Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kadinin disarda parfum surmesi ... (1 Kullanıcı)

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel bir paylasim emegine saglik,peki ya koca?benim kocam yanima gelirken yikanmaz bile ama sokaga cikarken yikanir,parfumlenir.Bu dogru mu acaba?Allah a emanet ol kardesim.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam..umarım ki şahit olduğunuz olay kötü bir durum değidir...selam ve dua ile kalın selametle kardeşim...
KÖTÜ KARDEŞİM KÖTÜ.BENİM BAŞIMA GELMEDİ AMA BİLEMEZSİN ARKANDAN NE SÖYLENDİĞİNİ.AŞIRI ŞEKİLDE PARFÜM SIKAN BİR BAYANIN ARKASINDAN ERKEKLER TARAFINDAN SÖYLENEN HİÇ HOŞ OLMAYAN SÖZLER.OGÜN BUGÜN KULLANMIYORUM

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
BEN YILLARDIR KULLANMIYORUM.HATTA İKİ TANE ODA ARKADAŞIM VAR ERKEK ONLAR BAZEN SEN NEDEN PARFÜM FALAN KULLANMIYORSUN SENDEN ÖNCEKİ ARKADAŞ KOKUSUZ GEZMEZDİ DİYORLAR GÜLÜP GEÇİYORUM.DEMEKKİ ETKİLENİYORLARDI Kİ BÖYLE BİR SORU SORDULAR.PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...ERKEKLER UFACIK BİR ŞEYDEN ETKİLENEBİLİYORLAR MALESEF.

Kaan Erdem

Yönetici
öncelikle niyet önemlidir...Bu kimse, sünnet olduğu için güzel koku sürünür, şık giyinirse; camiye saygı için, camide yanına oturan müslümanları incitmemek için, temiz olmak için, sıhhatli olmak için, İslam’ın vakarını, şerefini korumak için niyet edince, her niyeti için ayrı sevaplar kazanır.

Koku sürünmekte ve diğer mubah işlerde niyetin önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, sizin suretlerinize, mallarınıza bakmaz. Kalblerinize ve amellerinize bakar.) [Müslim]

(Allah için koku sürünen, misk gibi kokar halde, başka maksatlarla koku sürünen de leşten daha pis kokarak Mahşer yerine gelir.)
[İ.Gazali]

eyerki eşiniz bu zihniyette ise maşALLAH abla...derim..yorum ve değerlendirme size ait..selametle kalın...

Cok guzel bir paylasim emegine saglik,peki ya koca?benim kocam yanima gelirken yikanmaz bile ama sokaga cikarken yikanir,parfumlenir.Bu dogru mu acaba?Allah a emanet ol kardesim.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİS-İ ŞERİFLERİNE KONU OLACAK KADAR ÖNEMLİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN.BENDE 4 SENE ÖNCESİNE KADAR KULLANIRDIM ,TAKİ İSLAMDA KANIDIN YERİ , TESETTÜRÜ HAKKINDA BİR KİTAP OKUYUNCAYA KADAR. HEP DUYARDIK KADININ KOKUSUNUN ERKEYE GİTMESİ HARAM DİYE.. AMA BUNU KAYNAĞA DAYANDIRARAK SÖYLEYEN OLMAMISTI. SANIRIM BUNDARDİR Kİ ETKİLİ OLMAMIŞTI.
EPEY ZAMAN GEÇTİ HATIRLADIĞIM KADARIYLA
KİŞİ ETRAFA YAYILSIN DİYE KOKU SÜRERDE BİR MECLİSE GİRERSE , PEYGAMBERİMİZ O KİŞİYE LANET ETMİŞ DİYE AKLIMDA KALAN. EVDE NOTLARIMDA VAR . TEKRAR KONTROL ETMEM LAZIM.

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc bu durumlardan muhafaza buyursun selametle kalın...

KÖTÜ KARDEŞİM KÖTÜ.BENİM BAŞIMA GELMEDİ AMA BİLEMEZSİN ARKANDAN NE SÖYLENDİĞİNİ.AŞIRI ŞEKİLDE PARFÜM SIKAN BİR BAYANIN ARKASINDAN ERKEKLER TARAFINDAN SÖYLENEN HİÇ HOŞ OLMAYAN SÖZLER.OGÜN BUGÜN KULLANMIYORUM

Kaan Erdem

Yönetici
selametle katılımınız için t.ederim..

BEN YILLARDIR KULLANMIYORUM.HATTA İKİ TANE ODA ARKADAŞIM VAR ERKEK ONLAR BAZEN SEN NEDEN PARFÜM FALAN KULLANMIYORSUN SENDEN ÖNCEKİ ARKADAŞ KOKUSUZ GEZMEZDİ DİYORLAR GÜLÜP GEÇİYORUM.DEMEKKİ ETKİLENİYORLARDI Kİ BÖYLE BİR SORU SORDULAR.PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...ERKEKLER UFACIK BİR ŞEYDEN ETKİLENEBİLİYORLAR MALESEF.

Kaan Erdem

Yönetici
selametle kalın kardeşim..bilgilerinize ulaşınca paylaşmanız temennisi ile...

ALLAH RAZI OLSUN PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİS-İ ŞERİFLERİNE KONU OLACAK KADAR ÖNEMLİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN.BENDE 4 SENE ÖNCESİNE KADAR KULLANIRDIM ,TAKİ İSLAMDA KANIDIN YERİ , TESETTÜRÜ HAKKINDA BİR KİTAP OKUYUNCAYA KADAR. HEP DUYARDIK KADININ KOKUSUNUN ERKEYE GİTMESİ HARAM DİYE.. AMA BUNU KAYNAĞA DAYANDIRARAK SÖYLEYEN OLMAMISTI. SANIRIM BUNDARDİR Kİ ETKİLİ OLMAMIŞTI.
EPEY ZAMAN GEÇTİ HATIRLADIĞIM KADARIYLA
KİŞİ ETRAFA YAYILSIN DİYE KOKU SÜRERDE BİR MECLİSE GİRERSE , PEYGAMBERİMİZ O KİŞİYE LANET ETMİŞ DİYE AKLIMDA KALAN. EVDE NOTLARIMDA VAR . TEKRAR KONTROL ETMEM LAZIM.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
RABBİMİZE EMANETSİNİZ.

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
bu konuyu hadislerle pekleştırdığinız için allah razı olsun.günümüz teşhirde bir numara kadını kullanıyo.bunun içinde baştan aşağı yıkanmış parfüm kokuları da var.rabbım islah etsın ne diyelim.
selamtle kaan abi...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..sizde selam ve dua ile kalın selametle inşALLAH..

s.a
bu konuyu hadislerle pekleştırdığinız için allah razı olsun.günümüz teşhirde bir numara kadını kullanıyo.bunun içinde baştan aşağı yıkanmış parfüm kokuları da var.rabbım islah etsın ne diyelim.
selamtle kaan abi...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
BİR ARKADASIMIZDA TOPLUM İÇİNDE BULUNULAN ORTAMLAR İTİBARİYLE BAKIMLI OLUNMASI SEREKTİĞİN SÖZ ETMİŞ. TAMAM DOĞRUDUR DEĞİL BAZI ORTAMLARDA , MÜSLÜMAN HER ZAMAN TEMİZ, DÜZENLİ , BAKIMLI OLMALI. BUNUN İÇİN İLLEDE AĞIR , ETRAFA YAYILAN KOKULAR SÜRÜNMESİ GEREKMEZ. SIK SIK BANYO YAPILIP, HERZAMAN TEMİZ GİYSİLER GİYİNİLİP, BİDE KOKU ÖNLEYİCİ ( KOKUSUZ )ÜRÜNLER KULLANARAK DA YAPILABİLİR KANAATİNDEYİM.
KAAN BEYİNDE DEĞİNDİĞİ GİBİ GÜZEL KOKMAK SÜNNETTİR. AMA BU GÜZEL KOKMAK GÜNÜMÜZ PARFÜMLERİYLE OLCAK İŞ DEĞİL BENCE.
ÖZELLİKLE YAZIN DAHA ÇOK KULLANILIRYA BU TÜR ÜRÜNLER , TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA RASTLIYORUM BAZEN. KADIN YADA ERKEK ÖYLE BİR KOKU SÜRÜNMÜŞ Kİ NEFES ALMAK MÜMKÜN DEĞİL. YADA GÜZEL BİR KOKU GELDİĞİNDE REFLEK OLARAK DÖNÜP BAKIYORSUNUZ, BU KOKU NERDEN GELDİ DİYE...
SELAM VE DUA İLE KALIN.....

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm
Bende bu parfüm olayı duyduktan sonra çok az sürmeye başladım hatta bazen hiç sürmüyorum çünkü korkuyorum ama şunuda dile getirmek istiyorum ben çalışan bi bayanım işe giderken olsun kişilerin dikkatini çekmek amaçlı süslenmeler ve parfüm sıkmıyorum daha bi tedbirli olmaya gayret ediyorum zaten çalıştığım yer jinekolog hastaların hepside bayan :) bu yüzden biraz da rahatım parfüm konusunda
Selametle kal Rabbime emanetsin

Kaan Erdem

Yönetici
(Allah için koku sürünen, misk gibi kokar halde, başka maksatlarla koku sürünen de leşten daha pis kokarak Mahşer yerine gelir.) [İ.Gazali]

aleykümselam..niyet önemlidir..selametle kalın inşALLAH.ALLAH cc emanet olun selametle...

Selamün aleyküm
Bende bu parfüm olayı duyduktan sonra çok az sürmeye başladım hatta bazen hiç sürmüyorum çünkü korkuyorum ama şunuda dile getirmek istiyorum ben çalışan bi bayanım işe giderken olsun kişilerin dikkatini çekmek amaçlı süslenmeler ve parfüm sıkmıyorum daha bi tedbirli olmaya gayret ediyorum zaten çalıştığım yer jinekolog hastaların hepside bayan :) bu yüzden biraz da rahatım parfüm konusunda
Selametle kal Rabbime emanetsin

Kaan Erdem

Yönetici
size katılıyorum..selam ve dua ile kalın selametle..

BİR ARKADASIMIZDA TOPLUM İÇİNDE BULUNULAN ORTAMLAR İTİBARİYLE BAKIMLI OLUNMASI SEREKTİĞİN SÖZ ETMİŞ. TAMAM DOĞRUDUR DEĞİL BAZI ORTAMLARDA , MÜSLÜMAN HER ZAMAN TEMİZ, DÜZENLİ , BAKIMLI OLMALI. BUNUN İÇİN İLLEDE AĞIR , ETRAFA YAYILAN KOKULAR SÜRÜNMESİ GEREKMEZ. SIK SIK BANYO YAPILIP, HERZAMAN TEMİZ GİYSİLER GİYİNİLİP, BİDE KOKU ÖNLEYİCİ ( KOKUSUZ )ÜRÜNLER KULLANARAK DA YAPILABİLİR KANAATİNDEYİM.
KAAN BEYİNDE DEĞİNDİĞİ GİBİ GÜZEL KOKMAK SÜNNETTİR. AMA BU GÜZEL KOKMAK GÜNÜMÜZ PARFÜMLERİYLE OLCAK İŞ DEĞİL BENCE.
ÖZELLİKLE YAZIN DAHA ÇOK KULLANILIRYA BU TÜR ÜRÜNLER , TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA RASTLIYORUM BAZEN. KADIN YADA ERKEK ÖYLE BİR KOKU SÜRÜNMÜŞ Kİ NEFES ALMAK MÜMKÜN DEĞİL. YADA GÜZEL BİR KOKU GELDİĞİNDE REFLEK OLARAK DÖNÜP BAKIYORSUNUZ, BU KOKU NERDEN GELDİ DİYE...
SELAM VE DUA İLE KALIN.....

merihg

Kayıtlı Kullanıcı
maksat kimsenin dikatini çekmek değil ama kötü kokarak da dikkat çekmek istemiyorum
yada bu bir savunma mekanizması..
ALLAHA emanet olun nurla kalın

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
haklısınız arkadaşlar lakin temizlik çok güzel bir olay aşırıya kaçınılmadıgı müddetçe etrafı rahatsız etmeden allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt