Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kamili Mürşid 'in İLMİNE ihtiyaç duymak... (3 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rahman Suresi 55. sure 29. ayette;

Külle yevmin hüve fiy şe’nin
“O her an yeni bir şandadır..”.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rahman Suresi 11. sure 56. ayette;

“Ma min dabbetin illa hüve ahızün binası*yetiha inne rabbiy ala sıratın müste*kıymin”
“Yeryüzünde hareket halinde olan bir varlık yoktur ki Rabbim onun alnından tutmuş olmasın!.. Muhakkak rabbim sırat-ı müstakimdedir...”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hicr Suresi 15. sure 99. ayette;

Va’büd rabbeke hatta ye’tiyekel yakıynü
“yakıyn gelinceye kadar rabbine ibadet et!..”

“Yakîn” ise Allah’tır!..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bakara 2. sure 115. ayette;

Feeynema tüvellu fesemme vechullahi
“Ne yana dönerseniz Allah’ın yüzüyle karşılaşırsnız!..”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun kudretini düşünelim mi...?
Kendini tanıtmayı diledi...Allah C.C. tarafından bir nefeste ...OL emri verildi...Göz kırpması gereken sürede...Alem ve Alemler var oldu...
İnsan ile beraber Allah C.C. Aynasında Adem var oldu...
Adem A.S. gülümseyerek şöyle bir baktı ....Aleme...
Alem ayna oldu ona ...Allah C.C. nun aynası nda var oldu Alem bir anda...
Hamd ve şükür doğdu....Allahu Ekber var oldu...SECDE ifa edildi...
Kader var edildi ve Kalem yazdı Levhi Mahvuza ...
Adem A.S. kıble oldu...
Secde edilen yön oldu...
Aleme...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun Esması bir insanda toplanınca o Kamil İNSAN olur...
Muhammed Mustafa A.S. da hem... Allah C.C. nun Esması ....hemde Kur'an-ı Kerimin tamamı toplandığı için kendileri...Habibullah oldu...Ahmet oldu...Muhammed oldu...A.S....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hediye ..Hediye ...Size... İnşallah ...Buyurun....

Allah Celle Celalehu...

La İlahe İllallah Adem Resulullah...
La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah...
Şahid ol Ya Rabbimiz ....
Allah Celle Celalehu...

La İlahe İllallah Adem Resulullah...
La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah...

Allahumme Salli Ala Seyyidena Muhammed Mustafa Aleyhisselam......

Secde ettik ... secde edeceğiz ...İnşallah...Daima... İnşallah...
Şahit ol Ya Rabbimiz ...
Allah Celle Celalehu...Sana Sığınıyorum...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel Rabbime hamd ve sukurler olsun
Geceyi gunduzu yaratan bizimle olsun
Allah razi olsun..
(not ettim , okurum insallah)

dermurat

Kayıtlı Kullanıcı
Mürşite hakkında konu açmışsınız. Ne kadar güzel. Nacizane katreden bir damla aktarmak istedim.
Hz.Pir H.Galip Hasan KUŞÇUOĞLU kitabında şunları yazmıştı ...

Hz. Rasul-i Ekrem (sav)'in Hz. Ali (kv)'ye vasiyeti (mesnevi)

Hazret-i Mevlana, Mesnevi 1.Cilt, 3060. beyit Ve Devamında Sure-i Fetih 10’uncu Ayetin Anlamını Peygamberimiz Efendimiz (S.T.A.V.) Hazret-i Ali (Kerremallahu Vechehu)’ya Ve Dolayısı İle Biz Aciz Ümmetlerine De İnsan Olmanın Sırrını Lutfedilen Rahmet-i İlahiyeyi Beyanları İle Ehl-i Zikrin, Ehl-i Aşkın Yollarında İhsan Edilmiş Rahmet Nurunu Açık Gösterdiler…

Hz. Rasul-i Ekrem(sav)'in Hz. Ali(kv)'ye, "Herkes bir çeşit ibâdet ile Hakk'a yaklaşmayı ister. Şimdi sen, akıllı ve makbul kulların sohbetinde bulun ki herkesten daha çok Hakk'a yakın olasın" diye vasiyyet buyurması:

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hazreti Aliye (R.A) Buyurdular Ki:

Ya Ali Allah Aslanısın, Kuvvetlisin, Korkmazsın, Yüreklisin, Fakat Aslanlığına Dayanma, Güvenme Ümit Ağacının Gölgesine Sığın, Hiç Kimsenin Rivayetlerle, Masallarla Yoldan Ayıramayacağı, Akil Bir Mürşidin Gölgesine Gir…

Yer Yüzünde Onun Gölgesi Kaf Dağı Gibidir. Ruhu Simurg Gibi Çok Yükseklerde Uçmakta, Yücelerde Dolaşmakta… Kıyamete Kadar Onu Övsem, Söylesem Tükenmez.. Bu Övüşe Bir Kesim, Bir Son Arama.

Güneş İnsan Sureti İle Yüzünü Örtmüştür; İnsan Suretinde Gizlenmiştir. Artık Sen Anlayıver. Doğrusunu Allah Daha İyi Bilir.

Ya Ali Sen Allah Yolundaki Bütün İbadetler İçinde Allahın Rahmetine Ulaşmış Kişinin Gölgesine Sığınmayı Seç.

Herkes Bir Çeşit İbadete Sarıldı, Kendisi İçin Bir Türlü Kurtulma Çaresine Yapıştı.

Sen Akil Bir Mürşidin Gölgesine Kaç Ki, Gizli Gizli Savaşan Düşmandan Kurtulasın.

Bu Hal Senin İçin Bütün İbadetlerden Daha İyidir. Bu Suretle Yolda İlerlemiş Olanların Hepsini Geçer, Hepsinden İleri Olursun.

Bir Pir Ele Geçirdinmi Hemen Teslim Ol, Musa Gibi Hızırın Hükmüne Girip Yürü

Ey Münafıklık Nedir Bilmeyen!... Hızırın Yaptığı İşlere Sabret Ki, Hızır: “Haydi, Git. Ayrılık Geldi” Demesin!...

Gemiyi Kırarsa Ses Çıkarma, Çocuğu Öldürürse Saçını Başını Yolma, Mademki Hak Onun Eline “Kendi Elimdir” Dedi; Yedullâhi Fevka Eydî'him Hükmünü Verdi.. (Fetih Suresi, 10)

Şu Halde Allah’ın Eli Onu Öldürse De Yine Diriltir. Hatta Diriltmek Nedir Ki, Ona Ebedi Hayat Verir.

Bu Yolu Nadir Olarak Yapayalnız Aşan Bile, Yine Pirlerin Himmeti İle Aşmış, Varacağı Yere Onların Sayesinde Ulaşmıştır.

Pirin Eli Kısa Değildir Gaibdekilere De Erişir. Onun Eli Allah Kabzasından Başka Bir Şey Değildir Ki…

Gaibde Bulunanlara Böyle Bir Hil’at Verilirse Huzurda Bulunanlar Şüphesiz Gaibdekilerden Daha İyidir.

Gaibdekileri Bile Doyururlar Onlara Bile İhsan Ederlerse, Artık Konuğun Önüne Ne Nimetler Komazlar?”…

Huzurunda Hizmet Kemeri Bağlanan Nerde; Kapı Dışında Bulunan Nerde?”…

Mürşidini Seçip Ona Teslim Oldun Mu Nazik Ve Tahammülsüz Olma. Balçık Gibi Gevşek Ve Sölpük Bir Halde Bulunma.

Her Zahmete, Her Meşakkete Kızar Kinlenirsen, Cilalanmadan Nasıl Ayna Olacaksın?...”

Selametle...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için

yakais

Yasaklı Kullanıcı
dermurat arkadaşım...

Yazını okudum...Ancak biz Allah C.C. nun Kudret eline sığınmış güvenmiş ve dayanmışız...Biz Allah C.C. nu Murşid ...Muhammed Mustafa A.S. 'ı Önder edinmişiz...Cariyeri Güzin efendilerimizde...Muhammed Mustafa A.S. Ümmedi de başımızın tacıdır...
Kur'an-ı Kerimde...Muhammed Mustafa A.S. da ve Allah C.C. nda birleşmekte fayda vardır...
Selamlar...

dermurat

Kayıtlı Kullanıcı
Tertîb-i ilâhîye, tanzîm-i ilâhîye, emr-i ilâhîye uygun olmayan yollar uğramaz Muhammed’e (s.a.v.).
İşte bu halde yaşayana ehlî tarik, gayrısı vahşî tariktir. Ehlî tarike süluk edenler kendi imkanları ile gidilemeyeceğini iyi bilirler. Bu yol tertîb-i ilâhîdir, HZ. ALLAH’ın vazifelendirdiği mürşit gereklidir.

“Her tabîbe âşikâr etme derûn-ı derdini.
Her ne derdin vâr ise eyler devâ: ALLAH kerîm. ”

Tertib-i ilâhi, varüsü’n-nebi, nedim-i ilâhi, evliya mensub olduğu peygamberinin şeriatını manasını tahrip etmeden yaşantı ve uyarısını günahı kebairler dışında asra uyumlu mana vazifelisi verilmiş kişiye mürşit denir!
Bu sahih mürşitlere biat etmek peygamberine biat etmekten farklı değildir!

“Bî-kılavuz kim varır Allâh’ına
Reh-nümâsı olmayınca evliya ”

“Kamil doğarmış ehl-i hak
Doğmadan evvel anası ”

Mürşid-i kamil kime talim eyledi
Her varaktan okuyup tefsir-i kur’ân eyledi.
Levh-i dilden okuyup bî-harf-i ümm-i kitab
Hak teâla ilm-i hıdrı ona ihsan eyledi

Bilmem îzâha muhtaç mı? Hazret-i Allah buyurdu:
“Ben kainatı yarattım, ey insan,
Sen bunu düzene sokacaksın. ”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşım sanırım sen bizim yazdıklarımızı okumadan cevap yazıyorsun...;

Biz Murşidimiz Allah C.C. ...
Rehberimiz Kur'an-ı Kerim...
Önderimiz Muhammed Mustafa A.S. diyoruz....

Sen halen bir insanı bize Mürşid tarif ediyorsun...?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ona bu yetkiyi kim vermiş...?

Kur'an-ı Kerimde onun sırrını işaret eden ayet hangisidir...?
Allah C.C. nun yarattığı dünyaya bir İNSAN mı düzen verecek...?
Allah C.C. aciz mi ki...?

La İlahe İllallah Muhammeden Resullullah...

Lafzının üstüne isim yazmak olur mu?...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
La İlahe İllallah ...Kelime-i Tevhidi bize yeter arkadaşım...

Kur'an-ı Kerim gibi Allah Kelamı ortada iken şüphe niye arkadaşım...

Gelin canlar bir olalım birlik olalım...

Allah C.C. na inanıp dayanalım...
Muhammed Mustafa A.S. dan başka önder aramayalım...
Kur'an-ı Kerime sarılalım...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bu konularda çok cahilim affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum alimler peygamberimiz a.s ın varisleri değillermi kılavuz rehber olarak görüyorum yanlışsam uyarın benim büyüklerim yıllardır bu yollarda açıkça yazamıyorum doğrumu yanlışmı yazmam bilmediğimden dolayı ibadet ediyorlar bol bol zikir yapıyorlar ben sizler gibi hadislerle açıklayamam bilgim o ölçüdew geniş değil henüz mazur görün
bir Müslüman onları Kur’ân’a ve Peygambere uydukları için sevmekte, kitaplarını okumakta, istifâdeye çalışmaktadır.
bir yazıdan alıntı son cümlesi aydınltaırsanız sevinirim
herşeyi burdan soramıyorum öğrenmk istediğim o kadar çok şey var ki

yakais

Yasaklı Kullanıcı
bu konularda çok cahilim affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum alimler peygamberimiz a.s ın varisleri değillermi kılavuz rehber olarak görüyorum yanlışsam uyarın benim büyüklerim yıllardır bu yollarda açıkça yazamıyorum doğrumu yanlışmı yazmam bilmediğimden dolayı ibadet ediyorlar bol bol zikir yapıyorlar ben sizler gibi hadislerle açıklayamam bilgim o ölçüdew geniş değil henüz mazur görün
bir Müslüman onları Kur’ân’a ve Peygambere uydukları için sevmekte, kitaplarını okumakta, istifâdeye çalışmaktadır.
bir yazıdan alıntı son cümlesi aydınltaırsanız sevinirim
herşeyi burdan soramıyorum öğrenmk istediğim o kadar çok şey var ki

Cariyeri Güzin Efendilerimizi örnek almakta fayda var ...Çünkü ;

Enfal Suresi ;

30. Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke’den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı.
Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Âyetteki “Allah’ın tuzak kurması” ifadesi mecazî olup, “Allah’ın, kurulan tuzağı bozması” veya “tuzak kuranları cezalandırması”
anlamını ifade eder.
Müşrikler, Hz.Peygamber’in Medine’ye hicret edeceğini öğrenince, ona engel olmak için bir çare bulmak üzere,
Dâru’n-Nedve’de toplandılar. Zira hicretin gerçekleşmesi hâlinde Müslümanlığın önü alınamayacak, pek çok menfaatleri bu sebeple yok olacaktı. Toplantıda, Hz. Peygamber’in hapsedilmesi, sürgün edilmesi ve öldürülmesi yönünde teklifler getirildi. Öldürmek kesin
çözümdü. Ama Haşimoğulları’nın problem çıkarmasından çekiniyorlardı. Ebu Cehil, şöyle bir çözüm teklif etti: “Her kabileden bir genç
seçelim, ellerine birer kılıç verelim, hepsi birden hücum edip onu öldürsünler. Böyle yaparsak, Haşimoğulları bütün kabileleri karşısına
alıp bir hak dava edemez.” Bu görüş kabul edilince, Cebrail durumu Hz. Peygamber’e haber vermişti.
Hz. Peygamber, kendi yatağına Hz. Ali’yi yatırarak Hz. Ebubekir’le birlikte Mekke’den çıkmış ve hicreti gerçekleştirmişti. Âyette söz konusu edilen tuzak, işte müşriklerin bu planıdır.

Muhammed Mustafa A.S. 'ı Canlarından çok sevmiş ...inanmış ve güvenmişlerdir..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Canını hiçe sayacaksın...Muhammed Mustafa A.S. 'ı çok seveceksin..Karşılık beklemeyeceksin...

Muhammed Mustafa A.S. 'ın isminin üstüne isim... anmayacaksın...söyletmeyeceksin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kendini yok edip Muhammed Mustafa A.S. 'ın yolunda yok olacaksın....Allah C.C. na sığınıp dayanacaksın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt