Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kadinin disarda parfum surmesi ... (3 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
öncelikle niyet önemlidir...Bu kimse, sünnet olduğu için güzel koku sürünür, şık giyinirse; camiye saygı için, camide yanına oturan müslümanları incitmemek için, temiz olmak için, sıhhatli olmak için, İslam’ın vakarını, şerefini korumak için niyet edince, her niyeti için ayrı sevaplar kazanır.

Koku sürünmekte ve diğer mubah işlerde niyetin önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, sizin suretlerinize, mallarınıza bakmaz. Kalblerinize ve amellerinize bakar.) [Müslim]

(Allah için koku sürünen, misk gibi kokar halde, başka maksatlarla koku sürünen de leşten daha pis kokarak Mahşer yerine gelir.)
[İ.Gazali]

umarım ve ümid ederim ki sayın abiniz bu niyettedir..selam ve dua ile kalınız selametle...

Peki arkadaş bişey sorucam merak ettimde parfüm sıkan erkeklerde var özellikle benim abim şişeyi resmen boşaltıyor bune dicen sadece biz bayanlara günah değildir herhalde ters anlama beni sadece aklıma geldi merak ettim kadın erkek ayrımı yapmıyorum :)
Selametle kal..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam katılımınız ve verdiğiniz bilgilerin için t.ederim..selametle kalın..

selamün aleyküm,
Peygamberimiz bir hadîsinde "Bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Gözümün nuru da namazdır" buyururlar.
Peygamber efendimiz koku ve namazı aynı cümle içinde kullanıp kokuyu yüceltmiştir.

Hz. Âişe "Ben Allah Resulu'nu hoşlandığı en güzel koku ile kokutacağım, hatta çaldığım koku onun başında ve sakalında parlayıp şakıdığım görünceye kadar devam ederdim" buyurmaktadır.

Bu hadisten anlaşıldığıyla Peygamberimiz kokuyu saç ve sakalına sürerdi.

Ebû Saîd el-Hudr? de şöyle demiştir: "Allah Resulu'nun "her baliğ olan kimseye cuma günü gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek vacibdir' dediğine şehadet ederim."

bunları ben biliyordum ama yorum size kalmıştır.paylaşım için sağol a.e.olun

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle niyet önemlidir...Bu kimse, sünnet olduğu için güzel koku sürünür, şık giyinirse; camiye saygı için, camide yanına oturan müslümanları incitmemek için, temiz olmak için, sıhhatli olmak için, İslam’ın vakarını, şerefini korumak için niyet edince, her niyeti için ayrı sevaplar kazanır.

Koku sürünmekte ve diğer mubah işlerde niyetin önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, sizin suretlerinize, mallarınıza bakmaz. Kalblerinize ve amellerinize bakar.) [Müslim]

(Allah için koku sürünen, misk gibi kokar halde, başka maksatlarla koku sürünen de leşten daha pis kokarak Mahşer yerine gelir.) [İ.Gazali]

umarım ve ümid ederim ki sayın abiniz bu niyettedir..selam ve dua ile kalınız selametle...

İnşallah niyeti öyledir sağol selametle kal

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt