Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslama Uygun isimleri paylaşalım.. (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İsim ararken.....

Anne ve babanın bundan sorumlu olacağına...Ahiret için önemli olduğuna ,çocuğumuzun güzel isimle daha güzel karakteri olacağına inanalım inşaallah..

Mesela Elif ismini bende çok beğenirim...İki isimle bu anlaşmazlığı giderebilir siniz...

Benim kızımın isimlerinden biri Ayşe.... Hz.Aişe validemizi düşünerek... koymayı çok arzu ettiğim bir isimdi...nasip oldu...

Betül...Zehra... Fatıma...Bu isimleri zaten biliyorsunuz....

Devam ettirelim inşaallah

işte kaygımız tamda bu ablam.. koyacağımız ismin sorumluluğunun büyüklüğü.. isminin karakterini taşıyor sanki çocuklar.. RABBİM hayırlı isimler nasip etsin inşALLAH..
Fikirleriniz değerli..
güzel erkek isimlerinide paylaşalım inşALLAH

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
evet hep kız isimlerine örnekler geliyor belki erkek bebek bekleyenler vardır:)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
EMRİYEM..
erkek için ilk isimler benden olsun.....
musab.......
yusuf.....
en beğendiklerim..
Ahmet yusufta uyumlu olabilir.. :)

berat05

Yönetici
öMER ..... öMER....öMER.... :)

Zaten...Sahabilerin isimleri bile yetiyor....bizlere en güzel ÖRNEK onlar...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
EMRİYEM..
erkek için ilk isimler benden olsun.....
musab.......
yusuf.....
en beğendiklerim..
Ahmet yusufta uyumlu olabilir.. :)

özellikle AHMED YUSUF u çoook beğendim buket hanım:))

berat ablam ben bir şey sormak istiyorum...
genelde eşler babalrının isimlerini koymak istiyorlar bunda ne gibi bir tavır almalı yada yol izlemeliyiz?
sizin fikirleriniz önemli benim için.ilk oğlumda eşim diretti ama nasip değilmiş kayınbabamın adını koymadık.ama şimdi daha cinsiyeti bile belli değil psikolojik bskı başladı anlatamam:((

berat05

Yönetici
özellikle AHMED YUSUF u çoook beğendim buket hanım:))

berat ablam ben bir şey sormak istiyorum...
genelde eşler babalrının isimlerini koymak istiyorlar bunda ne gibi bir tavır almalı yada yol izlemeliyiz?
sizin fikirleriniz önemli benim için.ilk oğlumda eşim diretti ama nasip değilmiş kayınbabamın adını koymadık.ama şimdi daha cinsiyeti bile belli değil psikolojik bskı başladı anlatamam:((

Değerli kardeşim...

Eşimin ailesi Allah celle celaluhu razı olsun hiç karışmadılar bu konuda....Belki karışsalar ters tepki olur muydu ? ( O zaman ki halimle nefsim karşı koyardı sanırım...) Ama zaman geçtiğinde....daha olumlu düşünüp ..koyabileceğimi düşündüm... Cemal ismini de beğeniyorum...Kayınpederimi çok sevdiğimden belki... :)

Oğlumun isminden biri bana diğeri eşime ait.Kızımın iki ismide bana aitti seçimde..Eşimden rabbim razı olsun... Ben de doğru düşünüp...aile bireylerine sorarak fikirlerini alarak isim belirledim..

Konuyu dağıtmadan şöyle bir tavsiyede bulunabilirim naçizane..

Eşinize ters davranmadan.,danışarak isimleri belirleyin.
Babasının ismi islama uygun- anlamı güzel bir isimse onu koyup ,yanına da sizin istediğiniz yine islama uygun anlamlı bir 2.isim koyabilirsiniz...

Kalp kırmayalım..Aman ne olur...kalp kırmadan bu işi halledelim..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
işte nefis kalb kırmamaya çalışıyorum ama bu ısrar neden?
benimde babam var onun adıda islama uygun ve anlamlı ama ben benim babamın adını koyalım desem ooooooo zelzele olur antalya da ...
aslında koyulabilir bu tutumdan olsa gerek koymak istemememmm.birde ilk torunlar olunca sanırım beklenti içine giriyorlar....
rabbim hayırlısını versin.....
benim en çok kızdığım nokta ise ismini koymadık diye doğan çocuğa bir hayırlı olsun bile denmemesi....burda benim yaptığım nefsani bir hareket diğerlerinin ki normalllll..........mi

neyse daha 6 ay devam eder bu isim konusu hayırlısı olsun inşallahhh....
isim bir gök boncuk koyuver der annem her zaman..... hayırlısı inşaallah...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İlkinde .. erkek olsaydı.. ikimizin babalarının adını beraber koyacaktık.. ki hiç böyle bir talep yoktu kimseden annem demişti gülerek bizde tamam demiştik.. babalarımız böyle düşündüğümüzü duyunca çok şaşırmışlardı.. ALİFUAT...
Rabbim bir kızla taçlandırdı evimizi.. isim düşünürken teyzemin hep kızım olsun adını zeynep koyacağım dediğini hatırladım.. çok severim teyzemi.. isimde bizim aklımızda olan her yaşa yakışan.. sahabelerden gelen bi isimdi.. peygamberimizin sevdiği.. kızlara yakıştırdığı..
eşimde çok sevdi ailelerimizde ismine şükürle baktı..
şimdi..
karar bize bırakılıyor yine saolsunlar.. erkek olursa yüreğimi yaralayan bi ismi koyucam dedim eşime beni en çok etkileyen okudukça gözlerimi dolduran bir hikayenin baş kahramanı.. peygamberimize en çok benzeyen.. tüm nefsini geride bırakıp sadece ALLAHA adanan bir şehidin ismi.. MUSAB........
ve alemlere RAHMET EFENDİMİZİN kurban olduğum ismi..

erkek için bu kadar değerli isimler düşünmüşken kız içinde çok güzel bir isim bulmalıyız diyorum.. adını layığıyla taşıyacak.. şükrünün unutulmayacağı bir isim.. düşünüyoruz.. hayırlısı.. bakalım..
ama isimleri ne olursa olsun bizim evlatlarımız onlar emanet.. şükür.. bakalım..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ve kardeşimin oğlunun ismi..
EYMEN.. 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
isim annesi benim.. kardeşim ümmü eymen olsun inşallah.. yavrumuzda hayırlı bir evlat..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğinize sağlık değerli büyümüz..
bizlerde bunun kaygısındayız.. güzel isimler.. kızımın ismi zeynep.. gururla taşıdığını hissediyorum.. şükürler olsun.. inşallah doğru isimlerde karar kılabiliriz..

Zeynep ismi de çok güzel.Allah razı olsun.peygamber efendimizin kızlarından birisi de Zeynep'tir.Mübarek olsun.Allah evladınızı vatanımıza milletimize mukaddesatımıza karşı hayırlı olur İnşaallah.

Aşağıda ki anlamsız ve tuhaf isimlere hele bir bakalım neymiş...

Atilla,Atakan,Aylin, Yağmur, Deniz,Toprak,Jülide,Nilda,Aleyna, Tuğçe,Sanem,Adanur,Berkin,Bulut,Burçin,Cankurt,Ceminay,Didem,Doğaç,Doğan,Gürçin,Gürdal,Kurthan,Nurkan,Nida,Poyraz,Rüzgar, ,Senday,Saruhan,Songül,Sorgun,Şincan,Tolon,Tijen,Tanju,Tuğcan,Türel,Uluç,Ünsan,Yalınay,Zeynur,Zorbey vb...Daha niceleri var...

Şu acaip ve anlamsız isimlere gıcık kapıyorum.Niye bu isimleri veriyorlar ki çocuklarına..Yarın ruz-i mahşerde hesap vereceklerini herhalde unutuyorlar.Bu isimleri müslüman aileler de veriyor.Bunlar cahil ailelerdir.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
EYMEN.. 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
isim annesi benim.. kardeşim ümmü eymen olsun inşallah.. yavrumuzda hayırlı bir evlat..

Benim torunumun adı da Eymen Talha'dır.Genellikle ona Eymen diyorlar.Ben yine ona çift ismiyle hitap ediyorum.Henüz 5 yaşındadır.Maaşallah, Allah nazardan saklasın çok zeki ve matraktır.Hazır cevaplıdır.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı

O mübarek sahabenin adı da çok meşhur olup Hz.peygamber efendimiz Sallalllahu aleyhi vessellem'in dadısı olan Ümmi Eymen'in oğludur.Efendimiz ona "benim ikinci annem" demiştir.Ruhları şad olsun...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Zeynep ismi de çok güzel.Allah razı olsun.peygamber efendimizin kızlarından birisi de Zeynep'tir.Mübarek olsun.Allah evladınızı vatanımıza milletimize mukaddesatımıza karşı hayırlı olur İnşaallah.

Aşağıda ki anlamsız ve tuhaf isimlere hele bir bakalım neymiş...

Atilla,Atakan,Aylin, Yağmur, Deniz,Toprak,Jülide,Nilda,Aleyna, Tuğçe,Sanem,Adanur,Berkin,Bulut,Burçin,Cankurt,Ceminay,Didem,Doğaç,Doğan,Gürçin,Gürdal,Kurthan,Nurkan,Nida,Poyraz,Rüzgar, ,Senday,Saruhan,Songül,Sorgun,Şincan,Tolon,Tijen,Tanju,Tuğcan,Türel,Uluç,Ünsan,Yalınay,Zeynur,Zorbey vb...Daha niceleri var...

Şu acaip ve anlamsız isimlere gıcık kapıyorum.Niye bu isimleri veriyorlar ki çocuklarına..Yarın ruz-i mahşerde hesap vereceklerini herhalde unutuyorlar.Bu isimleri müslüman aileler de veriyor.Bunlar cahil ailelerdir.

Benim torunumun adı da Eymen Talha'dır.Genellikle ona Eymen diyorlar.Ben yine ona çift ismiyle hitap ediyorum.Henüz 5 yaşındadır.Maaşallah, Allah nazardan saklasın çok zeki ve matraktır.Hazır cevaplıdır.

ALLAH razı olsun büyüğümüz .. adlarıyla yaşayıp hayırlı evlatlar olsunlar inşallah..
kulağa hoş gelsin farklı olsun derdinde herkes... duyulmamış olması yeterli.. kimse sorumluluğunun farkında değil..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
O mübarek sahabenin adı da çok meşhur olup Hz.peygamber efendimiz Sallalllahu aleyhi vessellem'in dadısı olan Ümmi Eymen'in oğludur.Efendimiz ona "benim ikinci annem" demiştir.Ruhları şad olsun...

amin.. amin.. kardeşime demiştim.. ümmi eymen olursun sende inşallah diye .. inşallah.. hayırlısıyla..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
anne babalar ya da diğer akraba eş dost isim önerisinde bulunabilirler ama koymadığımızda da kırılmaca darılmaca hatta küsmece hakkını helal etmemece vs. gibi şeyler kesinlikle hoş şeyler değil. o bebeği Allahın izniyle anne dünyaya getiriyor. ve onunda bir babası var. anne ve baba ortak karar vermelidirler.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
anne babalar ya da diğer akraba eş dost isim önerisinde bulunabilirler ama koymadığımızda da kırılmaca darılmaca hatta küsmece hakkını helal etmemece vs. gibi şeyler kesinlikle hoş şeyler değil. o bebeği Allahın izniyle anne dünyaya getiriyor. ve onunda bir babası var. anne ve baba ortak karar vermelidirler.

Çocuğa İslami isimlerden birisi koyulunca akrabalar darılsa bile mesuliyet altına girmezsiniz.Ancak onların gönüllerini de kırmak caiz değildir.Usulünce vermiş olduğunuz kesin kararınızdan sonra onları ikna edebilirsiniz.onların da darılmaya hakkı yoktur.Bazıları vardır ki filan ölenin adını unutturmamak için, veya ünlü bir kimsenin ismini çocuğuna vermeye çalışıyor.Oysa Allah katında ünlü olmak yoktur.Mühim olan, Allah'ımızı razı etmektir.Gerisi laf-ı güzaftır.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Başkasının kulağına hoş gelecek diye çocuklara İslami isimleri vermekten vazgeçmek gafillik ve cehalettir.Bunun bile hesabı sorulacaktır.Başkası değil, yeterki Allah razı olsun hepimizden.Müslümanın bütün derdi Allah'ın rızasını kazanmaktır.Şu fani dünyada gelip geçici işlerle uğraşmak beyhude bir ömür çabasıdır.Müslümanlar, faniyi değil baki olanı tercih etmelidirler.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
İslami isimden anlaşılması gereken şey nedir. Kuranda ehlibeytte yeri olması mıdır.? ya da öyle olmasa bile anlamının güzel olması mıdır?

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
İslami isimden anlaşılması gereken şey nedir. Kuranda ehlibeytte yeri olması mıdır.? ya da öyle olmasa bile anlamının güzel olması mıdır?

İslami isimlerden maksat, aslında mahiyeti en güzel ve anlamlı oluyorsa bu, İslami isim katogorisine girebilir.Yeter ki verilecek isimlerin anlamları güzel ve hoş olsun ki,Allah bunlardan zaten razı olacaktır.

Dikkat edecek olursanız aleviler kendi çocuklarının ismine Ebubekir,Ömer, Osman,Ayşe,Mervan,Yavuz ismi koymazlar.Bunlara karşı allerjileri vardır.Allah onları ıslah etsin.Sünni müslümanlar ise sadece çocuklarına Yezid ismi vermezler.Bu isim tarihte çok kötü nam saldığı için sünni müslümanlar için verilmesi pek uygun görülmez..Zira bu isim verilecek olsa o çocuk biraz büyüdüğünde büyük bir psikolojik baskı ile karşı karşıya kalır.Mahalle baskısına da düçar olabilir.Hatta aleviler o çocuğu bi şekilde ya dövmeye çalışırlar ya da öldürmeye...Bu Yezid ismi bu zamanda pek de hoş bir isim değildir.Konulmasında çok sakıncalar vardır. Hatta bu isim bile Nefret söylemi suçu yasası kapsamına da girmiştir.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
kız ismi olarak elif, erkek ismi olarakda kur'anın diğer bir ismi olup hak ile batılı ayıran anlamına gelen furkan gayet güzel bence :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt