Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Hatasından dönen, o hatayı hiç yapmamış gibidir.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sizden bir yas kucuk erkek kardesiniz varsa, derdiniz var demektir :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
cooltext35977999vg4.gif

anlayana ne çok şey ifade ediyor değil mi!
Solda sıfır olmakla sağda sıfır olmak arasındaki fark, olmamakla olmak arasındaki fark kadardır.
o zaman sen de safını belli ET!

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Soru: Hocam, internetteki müstehcen site ve resimlerden kaç kez uzak durmaya çalıştım. Her seferinde söz verdim. O tür kadınları dışarda görsem tiksiniyorum, dönüp bakmıyorum bile elhamdülillah. Fakat yine de kendime mani olamıyorum. Bu konuda bana nasihat eder misiniz?
CEVAP:
Müstehcen resimler ve görüntüler,

1. İnsanın içindeki iyilik hücrelerini öldürür.

2. Şehvetini azdırır.
3. MelekleriN bize dua etmelerine engel olur.
4.İnsanın kendisine karşı saygısını azaltır.
5. İradesine karşı güvenini sarsar.
6. Hafızayı zayıflatır.
7. Kalbi meşgul eder ve kararmasına yol açar.
8. Şehvet, insana verilmiş emanettir. Emanete sadakat gerektir. Şehvet emanetini meşru yollardan tatmin etmek gerekir. Bunun en güzel yolu da evliliktir. Gençlere bir an önce evlenmelerini, zamanı gelmiş evliliği dünyevi gerekçelerle ertelememelerini tavsiye ederim. Size de... Bu tür kerih görüntüler, ileride gerçekleşecek evliliğin gizemini de azaltır.
Bütün bu zararları göz önünde tutunca alk-ı selim bu tür kerih görüntülerden ve müstehcenlikten uzak durmayı emreder. Siz de irade sınavında bu savaşı kazanmak için gayret edin. Bunun bir iç cihad olduğunu unutmayın.
Rabbim, nefsi emmarenin kötülüklerinden hepimizi korusun.

inanın bunu eklerken bile çok utandım çekindim.çünkü utanılacak birşey.ama belki faydalı olur diye de paylaşmak istedim
ne olursunuz kardeşlerim sizi nefsinizle cihada çağırıyorum..
ne kadar üzücü.ne müslüman gençlerimiz şehvet yolunda kaybolup gidiyorlar.bu imtihanda kaybediyorlar.güzel bir yuva hayal oluyor.yuvalar bozuluyor.onları göre göre eşinden de çok fazlasını istiyor ve başlıyor kavgalar, mutsuzluklar
hadi bugün bi söz verelim kendimize.
her zaman verdiğimiz sözlere benzemesin ama..
son sözümüz olsun..

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Soru: Hocam, internetteki müstehcen site ve resimlerden kaç kez uzak durmaya çalıştım. Her seferinde söz verdim. O tür kadınları dışarda görsem tiksiniyorum, dönüp bakmıyorum bile elhamdülillah. Fakat yine de kendime mani olamıyorum. Bu konuda bana nasihat eder misiniz?
CEVAP:
Müstehcen resimler ve görüntüler,

1. İnsanın içindeki iyilik hücrelerini öldürür.

2. Şehvetini azdırır.
3. MelekleriN bize dua etmelerine engel olur.
4.İnsanın kendisine karşı saygısını azaltır.
5. İradesine karşı güvenini sarsar.
6. Hafızayı zayıflatır.
7. Kalbi meşgul eder ve kararmasına yol açar.
8. Şehvet, insana verilmiş emanettir. Emanete sadakat gerektir. Şehvet emanetini meşru yollardan tatmin etmek gerekir. Bunun en güzel yolu da evliliktir. Gençlere bir an önce evlenmelerini, zamanı gelmiş evliliği dünyevi gerekçelerle ertelememelerini tavsiye ederim. Size de... Bu tür kerih görüntüler, ileride gerçekleşecek evliliğin gizemini de azaltır.
Bütün bu zararları göz önünde tutunca alk-ı selim bu tür kerih görüntülerden ve müstehcenlikten uzak durmayı emreder. Siz de irade sınavında bu savaşı kazanmak için gayret edin. Bunun bir iç cihad olduğunu unutmayın.
Rabbim, nefsi emmarenin kötülüklerinden hepimizi korusun.

inanın bunu eklerken bile çok utandım çekindim.çünkü utanılacak birşey.ama belki faydalı olur diye de paylaşmak istedim
ne olursunuz kardeşlerim sizi nefsinizle cihada çağırıyorum..
ne kadar üzücü.ne müslüman gençlerimiz şehvet yolunda kaybolup gidiyorlar.bu imtihanda kaybediyorlar.güzel bir yuva hayal oluyor.yuvalar bozuluyor.onları göre göre eşinden de çok fazlasını istiyor ve başlıyor kavgalar, mutsuzluklar
hadi bugün bi söz verelim kendimize.
her zaman verdiğimiz sözlere benzemesin ama..
son sözümüz olsun..

Allah razı olsun kardeşim sizden.... hem de gani gani inşAllah...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Disardakini görup tiksiniyormus???
Ya icindeki??? Tiksindigin kim? kadin mi ? kendi nefsani azginligin mi?
Kör ol! yani görme, ya kalbin? aklindan gecirme!
Disarda degil hersey, icerde.. icerde...
Hani menkibelerde gecer, icerde kaybettigini disarida ararya insanlar???
Kalbe Rab girerse digerleri cekip gider, gitmek zorunda...
Iceriye kimleri misafir ettigine dikkat etmeli insan

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
usuyorum yine hava sogudu...
Hem bedenen, hem kalben, Rabbim sevenlerine tutunmasam, terkederdim dunyayi hemen!
Niye yahu??
Hala saf sevgiiyi gormiyorum gozlerde...cikar sevgisi malesef hala...
Rabbim yasiyamam ben boyle diyarda

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Elmanın tatlısı da biberin acısı da aynı topraktan, uyanmak lazım...
Ve beşiğin tahtasıyla tabutun tahtası aynı ağaçtan...
Nemrut ile hazret-i İbrahim aynı havayı soluyor, Firavun’la hazret-i Musa aynı toprağa basıyor, Ebu Leheb ve hazret-i Ömer’i aynı yağmur ıslatıyor...
Şu işe bakın ki; bakan gözün biri görüyor biri görmüyor...
Nasibe bakın!

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Sana tutunuyorum Allah'ım. Kimsenin beni yere atmasına izin verme..

İçimden devamlı, bi yerden okuduğum bu söz geçiyor.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Televizyonu şarkı eşliğinde odayı toparlamak için açmıştım, ilk açılan kanalla şoke oldum.

Suudi Arabistan'da, imam namazdaki sözleri söylüyor, Kabe'deki herkes namaz kılıyordu.

Herkes yavaş ve sakince, imamın hızına (imam da yavaşça söylüyor tabii) göre namaz kılıyordu.

Şimdi de o kafama dank etti, ben ne kadar hızlı namaz kılıyormuşum! Ve bunu gördükten sonra kıldığım namaz hemen hemen 10 dakika sürdü.

İçimden bu geçiyor. :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Gündüzleri boş , geceleri de vakit öldürerek geçirenlerle dost olmam.Gerek dünya ve gerekse ahiret hayatı için herhangi bir hayırlı amel bulundurmayan adama çok kızarım.Aynı zamanda namazı kendisine iyiliği emretmiyor ve kötülükten sakındırmıyorsa, o kimseyede çok kızarım.Kuşkusuz onun bu hali kendisini Alllahu Tealadan ziyadesiyle uzak etmiştir..

(İbni Mesud r.anh )

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Bildiklerini dedi yüzleştir hayatla ve sınamaktan korkma
doğruyla yanlışı o zaman ayırabilirsin ve onu
anlayabilirsin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sevdiğiniz şeylerden Allah için hacamadıkça asla iyiliğe eremessiniz. Ne harcarsanız mutlaka Allah onu bilir. “
(Al-i İmran 92)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt