
Yanmak gerek, yanmak gerek, bu kapiya illaki varinca açmak için tevhid gerek...La ilahe illallah...Muhammeden Resulullah
Kapiyi sahibi açar , baskasina ne gerek?
Yuce yaradanim sana sukurler olsun, bu garibe de veriyorsun ya
Iste kardes, Hak asiklarina yalnizca ALLAH c.c gerek

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İki kişi Allah C.C. dan veya insandan bahsediyor o kadar tartışıyorlar ki...
Bir türlü doğruya ulaşamıyor ...
Derken tam konu anlaşmazlığa giderken ; bu kişilerden birisi öyle bir söz söylüyor ki konu hallediliyor...
Şimdi siz bu sözü söyleyene Mürşid mi diyeceksiniz...?

Doğruyu söyledi doğruya iletti ve öbür insan da ikna oldu sorusunun cevabını aldı...
Şimdi Mürşid diye ona el pençe divan mı dursun?

Doğruyu söyledi diye Efendi mi oldu ?

Tabi ki değil çünkü ...İki kişi konuşuyor ve problemi halledemez ise üçüncü olarak Allah C.C. ...Çözümü veya konunun cevabını diğerine ilham ederek söyletir...

Şimdi..Gerçekten Mürşid olmaya layık olan kim ?

Çözümü aktaran mı ?

Allah C.C. mu...?

Tabi ki Allah C.C. ...diğeri ise bir KUL o kadar...

Siz bu çizgiyi benimsemezseniz ....ben MÜRŞİD 'im derseniz... sizin Mürşid liğiniz sizin dir bize ne ?

Diyelim gerçek Mürşid haydi sizsiniz veya işaret ettiğiniz...O Zaman benim sizi veya Mürşid olarak tanımam neyi değiştirir...Allah C.C. size ilim verdi ise haydi o zaman o ilmi benliğinizi ortaya koymadan insanlara aktarın...

Peygamber Efendimiz A.S. Mescidi Nebevi inşaasında omuzunda kerpiç taşımış ...Haydi o Mürşidiniz de öyle yapsın...

Musa A.S. Kelimullah değil demesindeki sebebi izah ediniz de bizde ikna olalım...Yani Musa A.S. ile Allah C.C. konuşmadı mı...?
Musa A.S. Nehri ikiye bölerken sihirle mi böldü ?...Allah C.C. na arz edipte netice oluşmadı mı ?...

Siz Hızır A.S. kıssasını okuyunca Musa A.S. 'ı Kelimullah değil diye mi değerlendirdiniz...?

Biz... ey insan bil ki Allah C.C. nun ilmi çoktur...Kul ları da...İstediği Kul una İLİM verir istediğini yaptırır...Sakın nefsine uyma ...Allah C.C. karşısında herkes ÜMMİ dir .....

Mürşidim dediğiniz Peygamber A.S. 'ın önüne geçmeye çalışmakla ...Ne duruma düştüğünü bilmiyor mu ?

Şeytan Lainde İLMİ ne güvendi...Halende süreli aramızda...Allah C.C. ile dahi pazarlık yapmış şimdi ...
Şeytan Lain ulvi mi oldu..?

Bilin ki Allah C.C. nda yok olmayan İLİM...İlim değildir...
La İlahe İllallahta yok olmayan herşey yok hükmündedir...

Toprak olup böceklere yem olacağımızı unutmayalım...

Selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt