Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

JAPONYA...DEPREM...Kimse YOK mu? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
İNSANLIK ÖLMEDİ...
Depremde ölen; Mazlumlar, masumlar, çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir...

TURKCELL, VODAFONE ve AVEA tüm hatlardan...
Japonya” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Japonyada da bir çok müslüman vardır..
Kimse yokmu derneği belkide öncelikli olarak müslümanlara yardım edecektir...

mavci

Yönetici
Japonyada da bir çok müslüman vardır..
Kimse yokmu derneği belkide öncelikli olarak müslümanlara yardım edecektir...

Kimbilir Kardeşim...
Belki de bu yardımlar sebebiyle imana gelen olacaktır...
Rabbim neler gösterir neler...

Bir kimsenin senin vesilenle imana gelmesi, sahralar dolusu hazineden daha efdaldir...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
bir insana yardım eli uzatmak insanlıktandır.dini önemli değil böyle bir afet durumunda.AYIP VE GÜNAH öbür türlü düşünmek.

mavci

Yönetici
bir insana yardım eli uzatmak insanlıktandır.dini önemli değil böyle bir afet durumunda.AYIP VE GÜNAH öbür türlü düşünmek.

Kimbilir Rabbim ne kapılar açar ayrıca...
Bizler küçük de olsa görevlerimizi yapalım da...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm neden her fırsatta tartışıyorsunuz anlamıyorum. Hepiniz bu sitenindeğil bizlerin din kardeşi ve aile bireylerisiniz. Aileden biri bir konuda hemfikir olmalı yoksa ailenin temeli sarsılır ve bundan pay çıkaranlar temelin çökmesi için aile bireylerini bir takım sebeblerle iğneler. Yapmayın lütfen Japonya da türk var yok değil ki ben çok japon tanıdım türklere imreniyolar gizliden dinini değiştiriyolar müslüman japon çok ben bunu kanıtlarım. TOKYO da arkdaşım vardı çatpat yazışsakta arada bir anlıyabiliyorduk birbirimizi ama sürekli meraklı bizler kendi değerlerimize sahip çıkamayan milletiz önce bunu düşünün -SİLAHLARIN BU TOPRAKLARDAN BÜYÜK OLDUĞU, KARDEŞİN KARDEŞİ VURDUĞU BİR YERDEYİZ. bunların olmaması için ailede çatlak olmasın ve ben bu sitede tartışma görmek istemiyorum hepiniz değerlisiniz benim için.....................
mavci ağbim konu için teşekkürederim duyarlı olduğunuz için. ALLAH RAZI OLSUN

G

Goldenrose

İNSANLIK ÖLMEDİ...
Depremde ölen; Mazlumlar, masumlar, çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir...

TURKCELL, VODAFONE ve AVEA tüm hatlardan...
Japonya” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Elbette ki mavci abimiz...
İnsanlık ölmedi.
Elimizden geldiği kadarı ile yardım edelim ihşallah.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
tevhid davası kardeş iyi hoş söylüyorsunda sonuçta insan.HEPİMİZİ ALLAH YARATTI VE ŞU ANDA ZOR DURUMDALAR.ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM ETMEN ÇOK MU ZOR?bu bizimde başımıza gelebilir milletçe ve onlarad bize ne dicekler müslümanız diye yardım etmiceklermi?yapmayın ne olur.

Kardeşim ben yardım etme demiyorum ki sana..Yardım ederken önceliği müslüman kardeşlerinize verin diyorum sadece.

başta ne yazdım ''Budistlerden önce...''

shintoizm ve budizm dininin mensuplarına daha öncelikle yardım ederim diyorsan eğer birşey diyeceğim yok...

mesneviyi okumaktan millet humanist oldu gitti....

mavci

Yönetici
Kafir olsalar dahimi,burayı biraz açarmısınız...

"....
Mazlûm zâlim ile beraber musîbete düşmek, hikmet-i İlâhiyece lâzım geliyor; acaba o bîçare mazlûmların rahmet ve adâletten hisseleri nedir?
Bu suâle karşı cevaben denildi ki:
O musîbetteki gazab ve hiddet içinde, onlara bir rahmet cilvesi var. Çünkü, o mâsumların fânî malları, onların hakkında sadaka olup, bâkî bir mal hükmüne geçtiği gibi, fânî hayatları dahi bir bâkî hayatı kazandıracak derecede, bir nevî şehâdet hükmünde olarak, nisbeten az ve muvakkat bir meşakkat ve azabdan büyük ve dâimî bir kazancı kazandıran bu zelzele, onlar hakkında, aynı gazab içinde bir rahmettir."

Risale-i Nur' dan alıntı...

mavci

Yönetici
Gayet ehemmiyetlidir.

2وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ 1بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ

Şiddet-i şefkat ve rikkatten, bu kışın şiddetli soğuğuyla beraber mânevî ve şiddetli bir soğuk ve musibet-i beşeriyeden biçarelere gelen felâketler, helâketler, sefaletler, açlıklar şiddetle rikkatime dokundu.

Birden ihtar edildi ki:

Böyle musibetlerde kâfir de olsa hakkında bir nevi merhamet ve mükâfat vardır ki, o musibet ona nispeten çok ucuz düşer.
Böyle musibet-i semaviye mâsumlar hakkında bir nevi şehadet hükmüne geçiyor.

Üç dört aydır ki, dünyanın vaziyetinden ve harbinden hiçbir haberim yokken, Avrupa’da, Rusya’daki çoluk çocuğa acıyarak tahattur ettim.
O mânevî ihtarın beyan ettiği taksimat bu elîm şefkate bir merhem oldu.
Şöyle ki:

O musibet-i semaviyeden ve beşerin zâlim kısmının cinayetinin neticesi olarak gelen felâketten vefat eden ve perişan olanlar, eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, ne dinde olursa olsun şehit hükmündedir.
Müslümanlar gibi büyük mükâfat-ı mâneviyeleri, o musibeti hiçe indirir.

On beşinden yukarı olanlar, eğer mâsum ve mazlum ise, mükâfatı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır.
Çünkü âhirzamanda madem fetret derecesinde din ve din-i Muhammedîye (a.s.m.) bir lâkaytlık perdesi gelmiş.
Ve madem âhirzamanda Hazret-i İsâ’nın (a.s.) din-i hakikîsi hükmedecek, İslâmiyetle omuz omuza gelecek.
Elbette şimdi, fetret gibi karanlıkta kalan ve Hazret-i İsa’ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir.
Hususan ihtiyarlar ve musibetzedeler, fakir ve zaifler, müstebit büyük zâlimlerin cebir ve şiddetleri altında musibet çekiyorlar.
Elbette o musibet onlar hakkında medeniyetin sefahetinden ve küfranından ve felsefenin dalâletinden ve küfründen gelen günahlara keffaret olmakla beraber, yüz derece onlara kârdır diye hakikatten haber aldım, Cenab-ı Erhamürrâhîmine hadsiz şükrettim.
Ve o elîm elem ve şefkatten tesellî buldum.
Eğer o felâketi gören zâlimler ise ve beşerin perişaniyetini ihzar eden gaddarlar ve kendi menfaati için insan âlemine ateş veren hodgâm, alçak insî şeytanlar ise, tam müstehak ve tam adalet-i Rabbaniyedir.

Eğer o felâketi çekenler mazlumların imdadına koşanlar ve istirahat-i beşeriye için ve esasat-ı diniyeyi ve mukaddesat-ı semaviyeyi ve hukuk-u insaniyeyi muhafaza için mücadele edenler ise, elbette o fedakârlığın mânevî ve uhrevî neticesi o kadar büyüktür ki, o musibeti onlar hakkında medâr-ı şeref yapar, sevdirir

Bediüzzaman- Kastamonu Lahikası/76

mavci

Yönetici
Kafir olsalar dahimi,burayı biraz açarmısınız...

şehit olup olmadıkları hakkında bir yorum yapamam o merci ben değilim ama sonuçta.ALLAH YARATTI HEPİMİZİ.BUNDAN DOLAYI YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR BENCE.

selamun aleykum abi

ALLAH razı olsun verdiginiz bilgi için ..

müslüman olmasalarda geçerli mi ??

İnşallah yukarıda verilen bilgiler açıklayıcı olmuştur...
Selam ve DUA ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
O musibet-i semaviyeden ve beşerin zâlim kısmının cinayetinin neticesi olarak gelen felâketten vefat eden ve perişan olanlar, eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, ne dinde olursa olsun şehit hükmündedir.

On beşinden yukarı olanlar, eğer mâsum ve mazlum ise, mükâfatı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır.

Allah' razı olsun abi yeterince acıklayıcı olmuş..zaten tüm çocuklar müslüman olarak dogar.. buna kimsenin itiraz edecegini sanmıyorum ...

konunun en başındada söyledigim gibi, mazlumlar, çocuklar, beli bükülmüş ihtiyarlar için endişe etmek zorundayız ..

selam ve dua ile .. rahmeti ve merhameti sonsuz olan rabbim cümlemizi afetsin ...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com

Her doğan İslam fıtratı üzere doğar,burda itilaf yok zaten...
Said-i Nursi hazretleri de buna göre görüş bildirmiş...
Akil baliğ olana kadar kalpler masumdur,ama akil baliğ olunca ve İslamdan haberdar olunca iman etmesi vaciptir...
Yani bütün kafirler genellemesi yok...Ben öyle anladım risaleden alıntınızdan...
VesSelam...

mavci

Yönetici

Allah' razı olsun abi yeterince acıklayıcı olmuş..zaten tüm çocuklar müslüman olarak dogar.. buna kimsenin itiraz edecegini sanmıyorum ...

konunun en başındada söyledigim gibi, mazlumlar, çocuklar, beli bükülmüş ihtiyarlar için endişe etmek zorundayız ..

selam ve dua ile .. rahmeti ve merhameti sonsuz olan rabbim cümlemizi afetsin ...

Ve Aleykumselam Kardeşim...
Üstad Bediüzzaman' ın tevili bu şekilde...
Rabbim en merhametli ve en iyi bilendir...

mavci

Yönetici
[/CENTER]
Her doğan İslam fıtratı üzere doğar,burda itilaf yok zaten...
Said-i Nursi hazretleri de buna göre görüş bildirmiş...
Akil baliğ olana kadar kalpler masumdur,ama akil baliğ olunca ve İslamdan haberdar olunca iman etmesi vaciptir...
Yani bütün kafirler genellemesi yok...Ben öyle anladım risaleden alıntınızdan...
VesSelam...

Bu konu ile ilgili geniş açıklamalar aşağıdaki linte inşallah...
http://forum.islamiyet.gen.tr/risale-i-nur/102929-fetret-ve-ehl-i-necat-meselesi.html

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt