Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

JAPONYA...DEPREM...Kimse YOK mu? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
japonya.depremi.jpg

Japonya' da deprem ve sonrasında tsunami felaketi yaşayan insanlara yardım eli uzatalım...

Kimse Yok Mu Derneği' ce organize edilen bir yardım için...
Hr operatörden JAPONYA yazıp 5777 ye mesaj atın...
5 TL yardımımız olsun inşallah...

Selam ve DUA ile...

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Budistlerden önce Pakistana,Fillistine,Afganistana,Endonezyaya burda felaketzede müslümanlara para yollayın bence.Yada yanı başınızda istanbul da çeçen müslüman mültecilere yardım edin...Merak etmeyin o budistlere her yerden yardım gidiyor başta abileri amerika olmak üzere.

mavci

Yönetici
Güncelleme...

mavci

Yönetici
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
Japonya” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

mavci

Yönetici
İNSANLIK ÖLMEDİ...Şükür tüm din kardeşlerimizde...
Depremde ölen; Mazlumlar, masumlar, çocuklar bir nevi ŞEHİD hükmündedir...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Budistlerden önce Pakistana,Fillistine,Afganistana,Endonezyaya burda felaketzede müslümanlara para yollayın bence.Yada yanı başınızda istanbul da çeçen müslüman mültecilere yardım edin...Merak etmeyin o budistlere her yerden yardım gidiyor başta abileri amerika olmak üzere.

Herşey muhalefet olmaktan ne kadar zevk alıyorsun sen ya..

oku geç cevap yazmak zorundamısın KARDEŞ..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ey ateş japonyaya serin ve selametli ol....

belki para yardımına çok fazla ihtiyacları olmaya bilir fakat ,
masumlar için, körpecik bebekler için, beli bükülmüş ihtiyarlar için ..
ALLAH rızası için olaya diğergamlıkla bakmak gerekir..bze yakışan budur ..
merhamet,hüzün peygamberinin ümmetiyiz biz ..

-ki biz japonları severdik zaten

mavci

Yönetici

Allah Celle celaluhu razı olsun kardeşim...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı

tevhid davası kardeş iyi hoş söylüyorsunda sonuçta insan.HEPİMİZİ ALLAH YARATTI VE ŞU ANDA ZOR DURUMDALAR.ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM ETMEN ÇOK MU ZOR?bu bizimde başımıza gelebilir milletçe ve onlarad bize ne dicekler müslümanız diye yardım etmiceklermi?yapmayın ne olur.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleykum;

Değerli kardeşim;

Müslüman olduğu ve halkı selamete çağırdığı için Nemrud tarafından yüksekce yaktırılmış ateşe attırılan İbrahim Aleyhisselamın sevgisine binaen onun yanmasına rıza göstermeyen ALLAH TEALA nın kerim sözlerini bir müşrik topluluğu için söylediğini görmek beni üzdü,şunu aklımızdan hep çıkarıyoruz bu dünyada ya müslümansın ya kafir ahirette ya cennetliksin ya cehennemlik her ikisinin de arası yoktur,ben ne cennete nede cehenneme gitmek istemiyorum diyemezsin ikisinden birine zoraki gireceksin,ben ne müslüman nede kafirim de diyemezsin ikisinden biri olmaya mecbursun,ikisinden biri olmak taraf tutmaktır,ben müslümanım ama kafirleride çok seviyorumda diyemezsin,hiç bir kitapta Peygamber şehit edenlerin,ALLAH TEALA ya aleni küfr edenlerin sevildiğine dair bir bilgi yoktur,hatta onlara lanet vardır,Efendimiz aleyhisselamın,hulefa-i raşidinin,ashabı kiramın veya ulemanın hiç bir sözünde de ehli kitap yada müşrüklere karşı bir sevgi olduğu bulunmamaktadır,japonları sevdiğini söylüyorsun çünkü islama zarar vermediklerini düşünüyorsun,bugün amerikanın yerinde süper güç olarak japonlar olsa yine amerikanın yaptığını yapacaktılar çünkü ALLAH TEALA asla yalan söylemez,ayeti kerimede kafirlerin fesat çıkarıcılar oldukları defalarca beyan edilmektedir,eğer japonyada ki müslümanlar için bir yardım yapılacaksa elimizden geleni muhakkak yapalım,fakat müşriklerin güçlenmeleri için onlara yardım etmekte ne oluyorki,ALLAH TEALA felaket verdiği kullarının bu felaketlere azgınlıkları sebebi ile ulaştıklarını buyuruyor,ALLAH TEALA müşrikin malını canını islam karşısında zayıf düşürüyor fakat bizler daha da güçlensinler diye seferberlik ilan ediyoruz...

Sözlerimiz nefsani değil,bilakis imanidir,kalbinizi kırmak veya sizi rencide etmekde değil gayemiz,yeterince tanınmış olduğumuzu düşünürsek,maksadımızıda bildiğinizide sizden umuyoruz...
Yazınızı sildiğiniz vakit bizde sileceğiz,hakkınızı helal ediniz...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Esselamu aleykum;

Değerli kardeşim;

Müslüman olduğu ve halkı selamete çağırdığı için Nemrud tarafından yüksekce yaktırılmış ateşe attırılan İbrahim Aleyhisselamın sevgisine binaen onun yanmasına rıza göstermeyen ALLAH TEALA nın kerim sözlerini bir müşrik topluluğu için söylediğini görmek beni üzdü,şunu aklımızdan hep çıkarıyoruz bu dünyada ya müslümansın ya kafir ahirette ya cennetliksin ya cehennemlik her ikisinin de arası yoktur,ben ne cennete nede cehenneme gitmek istemiyorum diyemezsin ikisinden birine zoraki gireceksin,ben ne müslüman nede kafirim de diyemezsin ikisinden biri olmaya mecbursun,ikisinden biri olmak taraf tutmaktır,ben müslümanım ama kafirleride çok seviyorumda diyemezsin,hiç bir kitapta Peygamber şehit edenlerin,ALLAH TEALA ya aleni küfr edenlerin sevildiğine dair bir bilgi yoktur,hatta onlara lanet vardır,Efendimiz aleyhisselamın,hulefa-i raşidinin,ashabı kiramın veya ulemanın hiç bir sözünde de ehli kitap yada müşrüklere karşı bir sevgi olduğu bulunmamaktadır,japonları sevdiğini söylüyorsun çünkü islama zarar vermediklerini düşünüyorsun,bugün amerikanın yerinde süper güç olarak japonlar olsa yine amerikanın yaptığını yapacaktılar çünkü ALLAH TEALA asla yalan söylemez,ayeti kerimede kafirlerin fesat çıkarıcılar oldukları defalarca beyan edilmektedir,eğer japonyada ki müslümanlar için bir yardım yapılacaksa elimizden geleni muhakkak yapalım,fakat müşriklerin güçlenmeleri için onlara yardım etmekte ne oluyorki,ALLAH TEALA felaket verdiği kullarının bu felaketlere azgınlıkları sebebi ile ulaştıklarını buyuruyor,ALLAH TEALA müşrikin malını canını islam karşısında zayıf düşürüyor fakat bizler daha da güçlensinler diye seferberlik ilan ediyoruz...

Sözlerimiz nefsani değil,bilakis imanidir,kalbinizi kırmak veya sizi rencide etmekde değil gayemiz,yeterince tanınmış olduğumuzu düşünürsek,maksadımızıda bildiğinizide sizden umuyoruz...
Yazınızı sildiğiniz vakit bizde sileceğiz,hakkınızı helal ediniz...

Hakkımız yoktur ,estagfirullah rica ederim degerli hocam .
neden üzüleyim ,kırlayım ,rencide olayım ...

sizinde degindiginiz gibi az çok birbirimizi tanıyoruz ...

şöyle izah edeyim, japonyadaki ateş sözmezse bu beni ,sizi, sizi çocuklarınızı hepimizi olumsuz etkileyecek ... rabbim o ateşe serin ve selametli olsun .. olası bir nükleer facia bir çok masumun felaketine sebeb olacak ..

biz japonları sever-dik zaten ... mehmet akifin ,bediüzzamanın iltifatlarına mazhar olmuş bir millettir japonlar...

şuan onların bahsettig bir millet yok karşımızda biliyorum ,kültür emperyalizmine maruz kalmış ,degerlerinden ,dogrularından taviz vermişlersede.. biz esikiden severdik japonları ....

bilemiyorum belki yanılıyorum belki ..... ama elimde degil ben o taployu görünce çok üzlüyorum .müslüman olmayanlar içinde...

mesajların silinmesine gerek yok kardeşim .. ALLAH'a emanet olunuz

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
İnsanlık namına yardım edilebilir

17 ağustosta onlar yardım etmişti bize hem.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Hakkımız yoktur ,estagfirullah rica ederim degerli hocam .
neden üzüleyim ,kırlayım ,rencide olayım ...

sizinde degindiginiz gibi az çok birbirimizi tanıyoruz ...

şöyle izah edeyim, japonyadaki ateş sözmezse bu beni ,sizi, sizi çocuklarınızı hepimizi olumsuz etkileyecek ... rabbim o ateşe serin ve selametli olsun .. olası bir nükleer facia bir çok masumun felaketine sebeb olacak ..

biz japonları sever-dik zaten ... mehmet akifin ,bediüzzamanın iltifatlarına mazhar olmuş bir millettir japonlar...

şuan onların bahsettig bir millet yok karşımızda biliyorum ,kültür emperyalizmine maruz kalmış ,degerlerinden ,dogrularından taviz vermişlersede.. biz esikiden severdik japonları ....

bilemiyorum belki yanılıyorum belki ..... ama elimde degil ben o taployu görünce çok üzlüyorum .müslüman olmayanlar içinde...

mesajların silinmesine gerek yok kardeşim .. ALLAH'a emanet olunuz

Değerli kardeşim yanı başımızda Rusyanın,ermenistanın ve kara denizde ukranya gibi bütün ülkelerin hepsinde nükleer santraller var ve hepsinin de modası geçti geçecek hatta dünya üzerinde 440 adet olduğu sanılıyor ALLAH TEALA dilerse her an patlayabilirler,japonyada patlayacak olan nükleer santral patlarsa patlar bunu planlayanda uygulayanda ALLAH TEALA dır,bizler yeni bir santral kursunlar diye para göndereceksek işte budur üzüntü verici,patlayacak olan santralden tesirleneceksekte buda ALLAH TEALA nın kazasıdır,unutmayalımki kıyamette insanlık üzerine kopacak...
Japonların sevdiklerini söyleyenler onların örf ve ananelerine sağlam şekilde sarıldıklarını beyan için söylemiştirler,adını zikrettiğiniz alimlerimiz yaşadıkları zaman içerisinde islami çizgiden zorla çıkarılmaya çalışılan ülkemizin halkının örflerini kaybedeceklerinin korkusu kalplerinde alevlendiğinden japonları örnek göstermiştirler,onlara karşı sevgi beslediklerinden değildir,buna sempati demek daha doğru olacaktır,siz daha iyi bilirsinizki küfür cephesinde hiç birşey değişmiyor,ister japonya da isterse antartikada...

_YUSUF_

Yönetici
O musibeti Allah'u teala vermiştir ve ondan daha merhametliside yoktur.Başımıza gelen kötülükler kendi elimizdendir.Bir müslümana düşen ibret alıp hem onlar adına hidayet hemde kendi adımızada tövbe istiğfar getirmektir.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
(ilk mesajımdan)

bu saydıklarım için elimde değil üzülüyorum ..üzülmeyede devam edecek gibi görünüyorum..
üzülmekte gerekiyor sanki :) yani bir parça dahi umut yok mu

gösterecegimiz iyilik ,şevkat,merhamet kalblerini islama ısındırmazmı ??

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Muhtaclara dini kimlik sorulmaz!

Muhtac ise Allah rızası için yardım edilir

Örneğin ;

Afrikadaki aclar yada depremde evsiz aşsız kalanlar.

Allah ununtmayın ki

Er RAHMAN dır.

Mümin yada degil kimseyi ayırmadan rahmet (mesela rızık ) edendir

Allah ayırmıyor biz mi ayıracaz.

Öte dünyada da Rahimdir.

Müminden baskasına bakmaz "O" C.c.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Mümin yada degil kimseyi ayırmadan rahmet (mesela rızık ) edendir
Kaim kardeşimiz önemli bir noktaya degindi ...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
İbrahim Aleyhisselam, sofrasında misafir olmadan yemek yemezdi. Misafir gelmezse, evinin önüne oturur, beklerdi.

Bir akşam yine misafir beklerken ateşe tapan bir adam yani bir mecusi geldi. İbrahim Aleyhisselam'a karşı, kendisine misafir olmak istediğini söyledi. Hz. İbrahim, Allah'ın sevgili peygamberiydi adama:

- Gel iman et de seni misafir edeyim, dedi.

Adam müslüman olmayı kabul etmedi. O Müslüman olmayı kabul etmeyince, İbrahim Aleyhisselam da onu misafirliğe kabul etmedi. Nihayet mecusi çekip gitti.

Bunun üzerine Hz. Allah'tan İbrahim Aleyhisselam'a nida geldi:

- Ya İbrahim! O kulum bana ibadet etmediği halde ben yetmiş senedir ona rızık veriyorum. Hiç bir zaman iman etmediği için rızkını kesmedim. Sen hemen onun imansızlığını yüzüne vurdun ve onu misafirliğe bile kabul etmedin.

Hz. İbrahim derhal adamın peşinden gitti, aramaya başladı. Onu buldu ve:

- Gel aman benim misafirim ol, diye yalvardı. Mecusi adam:

- Daha önce beni iman etmediğim için misafir etmemiştin. Şimdi ise misafir etmek için yarıyorsun. Sebebi nedir? diye sordu.

- Hazreti İbrahim Aleyhisselam durumu anlattı

- Allah Teala, seni misafir etmediğim için beni ikaz etti, diye meseleyi anlattı.

Bunun üzerine, hislenen mecusi:

- Bu ne yüce Rab ki, kendine iman etmeyen benim gibi bir kimse için kendi peygamberini ikaz ediyor, diye derhal imana geldi.

_YUSUF_

Yönetici
Müslüman önce kenndi etrafındaki muhtaçları gözetir.Japonya dümyanın 3. büyük ekonomisi.Piyasayı dengelemek için bir seferde 360 milyar doları piyasaya sürebiliyor.Yardım edilecek muhtaçları kendi devletleri finanse edebilir.Mesela zarar gören 1 milyon kişi olduğunu düşünürsek 360 milyar doları bu zarar görenlere dağıttıklarında muhtaç kimse kalmayacaktır.Kaldıkı 360 gibi daha ne milyardlarları var.Eğer yardım eli uzatacaksak önce kendi müslüman kardeşlerimize en yakınlarımızdan başlayarak uzatmalıyız.
Üzülmeye gelince insani bir duyu olarak tabiki insan ister istemez etkileniyor ve üzülüyor.Ama üzülmek ve yardım etmeyi aynı çerçevede değerlendirmemek gerekir.Dediği gibi şim japonya 1 senede eski haline gelebilir ama dünyada açlıkla boğuşan müslüman kardeşlerimiz hala açlıkla boğuşmaya devam eder.
Olayları yorumlarken islami çerçeveden değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.Bazen duygularımız bizleri yanıltabilir

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de bu kadar ılımlı yaklaşıma hayret ettim!..Arkadaşlar,bu felaket Allah tarafından gelmiştir...O en güzelini,hayırlısını ve layıkını verir,bu konudaki kendimizce yaptığımız yorumlar bile bana göre tehlike arz eder...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt