Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KADININ DİNİ YARIMDIR (3 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Kadının dininin yarım yahut eksik olduğu konusunda bir hadis-i şerif olduğu söyleniyor. Böyle bir hadis var mıdır?

Ashab-ı Kiramdan Ebû Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını kıldığımız namazgaha geldi. Bir tarafta kadınlar da bulunuyordu. Onların yanından geçti ve şu
hitapta bulundu:
"Ey kadınlar, sadaka veriniz [istiğfarı çok yapınız>. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz."

Bunun üzerine o kadınlar: "Ya Resulallah, bizler ne yaptık da cehennemliklerin çoğu bizden olmuş" diye sordular.

Resulullah (a.s.m.) şöyle cevap verdi: "Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim."

kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?"

Resulullah (a.s.m.) "kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu.

kadınlar "Evet" cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu:

"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler> namaz kılmaz, Ramazan'da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"

kadınlar, "Evet" dediler.(Buhari, Hayz:6; Müslim, İman:132.)

Hadis-i şerifte açıkça görüleceği üzere, Peygamber Efendimiz, kadının dininin eksik oluşunu adet gördüğü zaman bazı ibadetleri yapamaması olarak izah ediyor. Bu hal kadının yaratılışında mevcuttur. Her kadın her ay belli günler adet görür. Bu günlerde bazı ibadetleri yapamaz. Bu ibadetlerin bir kısmından muaf tutulmuş, bir kısmını da daha sonra kaza edebileceği esası getirilmiştir.

Adet günlerinde kadın namaz kılamaz, oruç tutamaz, hac ibadetini eda ederken farz olan ziyaret tavafını yapamaz. Oruç ve tavafı daha sonra kaza ederken, kılamadığı namazlardan muaf tutulmuştur. Malum günler içinde bu ibadetleri yapamayan kadın, belli bir müddet için de olsa bazı dini hizmetlerden, vazifelerden ayrı durmaktadır. Görünüşte dini yaşayışında bir eksiklik bulunmaktadır. Çünkü namaz, oruç ve hac İslam dininin beş esasından üç mühim rüknünü teşkil etmekte, dolayısıyla bazı vakitler bunları yapamayan kadın erkeğe göre eksik olmaktadır.

Demek ki, buradaki noksanlık nispidir. Senenin bütün günü beş vakit namazı kılabilen, Ramazan boyu bir aylık orucu tutabilen Müslüman bir erkek, Müslüman kadına göre bu ibadetleri eksiksiz yapma bakımından mükemmel olmakta; kadın da nakıs kalmaktadır. Yani, mesela her ay bir hafta adet görebilen bir kadın sene içinde yaklaşık üç ay namaz kılmamakla, bu hususta erkeğe nispetle nakıs kalmaktadır. Ancak bu noksanlık keyfiyet bakımından değil, kemiyet bakımındandır. Yani kadın bu zaman zarfında namaz kılmamakla aynı zamanda bir farzı yerine getirmektedir. Çünkü kadının adet günleri içinde sözünü ettiğimiz ibadetleri yapmaması farz, yapması ise haramdır.

Demek ki, kadın, namaz kılmazken de bir çeşit ibadet yapmakta; yine Allah'ın emrine uymakta, dolayısıyla sevabını o cihetten almaktadır.

ESEN KALIN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KADININ DİNİ YARIMDIR

ALLAH RAZI OLSUN .AMA ŞUDA UNUTULMAMAKTADIR Kİ KADININ ADET GÖRMESİ ALLAH TARAFINDAN KADINLARA VERİLMİŞ BİR HEDİYEDİR.GÜZEL BİR KONU EMEGİNİZE SAGLIK

DIDEM

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...
ALLAH'A EMANET OL...SELAMETLE...B)B)B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu yaziya biraz kirildim kadin olarak.
ne yani erkekler bizden daha mi iyi ibadet ediyor.
sonucta ay halini bize yasatan hak teala degilmi.
inanin bunu yasamakta kolay degil. agrisi sancisi ben Allah adina katlaniyorum isyan etmiyorum. hem cocuklarimizda bu sayede doguyor yani erkekler.;)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

ben kırıcı bı sey yazdıgımı sanmıyorum sız konuya baska sekıllerde baktınız konuda bakınız kadınların adet gunlerı bıle onlar ıcın sevaptır. geciyor gerci bu konu için suana kadar farklı farklı yorumlar geliyor bana ama iyi okumakta fayda var ;)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten ablacım sizin ile bizim aramızda ki fark elbet var bu da bir yönü siz dediniz ki ibadeti daha mı iyi oluyor ogle dememiş kardşeim yazısında iyi oku bence birde şöyle birşey var ki biz allahın izniyle cemaat hali yaşıyor namazda siz ile tek kendi halinizde efendimiz cemaatle kılınan namazın kaç derce üstün oldgunu soylemiştir bu yönden de bakabiliriz ancak kadının ibadet haneside evidir. çalışakn kadınlarımıza bişey demek istemiyorum yanlışta anlaşılmasını istemiyorum ama bir kadın düşünün ki evini ibadet hanm sayıyor ve bu şekilde her ab abdestli olarak evinden dolaşıyor bir kadın düşünün ki ibadet hanem dışında dünya neyime gerek diyor eşi istemeden evden çıkmıyor... Bu ulviyette bir hanım işte islamda kadın boyle olmalı ALLAH RAZI OLSUN s.a.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

HAKLISIN KARDES AMA BU KONU BANA COK DOKUNDU!!!
AYRICA COK KAPSAMLI VE AYDINLATICI YAZMISSIN ALLAH RAZI OLSUN
AKILDA SORU KALMIYOR.NIYE BU KADAR HASSASLA$TIM ONUDA BILMIYORUM KIRDIMSA HAKKINI HELAL ET SAHSINA DEGILDI KIRGINLIGIM
BAK SANA GÜL GÖNDERIYORUM HADI BARISALIM B)
YASINI BELIRTMEMISSIN AMA ABLAN SAYILIRIM
A E O:p

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler> namaz kılmaz, Ramazan'da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"

kadınlar, "Evet" dediler.(Buhari, Hayz:6; Müslim, İman:132.)

Hadis-i şerifte açıkça görüleceği üzere, Peygamber Efendimiz, kadının dininin eksik oluşunu adet gördüğü zaman bazı ibadetleri yapamaması olarak izah ediyor. Bu hal kadının yaratılışında mevcuttur. Her kadın her ay belli günler adet görür. Bu günlerde bazı ibadetleri yapamaz. Bu ibadetlerin bir kısmından muaf tutulmuş, bir kısmını da daha sonra kaza edebileceği esası getirilmiştir.

KARDES SU KISMI OKUDUM TEKRAR; HAKLISINIZ VEYS VE SIYAHGÜLSEVDALISI HAKKINIZI HELAL EDIN

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

yaşça galiba buyuksunuz saygı duyarım
ayrıca ben size kırgın degılım kendı gorusunuzu yazmıssınız biliyordum zatende gelıyor farklı yorumlar ama yazı okadar guzelkı hem sizi hemdde bizi çokgüzel aydınlatmakta ama bazı kısımlarını çok iyi bak mak ve anlamak gerekiyo diye düşünüyorum

Buarada güller içi teşekkürler Allah aramıza kırgınlık bırakmasın inş.
B)B)B)B)B)B)B) bunlarda benden size

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

ben bunları bılmıyordum okudum aydınlattın benı cok sağol abi bu gunlerde bile sevap yazılıyor bize bunu işte en güzel şekilde kullanmamız gerekıyo
Ayrıca abi senın yazıların cok guzel oluyor tekrardan Allah razı olsun

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

GÜLLERI SEVERIM PEYGAMBER CICEGIDIR.B)
COK TESEKKÜR EDERIM AYRICA 28 YASIDAYIM EVLIYIM 2 OGLUM VAR BIRI SIZLERE ÖMÜR. ALLAH ONU CENNETE HEMEN GIRENLERIN ARASINA LAYIK GÖRDÜ. INSALLAH BIZDE LAYIK KULLAR OLURUZ:(

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

bencede veys kardeşimin yazılar aydınlatıcı ve güzel devam et sevgili kardeşim s.a.

_dolce_

Kayıtlı Kullanıcı

emeğiniz için sağolun Allah razı olsun.. FATOŞ_TELSIM arkadaşımızın da dediği gibi sonuçta bu da Allah tarafından verilmiş kadınlara..bu da ibadet sayılıyomuş sorun yok yani ;)

Allah'a emanet olun..B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
bencede veys kardeşimin yazılar aydınlatıcı ve güzel devam et sevgili kardeşim s.a.

HAKLISIN KARDESIM BENDE HEM SENI HEM VEYS KARDESI DEVAMLI OKUYUCULARINIZDANIM ALLAH RAZI OLSUN!!!

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH SABIRLARIN EN BÜYÜGÜNÜ SİZE VERSİN. AMA SİZ EN AZINDA EVLADINIZIN MEZARINI BİLİYORSUNUZ.PEKİ FİLİSTİN DEKİ ANNELER NE YAPSINLAR ONLAR EVLATLARININ NERDE OLDUGUNU BİLE BİLMİYORLAR.ALLAH SABIR VERSİN SİZLERE.EVET BİZ ÖZEL GÜNLERDE BİR ÇOK İBADATİ YAPAMIYORUZ AMA ŞU VAR NAMAZ VAKTİ GELDİGİNDE SECCADEYE OTURUP BOL BOL TESBİH VE SALAVAT ÇEKELİM SEVABIDA ÇOK.AYRICA BAYANLARIN ÇEKTİGİ ACILAR KÜÇÜK GÜNAHLARI SİLİYOR.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
Demek ki, kadın, namaz kılmazken de bir çeşit ibadet yapmakta; yine Allah'ın emrine uymakta, dolayısıyla sevabını o cihetten almaktadır.
selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım..zaten yazının sonunda konunun özeti çok gzel ifade edlmiş.sonuçta rabbim onu bayanlara buyurmuş ve bayanlarda bunu yapmayarak rrabbimin emrini yerine getirerek sevab kazanıyor..selametle..

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
GÜLLERI SEVERIM PEYGAMBER CICEGIDIR.B)
COK TESEKKÜR EDERIM AYRICA 28 YASIDAYIM EVLIYIM 2 OGLUM VAR BIRI SIZLERE ÖMÜR. ALLAH ONU CENNETE HEMEN GIRENLERIN ARASINA LAYIK GÖRDÜ. INSALLAH BIZDE LAYIK KULLAR OLURUZ:(

arada yaş farkı pek yok soyledıklerıne cok uzuldum Alllah sabır versinAllah diğer çocugu sana bağışlasın Ama ne mutlu sana hem bu dunya hem ebedi dunyada meyvelerın var şefaatcıların var

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

ayrıca sıyahgulsevdalısı dolce guler fatoş gece yagısı gurbetten ve özelden mesaj gonderen dıger arkadaşlarımın guzel temmennılerı ıcın kendılerıne cok tessekkur ederım Allah sizden razı olsun ne muradınız versin

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
Siyahgulsevdalisi yazdı:

HAKLISIN KARDESIM BENDE HEM SENI HEM VEYS KARDESI DEVAMLI OKUYUCULARINIZDANIM ALLAH RAZI OLSUN!!!

Kardeşlerim bende sizlere katılıyorum. Ve kardeşimizden faydalı paylaşımlarının devamını bekliyorum. Allah razı olsun.

Selametle kalınız.B)

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

veysel abim için yazılanlara katılıyorum beni düşündğren bi şeyler var

gerçi her kadın bir değildir ama neden günah olan şeyleri bildikleri halde yapıyorlar vurdum duymazlıktan gelıyorlar bunu bı turlu anlamıs değilim benim düşüncem bu sizlerinki nasıl dır acaba

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt