Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

tevbekarım

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Cann...Bu temiz insanlara karsı sen de utanç içinde kalma; sen de tertemiz ol, gönlünü utandırma..!

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
üzgünüm.
yanlış anlaşılmak zorunda mıydım..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Kim,bir müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allahüteâlâ da onu kıyamet günü sıkıntılardan korur. Kim,müslümanın aybını örterse, Allahü teâlâ da onun dünya veahirette aybını örter. Kişi, arkadaşına yardımcı olduğumüddetçe, Allahü teâlâ da onun yardımcısı olur.) [Müslim]

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yaratılışta dinginlik, huzur, güven ve mutluluk duygusu vardır. Bu duyguların, gerek dinsel kural, etik ve kavramlarında; gerekse dünyanın zevk-ü sefasına önem veren, haz kaynaklı düşüncelerde hep bu vardır: İÇ HUZUR… (tatminlik..) Sonucunda yakalanan veya yakalanması muhtemel olan bu mutluluğun sürekli devam etmesi yine insanın SONSUZLUK arayışının en çarpıcı göstergesidir.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Haydi Allaha Emanaet olun Veda vakti gelmiştir ben gider Buraya kadarmış bea Herşeyin sonu vardır bu hayatta..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yaratılış melekelerinden biri olan nefsin doyumsuzluğuna karşı, iç Huzur temini ve tatmin olmak için: İMAN VE ZİKİR (Allahı anmak); Sonsuzluğa ulaşmak için de, İBADET (Allah Kulluk) ve AHLAK (Davranış Güzelliği) tüm dini kaynaklarda temel kurallar olarak takdim edilmiştir

Nefsin Üstün Egosu, Çıkarcılık, Şehvet, Tûl-u Emel (Büyük Arzular) vb. gibi davranışlar, gerçekte hepside o istenen, arzu edilen İç Huzurun temini, mutluluğun hazzı ve Sonsuzluk anlayışındaki bu zevklerin devamını isteme arayışıdır.

Fıtrattaki sapmalar, Nefsin yanıltıcı ve geçici hazları, aynen; yoldaki yanlış işaret tabelaları gibidir.İÇ HUZUR ararken, tatminsizlik ve doyumsuzluğa; SONSUZLUK ararken yok oluşve boşluğa götürür.Geçici haz ve zevkler anlık mutluluk ve moral verir.Fıtrata ters düşen her yanlış-günah- vicdanla çatışır. İç huzur arayan insanın Ruhî dengesi, gel-gitlerle, keşmekeş ve buhranlı yaşantısıyla bozulur. Huzursuzluk, Kaygı, Ruhî çöküntü kişiyi asabiyet ve sonucunda önü alınamayan haksızlıklara götürür.
Arayış sürecini olumlu sonlandırmak, istenilen İÇ HUZUR ve SONSUZLUĞA ulaşmak için ; arzettiğimiz üzre Ruhsal yeti ve sezilerin farkında olmak gereklidir. Kainatın en muhteşem varlığı olarak yaratılan ve takdim edilen insanın, başıboş bırakılmadığının ve bırakılmayacağının idrâkinde olunmalı…Fıtratın bozulmaması, Ahlakî erdemlerin korunması için Vicdanî -Aklî kanaat, İlahî İrade rehber kılınmalı ki; gerçek huzur temini ve Sonsuzluğun kapısı açılmış olsun.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Muhtazaf Abi olsun ,Smyyes Kardeşim olsun Allah yolunuzu Cennete ulaştırsın Amin Ecmain Artık yeni bi yol çizicem Allah Size ve Diğer Nur Yüzlü Kardeşlerime cehennemi haram kılsın Amin Ecmain . :)

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
ama vazgeçtim Senin için Ve Diğer Abilerim için kalıcam ... Nur Kalpli Kardeşim :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Allah ben burada öyle birine rastlayamadım ama kardeşim:)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ne oldu bilmiyorum ama boşver kardeşim.
kin beslemek yakışmaz bize.seni hayırlı paylaşımlarda göremek isteriz inşaAllah.
boşver kimseyle uğraşma;)
amacımız birşeyler öğrenmekse onu yapalım.sorun belki de kendimizdir:)
kendi nefsime de konuşuyorum yanlış anlama sakın kardeşim.
hadi size hayırlı geceler..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Azerbaycan_li abi.hoşgeldiniz..sizi görmek ne güzel.
sanırım artık pek uğramıyorsunuz

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum salam hos bulduk herkes iyidir insallah...ara sira cevrimdisi da olsa bakiyorum ama kucuk kardesler var cogunlukla oyun eglence pesindeler yani guzel faydali paylasim olmuyor...konulara baktikca icimden bunlar geldi...

benim icin dua edin insallah suan irandayim (hastalik dolaysiyla) bir kac gun sonra azerbaycanda insallah...bir ay sonra turkiyede insallah :)...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum salam hos bulduk herkes iyidir insallah...ara sira cevrimdisi da olsa bakiyorum ama kucuk kardesler var cogunlukla oyun eglence pesindeler yani guzel faydali paylasim olmuyor...konulara baktikca icimden bunlar geldi...

benim icin dua edin insallah suan irandayim (hastalik dolaysiyla) bir kac gun sonra azerbaycanda insallah...bir ay sonra turkiyede insallah :)...
yurtdışına açıldınız yani:)çok geçmiş olsun abi.
Allah acil şifalar versin.dua ederiz.
hani biraz sert dillisiniz ama :) sizin için her zaman Allah razı olsun derim abi.
dini konularda çok şeyler öğrettiniz farkında olmadan.bunu da dile getirmek istedim.onun için sizi tekrar burada görmeyi arzu ediyoruz.
haklısınız o konulara da yazıyoruz ama hep onlar olmuyor ki abi.yazdıklarımız da bizim hatamız zaten.yazmasak daha iyi ama sanırım bazen onlar da iyi geliyor arada

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun...sert dilli degilimdir insallah ole anlasilmismdir....Allah cumle muslumanlardan razii olsun...Allah bir kimseden razi oldu mu onu cennetine koyar...bir faydam dokunduysa ne mutlu...tum hayir ve guzellikler Allah dan kotulukler ise kendi nefsimizdendir...siz de diger kardeslere faydali olun insallah....zaman buldukca biz de faydali oluruz..Allah sana da bize de rahmet etsin kardes

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gülümseme sevginin ve insan olmanın anahtarıdır

Notu Okuyanın ve Beğenenin
Yüzünden'' Mutluluk '' , Kalbinden '' Neşe '' Eksik Olmasın . '' Sevdiklerinden Ayrı Kalmasın'
herkeze hayırlı sabahlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt