Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İntihar mı İstişhad mı? (3 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Güzel bir soru....
Cevap...Bilemiyorum...

Bir insanı öldürmek dünyayı öldürmek gibidir... diyor Sevgili Peygamberimiz SAV...
Velev ki bu KENDİMİZ bile olsak...

Savaş halidir...
Yapılacak başka bir durum yoktur...
Ancak bu şekilde bir iş yapabiliyordur vs. vs... sebepler olsa da...
Cevap veremeyeceğim...
Benim bilgimi aşan konular...

İnşallah ŞEHİD olmuşlardır...
Allah CC. rahmet eylesin...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bu sadece benim .. çok duygusal ve yufka yürekli olmamdan kanaklanan bir durum demişsin aminenur kardeş. dur senin duygusal ve yufka yürekli olman gerçekleri değiştirmez ki.Burda alimlerin sözleri var caiz diyorlar.Sen hayır benim duygusal ve yufka yüreğim kabul etmiyor diyorsun.Varsın o yufka yüreğin kabul etmesin ama gerçekleride görmesine izin versin o yufka yüreğin yoksa Allah Muhafaza o yufka yüreğin seni imandan çıkarır bilmeden.

değerli kardeşim el-kassam kardeşime yazdığım cevaptan gözünüzden kaçmış sanıyorum..

**ayetlerle hadislerle.. evliyalardan örneklerle ..bu konuyu bana kabul ettirin.. bu kadar...**.

evet buda konuya yazdığım ilk cevap (nevin kardeşime) buda gözünüzden kaçtı sanıyorum ..

yazıyı tam okumadım ama intihar olduğunu düşünüyorum..şimdilik...tabi benim düşüncem önemli değil .. doğru neyse onu kabul etmek durumundayız..

ve buda konuya yazdığım son cevaptan ..

bu konuda inatta etmiyorum cahilim aydınlatın beni

anlata bildim inşaALLAH degerli kardeşim ... selam ve dua ile

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
nevin kardeş yazıları paylaşmış işte sana kanıtları.Okumadım diyorsun bana kanıtla diyorsun sana kanıtlamak için yazı sunmuşlar okumadım diyorsun gene savunuyorsun bu ne pişkinlik dalgamı geçiyorsun.Mavci kardeş sende oku yazıları istersen.O belirttiğin hadis bu konuda belirtilenlerle çok farklıdır.Allah'ın hidayeti sizin ve bizlerin üzerine olsun...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
nevin kardeş yazıları paylaşmış işte sana kanıtları.Okumadım diyorsun bana kanıtla diyorsun sana kanıtlamak için yazı sunmuşlar okumadım diyorsun gene savunuyorsun bu ne pişkinlik dalgamı geçiyorsun.Mavci kardeş sende oku yazıları istersen.O belirttiğin hadis bu konuda belirtilenlerle çok farklıdır.Allah'ın hidayeti sizin ve bizlerin üzerine olsun...

cellalenmeyin değerli kardeşim.. kızmaya gerek yok.. özellikle yazdığınız iki kelimeyi okumamış oluyorum saygıdeğer kardeşim..
dün yazdım diyorum dün okumamıştım vaktim yoktu...
ama yine sölüyorum yazılalar .. cihat ve şehadetle alakalı... ben biraz geç anlarımda . yanlış anlaşılmasın.. bir bağlantı kuramadım.. ben... cahilikde var serde biraz...saglık ve afiyette kalınız kardeşim
selam ve dua ile

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir soru....

Cevap...Bilemiyorum...

Bir insanı öldürmek dünyayı öldürmek gibidir... diyor Sevgili Peygamberimiz SAV...
Velev ki bu KENDİMİZ bile olsak...

Savaş halidir...
Yapılacak başka bir durum yoktur...
Ancak bu şekilde bir iş yapabiliyordur vs. vs... sebepler olsa da...
Cevap veremeyeceğim...
Benim bilgimi aşan konular...

İnşallah ŞEHİD olmuşlardır...

Allah CC. rahmet eylesin...

* Taberi Tefsiri'nde rivayet edildiğine göre Ebu İshak, Bera ibnu Azib (r.a.)'e: "Bir adam yalnız başına düşmandan bin kişilik bir grubun içine dalarsa, Yüce Allah'ın: "Kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın" derken kastettiği kimselerden olur mu?" diye sordu. Bera (r.a.) da şöyle cevap verdi: "Olmaz. Öldürülünceye kadar çarpışsın. Allah, peygamberine: "Allah yolunda savaş. Sen sadece kendinden sorumlusun." (Nisa, 4/84) diye buyurdu."
Burada Bera (r.a.), söz konusu ayeti fetvasına delil gösterirken şunu demek istemiştir: "Allah, peygamberine: "Sen sadece kendinden sorumlusun" diyerek yalnız başına bile kalsa Allah yolunda çarpışması gerektiğini ona bildirmiştir." Ayrıca rivayetten şunu anlıyoruz: "Bir kişi yalnız başına kalabalık bir düşman grubunun içine daldığında onlarda bir şaşkınlık ve dağınıklık meydana getireceğini, bu arada içlerinden birkaç kişiyi öldürebileceğini ve böylece düşman tarafına zarar verebileceğini ama buna rağmen öldürüleceğini biliyorsa bu eylemi yapabilir." İşte bu bir istişhadi eylem yani şehadeti göze alarak gerçekleştirilen eylemdir.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bir kişi yalnız başına kalabalık bir düşman grubunun içine daldığında onlarda bir şaşkınlık ve dağınıklık meydana getireceğini, bu arada içlerinden birkaç kişiyi öldürebileceğini ve böylece düşman tarafına zarar verebileceğini ama buna rağmen öldürüleceğini biliyorsa bu eylemi yapabilir

öldürülmek bu fiil başkası tarafından yapılır değilmi..
ama
öldürmek kişi kendisi yapar değilmi . düşman öldürdü deriz mesela .. veya kendini öldürdü ..deriz...
nevinciğim güzel kardeşim... bu yazının her harfine amenna
ciddi bir şekilde kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum artık .. bunun üzerindeki bombayı patlatmakla yine ben bir a-la-ka-sı-nı göremiyorum...

ciddi bir anlama problemim var sanıyorum...aff ola...

selam ve dua ile

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Biiznillah Kalplerdeki kilitler kalkarsa herşey anlaşılır.

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Bir kişi yalnız başına kalabalık bir düşman grubunun içine daldığında onlarda bir şaşkınlık ve dağınıklık meydana getireceğini, bu arada içlerinden birkaç kişiyi öldürebileceğini ve böylece düşman tarafına zarar verebileceğini ama buna rağmen öldürüleceğini biliyorsa bu eylemi yapabilir

öldürülmek bu fiil başkası tarafından yapılır değilmi..
ama
öldürmek kişi kendisi yapar değilmi . düşman öldürdü deriz mesela .. veya kendini öldürdü ..deriz...
nevinciğim güzel kardeşim... bu yazının her harfine amenna
ciddi bir şekilde kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum artık .. bunun üzerindeki bombayı patlatmakla yine ben bir a-la-ka-sı-nı göremiyorum...

ciddi bir anlama problemim var sanıyorum...aff ola...

selam ve dua ile

Ben de aynı noktaya takılıyorum...
Galiba bizde bir sorun var...
Allaha emanet ol kardeşim...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Biiznillah Kalplerdeki kilitler kalkarsa herşey anlaşılır.

maşaALLAH sizler gibi kalbinde kilit olmayan kalbi mühürlenmemiş kardeşlerimden biz gibi gafileler .. feyizlenmeyi umut ediyoruz... değerli kardeşim..
bu mücrim bacınıza dua ediniz inşaALLAH ..

selam ve dua ile

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben de aynı noktaya takılıyorum...

Galiba bizde bir sorun var...

Allaha emanet ol kardeşim...

evet abi bende aynı noktada takılıyorum verilen örnekler ve paylaşılan yazılar .. cihat ve şehadettle alakalı .. rabbim.. bizlere kanımızın son damlasına kadar .. bu şekilde ölmeyi nasip etsin ..inşaALLAH ama .
diyorum anlamıyorum .. anlama problemim var belkide gerçkekten kalbim mühürlü :( ONDAN ANLAMIYORUM

selam ve dua ile

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

evet abi bende aynı noktada takılıyorum verilen örnekler ve paylaşılan yazılar .. cihat ve şehadettle alakalı .. rabbim.. bizlere kanımızın son damlasına kadar .. bu şekilde ölmeyi nasip etsin ..inşaALLAH ama .
diyorum anlamıyorum .. anlama problemim var belkide gerçkekten kalbim mühürlü :( ONDAN ANLAMIYORUM

selam ve dua ile

Şehadet ile ölmeyi Cenab-ı Hakk bizlere nasip etsin inşallah...

Kişiler ve imanı hakkında konuşmaktan herkesi tenzih ederim...
Allah CC. en iyisini bilir...
Saklı ve gizli olanı da O CC. bilir...

Allah CC.'a emanet ol kardeşim...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı

selam ve dua ile

kalbin mühürlü olsa burda işin olmazdı kardeş sadece bu konuda anlamama durumun var.Yani konuda kilitlisin bu kilidi kalp kilidi olarak algılama.o çok ap ayrı birşey.Benimde anlayamadığım çok konu var konulardada bende var kilit.İnşallah tüm konularda kilitler açılırda hepsini hakkıyla anlarız.En iyisi anlayamadığımız konularda çok yönlü araştırma yapmaktır ben birçok konuyu böyle araştırma yaparak anlayabildim.

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Kaç Kelam...

Bir Kaç Kelam...

Ben de bu nokta da kararsız kalanlardanım...Şöyle ki: Bir adam düşünelim, her gün okuluna giderken bir başka mahalleye geçmek zorunda olan ve bu geçişlerde dürtülüp aşağılanarak aranan(hem giderken hem gelirken)...Ve bu adamın ailesinin akrabalarının büyük çoğunluğu düşman tarafından benzeri görülmemiş bir iğrençlikle öldürülsün ve bu adamın bu öldürmelere karşı cıkabileceği silahı olsun, tek seceneği taş sopa ya da bombalı eylem...O adamın durumuyla olaya bakmak gercekten güç; ama en azından bunu denediğimizde hak vermemekte bir o kadar güç...

Öte yandan, bu adam bu saldırıyı gerçekleştirse ve de ölenlerden bir tanesi de masum birisi olsa, bu olaylara karşı cıkanlardan olsa, ya da kendi safında yer alan birisi olsa...Bu işlemin intihar boyutunu tartışamam çünkü gerçekten yapılacak başka durum yok; ama o ölenlerin içinden bir tanesi masumsa işte bu işlem Allah indinde ne olur bilemem...

Bazı arkadaşlar ameller niyetlere göredir hadisini hatırlatmışlar; ama yapılan amel sonucu düşünülmeden yapılıyorsa eger, farklı bir katagoride değerlendirilmelidir...

Düşüncelerim böyle...

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Ben de bu nokta da kararsız kalanlardanım...Şöyle ki: Bir adam düşünelim, her gün okuluna giderken bir başka mahalleye geçmek zorunda olan ve bu geçişlerde dürtülüp aşağılanarak aranan(hem giderken hem gelirken)...Ve bu adamın ailesinin akrabalarının büyük çoğunluğu düşman tarafından benzeri görülmemiş bir iğrençlikle öldürülsün ve bu adamın bu öldürmelere karşı cıkabileceği silahı olsun, tek seceneği taş sopa ya da bombalı eylem...O adamın durumuyla olaya bakmak gercekten güç; ama en azından bunu denediğimizde hak vermemekte bir o kadar güç...

Öte yandan, bu adam bu saldırıyı gerçekleştirse ve de ölenlerden bir tanesi de masum birisi olsa, bu olaylara karşı cıkanlardan olsa, ya da kendi safında yer alan birisi olsa...Bu işlemin intihar boyutunu tartışamam çünkü gerçekten yapılacak başka durum yok; ama o ölenlerin içinden bir tanesi masumsa işte bu işlem Allah indinde ne olur bilemem...

Bazı arkadaşlar ameller niyetlere göredir hadisini hatırlatmışlar; ama yapılan amel sonucu düşünülmeden yapılıyorsa eger, farklı bir katagoride değerlendirilmelidir...

Düşüncelerim böyle...

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Doğrusunu ve kalpteki niyeti ancak Allah CC. bilir...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
herkes kendine göre bir düşünce koymuş benim düşüncem ben ya bence bana göre başkası nedemi baneneye ya sünnet kuran ne demiş bilemem bence bana göre tek doğru bu ya.

PLATO

Kayıtlı Kullanıcı
herkes kendine göre bir düşünce koymuş benim düşüncem ben ya bence bana göre başkası nedemi baneneye ya sünnet kuran ne demiş bilemem bence bana göre tek doğru bu ya.

ben düşüncemi yazarken şunu demeye getirdim...Kimse kesin bir yargıda bulunmamalı bence bu hususta...
Olanları en iyi Allah biliyor, bizide yaptıklarımızdan dolayı Allah değerlendirecek...Bu yüzden de kendim bir karara varmak yerine burda kararı sahibimizden dinlemeyi tercih edeceğim...

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Harp hiledir...Hadis-i Şerif

İnsanın şehadet eylemi yapmasına izin var mıdır, yok mudur?
Acaba bu eylem hileye girer mi?
Bu eylem yapıldığında masumlar da ölürse ne olacak?
:a40:

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
İmam Nevevi, Müslim Şerhi'nde Bedir'de bazı mü'minlerin Resulullah (s.a.s.)'ın çağrısıyla kendilerini şehadete atmalarıyla ilgili hadisi açıklarken şöyle der şöyle der: "Buradan bir kişinin kafirlerin birliklerinin arasına dalmasının ve kendisini şehadete atmasının caiz olduğu anlaşılmaktadır. Bu hareket ilim adamlarının büyük çoğunluğuna göre caizdir ve hiçbir keraheti yoktur...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
İşgalcilere karşı istişhadi eylem gerçekleştiren HAMAS'ın İzzuddin Kassam Birlikleri'ne mensup şehit Muhenned Suveydan. Cihadın gayesi ölmek değildir. Ama düşmanın zayıf düşürülmesi veya İslam kuvvetlerinin bir zarardan korunması mücahitlerden birinin veya birkaçının öldürülmesiyle ancak mümkün olacaksa bundan dolayı bazılarının kendilerini şehadete atmaları intihar değil aksine büyük bir kahramanlıktır...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
İlim ehli hakkı söylerken ne yazık ki, Filistin'deki fedakar kardeşlerimizin, kutsal Filistin topraklarını siyonizm kirinden temizlemek için cesaretle gerçekleştirdikleri eylemler hakkında ulu orta konuşuyorlar. Düşünmüyorlar ki, İslam adabı insanın bilmeden konuşmamasını, bilmediği bir konuda en azından susmayı tercih etmesini gerektirir. Düşünmüyorlar ki, intihar Allah'ın haram kıldığı bir şeydir ve bu insanlar Allah yolunda canlarını feda ediyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt