Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KADININ DİNİ YARIMDIR (4 Kullanıcı)

tekin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KADININ DİNİ YARIMDIR

kardeşlerim ben sizleri anlıyamıyorum sorun bendemi bilmiyorum ama bu konuyu neden açıyosunuz bilemiyorum bizler bence burada müminler olarak birbirimize destek olmalıyız yardımcı olmalıyız siteden çıktıgımızda içizde en ufak huzursuzluk olmamalı. burası böyle seyleri tartışmak için degil kusura bakma ama arkadaşım bu konuyu açman kötü olmuş bak herkez kızrak bişeyler yazı halbuki oyle güzel konular açılmalıdırki birbirlerimize teşekküretmeliyiz umarım hatan anlamışsındır kardeşim B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

bizel bir paylaşım hazırlamışsın hadislerle ama şunanda şu zaman dini bütün erkek bile çok zor bulunur bunuda göz önünde bulunduralım lütfen selametle

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

canım benim bu konuyu bılmeyen cok kısı var ve ogrenmıs oluyorlar bak sımdı 100 kısının ıcınde 5 kısı anlamıyorsa o kendılerının sorunudur geri kalan kişiler benım le hem fikir se olay bitmiştir. bu da bana yeter
elbette bı konu acıldıgı zaman farklı farklı yorumlar yapılacak asıl olan sen hem olumlu hemde olumsuz olan tum yorumlara acık olmandır ve buyuklukte budur ...

tekin

Kayıtlı Kullanıcı

ii ozaman allah razı olsun senden

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

işte kardeşlik budur helal olsun burdakılere

ne mutlu bize Hz. muhammed (s.a.v.)ümmetiyiz.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sa

RE: sa

s a ben değerli kardeşimin yazısına tamamen katılıyorum yorumları tam okumadım ama sanırım tepkiler oluşmuş konunu başlığından dolayı yanlış anlaşılmış olabilir ama bayan kardeşlerim şunu kabul etmeliyiz artık evet cehennem ehlinin çoğu kadınlardır derken allah adına yemin ediyorumki ben buna canı gönülden inanıyorum en basiti devamlı eşinden veya bir başkasından iyilik görsek bir gün görmessek yada eşimiz birkere istediğimizi yapmasak eyvahlar olsun o adama sanki biz ondan asla iyilik görmemişiz gib şikayetlere isyana başlıyoruz doğrudur bu her kadının genlerinde olan birşey hadisin devamıda onlar iyiliği inkar ediyorlardı kocalarından gördükleri iyiği inkar ettiklerinden dolayı cehhennem ehlinin çoğu hanımlardır ayrıca hanımların özel günleri onlar için ibadettir rabbim okadar merhametli çok yorulan hanıma bunu bir lütuf olarak vermiştir bunun için şükür bile etmeliyiz şunu unutmayalım kardeşler üstünlük ancak takva ile mümkündür ben bu yazıya aynen katılıyorum allah razı olsun kardeş ilk defa başlığı görünce kızdım hatta ne demek istiyor bu diye ama okuyunca çok doğru buldum ne olur yaa rtık kendimizi erkeklerle kıyas etmeyi bırakalım bizim değerimiz daha başka onlarınki başka ama en önemlisi şunubilelimki neden hiç bir peygamber kadın değildir erkektir bizler he yönden zayıfız rabbim bizi böyle yaratmış biz üstümüze düşen görevi yapalım allah kerimdir önemli olan kaıdnların çoğu cehennemlik kısmı değil ben bunun dışında nasıl kalırım diye kendiimizi düzeltmeye çalışmak allaha emanet olun

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hatta bu konuyla ilgili hatta tereddütü olan bayan kardeşler islamda kadın bölümünde islamda kadın ve erkeğin eşit olduğu ve olmadığı adında bir yazı var okumanızı tavsiye ederim

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

olayı bitrmiş ne gzel anlatmış kendisi Allah razı olsun.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

aleykum selam asker kardeş senın adına sevındım Allah bahtını acsın ınşallah

mariye

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşlerim hadim olmayarak yazıyoprum müsadenizle.Dinimiz kadına verdiği değer sanırım bu hadisle isbatlanmıştır.(cennet annelerin ayakları altındadır) kadın eştir kadın kardştir kadın annedir kadın takvaca yaşarsa cennetin 8 kapısından istediğinden gire bilme hakını elde etmiştr. burda asıl olan takvadır (sizin en üstününüz allah indinde en takva olanınızdır)hadisi kutsi erkeklerin bazı alanlarda önde olmalar doğaldır yardılış bakımından.saygılar mariye B)

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

as kardeşim.bu konu gercekten üzerinde cok dusunulup yazılabilecek bir konu.cunku formda islamiyete herkes tam anlamıyla vakıf değil.yalnıs anlamalara mahal verebiliriz.paylasımınızın iyi niyetli olduguna süphem yok.ancak bu konu cok hasas bir konudur.islamiyette kadının sahitligi meselesi onun yaratılıs geregi duygusal olmasından kaynaklanmaktadır.sizden ricam sadece hadisleri oldugu gıbi yazmaktansa onların ozüne inmenizdir. selametle....

istla

Kayıtlı Kullanıcı

sengul yazdı:
as kardeşim.bu konu gercekten üzerinde cok dusunulup yazılabilecek bir konu.cunku formda islamiyete herkes tam anlamıyla vakıf değil.yalnıs anlamalara mahal verebiliriz.paylasımınızın iyi niyetli olduguna süphem yok.ancak bu konu cok hasas bir konudur.islamiyette kadının sahitligi meselesi onun yaratılıs geregi duygusal olmasından kaynaklanmaktadır.sizden ricam sadece hadisleri oldugu gıbi yazmaktansa onların ozüne inmenizdir. selametle....

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

sengul yazdı:

KONU HADİS VE VE ACIKLAMALARIYLA BİRBİRİNE EŞTİR BİLİYORUM HASSAS KONU OLDUGUNU SİZE TAVSIYEM TEKRARDAN KONUYU ANLAYARAK OKUMANIZDIR HOŞÇAKALIN

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardesim.inanın defalarca okudum.yorumlarıyla beraber.ancak isterseniz benim anlayısımın kıtlıgna verebilirsiniz.ama ben bu kadar anlayabiliyorsam,(bilenleri tenzih ediyorum)baska arkadaslarımızın da yalnıs anlaması muhtemeldir benim size anlatmaya calıstıgım meselede bu.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

sizi anlıyorum kardeşim bu konu aslında bundan 15 gun oncenın konusu ve bugun tekrardan gundeme geldı eskı gunlerde baya yapıldı yorumlar hassas bi konu ıcınden cok pay cıkarılması gereken bı konu diye dusunuyorum.ve konu ıcınde kadınlara sunulan cok guzel bı olayda var kadınların adet oldukları gunler bıle kendılerı ıcın sevap tır geçiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt