Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
Ka'b İbnu Mâlik (radıyàllâhu anh)'dan:

"Resülullah (aleyhissalâtu vesselam)'ın şöyle söylediğini işittim:"

"Kim âlim geçinmek, sefihlerle münâzara yapmak ve halkın dikkatlerini

kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar."

(Tirmizi, İlm 6)
*

evet boyle seyler cok tehlikeli, insan bazen kendiside bilemiyor hangi niyetle bir amel yaptigini. Her amelimiz Allah rizasi icin olsun. Bu dunya muslumana gercekten cok zor. nefis var seytan var iki ayakli seytanlar var suslu puslu dunya var. varda var. butun bunlardan kurtulabilmek icin insanin olumu cok yakinda hissetmesi gerekir. olum lezzetleri acilastirir.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Bize Kur'ân'la tenezzül buyuran Allah'ım ,

Bizi Kur'ân'ın ziynetiyle zinetlendir.

Bizi Kur'ân'ın şefaatiyle cennete koy

Bizi Kur'ân'ın nimetleriyle nimetlendir.

Bize Kur'ân elbisesini giydir

Bizi Kur'ân ile şereflendirir.
amin

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
evet boyle seyler cok tehlikeli, insan bazen kendiside bilemiyor hangi niyetle bir amel yaptigini. Her amelimiz Allah rizasi icin olsun. Bu dunya muslumana gercekten cok zor. nefis var seytan var iki ayakli seytanlar var suslu puslu dunya var. varda var. butun bunlardan kurtulabilmek icin insanin olumu cok yakinda hissetmesi gerekir. olum lezzetleri acilastirir.
abi ilk başta sizin hakkınızda suizan ettiğim için bana hakkınızı helal eder misiniz?
hani sizi kötü bellemedim ama yanlış anlamışım kusura bakmayın

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Rab
Mum tek başına dua etmez
Fakat sen lütfet
Yaktığım muma
Yaşadığım zorluklarda
Aldığım her kararda
Beni aydınlatan ışığın olsun
İçimdeki her gururu
Beni boğan bencilliği
İşlediğim tüm günahları
Yakan ateşin olsun

Ailem için, tanımadıklarım için
Bugün karşılaşacağım kişiler için
Sevginin alevi olsun
Merhamet et yüreğimdeki karanlıklara
Ey Rab
Senin evinde uzun süre kalamıyorum
Sana kendimden bir parça sunuyorum
Sevgiyle bugünü yaşamama yardımcı ol
Amin...

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
Her daim aklımızda bulunması duasiyla

aklimizda bulunmasi yetmiyor gercekten, insan idrak edemiyor. olum burnunun dibine gelsin iste ozaman tam manasiyla anliyorsun icini korku sariyor, hayal aleminde dolasiyorsun hic bir seyden zevk almiyorsun yemeden icmeden kesiliyorsun. topragin altini dusunuyorsun yatacagin yeri, nelerle karsilacagini. 2 yil once bir hastaliga yakalanmistim doktor doktor gezdim, bulamadilar hastaligimin sifasini, doktorun biri senin bu hastaligin iyice ilerler 2 yil icinde olebilirsin dedi bana. dunya basima yikildi. iste ozaman ben olumu cok yakinimda hissetmistim, guzel bir duygu aslinda cunku ozaman tam manasiyla allaha teslim oluyorsun ve tevbe ediyorsun. cok sukur rabbim sifami verdi, hicbiseyim kalmadi. insallah gunahlarima keffaret olmustur. sizlere sabirla ilgili bi site vereyim okuyun cok guzel.
Sabr .:.: www.dinimizislam.com :.:.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
aklimizda bulunmasi yetmiyor gercekten, insan idrak edemiyor. olum burnunun dibine gelsin iste ozaman tam manasiyla anliyorsun icini korku sariyor, hayal aleminde dolasiyorsun hic bir seyden zevk almiyorsun yemeden icmeden kesiliyorsun. topragin altini dusunuyorsun yatacagin yeri, nelerle karsilacagini. 2 yil once bir hastaliga yakalanmistim doktor doktor gezdim, bulamadilar hastaligimin sifasini, doktorun biri senin bu hastaligin iyice ilerler 2 yil icinde olebilirsin dedi bana. dunya basima yikildi. iste ozaman ben olumu cok yakinimda hissetmistim, guzel bir duygu aslinda cunku ozaman tam manasiyla allaha teslim oluyorsun ve tevbe ediyorsun. cok sukur rabbim sifami verdi, hicbiseyim kalmadi. insallah gunahlarima keffaret olmustur. sizlere sabirla ilgili bi site vereyim okuyun cok guzel.
Sabr .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]

Çok gecmis olsun Rabbim sevdiği kuluna hastalık verirmis ki günahlara kefaret olsun diye ben bazen hastalara bakar boyle derim Hidayet için Yada kefaret için hep dua ederim Rabbim en korktuğum sey hasta bedenimin ibadet edememesi ama düşününce sen o hastalıklla bedenin zekatını veriyorsun senin rahmetin ne guzel yarrabbi sen bizleri çok seviyorsun ya biz.....

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
verdigim sitedeki sabirla ilgili yaziyi mutlaka bastan sona okuyun, bir kat daha fazla sukredeceksiniz.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=6]ÖLÜM Geldiğinde ;
Mal gider, Mülk gider,
Eş gider, Dost gider ama;
''İMAN'' kabre bizimle beraber girer. . . ! ! !
[/h]

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
(Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.) [Bekara 153]

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
İmanı en üstün olan; sabırlı, cömert ve hoşgörülü olandır

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Hak teâlâ, sevdiği kulu dertlere müptela kılar, o da sabrederse, ondan razı olur.) [Deylemi)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Sabretmek, kurtuluşa, başarıya sebep olan güzel huydur. Sabır, Peygamberlerin hasletlerindendir. Bunun için atalarımız, (Sabır, acı ise de meyvesi tatlıdır), (Sabır selamettir), (Sabırla koruk helva olur) demişlerdir. Belalara sabretmek, kurtuluşa sebeptir.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Bir farzı yapmak veya bir günahtan kaçınmak sabırsız ele geçmez. Çünkü, (İman nedir?) diye sorulduğunda Peygamber efendimiz, (Sabırdır) buyurdu. (Deylemi)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
(Ey iman edenler, sabredin, sabretmekte birbirinizle yarış edin!) [A.İmran 200]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt