Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İntihar mı İstişhad mı? (2 Kullanıcı)

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
* Yüce Allah, bir ayeti kerimede şöyle buyuruyor: "Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır." (Ahzab, 33/23)
Bu ayetin nüzul sebebiyle ilgili olarak, Buhari, Müslim, Tirmizi ve daha başkalarının Enes ibnu Malik (r.a.)'ten rivayet ettiklerine göre, Enes ibnu Malik (r.a.)'in amcası Enes ibnu Nadr (r.a.) Bedir savaşında bulunamayınca: "Resulullah (a.s.)'ın girdiği ilk çarpışmada bulunamadım. Eğer Allah bana Resulullah (a.s.) ile birlikte bir çarpışmaya katılmak nasip ederse, mutlaka nasıl (kahramanca) hareket edeceğimi görecektir" dedi. Bu kişi Uhud savaşında şehid edildi. Bu savaşta öldürülünceye kadar kahramanca savaştı. Bedeninde kimi gürz, kimi kılıç, kimi de ok yarası olmak üzere seksen küsur yara görüldü. Bu ayeti kerime de onun hakkında indirildi. (Bu konudaki rivayeti Buhari, Cihad, 12; Tefsir, Ahzab suresi tefsiri, 3; Tirmizi, Ahzab suresi tefsiri, 2,3'de rivayet etmiştir.)
Dikkat edilirse ayetin metninde Yüce Allah, Allah yolunda şehid oluncaya kadar çarpışmayı adayanlardan ve bu adağını yerine getirenlerden övgüyle söz etmektedir ki, bu onların intihar edenler gibi olmadıklarını gösterir. Ayetin nüzul sebebiyle ilgili rivayet de, şehid olmayı göze alarak kahramanca çarpışmanın övgüye değer bir amel olduğunu ortaya koyuyor. Fakat bilmek gerekir ki, cihadın gayesi ölmek değildir. Ama düşmanın zayıf düşürülmesi veya İslam kuvvetlerinin bir zarardan korunması mücahitlerden birinin veya birkaçının öldürülmesiyle ancak mümkün olacaksa bundan dolayı bazılarının kendilerini şehadete atmaları intihar değil aksine büyük bir kahramanlıktır. Aşağıda vereceğimiz rivayetler de bunu ortaya koymaktadır.

Arkasaşlar bu yazılar NEVİN KARDEŞİMİZDEN ALINTILARDIR...HERHALDE OKUNMADAN İTİRAZ EDİLMİŞ...

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
Harp hiledir...Hadis-i Şerif

İnsanın şehadet eylemi yapmasına izin var mıdır, yok mudur?
Acaba bu eylem hileye girer mi?
Bu eylem yapıldığında masumlar da ölürse ne olacak?
:a40:

İmam Nevevi, Müslim Şerhi'nde Bedir'de bazı mü'minlerin Resulullah (s.a.s.)'ın çağrısıyla kendilerini şehadete atmalarıyla ilgili hadisi açıklarken şöyle der şöyle der: "Buradan bir kişinin kafirlerin birliklerinin arasına dalmasının ve kendisini şehadete atmasının caiz olduğu anlaşılmaktadır. Bu hareket ilim adamlarının büyük çoğunluğuna göre caizdir ve hiçbir keraheti yoktur...

üstadım...Bu anlattıgının bu olayla kıyaslanmaması lazım...
bizi şüpheye düşüren zaten masum insanlarında bu eylemler sonucu ölmesi...bir masum insanı öldürenle alakalı peygamber hadisini de buraya koyarsan eger, demek istediğimi anlarsın...

VESSELAM...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
Harp hiledir...Hadis-i Şerif

İnsanın şehadet eylemi yapmasına izin var mıdır, yok mudur?
Acaba bu eylem hileye girer mi?
Bu eylem yapıldığında masumlar da ölürse ne olacak?
:a40:

Normal savaştada istemeyerek de olsa çocuklar ölebilir...mevzu masum suçlu meselesi değil...İSLAMIN KUVVET BULMASI NOKTASINDA CANINI FEDA ETME MESELESİ...BEN BİR FEDA EYLEMCİSİNİN EYLEM ALANINDA BULUNSAM VE ÖLSEM...KÖTÜMÜ OLUR...HAYRA FEDA OLMUŞ OLURUM...BÜTÜN MASUMLAR ALLAHA FEDA OLSUN...

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
Normal savaştada istemeyerek de olsa çocuklar ölebilir...mevzu masum suçlu meselesi değil...İSLAMIN KUVVET BULMASI NOKTASINDA CANINI FEDA ETME MESELESİ...BEN BİR FEDA EYLEMCİSİNİN EYLEM ALANINDA BULUNSAM VE ÖLSEM...KÖTÜMÜ OLUR...HAYRA FEDA OLMUŞ OLURUM...BÜTÜN MASUMLAR ALLAHA FEDA OLSUN...

peki birde şunu düşün...

O patlamada ölen masumlardan birisi eger o patlamada ölmeseydi, kur'anın öyle bir tefsirini yapacaktı ki, ondan sonra senelerce bir cok nesil bu tefsirden faydalanacak ve bir cok gayri müslim islama girecekti...Ama bu patlamada öldüğü için bu çalışmayı yapamadı...

ne diyeceksin bu işe?

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
herkes kendine göre bir düşünce koymuş benim düşüncem ben ya bence bana göre başkası nedemi baneneye ya sünnet kuran ne demiş bilemem bence bana göre tek doğru bu ya.

Allahcc razı olsun...Birileri canını Allahcc ve Resul yolunda feda eder...BİRİLERİDE ESTETİK AÇIDAN YAKLAŞIR...SİZ DAHA İYİSİNİ YAPSAYDINIZYA...YAPILAN İYİ VEYA KÖTÜ BİR BÜYÜK İŞ...CANI FEDA İŞİ ALLAH VE RESUL YOLUNDA...BİZE OTURUP AŞKSIZLIĞIMIZA AĞLAMAK DÜŞER...ŞEHADET NASİP İŞİ...NASİBİMİZİ ARAYALIM İNŞAALLAH...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
kalbin mühürlü olsa burda işin olmazdı kardeş sadece bu konuda anlamama durumun var.Yani konuda kilitlisin bu kilidi kalp kilidi olarak algılama.o çok ap ayrı birşey.Benimde anlayamadığım çok konu var konulardada bende var kilit.İnşallah tüm konularda kilitler açılırda hepsini hakkıyla anlarız.En iyisi anlayamadığımız konularda çok yönlü araştırma yapmaktır ben birçok konuyu böyle araştırma yaparak anlayabildim.

Allahcc razı olsun..METOT BU İŞTE..ARAŞTIRACAKSIN.OKUYACAKSIN...ALLAHCC IZDIRABINI ÇEKTİRMEDİĞİM HİÇBİR ŞEYİ KULUMA NASİP ETMEM BUYURUYOR...LAYIK OLMALIYIZ..YIRTINMALIYIZ.ÇIRPINMALIYIZ..KENDİMİZİ ALLAH YOLUNDA TÜKETMELİYİZ...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı

peki birde şunu düşün...

O patlamada ölen masumlardan birisi eger o patlamada ölmeseydi, kur'anın öyle bir tefsirini yapacaktı ki, ondan sonra senelerce bir cok nesil bu tefsirden faydalanacak ve bir cok gayri müslim islama girecekti...Ama bu patlamada öldüğü için bu çalışmayı yapamadı...

ne diyeceksin bu işe?

Senin mantığınla devam edelim...EĞER O MÜCAHİD O FEDA EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMESEYDİ BELKİDE ZAMANLA NEFSİNE YENİLİP KAFİR OLACAKTI...SENDE BU YAZIYI YAZMASAN ÇOK ALİM BİR ZAT OLARAK BİLİNMİYECEKTİN...Senin mantığınla hiç hareket etmeden putlaşıp kalmak gerek...GÜNÜ GÜNÜNE EŞ GEÇEN ZİYANDADIR BUYURUYOR GAYE İNSAN UFUK PEYGAMBER...

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
Senin mantığınla devam edelim...EĞER O MÜCAHİD O FEDA EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMESEYDİ BELKİDE ZAMANLA NEFSİNE YENİLİP KAFİR OLACAKTI...SENDE BU YAZIYI YAZMASAN ÇOK ALİM BİR ZAT OLARAK BİLİNMİYECEKTİN...Senin mantığınla hiç hareket etmeden putlaşıp kalmak gerek...GÜNÜ GÜNÜNE EŞ GEÇEN ZİYANDADIR BUYURUYOR GAYE İNSAN UFUK PEYGAMBER...

birincisi sana peygamberin bu konuda bir hadisi oldugunu ve bir masum insanı öldüren bütün insanlıgı öldürmüş gibi oldugnu belirtmiştir

ikincisi, bu polemiği yaparak sen putlaşmaktan kurtuluyor musun? eger bunu yapmak seni putlaştırmaktan kurtarıyorsa ne ala sana...Ben elimden geleni yapmaya calıstıgıma inanıyorum, eger sende senin yaptıkların birşey değil asıl yapman gereken bu diyorsan, Filistin için hayırlı yolculuklar dileyeyim sana...

üçüncü olarak ta yazdıgın hadisin konuyla ne alakası var?

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
1-Hadisleri kafana göre olur olmaz yerlerde kullanamazsın...KONU MASUMİYET DEĞİL..ALLAH YOLUNDA KENDİNİ FEDA ETMEK...2-Bir polemik yapmıyorum..Allah cc ün rızası için yazıyorum...yolcu uğurlamana teşekkür...BURDADA BULABİLİRİM SİYONİST VE HAÇLI GÜÇLERİNİ..YALNIZ GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM...FEDAİLER BU YOLDA CAN VERİRKEN DİL UZATMAYALIM ALLAH VE RESUL AŞKINA...3-HADİSİ İYİ OKURSAN ALAKASINI DA ANLARSIN...

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
1-Hadisleri kafana göre olur olmaz yerlerde kullanamazsın...KONU MASUMİYET DEĞİL..ALLAH YOLUNDA KENDİNİ FEDA ETMEK...2-Bir polemik yapmıyorum..Allah cc ün rızası için yazıyorum...yolcu uğurlamana teşekkür...BURDADA BULABİLİRİM SİYONİST VE HAÇLI GÜÇLERİNİ..YALNIZ GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM...FEDAİLER BU YOLDA CAN VERİRKEN DİL UZATMAYALIM ALLAH VE RESUL AŞKINA...3-HADİSİ İYİ OKURSAN ALAKASINI DA ANLARSIN...

nasıl konu masumiyet değil...O zaman senin bu yaptıgında düşüncene kılıf uydurmak oluyor...Allah yolunda kendini neden yanında masumları öldürerek gidiyor zaten sorun...

kac tane haclı ve siyonist gücü buldunuzda patlattınız ya da öldürdünüz acaba?...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
nasıl konu masumiyet değil...O zaman senin bu yaptıgında düşüncene kılıf uydurmak oluyor...Allah yolunda kendini neden yanında masumları öldürerek gidiyor zaten sorun...

kac tane haclı ve siyonist gücü buldunuzda patlattınız ya da öldürdünüz acaba?...

1- Başa dön konuyu bir oku..KONU ALLAH YOLUNDA FEDAİLİK...2-Ben konuyu doğru anlamışsam...DÖN BAŞA..sen düşüncene kılıf uydurmuş olursun...3-Allah yolunun fedaisi kadını..çocuğu..ihtiyarı sakınır..ESKAZA NORMAL TAARRUZDADA KAZAEN OLABİLİR..FEDA EYLEMCİSİ KÜFRÜN KÖKÜNÜ KURUTMAK İÇİN..MASUMUN HAKKI İÇİN KENDİNİ FEDA EDER..MASUMU KORUMAK İÇİN..SENİN ANLADIĞIN GİBİ MASUMU YOKETMEK İÇİN DEĞİL YANİ..KONU FİLİSTİN VE SİYONİSTE KARŞI CİHAD..ÇARPITMA...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
kac tane haclı ve siyonist gücü buldunuzda patlattınız ya da öldürdünüz acaba?...İtirafmı ettirecen..beni biryerleremi gammazlıcan...AMA RESMİ MAHKEME TUTANAKLARINI SANA SALIKVEREBİLİRİM...BÜYÜK DOĞU İBDA İDDİANAMESİ..ARAŞTIR BİR HELE..KUMDA OYNAMIYORUZ KOÇUM...İDAMLIKLARIMIZ..ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ..YÜRÜYORUZ ÖLÜMÜNE ALLAHCC VE RESUL YOLUNDA...GÜNÜN ŞAFAĞINA YATANLAR ANLAYAMAZLAR BİZİ..

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
allah yolunda daha öte ne feda edilir sorarım size.kişiye kendi canından daha sevimli ne vardır ki diye bi soru olursa cevap şudur...çihad,sehadet,allah ve rasulüü.....şimdi biz burada mantıklı mantıklı sıcacık evlerimizde ,tok karnımızlar sayfalarca yorum yazarız.o iş çok kolayy.asıl iş aç,susuz,sogukta muhteşem bir güç dengesizligi içinde şavaşırken hele birde ülke,din,namus söz konu iken ne yorum yaparız!!!demekki olay öyle bir dehşet kazanıyor ki düşam karşısında bedenlerini parçalamak bile bir aşk oluyor onlarda........allahuekber!!!!!işte iman işte tam teslimiyet işte aşk.pc başında yanan sobaların yanında tok karınla bizlerden fazla bir yorum çıkmaz.çıksada sayfalar doldurur ama manayı doduramaz.hele birde yasıyana sormak lazım.onun bir kelamı nasılda manayı kilitlerr....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
allah yolunda daha öte ne feda edilir sorarım size.kişiye kendi canından daha sevimli ne vardır ki diye bi soru olursa cevap şudur...çihad,sehadet,allah ve rasulüü.....şimdi biz burada mantıklı mantıklı sıcacık evlerimizde ,tok karnımızlar sayfalarca yorum yazarız.o iş çok kolayy.asıl iş aç,susuz,sogukta muhteşem bir güç dengesizligi içinde şavaşırken hele birde ülke,din,namus söz konu iken ne yorum yaparız!!!demekki olay öyle bir dehşet kazanıyor ki düşam karşısında bedenlerini parçalamak bile bir aşk oluyor onlarda........allahuekber!!!!!işte iman işte tam teslimiyet işte aşk.pc başında yanan sobaların yanında tok karınla bizlerden fazla bir yorum çıkmaz.çıksada sayfalar doldurur ama manayı doduramaz.hele birde yasıyana sormak lazım.onun bir kelamı nasılda manayı kilitlerr....

tamam güzel bacım yazdıklarına katılıyorum .. biz kendi kafamıza göre birşey söylememeliyiz öyle değilmi bence sence olmaz..

bu eylemlerin intihar olmadığına siz hangi gerçeklerle inandınız.. ama ..
ikinci üçüncü şahısların yorumlarını istemiyorum
ayet hadis evliyadan .. ehli sünnet alimlerinden bana .. örnekler verebilirmisiniz .. büğün gün boyu istedim bunlarıu ama bana hep bizim anladığımız manada ki cihat ve şehadetten bahsettliler...

anlata bildimmi güzel kardeşim ..
hayırlı geceler ..
rabbbimize emanet olunuz inşaALLAH

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
tamam güzel bacım yazdıklarına katılıyorum .. biz kendi kafamıza göre birşey söylememeliyiz öyle değilmi bence sence olmaz..

bu eylemlerin intihar olmadığına siz hangi gerçeklerle inandınız.. ama ..
ikinci üçüncü şahısların yorumlarını istemiyorum
ayet hadis evliyadan .. ehli sünnet alimlerinden bana .. örnekler verebilirmisiniz .. büğün gün boyu istedim bunlarıu ama bana hep bizim anladığımız manada ki cihat ve şehadetten bahsettliler...

anlata bildimmi güzel kardeşim ..
hayırlı geceler ..
rabbbimize emanet olunuz inşaALLAH

güzel kardeşim.aksini ispatlayan bir deliliniz var ise şayet.koyunuz bizde faydalanalım.ama şavaş ortamı bu şartlar ile ilgili olsun lütfen...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
güzel kardeşim.aksini ispatlayan bir deliliniz var ise şayet.koyunuz bizde faydalanalım.ama şavaş ortamı bu şartlar ile ilgili olsun lütfen...

SİYAH PEÇE KIYMETLİ BACIM .. konu içerisindeki cevaplarımı okudunuzmu .. size zahmet olmaz ise vaktiniz varsa okuyabilirmisiz iştişareye öyle devam edelim... ama okuyamazsanız ben kısaca bahsedeyim..
ben gerçekten aydınlanmak için soruyorum .. öyledir veya böyledir demiyorum .. nötrüm ama siz bir gerçek gördünüzki bunu savunuyorsunuz .. ben bu gerçeklerin peşindeyim.. cahilim ;).. anlata bildimmi güzel kardeşim .. ben degildir demiyorum öyledirde demiyorum ama siz intihar degil diyorsunuz.. bunu kafanızdan söylemediğinize göre .. inandığınız kabul ettiginiz gerçekler var.. bende bunları istiyorum ..

selam sevgi ve dua ile güzel kardeşim ..

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı

Allahcc razı olsun.ALLAHCC YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
İŞTE GEREKÇE...feraset...basiret..fedakarlık...aşk...iman...fikir...itikat...cefakarlık...çile...fedailik...cihad...allah...din...namus...vatan...ümmet...kardeş..çocuk...anne............KURANDAN VE SÜNNETTEN GEREKÇELER İÇİN BAŞA KONU BAŞINA DÖNÜNÜZ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt