Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

JAPONYA...DEPREM...Kimse YOK mu? (2 Kullanıcı)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum;

Aslında yazılacak,konuşulacak o kadar söz varki bu mevzu hakkında,sizlerin düşüncelerinizdeki kararlı tavrınızı gördükçe yoldan çıkmanıza sebep olmaktan korkuyorum,sadece birkaç hatırlatma yapıp BIRAKACAĞIM...

1_Kendimizi ALLAH TEALA dan daha rahmet sahibi zannediyoruz,bu çok büyük bir hatadır,insanlar ALLAH TEALA nın yarattığı ve üzerlerinde tasavvur sahibi olduğu varlıklardır,ALLAH TEALA asla kimseye zulmetmez,lakin müslümanın malını,canını,imanını küfür ehline karşı korumak ister,bunun en güzel örneği kur'anı kerimde Hızır aleyhisselam ve Musa kelamullahın arkadaşlığında görünmektedir,hatırlayınız hızır aleyhisselam zalimlere karşı müslüman gemicinin malını kurtardı,zalimlere karşı ihlaslı adamın evlatlarının hazineye ulaşmaları için duvarı düzeltti,İŞTE CAN ALICI YER GELİYOR,annesi babası mü'min olan çocuğun daha minicikken başını kopardı çünkü büyüyünce kafir olup imanlarına zarar verecekti,belki bizler orada olsak sen ne biçim müslümansın böyle dinmi olur deyip ya kafir olurduk,yada hızır aleyhisselamın canına kıyardık,öyle ya Musa aleyhisselamdan daha da sabırlı değilizdir,lakin anlaşılıyorki ALLAH TEALA mümin kuluna hem dünyada hem ahirette ehemmiyet vermekte,Kuranı azimüşşan ahirette mümine cennette gönlünce,kafire ise cehennemde en şiddetli azap ile muamele edilecek buyruluyor,peki ALLAH TEALA dünya da mümin kulunu kayırıyormu ? diye sorulsa elbette cevabı hayır olur,çünkü inanan,inkar eden her kuluna eşit uzuv ve rızık veriyor,birinin aklını birinin aklından ne üstün ne eksik kılmıyor bu sebeple herkese eşit rahmet ile muamele eder,gönderdiği elçileri inkar edenlere ve şeriatlerini değiştirip sapanlara ise küfürlerinden dolayı gerekli azaplarını beyan eder,buna rağmen küfrün ve kafirin kimler olduğunu hala bilemeyişimiz ne kadar kötü bir durumdur,bir adam karşımıza dikiliyor ve diyorki senin Rabbin olan ALLAH'ı ben tanımıyorum benim ilahım bana yeter veya diyorki ben hiç bir yaratıcı olduğuna inanmıyorum,işte bu kişinin sözü ve imanı küfür ,kendiside kafirdir,ben amerikalıyı,rusu sevmiyorum çünkü müslüman katlediyorlar veya yahudileri sevmiyorum diyorsan eğer,diğerleri içinde aynını diyeceksin,ALLAH TEALA müslümana zulmedene değil,bilakis tümünü içine alarak kafiler birer pisliklerdir buyuruyor,bunun kimyasal olarak değil iman nuru taşımadıkları için ve kendilerini yaratan ALLAH TEALA ya küfürlerinden dolayı olduğunu biliyoruz...(uzar gider)

2_ALLAH yolunda şehit olanlara ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler ... ayeti kerime sabit ve dahası efendimiz aleyhisselatu vesselama sorulduğunda doğal afetlerden dolayı hayatını kaybeden MÜSLÜMANLAR içinde onlar şehitlerdir buyuruyor,ancak alimler ALLAH TEALA yolunda hayat sürüyorduysa diye ekleme yapıyorlar yani adamda iman var ama her türlü melaneti yapıyordu depremde öldü şehit gitti demek akla hayale bile sığmaz,hal böyle iken KÜFÜR ehline kafirlikleri sebebi ile tamamen kapalı olan cennet ve şehadet mertebesi nasıl olurda bir anda bir doğal felaketle açılıyor anlamak zor geliyor,Saidi Nursi Hazretleri bu konuya değinirken,kendisinin aklına bu hususun geldiğini bu meseleyi düşünürken ALLAH TEALA dan ilham geldiğini BİRDEN İHTAR EDİLDİKİ diyerek cümleye başlamasından anlıyoruz,hazretin ilmini ve ALLAH TEALA ya olan muhabbetini sorgulamak haddime düşmesede yine kendilerinin beyanının sonunda ŞEHİT HÜKMÜNDE OLURLAR sözleri ehli sünnet görüşüne taban tabana zıttır,çünkü kafirler için ne Kur'anı azimüşşanda nede Efendimizin mübarek sözlerinde ''Ahirette Kafirlerin mazlumlarına ayrı zalimlerine ayrı muamele edilecek'' diye bir beyan bulunmamaktadır,hazret efendi burada kendisinde olan rahmeti bir düşünce ile konuşmuştur hatta kesin hükümler yerine OLABİLİR diyerekte cevaplar vermiştir,bu vesile ile bugün bizler yanlış anlama veya algı eksikliği ile kafir kavme,müslümanlara has olan şehadet gibi hükümler yakıştırmakla tamamen hata etmiş oluruz,eğer bu hata içinde görünüyorsak hemen dönelim,bu hususta ALLAH TEALA ve Rasulu bize ne buyurmuşsalar odur,başka kaynak yada söz aramaya gerek yoktur!
Şehadet ve kafirlerin halleri üzeri kapalı bir konu değildir,yani muamma yoktur,ehli sünnet bu hususta bir çok kitaplar yazmışlar,bir çoğu bu kitapları şerh etmiş lakin hiç birisi küfür ehlinin afetten dolayı ölmesini şehadete bağlamamıştır,ayeti kerime çok net ve açık ALLAH TEALA YOLUNDA ÖLMEK gerekiyor hem cihad hem yaşam olarak beyan etmiştir,başka bir söze hacet olmadığını düşünüyorum...

3_ Kafir kavimlerin başlarına gelen felaketlerde müslüman ülkeler,kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumak kastı ile yardımda bulunabilirler lakin bireysel olarak yardım etmek doğru değildir,17 ağustos depreminde japon hükümeti bize yardım etmiştir çünkü ülkemizde hatta depremde zarar gören marmara bölgesinde onlarca fabrikası mevcuttur,ülkemize yardım eden 81 ülkenin müslüman olanları hariç ehli küfür olanların ülkemizle ya maddi yada siyasi çıkar amaçlı bir bağlantıları olduğunu görmek için allame olmaya gerek yoktur,sorulmazmı japonya yardım ettide misal ekvator,venezuella,arjantin,papua yeni gine gibi ülkeler niye yardım etmedi diye çünkü hem harita hem ticaret olarak çok uzak ülkeler üzerimizde hiç bir çıkarları yoktur.

Bundan gayrı ALLAH TEALA işinizi hayreylesin...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
ALLAH TEALA müslümana zulmedene değil,bilakis tümünü içine alarak kafiler birer pisliklerdir buyuruyor,bunun kimyasal olarak değil iman nuru taşımadıkları için ve kendilerini yaratan ALLAH TEALA ya küfürlerinden dolayı olduğunu biliyoruz
KÜFÜR ehline kafirlikleri sebebi ile tamamen kapalı olan cennet ve şehadet mertebesi nasıl olurda bir anda bir doğal felaketle açılıyor
kafirler için ne Kur'anı azimüşşanda nede Efendimizin mübarek sözlerinde ''Ahirette Kafirlerin mazlumlarına ayrı zalimlerine ayrı muamele edilecek'' diye bir beyan bulunmamaktadır
bu vesile ile bugün bizler yanlış anlama veya algı eksikliği ile kafir kavme,müslümanlara has olan şehadet gibi hükümler yakıştırmakla tamamen hata etmiş oluruz,eğer bu hata içinde görünüyorsak hemen dönelim,bu hususta ALLAH TEALA ve Rasulu bize ne buyurmuşsalar odur,başka kaynak yada söz aramaya gerek yoktur!
Şehadet ve kafirlerin halleri üzeri kapalı bir konu değildir,yani muamma yoktur,ehli sünnet bu hususta bir çok kitaplar yazmışlar,bir çoğu bu kitapları şerh etmiş lakin hiç birisi küfür ehlinin afetten dolayı ölmesini şehadete bağlamamıştır,ayeti kerime çok net ve açık ALLAH TEALA YOLUNDA ÖLMEK gerekiyor hem cihad hem yaşam olarak beyan etmiştir,başka bir söze hacet olmadığını düşünüyorum...
Ve Aleyküm Selam can gönüldaşımız,
Allahcc razı olsun ahretliğim...
Yüreğine,kalemine bereket...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM...DUA...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aleykum selam degerli ERZURUMLİ hocam ...

acaba okudugumu ben mi farklı anlıyorum diye kendime soruyorum ..

her kul müslüman olarak dogar bunda hem fikiriz .. annesi ve babası müslüman olmasalar dahi.. benim çocugum kadar sizin çocugunuz kadar .. müslüman oradaki çocuklar ,biz hz hızır degiliz ki nerden bilelim hidayet rabbimden ...onlar ilerde kafir olabilir ,putperest olabilir diye onlara merhamet etmekten vaz mı geçelim ..

said nursi hazretleri çocuklar şehit hükmündedir , mazlumlar ,masumlar için mukafat büyüktür belki cehennemden kurtulurlar buyurmuşlar..

ne kadar masum olurlarsa olsunlar ,yetişkinler için şehit olurlar ifadesi kullanmamış ki sadece çocuklar için geçerli bir ifade kullanmış

eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, ne dinde olursa olsun şehit hükmündedir

ON beşinden yukarı olanlar, eğer mâsum ve mazlum ise, mükâfatı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır.

bunda bir yanlışlık göremiyorum ki ,ısrar ettigim içinde yoldan çıkmış olabilecegimi düşüneyim ... :)
bazen anlayışımız zor olabilir ya insanız sonuçta ıdrak etmekte zorlanada biliriz ama düşünüyorum inanın ama bir yanlış göremiyorum ...

hala ilk mesajımda ısrar ediyorum hala aynı düşüncedeyim ...ayrıca şehitlik ve kafirler hakındaki sözlerinize katılıyorum mesela mürmüdük abinin alıntıladıgı kısımlara

hayır olsun inşaALLAH :) hangi dinden olursa olsun çocuklar üzülüyorsa onlar kadar üzlecegim .. masum ve mazlumlar üzülüyorsa üzlülecegim ... elimde kalbimin elinde degil

yine ve yeniden kendimi ifade edemediysem yorulmadan ,üşenmeden derdimizi anlatırız efendim ... :)

selam ve dua ile

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
KÜFÜR ehline kafirlikleri sebebi ile tamamen kapalı olan cennet ve şehadet mertebesi nasıl olurda bir anda bir doğal felaketle açılıyor anlamak zor geliyor
kafirler için ne Kur'anı azimüşşanda nede Efendimizin mübarek sözlerinde ''Ahirette Kafirlerin mazlumlarına ayrı zalimlerine ayrı muamele edilecek'' diye bir beyan bulunmamaktadır

ayrıca şehitlik ve kafirler hakındaki sözlerinize katılıyorum mesela mürmüdük abinin alıntıladıgı kısımlara
.............

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Her derde deva iman imiş...
İmansız olarak bırak şehidliği,müslümanlık olmazki...
Çocuklar müstesna olmak üzere,bugünün genç mazlum-kafirleri,yarının ihtiyar-mazlum kafirleridir...
Yani her şartta kafir vasfı değişmiyorki,bir de şehidlik vasfına sahip olabilsin...
Burda Said-i Nursi hazretlerinden yapılan alıntıda ya bir hata var,ya da mübareğin ne demek istediğini bizler anlamıyoruz...
Değilse bariz-açık olan bir durum var ortada....
Mazlumsa,kafir de olsa yardım edersin,ama şehidlik,cehennemden kurtulma İslamın hükmüne göre olmaz...
İman olmadan olmaz....

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
ERZURUMLİ kardeşim,eline diline yüreğine sağlık...Allah(cc)razı olsun,takdire şayan açıklamalarınız konuya son noktayı koyar umudundayım...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ben sadece Üstad Bediüzzaman' dan aynen alıntı yaptım...
Ferahfeza kardeşimizin dediği gibi; sanırım Üstadı ya da risalelerini anlamakta zorluk çekiyoruz ya da anlamak istemiyoruz...
Ne diyelim...
Rabbim bizleri ihlaslı kullarından ve emirleriyle amel eden kullarından eylesin inşallah...
Selam ve DUA ile...

mavci

Yönetici
Esselamu aleykum;

1_Kendimizi ALLAH TEALA dan daha rahmet sahibi zannediyoruz,bu çok büyük bir hatadır,

Ve Aleykumselam değerli kardeşim...
Haşa...
Bizim öyle bir niyetimiz ve sözümük yok olamaz da...
Biz sadece Üstad Bediüzzaman' ın risalelerinden aynen alıntı yaptık ve buraya koyduk...
Yani kendi düşüncelerimiz değildir ve kendimizi o seviyede hiçbir zaman göremeyiz zaten...

Gaybı ancak Allah bilir...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum;

Aslında yazılacak,konuşulacak o kadar söz varki bu mevzu hakkında,sizlerin düşüncelerinizdeki kararlı tavrınızı gördükçe yoldan çıkmanıza sebep olmaktan korkuyorum,sadece birkaç hatırlatma yapıp BIRAKACAĞIM...

1_Kendimizi ALLAH TEALA dan daha rahmet sahibi zannediyoruz,bu çok büyük bir hatadır,insanlar ALLAH TEALA nın yarattığı ve üzerlerinde tasavvur sahibi olduğu varlıklardır,ALLAH TEALA asla kimseye zulmetmez,lakin müslümanın malını,canını,imanını küfür ehline karşı korumak ister,bunun en güzel örneği kur'anı kerimde Hızır aleyhisselam ve Musa kelamullahın arkadaşlığında görünmektedir,hatırlayınız hızır aleyhisselam zalimlere karşı müslüman gemicinin malını kurtardı,zalimlere karşı ihlaslı adamın evlatlarının hazineye ulaşmaları için duvarı düzeltti,İŞTE CAN ALICI YER GELİYOR,annesi babası mü'min olan çocuğun daha minicikken başını kopardı çünkü büyüyünce kafir olup imanlarına zarar verecekti,belki bizler orada olsak sen ne biçim müslümansın böyle dinmi olur deyip ya kafir olurduk,yada hızır aleyhisselamın canına kıyardık,öyle ya Musa aleyhisselamdan daha da sabırlı değilizdir,lakin anlaşılıyorki ALLAH TEALA mümin kuluna hem dünyada hem ahirette ehemmiyet vermekte,Kuranı azimüşşan ahirette mümine cennette gönlünce,kafire ise cehennemde en şiddetli azap ile muamele edilecek buyruluyor,peki ALLAH TEALA dünya da mümin kulunu kayırıyormu ? diye sorulsa elbette cevabı hayır olur,çünkü inanan,inkar eden her kuluna eşit uzuv ve rızık veriyor,birinin aklını birinin aklından ne üstün ne eksik kılmıyor bu sebeple herkese eşit rahmet ile muamele eder,gönderdiği elçileri inkar edenlere ve şeriatlerini değiştirip sapanlara ise küfürlerinden dolayı gerekli azaplarını beyan eder,buna rağmen küfrün ve kafirin kimler olduğunu hala bilemeyişimiz ne kadar kötü bir durumdur,bir adam karşımıza dikiliyor ve diyorki senin Rabbin olan ALLAH'ı ben tanımıyorum benim ilahım bana yeter veya diyorki ben hiç bir yaratıcı olduğuna inanmıyorum,işte bu kişinin sözü ve imanı küfür ,kendiside kafirdir,ben amerikalıyı,rusu sevmiyorum çünkü müslüman katlediyorlar veya yahudileri sevmiyorum diyorsan eğer,diğerleri içinde aynını diyeceksin,ALLAH TEALA müslümana zulmedene değil,bilakis tümünü içine alarak kafiler birer pisliklerdir buyuruyor,bunun kimyasal olarak değil iman nuru taşımadıkları için ve kendilerini yaratan ALLAH TEALA ya küfürlerinden dolayı olduğunu biliyoruz...(uzar gider)

2_ALLAH yolunda şehit olanlara ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler ... ayeti kerime sabit ve dahası efendimiz aleyhisselatu vesselama sorulduğunda doğal afetlerden dolayı hayatını kaybeden MÜSLÜMANLAR içinde onlar şehitlerdir buyuruyor,ancak alimler ALLAH TEALA yolunda hayat sürüyorduysa diye ekleme yapıyorlar yani adamda iman var ama her türlü melaneti yapıyordu depremde öldü şehit gitti demek akla hayale bile sığmaz,hal böyle iken KÜFÜR ehline kafirlikleri sebebi ile tamamen kapalı olan cennet ve şehadet mertebesi nasıl olurda bir anda bir doğal felaketle açılıyor anlamak zor geliyor,Saidi Nursi Hazretleri bu konuya değinirken,kendisinin aklına bu hususun geldiğini bu meseleyi düşünürken ALLAH TEALA dan ilham geldiğini BİRDEN İHTAR EDİLDİKİ diyerek cümleye başlamasından anlıyoruz,hazretin ilmini ve ALLAH TEALA ya olan muhabbetini sorgulamak haddime düşmesede yine kendilerinin beyanının sonunda ŞEHİT HÜKMÜNDE OLURLAR sözleri ehli sünnet görüşüne taban tabana zıttır,çünkü kafirler için ne Kur'anı azimüşşanda nede Efendimizin mübarek sözlerinde ''Ahirette Kafirlerin mazlumlarına ayrı zalimlerine ayrı muamele edilecek'' diye bir beyan bulunmamaktadır,hazret efendi burada kendisinde olan rahmeti bir düşünce ile konuşmuştur hatta kesin hükümler yerine OLABİLİR diyerekte cevaplar vermiştir,bu vesile ile bugün bizler yanlış anlama veya algı eksikliği ile kafir kavme,müslümanlara has olan şehadet gibi hükümler yakıştırmakla tamamen hata etmiş oluruz,eğer bu hata içinde görünüyorsak hemen dönelim,bu hususta ALLAH TEALA ve Rasulu bize ne buyurmuşsalar odur,başka kaynak yada söz aramaya gerek yoktur!

3_ Kafir kavimlerin başlarına gelen felaketlerde müslüman ülkeler,kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumak kastı ile yardımda bulunabilirler lakin bireysel olarak yardım etmek doğru değildir,17 ağustos depreminde japon hükümeti bize yardım etmiştir çünkü ülkemizde hatta depremde zarar gören marmara bölgesinde onlarca fabrikası mevcuttur,ülkemize yardım eden 81 ülkenin müslüman olanları hariç ehli küfür olanların ülkemizle ya maddi yada siyasi çıkar amaçlı bir bağlantıları olduğunu görmek için allame olmaya gerek yoktur,sorulmazmı japonya yardım ettide misal ekvator,venezuella,arjantin,papua yeni gine gibi ülkeler niye yardım etmedi diye çünkü hem harita hem ticaret olarak çok uzak ülkeler üzerimizde hiç bir çıkarları yoktur.

Bundan gayrı ALLAH TEALA işinizi hayreylesin...

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü
Rabbim razı olsun değerli abim benim günlerdir düşündüğüm ama toparlayıp yazamadığım herşeyi o kadar güzel anlatmışsınız ki emeğinize yüreğinize sağlık çok çok teşekkür ederim..
Bir şeyi iyi anlamalıyız biz müslümanız elhamdülillah bizim kardeşlerimiz ancak müminlerdir..Allaha inanmış olsalar bile Sevgili peygamberimizi tasdik etmeyenler, islam üzere yaşamayanlar, ne olursa olsunlar kafirdirler, bizim ne dostumuz ne de kardeşimiz olabilirler..
Yardım konusuna gelince ben japonlara yardım etmeyi düşünmüyorum..Eğer ki bir yardım yapılacaksa buna önce çevremizdeki din kardeşlerimizden başlanmalıdır sonra dünyanın çeşitli yerlerindeki zulüm altında olan, açlık ve yoksullukla, hastalıklarla mücadele eden din kardeşlerimize yapılmalıdır..
Allahın düşmanı olan benimde düşmanımdır..Allahın dostu olan bizimde dostumuzdur..Ve böyle olmalıdır..
Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak bela yazmaz kul azmayınca.
Lütfen değerli kardeşlerim kimse yanlış anlamasın yazdıklarımı benim şahsi fikirlerim bunlar..
Mustafa abim konuyu açtığın için sana karşıda değil yazdığım sözler..niyetim kimseyi kırmak incitmek değildir..
Allaha emanet olunuz..
selam be dua ile..

mavci

Yönetici
Estağfurullah Gülsengül Kardeşim...
Herkesin görüş ve düşüncelerine sonsuz saygımız vardır inşallah...
Ben sadece Üstad Bediüzzaman' dan aynen alıntı yaptım...
Sanırım Üstadı ya da risalelerini anlamakta zorluk çekiyoruz ya da anlamak istemiyoruz...
Ne diyelim...
Rabbim bizleri ihlaslı kullarından ve emirleriyle amel eden kullarından eylesin inşallah...
Selam ve DUA ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum :)
ben kardeşlerimden bir ricada bulunacakım .. mümkünmüdür

benim bu konuda yazdıgım tüm mesajları okumaları rica ediyorum yani vakitiniz varsa ve ısrarla yanlış düşündüğümü söyleyen varsa ... olur mu ?

bırakalım risale-i nuru bence kimse burada yazılanları bile yeterince okumuyor..

kısaca toparlarsam bir daha bu konuya dönmeyecegim :) sürekli aynı şeyleri yazıp durdum ama

1... çocuk herherde çocuktur çocuk her yerde müslümandır .. bende dünyadaki tüm çocukları kendi çocugum gibi görüyorum ve üzüldüklerinde üzülüyorum ..

2... mazlumlar için üzülüyorum ...
hayatında kimseyi incitmemiş kötülük etmemiş mazlumlar için üzülüyorum.....

3... risale-i nuru hatmedin özünü ve ruhunu tam bilemem dikkat etmişseniz bende mavci abime sordum konuyu tam anlamak için ve

anladıgım .. ;

çocuklar şehit hükmünde olabilir , mazlumlar için yani yetişkin mazlumlar için büyük mükafat vardır ...

bu yazdıklarıma nasıl itiraz ediliyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum ve bunu din adına söylüyoruz ...bunuda anlamakta zorluk çekiyorum....
sadece üzüldük üzülüyoruz diyorum bu kadar ...

hayır olsun ...

mavci

Yönetici
selamun aleykum :)
ben kardeşlerimden bir ricada bulunacakım .. mümkünmüdür

benim bu konuda yazdıgım tüm mesajları okumaları rica ediyorum yani vakitiniz varsa ve ısrarla yanlış düşündüğümü söyleyen varsa ... olur mu ?

bırakalım risale-i nuru bence kimse burada yazılanları bile yeterince okumuyor..

kısaca toparlarsam bir daha bu konuya dönmeyecegim :) sürekli aynı şeyleri yazıp durdum ama

1... çocuk herherde çocuktur çocuk her yerde müslümandır .. bende dünyadaki tüm çocukları kendi çocugum gibi görüyorum ve üzüldüklerinde üzülüyorum ..

2... mazlumlar için üzülüyorum ...
hayatında kimseyi incitmemiş kötülük etmemiş mazlumlar için üzülüyorum.....

3... risale-i nuru hatmedin özünü ve ruhunu tam bilemem dikkat etmişseniz bende mavci abime sordum konuyu tam anlamak için ve

anladıgım .. ;

çocuklar şehit hükmünde olabilir , mazlumlar için yani yetişkin mazlumlar için büyük mükafat vardır ...

bu yazdıklarıma nasıl itiraz ediliyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum ve bunu din adına söylüyoruz ...bunuda anlamakta zorluk çekiyorum....
sadece üzüldük üzülüyoruz diyorum bu kadar ...

hayır olsun ...

Allah Celle Celaluhu razı ve hoşnut olsun kardeşim...
Rabbim bizleri okuduğunu anlayanlardan eylesin inşallah...
Selam ve DUA ile...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Japonya depreminde ölen cocuklar bikere masumlar onlar sorumlu değiller Allah onları sorumlu tutmaz. cennetine koyar. Bu kesin digerleri bilemeyiz

şüpeli bir durum.

mavci

Yönetici
Japonya depreminde ölen cocuklar bikere masumlar onlar sorumlu değiller Allah onları sorumlu tutmaz. cennetine koyar. Bu kesin digerleri bilemeyiz

şüpeli bir durum.

Evet Kardeşim...
Biz zaten bilemeyiz...Yorum da yapamayız...Buna bizim dağarcığımız yetmez...
Ama konu ile yukarıda paylaştığımız metinler Üstad Bediüzzaman'ın yaptığı tespitler...
Biz sadece aynen paylaşmış olduk burada...

Rabbim herşeyi bilen ve görendir...

Selam ve DUA ile...

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com

bu yazdıklarıma nasıl itiraz ediliyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum ve bunu din adına söylüyoruz ..

Aleykum selam...Kardeş,Sana nasihatim bu yazılanları yani saidi nursinin yazdıklarını din adına söylediğin için zaten itiraz ediliyor..

Her çocuk islam fıtratı üzerine doğarr Müslüman olarak doğmaz bunuda karıştırma istersen...

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm değerli kardeşlerim
Öncelikle Erzurumlli abiye yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum.
Yazılacak o kadar şey varki zamanımız olsada yazabilsek.Gerçi yazılanlarda pek fayda getirmiyor gibi..

Ferahfeza kardeşim,
İnsanın ölümü insanı üzebilir bunda bir sorun yok.Ama bu üzüntümüz bir isyan gibi değil (zaten öyle değilde) sadece bir üzüntü gibi olmalı.Nasılki bir hayvan (aferdersiniz) ölüsü gördüğümüzde üzülüyorsak öyle bir üzüntü yani.Zaten müslüman olarak ölmeyen hayvandan (afedersiniz) daha aşşağıdır.Bizim bu ölenler için üzülmemiz aha bu anlattığım üzüme gibi olur.Çünkü bu insanın elinde olmayan birden olayı görünce yada duyunca aniden meydana gelen bir duygudur.Ama daha sonra olayları islam prensipleri doğrultusunda süzgeç yaptığımızda Hz.Musa ve Hz.Hızır olayı gibi olayların altında yatan hikmetleri anlayıp Yarab sen ne büyüksün diyebilmeliyiz.Ve kendimiz için tevbe istiğfar gayrimüslimler içinde hidayet dileyebiliriz.

Konunun özüne gelirsek, işin asıl boyutu maddi desteğin ne kadar doğru olduğu.Bu doğruluğunu kendi mantık çerçevemizden değil islam süzgeçinden geçirerek bulmalıyız.Eğer mantığımızı islama endekslemeden kullanırsak ''insanlık ölmediya'' diyebir ve maddi olanaklarımızı seferber etme gayretine girebiliriz.Çünkü insanlar ölmüş yaralanmış kırılıp gidiyorlarya mantığımız bunu söyler.Ama doğru olan bu değildir.Eğer yardım edeceksek akuta katılıp gidelim arama kurtarma çalışmalarına katılalım.Ama maddi destek sözkonusu olduğunda günümüzde müslümanların bulunduğu bu şartlarda bunun doğru olmadığnı bilmemiz gerekmektedir.Bunu bilmek içinde islamı bilmek gerekir.İnşaAllah zamanla Rabbimizin izni ile herşeyi öğreneceğiz.

Şunu tekrarlamakta fayda ve değerli arkadaşlar.Olayları lütfen islam süzgeçinden geçirerek değerlendirelim.Bu hatay hemen hemen her konuda yapıyor ve uzun uzadıya sonuç aslınamayan tartışmalar meydana geliyor.O nedenle bu konuya dikkat etmemizin hepimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum.
Baki selamlar

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum;

Önceliklle salı ve cuma günleri yazmaya müsait olduğum için sıcağı sıcağına cevaplar yazamadığım için özür dilerim.
Konu hakkındaki yazdıklarıma gelince sadece ikaz ve bilgilendirme amaçlıdır,ikaz etmek için gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonrası vicdanınızla başbaşasınız,niha-i karar elbette sizin...
Konunun tartışmaya daha doğrusu tatlı-sert bir fikir alışverişine dönmesine sebep olan hadise Mustafa (mavci) abimizin toplumda yer edinmiş bir yardım kurumunun japonya da meydana gelen doğal afetten kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için başlattığı kampanyayı burada duyurması ve yardım için bizleri teşvik yazısı ile başladı...

japonya.depremi.jpg

Japonya' da deprem ve sonrasında tsunami felaketi yaşayan insanlara yardım eli uzatalım...

Kimse Yok Mu Derneği' ce organize edilen bir yardım için...
Hr operatörden JAPONYA yazıp 5777 ye mesaj atın...
5 TL yardımımız olsun inşallah...

Selam ve DUA ile...

Ardından aşağıdaki mesajı yayınlayıp ''Bu yazdıklarım risaleden birer alıntıdır,Saidi nursi hazretlerinini fikridir'' diye bir uyarı yapmadan aleni bir genelleme ve japonyada olan afete itaf ederek mazlumlar,masumlar,çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir diye bir yazı yazdı,üstelik şedadet kelimesi büyük harflerle yazılmıştı,insan psikolojisi bu durumdaMustafa abi japonların şehid olduğunu yazıyor acaba dinimizde yeri varmı gibi sorular soruyor kendine şayet ben bu soruya hem öğrendiğim hemde o andan itibaren araştırma içinde çabalıyor olmasaydım belkide '' Vaybe aslan japon din kardeşlerim ahirette cennette görüşürüz '' diye tezahurat yapar ve hemen kuranı kerimi açarak japon afet zedelere hatim indirirdim,vel hasıl bu böyle olmayınca araştırma sonucunda KÜFÜR EHLİ HER HANGİ BİR ÖLÜM ŞEKLİ SONUNDA BİR NEVİDE OLSA ŞEHADET ŞERBETİ YADA ŞEHADETE BEDEL BİR SEVABA NAİL OLURLAR DİYE bir tane ayeti kerime ve hadisi şerife rastlamadım...

İNSANLIK ÖLMEDİ...Şükür tüm din kardeşlerimizde...
Depremde ölen; Mazlumlar, masumlar, çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir...

Sonra ferahfeza kardeşim bir ayeti kerimeyi küfür ehline uyarlama yapınca bu işte bir hata var bir kaç kelimede olsa yazmak uyarmak lazım dedim,velhasıl bildiğini saklayan azab görür diye hadisi şerif devamlı içimi yaralar...

ey ateş japonyaya serin ve selametli ol....

belki para yardımına çok fazla ihtiyacları olmaya bilir fakat ,
masumlar için, körpecik bebekler için, beli bükülmüş ihtiyarlar için ..
ALLAH rızası için olaya diğergamlıkla bakmak gerekir..bze yakışan budur ..
merhamet,hüzün peygamberinin ümmetiyiz biz ..

-ki biz japonları severdik zaten

İşte bu mesajı okuyunca masumlar için deniyordu acaba kafirin yani BEN ALLAH DİYE BİRİNİ TANIMIYORUM diyenin nasıl masum olacağını düşündüm,sonra körpecik bebeklere birşey diyemiyorum onlara bende acıyorum lakin akibetlerini ALLAH TEALA biliryinede unutmamak gerekirki Tevhid kardeşimizinde uyardığı gibi bebekler belli bir yaşa kadar müslüman yaşamazlar yani islam fıtratı üzere yaşarlar buda şu demektir,ALLAH TEALA ya aynı müslümanlar gibi şirk koşmadan akılları erinceye kadar yaşarlar.Şayet müslüman olarak yaşarlar diye kesin bir kanı olsa idi Kİ_ müslüman hiç bir baskı altında kalmadan ALLAH TEALA ya ve onun iman edin dediklerine iman eden kişiye denir,bu seferde tüm küfür ehlinin çocuklarını ellerinden almak için kanımızın son damlasına kadar savaşmamız gerekecekti,çünkü anne ve babaları onları zaten kafir yapacak (Burası biraz karıştı galiba) vel hasıl son olarak beli bükülmüş yaşlılardanda bahsediyordun,sahi kafirin beli bükülünce müslümanmı oluyor? sen biliyormusun onun gençken kaç müslümana zarar verdiğini yahu ALLAH TEALA onlara hayrı murad etseydi çekerdi önlerinden ve arkalarından tüm setleri açardı kalplerini iman nuruna ahirettede sokardı cennetine,kendilerine islam nuru geldide niye sırtlarını döndüler...

-ki biz japonları severdik zaten
Diye biten mesaj da japonları kim niye seviyormuş bilemedik,yaptığınız alıntılara isim yazarsanız yazdıklarınızı size mal etmez farklı cevaplar yazmayız.

Değerli kardeşlerim,tekrar söylüyorum HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ sizlerin hayrını düşündüğüm için birşeyler yazıyorum,yazdıklarımı asla kafamdan uydurma olarak yazmam ! Kuranda sünnette olandan konuşmaktır söz olan...
Yazdıklarıma itaraz ederseniz sizden ne bir kaynak nede bir satır kelam beklemiyorum,ben ikaz eder geçerim gerisi sizin imtihanınız,eğer doğruysanız yaptığınızda devam edin eğer yanlışsanız oracıkta dönün,sonra arkanıza bilmeyen kardeşlerimizi takarsınız onların veballerini boynunuza asarsınız...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt