Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

JAPONYA...DEPREM...Kimse YOK mu? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
MAVCİ kardeş emeğine sağlık.

Allah Celle Celaluhu razı olsun kardeşim...
Rabbim bizleri tüm önyargılardan uzak tutsun ve din kardeşlerimize olan saygımızdan, sevgimizden mahrum bırakmasın inşallah...

Selam ve DUA ile...

_YUSUF_

Yönetici
Deprem Allah'u tealanın halak yasalarında bir cüzdür.Bu tür felaketler azan kavimler üzerine kimi zaman toplu kim zaman kısmi olarak süregelmiştir.Son yaşanan depremde bu yasanın cüzi bir parçasıdır.Toplum azmıştır ve Allah'u tealanın halak yasası devreye girmiştir.Bu azan kavime biz müslümanlarda yardım kampanyası düzenliyor olmamız gerçekten yadırganır bir durumdur.
Şimdi düşünün ben kalkıp ad kavmi için veya nuh kavmi için veya semud kavmi için yardım kapmanyası düzenlesem bana ne dersiniz.Bu deprem olaylı ile ad kavminin semud kavminin nuh kavminin başına gelenler arasındaki fark sadece birisinin bütünüyle halak olması birisinin kısmı halak olmasıdır.Aralarındaki ortak olan ise Allah'u tealanın halak yasasının yaşanmış olmasıdır.Şimdi tekrar düşünün ad kavmine nuh kavmine semud kavmine yardım etmekle ahlak sınırlarını tamamen aşmış japonlara yardım etmek arasındak fark nedir.
Haa illede birşeyler yapmak istiyorsak onlara islamı anlatma onları islama kazandırmaya çalışacağız.Bize düşen görev budur.Nitekim halak olan bu kavimlere peygamberleri bunu yapmıştır onları hakka kul olmaya çağırmıştı.Bizde iyilik yapmak istiyorsak hem kendimiz adına hem japonlar adına tebliğ için uğraşmalıyız, onları cennete abone yapmak için uğrşmalıyız.Onları ölmeden cennetten cehennemden haberdar etmeliyiz.
Erzurumli kardeşimizin dediği gibi...

Değerli kardeşlerim,tekrar söylüyorum HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ sizlerin hayrını düşündüğüm için birşeyler yazıyorum,yazdıklarımı asla kafamdan uydurma olarak yazmam ! Kuranda sünnette olandan konuşmaktır söz olan...
Yazdıklarıma itaraz ederseniz sizden ne bir kaynak nede bir satır kelam beklemiyorum,ben ikaz eder geçerim gerisi sizin imtihanınız,eğer doğruysanız yaptığınızda devam edin eğer yanlışsanız oracıkta dönün,sonra arkanıza bilmeyen kardeşlerimizi takarsınız onların veballerini boynunuza asarsınız...

Mevlam hepimizin basiretini artırsın inşaAllah

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Esselamu aleykum;

Önceliklle salı ve cuma günleri yazmaya müsait olduğum için sıcağı sıcağına cevaplar yazamadığım için özür dilerim.
Konu hakkındaki yazdıklarıma gelince sadece ikaz ve bilgilendirme amaçlıdır,ikaz etmek için gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonrası vicdanınızla başbaşasınız,niha-i karar elbette sizin...
Konunun tartışmaya daha doğrusu tatlı-sert bir fikir alışverişine dönmesine sebep olan hadise Mustafa (mavci) abimizin toplumda yer edinmiş bir yardım kurumunun japonya da meydana gelen doğal afetten kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için başlattığı kampanyayı burada duyurması ve yardım için bizleri teşvik yazısı ile başladı...

Ardından aşağıdaki mesajı yayınlayıp ''Bu yazdıklarım risaleden birer alıntıdır,Saidi nursi hazretlerinini fikridir'' diye bir uyarı yapmadan aleni bir genelleme ve japonyada olan afete itaf ederek mazlumlar,masumlar,çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir diye bir yazı yazdı,üstelik şedadet kelimesi büyük harflerle yazılmıştı,insan psikolojisi bu durumdaMustafa abi japonların şehid olduğunu yazıyor acaba dinimizde yeri varmı gibi sorular soruyor kendine şayet ben bu soruya hem öğrendiğim hemde o andan itibaren araştırma içinde çabalıyor olmasaydım belkide '' Vaybe aslan japon din kardeşlerim ahirette cennette görüşürüz '' diye tezahurat yapar ve hemen kuranı kerimi açarak japon afet zedelere hatim indirirdim,vel hasıl bu böyle olmayınca araştırma sonucunda KÜFÜR EHLİ HER HANGİ BİR ÖLÜM ŞEKLİ SONUNDA BİR NEVİDE OLSA ŞEHADET ŞERBETİ YADA ŞEHADETE BEDEL BİR SEVABA NAİL OLURLAR DİYE bir tane ayeti kerime ve hadisi şerife rastlamadım...

Sonra ferahfeza kardeşim bir ayeti kerimeyi küfür ehline uyarlama yapınca bu işte bir hata var bir kaç kelimede olsa yazmak uyarmak lazım dedim,velhasıl bildiğini saklayan azab görür diye hadisi şerif devamlı içimi yaralar...

İşte bu mesajı okuyunca masumlar için deniyordu acaba kafirin yani BEN ALLAH DİYE BİRİNİ TANIMIYORUM diyenin nasıl masum olacağını düşündüm,sonra körpecik bebeklere birşey diyemiyorum onlara bende acıyorum lakin akibetlerini ALLAH TEALA biliryinede unutmamak gerekirki Tevhid kardeşimizinde uyardığı gibi bebekler belli bir yaşa kadar müslüman yaşamazlar yani islam fıtratı üzere yaşarlar buda şu demektir,ALLAH TEALA ya aynı müslümanlar gibi şirk koşmadan akılları erinceye kadar yaşarlar.Şayet müslüman olarak yaşarlar diye kesin bir kanı olsa idi Kİ_ müslüman hiç bir baskı altında kalmadan ALLAH TEALA ya ve onun iman edin dediklerine iman eden kişiye denir,bu seferde tüm küfür ehlinin çocuklarını ellerinden almak için kanımızın son damlasına kadar savaşmamız gerekecekti,çünkü anne ve babaları onları zaten kafir yapacak (Burası biraz karıştı galiba) vel hasıl son olarak beli bükülmüş yaşlılardanda bahsediyordun,sahi kafirin beli bükülünce müslümanmı oluyor? sen biliyormusun onun gençken kaç müslümana zarar verdiğini yahu ALLAH TEALA onlara hayrı murad etseydi çekerdi önlerinden ve arkalarından tüm setleri açardı kalplerini iman nuruna ahirettede sokardı cennetine,kendilerine islam nuru geldide niye sırtlarını döndüler...

-ki biz japonları severdik zaten
Diye biten mesaj da japonları kim niye seviyormuş bilemedik,yaptığınız alıntılara isim yazarsanız yazdıklarınızı size mal etmez farklı cevaplar yazmayız.

Değerli kardeşlerim,tekrar söylüyorum HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ sizlerin hayrını düşündüğüm için birşeyler yazıyorum,yazdıklarımı asla kafamdan uydurma olarak yazmam ! Kuranda sünnette olandan konuşmaktır söz olan...
Yazdıklarıma itaraz ederseniz sizden ne bir kaynak nede bir satır kelam beklemiyorum,ben ikaz eder geçerim gerisi sizin imtihanınız,eğer doğruysanız yaptığınızda devam edin eğer yanlışsanız oracıkta dönün,sonra arkanıza bilmeyen kardeşlerimizi takarsınız onların veballerini boynunuza asarsınız...

Deprem Allah'u tealanın halak yasalarında bir cüzdür.Bu tür felaketler azan kavimler üzerine kimi zaman toplu kim zaman kısmi olarak süregelmiştir.Son yaşanan depremde bu yasanın cüzi bir parçasıdır.Toplum azmıştır ve Allah'u tealanın halak yasası devreye girmiştir.Bu azan kavime biz müslümanlarda yardım kampanyası düzenliyor olmamız gerçekten yadırganır bir durumdur.
Şimdi düşünün ben kalkıp ad kavmi için veya nuh kavmi için veya semud kavmi için yardım kapmanyası düzenlesem bana ne dersiniz.Bu deprem olaylı ile ad kavminin semud kavminin nuh kavminin başına gelenler arasındaki fark sadece birisinin bütünüyle halak olması birisinin kısmı halak olmasıdır.Aralarındaki ortak olan ise Allah'u tealanın halak yasasının yaşanmış olmasıdır.Şimdi tekrar düşünün ad kavmine nuh kavmine semud kavmine yardım etmekle ahlak sınırlarını tamamen aşmış japonlara yardım etmek arasındak fark nedir.
Haa illede birşeyler yapmak istiyorsak onlara islamı anlatma onları islama kazandırmaya çalışacağız.Bize düşen görev budur.Nitekim halak olan bu kavimlere peygamberleri bunu yapmıştır onları hakka kul olmaya çağırmıştı.Bizde iyilik yapmak istiyorsak hem kendimiz adına hem japonlar adına tebliğ için uğraşmalıyız, onları cennete abone yapmak için uğrşmalıyız.Onları ölmeden cennetten cehennemden haberdar etmeliyiz.
Erzurumli kardeşimizin dediği gibi...

Mevlam hepimizin basiretini artırsın inşaAllah

Allah Celle Celaluhu razı olsun kardeşim...
Rabbim bizleri tüm önyargılardan uzak tutsun ve din kardeşlerimize olan saygımızdan, sevgimizden mahrum bırakmasın inşallah...

Selam ve DUA ile...

_____________________________B)_______________________

peki...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
“ÜMMETİMDE ZELZELELER OLUR. ÖYLE Kİ, BU ZELZELELERDE ON BİN, YİRMİ BİN, OTUZ BİN KİŞİ ÖLÜR. Allah bu ölümü muttakîlere öğüt, müminlere rahmet, kâfirlere ise azap kılar.” (İbn-i Asâkir)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com

İNSANLAR ZALİM KİMSENİN ZULMETTİĞİNİ GÖRÜP, ONUN ZULMÜNE MÂNİ OLMAZLARSA, ALLAH TARAFINDAN ONLARA UMUMÎ AZAP GÖNDERİLMESİ YAKINDIR!” (Tirmizî)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün İslam Ümmetine geçmiş olsun...
Allahcc,bütün kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
“ÜMMETİMDE ZELZELELER OLUR. ÖYLE Kİ, BU ZELZELELERDE ON BİN, YİRMİ BİN, OTUZ BİN KİŞİ ÖLÜR. Allah bu ölümü muttakîlere öğüt, müminlere rahmet, kâfirlere ise azap kılar.” (İbn-i Asâkir)

İNSANLAR ZALİM KİMSENİN ZULMETTİĞİNİ GÖRÜP, ONUN ZULMÜNE MÂNİ OLMAZLARSA, ALLAH TARAFINDAN ONLARA UMUMÎ AZAP GÖNDERİLMESİ YAKINDIR!” (Tirmizî)

Bütün İslam Ümmetine geçmiş olsun...
Allahcc,bütün kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun..

Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin her daim...
Rabbim yar ve yardımcımız olsun...
VAN' da ölenlere rahmet kalanlara SABIR versin Rabbim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt