Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
"Bir gülümseme sevginin ve insan olmanın anahtarıdır"

"Dışarda selam verdiğin ve aldığın her an ayrı bir mutluluk anıdır....
Müslüman Olduğuna Hamd' dır."

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Karnımın ağrısı, kalbimin ağrısını bastırır mı acaba !

tevbekarım

Kayıtlı Kullanıcı
tanımadıklarıma yolda selamün aleyküm diyince yüzlerindeki şaşkın tebessümü görünce hamdediyorum Elhamdülillah Ya Rabbi iyi ki müslümanım ve sadece Peygamberim aleyhiselatü vesselam emir buyurduğu için selam veriyorum....

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizleri huzur ve mutluluk içinde burada biraraya getirdiği gibi CENNET te de bir araya getirsin inşallah...
AMİNNN...

hayırlı sabahlar diliyorum.
selametle kalın.

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
tanımadıklarıma yolda selamün aleyküm diyince yüzlerindeki şaşkın tebessümü görünce hamdediyorum Elhamdülillah Ya Rabbi iyi ki müslümanım ve sadece Peygamberim aleyhiselatü vesselam emir buyurduğu için selam veriyorum....

Selamunaleykum tertip baktimda benden bir gun sonra uye olmussun yasinda benim gibi 31 81 lisin herhalde sende.
bisey soracam ayip olmassa evlimisin? bu devirde evlenecek musluman bayan bulmak cok zor gercekten. kendimce soyle bir istatistik yaptim, turkiyedeki kizlarin ortalama sadece yuzde 25 basini kapatiyor. ve sanirim usulune uygun kapatan belki yuzde 5 bile yoktur. giyim tarzlari peygamberimizin kapali fakat ciplak kadinlar olarak tarif ettiklerinden. ortunmedeki amac dikkat cekmemek icindir. oyle bir moda varki malesef kapali kizlar acik kizlardan daha cok dikkat cekiyor. yoksa cokmu abartiyorum ki?

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum tertip baktimda benden bir gun sonra uye olmussun yasinda benim gibi 31 81 lisin herhalde sende.
bisey soracam ayip olmassa evlimisin? bu devirde evlenecek musluman bayan bulmak cok zor gercekten. kendimce soyle bir istatistik yaptim, turkiyedeki kizlarin ortalama sadece yuzde 25 basini kapatiyor. ve sanirim usulune uygun kapatan belki yuzde 5 bile yoktur. giyim tarzlari peygamberimizin kapali fakat ciplak kadinlar olarak tarif ettiklerinden. ortunmedeki amac dikkat cekmemek icindir. oyle bir moda varki malesef kapali kizlar acik kizlardan daha cok dikkat cekiyor. yoksa cokmu abartiyorum ki?

selamün aleyküm kardeşim.bunları söylemenizdeki amaç nedir kardeşim.
umarım yanlış anlamışımdır.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hakk yolda yürürken üstüne basarlarsa, ezildim diye isyan etme! İz oldum diye şükret.. Hakk'ın yolunu arayanlar sana bakıp bulacaklar..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yaratılış melekelerinden biri olan nefsin doyumsuzluğuna karşı, iç Huzur temini ve tatmin olmak için: İMAN VE ZİKİR (Allahı anmak); Sonsuzluğa ulaşmak için de, İBADET (Allah Kulluk) ve AHLAK (Davranış Güzelliği) tüm dini kaynaklarda temel kurallar olarak takdim edilmiştir

Nefsin Üstün Egosu, Çıkarcılık, Şehvet, Tûl-u Emel (Büyük Arzular) vb. gibi davranışlar, gerçekte hepside o istenen, arzu edilen İç Huzurun temini, mutluluğun hazzı ve Sonsuzluk anlayışındaki bu zevklerin devamını isteme arayışıdır.

Fıtrattaki sapmalar, Nefsin yanıltıcı ve geçici hazları, aynen; yoldaki yanlış işaret tabelaları gibidir.İÇ HUZUR ararken, tatminsizlik ve doyumsuzluğa; SONSUZLUK ararken yok oluşve boşluğa götürür.Geçici haz ve zevkler anlık mutluluk ve moral verir.Fıtrata ters düşen her yanlış-günah- vicdanla çatışır. İç huzur arayan insanın Ruhî dengesi, gel-gitlerle, keşmekeş ve buhranlı yaşantısıyla bozulur. Huzursuzluk, Kaygı, Ruhî çöküntü kişiyi asabiyet ve sonucunda önü alınamayan haksızlıklara götürür.
Arayış sürecini olumlu sonlandırmak, istenilen İÇ HUZUR ve SONSUZLUĞA ulaşmak için ; arzettiğimiz üzre Ruhsal yeti ve sezilerin farkında olmak gereklidir. Kainatın en muhteşem varlığı olarak yaratılan ve takdim edilen insanın, başıboş bırakılmadığının ve bırakılmayacağının idrâkinde olunmalı…Fıtratın bozulmaması, Ahlakî erdemlerin korunması için Vicdanî -Aklî kanaat, İlahî İrade rehber kılınmalı ki; gerçek huzur temini ve Sonsuzluğun kapısı açılmış olsun.

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim.bunları söylemenizdeki amaç nedir kardeşim.
umarım yanlış anlamışımdır.

bunlar benim icimde bir uktedir. boyle istedigim gibi birini bulamadigimdan, kapali ama ciplak denilecek biriyle evlendim. ama hata yapmissim cunku yurumedi ve ayrildik. gerekirse omur boyu bekar kalinacakmis fakat ayni itikatta olmadigin biriyle evlenmeyecekmissin. bana derdi ki dunyaya bir defa geliyoruz. eglenelim gezelim tozalim hayatimizi yasayalim. dunyaya bir defa gelecegimize bende inaniyorum fakat allaha kulluk etmeye geldigimize imtihan olmaya geldigimize inaniyorum. boyle zitti goruslerimiz.

berat05

Yönetici
ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu

ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşimiz...
Forum içerisinde bulunan tüm kardeşlerimizin CİNSİYETLERİ,MEDENİ HALLERİ önem teşkil etmez..Önemli olan burdaki paylaşımların ehemmiyeti , İslam adına yapılan hizmet- Tebliğdir.

Sizin ard niyetli olmadığınızı ancak yine de ufak bir hatırlatmada yarar olduğunu görüyorum...

Hanımların başlarının ve giyimlerinin açık olması bu onların yeterince DİNİ eğitim almadıklarının,aile içi dini eğitimin geride olduğunun,çevremizdeki "modern"hayat tarzının,arkadaşların ve en önemlisi de Hidayetin ALLAH Celle Celaluhu 'dan geleceğinin göstergesidir...

Gönlümüz hep doğru yolda gitmekten yana...Tüm nefisleri susturmak ,şeytanı alt etmek,cahillikleri ortadan kaldırmak ne güzel olurdu...

Hanımlara yardımcı olmak yetmez..Beylere de yardım etmek gerekir..Bu da demektir ki...iş sadece hanımlarda bitmiyor...

Yapacağımız en güzel şey müslüman kardeşlerimiz için Hidayet dilemek,dua etmek ve onların gözlerinin önünde CANLI BİRER ÖRNEK OLABİLMEK....

Türkiye Müslüman bir ülke ancak BATILILARDAN FARKIMIZ YOK......

Sanırım işe önce kendimizden başlamak lazım...

İlmi doğru öğrenmek, kötü - önyargılı düşünmemek ve İNSANI KAZANMAK adına Çalışmak...

Çünkü atmak,gitmek,kötü söz söylemek kolaydır......

Oysa TEBLİĞİN güzelliği var....Her şeyde....

Selam ve dua ile...Rabbime emanet olunuz...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bunlar benim icimde bir uktedir. boyle istedigim gibi birini bulamadigimdan, kapali ama ciplak denilecek biriyle evlendim. ama hata yapmissim cunku yurumedi ve ayrildik. gerekirse omur boyu bekar kalinacakmis fakat ayni itikatta olmadigin biriyle evlenmeyecekmissin. bana derdi ki dunyaya bir defa geliyoruz. eglenelim gezelim tozalim hayatimizi yasayalim. dunyaya bir defa gelecegimize bende inaniyorum fakat allaha kulluk etmeye geldigimize imtihan olmaya geldigimize inaniyorum. boyle zitti goruslerimiz.
Allah size tesettürü namusu bilmiş,SADECE Allah rızası için kapanmış hayırlı bir eş nasip etsin o zaman.
siz iyi niyetli olduktan sonra Allah onu karşınıza çıkarır..
merak etmeyin..sabredelim
Allah'a emanet olun
selametle..

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
berat05 hatirlatman icin tesekkurler. art niyetli degilim, kelimeleri belki uygun secememisimdir. okadarinida maruz gormeyin bana, yurt disinda dogmus buyumus birinden fazla bisey beklenmez. daha dikkatli olmaya calisirim. yani bilmiyorum burada bazi seyleri acik acik konusabilirmisin yoksa bayanlarda oldugu icin konusmak ayipmi olur bilmiyorum.
Smyyes sabretmekten baska caremiz yok, ama sabirda gercekten cok zor birsey bir gun sabir diyorsun iki gun sabir diyorsun sonra seytan durtmeye basliyor. Allah bizleri sabredenlerden eylesin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kişi dostunun yolundadır.O halde sizden her biriniz dost edineceği kimseye iyi dikkat etsin.(Hadis-i Şerif)

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
ne oldu bilmiyorum ama boşver kardeşim.
kin beslemek yakışmaz bize.seni hayırlı paylaşımlarda göremek isteriz inşaAllah.
boşver kimseyle uğraşma;)
amacımız birşeyler öğrenmekse onu yapalım.sorun belki de kendimizdir:)
kendi nefsime de konuşuyorum yanlış anlama sakın kardeşim.
hadi size hayırlı geceler..
Sanada Hayırlı Sabahlar :) Kardeşim bende sorun tm ama uğraşmak istemiyorum :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyada en huzursuz kimse, kalbinde kin taşıyanlardır..

İmam-ı Şafi

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

HUCURAT 12

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt