Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslama Uygun isimleri paylaşalım.. (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim..

anne babanın çocuk üstünde en büyük hakkı isim..
doğru karar vermek lazım bu konuda..
bir çok kişiye yardımcı olacağını düşünerek konuyu açmak istedim.. daha önce böyle bi konu açılmışmı diye baktım yoktu..
bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz..
farklı olsun diye ne anlama geldiği bile bilinmeyen isimler koymak yerine taşıdıkları isimin anlamıyla yaşayan evlatlarımız olsun inşallah..
fikirlerinizi yardımlarınızı esirgemeyin bizden..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
sabredenlerden HİFA.....
hayattayken cennetle müjdelenen kadınlardan....
nikahı peygamber efendimiz tarafın kıyılan sahabi .hayatını okuduğumdan beri aklımda çok güzel bir isim.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel canım şimdi zihnimden geçti hayatı...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
yok ben de isim bulamıyorum arkadaşlar kızıma isim arıyorum yardım lütfen....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet bekliyoruz isimleri.. arkadaşlarımız yardım ederse sevinicez

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
hafsa hz ömer in kızı

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
elif ,zeynep bunlar beğenilen anlamlı isimler

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
yok ben de isim bulamıyorum arkadaşlar kızıma isim arıyorum yardım lütfen....

Rabia ismi çok güzeldir.Hanım evliyaullahtan Rabiatül Adviyye'nin kısa adıdır.

Veya Sakine, veya Hacer, veya Adile,veya Afife,veya Aygün veya Azize,veya Basriye,veya Betül,veya Cemile, veya Büşra,veya Cânan,veya Deryanur,veya Emine,veya Ferhunde,veya Feyza veya Gülnur, veya Güzide, Harf sırasına göre daha niceleri...Hepsinin çok güzel anlamları var..

Hangisini istiyorsanız buyrun dilediğinizi seçebilirsiniz.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Devam edeyim mi yoksa yukarıda ki isimlerde sabit kalacak mısınız?...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Hayrunnisa,Hilal,Hilmiye,Hümeyra,Işılay,İffet,İkrime,Keriman,Leman,Lütfiye,Macide,Mahbube,Mediha,Mehlika,Meliha,Memnune,Meryem,Mihriban,Muhsine,Münevver,Necibe,Pakize,Reşide,Saadet,Sabire,Saliha,Semiha,Senem,Şadiye,Şeyma,Şükriye,Tayyibe,Ümmügülsüm,Vechinur,Zahide, Zeynep

Eveet...Pek muhterem mehtap58 hanım.Bu hem sizin için hem de başka yeni doğum yapacak anne adayları için İslam'a en uygun olanlarını seçerek size sunuyorum.Şimdiden vereceğiniz bu güzel isimler vatana, millete, mukaddesata hayırlı uğurlu olsun.Cenab-ı Hak yar ve yardımcınız olsun..

Bu kız isimlerini burada güncellemenizi tavsiye ediyorum:Zira bir başka kardeşimize de bu isimler lazım olabilir.Allah'a emanet olunuz.Esselamü aleyküm...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
doğru ismi verip o büyük hakkı yerine getirmek ...
inşallah.. paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
hüdavendigar abimiz tavsiye edebilceğin başka isimler varsa onları da alabilirim...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
elifden yana gönlüm ama eşim kabul etmiyor

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
hüdavendigar abimiz tavsiye edebilceğin başka isimler varsa onları da alabilirim...

Yukarıda ki isimleri beğenmediniz mi yoksa?Hâlâ karamsarlığınız devam ediyor mu?Bakınız ben harf sırasına göre bizzat kendim seçerek size tüm kız isimlerini saydım.Artık bundan sonra ne yapabilirim ki?Aman ha, Kur'an'da nasıl olsa adı geçiyor diye anlamsız isimler vermeyin sakın...

O isimlerden en güzeli NECİBE daha çok hoşuma gitti.İsterseniz eşinizle bu isim üzerinde müzakere ederek anlaşabilirsiniz.Yine de siz kendiniz bilirsiniz.

NECİBE:Soyu sopu pak,asilzade,kıymetli, üstün güzel ahlak sahibi kadın anlamı taşımaktadır.Eğer bu isim sizin akrabalarınızda varsa başka bir güzel isim bulabilirsiniz.Sizden güzel cevap bekliyorum.Eğer bu NECİBE isminde karar kılarsanız, bu Allah'ın aciz kuluna da dua ediniz.Belki sevaplarınızdan ben de istifade etmiş olurum değil mi?Bizim sülalede bu isim yoktur.Özellikle sizin için seçmiş bulunuyorum...Ben bir erkek torun sahibiyim.İnşaallah ileride bir kız torunum olursa bu ismi vermeyi düşünüyorum.Çok da hoşuma gitti doğrusu..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
necibe güzel isim aslında akşam söyleyeceğim eşime
eşim de zeynep diyor da başka bişey demiyor
zeynep tamam güzel isim ama başka alternatifler de olabilir

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı (laikçi)dinden uzak aileler çocuklarına İslam'a uygun isim vermeyi kerih görüyorlar.Neymiş efendim onlar arap isimleriymiş.Yahu anlamsız isimler vermekle neyin faydasını görüyorlar ki?İslami isimleri her tarafa yaymalıyız.Yeni doğmuş çocuklarımıza güzel isimler vermek hem sünnet hem de sevaptır.Anlayana...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
güzelmiiş.. necibe..
bende sare ismini çok beğeniyorum....
meryem sare.. ayşe sare..
olabilir ama hala konuşuyoruz eşimle .. bellide değil.. cinsiyeti..
hani belki.. erkek ismi kafamızda net olduğu için..
Muhammed Musab...
kız içinde ..
sena ..
zehra...
sare..
hifa...
aklımızda olanlar ama fikirleriniz değerli.. bekliyoruz.. yorumları...

bu arada elif ismini çok seviyorum ama ailede var elif oyüzden seçeneklerimiz arasında yok..
kübra da çok güzel.. ben sahabe isimlerinden olsun istiyorum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı (laikçi)dinden uzak aileler çocuklarına İslam'a uygun isim vermeyi kerih görüyorlar.Neymiş efendim onlar arap isimleriymiş.Yahu anlamsız isimler vermekle neyin faydasını görüyorlar ki?İslami isimleri her tarafa yaymalıyız.Yeni doğmuş çocuklarımıza güzel isimler vermek hem sünnet hem de sevaptır.Anlayana...

yüreğinize sağlık değerli büyümüz..
bizlerde bunun kaygısındayız.. güzel isimler.. kızımın ismi zeynep.. gururla taşıdığını hissediyorum.. şükürler olsun.. inşallah doğru isimlerde karar kılabiliriz..

berat05

Yönetici
İsim ararken.....

Anne ve babanın bundan sorumlu olacağına...Ahiret için önemli olduğuna ,çocuğumuzun güzel isimle daha güzel karakteri olacağına inanalım inşaallah..

Mesela Elif ismini bende çok beğenirim...İki isimle bu anlaşmazlığı giderebilir siniz...

Benim kızımın isimlerinden biri Ayşe.... Hz.Aişe validemizi düşünerek... koymayı çok arzu ettiğim bir isimdi...nasip oldu...

Betül...Zehra... Fatıma...Bu isimleri zaten biliyorsunuz....

Devam ettirelim inşaallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt