Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Bırakacağın eli hiç tutma, Tutacağın eli ise hiç bırakma..
Sahte sevgilere gül olmaktansa, gerçek sevgilere diken ol !

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm..
Öncelikle bir yerde okumuştum ki eski nick goldenrose imiş kardeşim.
Sagopa Kajmeri beğenirim,saygı duyarım,dinlerim büyük bir keyif alırım dinlerken..Dini inancının sağlma olduğunu,en azından sağlamlaştırmak için her çabayı gösterdiğini kendi ağzından duymuşumdur.din adına bizim yapmadığımızı kimi zaman O'nun yaptığını biliyorum..
Şimdi,bir zaman önce terör örgütü ile balantısı olduğu aşikar olan ve kan davasına dönmüş bir olay sonucunda silahlı saldırıya uğramış bir sanatça var idi..O ki pkk ile bağlantısı olduğu su yüzüne çıkmış biri..O ki çıplak hatunları göz önüne çıkaran vb. ahlak dışı hal ve hareketlerde bulunan birisi idi..ve uğradığı silahlı saldırıda bunun gibi pis işlerden olduğu da biliniyordu..
Ve bu kişi için konu açılmıştı ki siz açmıştınız kardeşim..Şimdi sorarım sana,Ölçü olarak aldığınız çalgı çengi ise eğer ki öyle görünüyor,buu iki kişiyi kefeye koyduğunuzda hangisi ağır basar?

Aleyküm selam hiç ablam.
Evet o konuyu ben açmıştım. Ama benim o konuyu açmamdaki amacımı belki yüzlerce kez anlattım.Tekrar anlatmak gereksiz olur. Buradaki değerli vakitlerinizi almak istemem. Ben 4-5 yıl önce dedemi yoğun bakım kapılarında kaybettim. Kardeşimin ölümünde bile yanında değildim. O konuyu açtım çünkü orda yoğun bakım kapılarında bekleyen insanlara 'ALLAH sabır versin' ya da 'ALLAH yardımcıları' olsun cümlesini beklemiştim. Yoksa o adam için sabahlara kadar dua edin göz kapaklarınız düşene kadar Allah'a o adam için yalvarın demedim. Sadece tek bir söz. Allah yardımcıları olsun. Bitti. Tek bir konu açtım diye zaten bir terörist ilan edilmediğim kaldı. i.t.'e tepki gösterdiniz şimdi de ben sagopaya tepki gösteriyorum. Çünkü Allah içinde çalgı çengi olan şeyleri haram kılmıştır. Sagopa kajmer kendi şarkısının içinde 'Allah' ismini kullanmaktadır. (rana kardeşimizin dediğine göre) Böyle birinin de bu forumda işi olmaması gerektiğinden yanaydım. zaten o konunda bu forumda işi yoktu. ki zamanında sizler güzel dille uyarsaydınız o konudan doğan tartışmalarda çıkmayacaktı. ben şarkılarında 'Allah' adını geçirten biri yerine Hz. mevlanın sözlerini tercih ederim. bunlarda benim düşüncem hiç ablam. kendine iyi bak

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
bak tatlım ben güzel dille yazdım
Rica ediyorum yazılarına dikkat et burada içinden geçeni paylaş yazıyo şarkı sözü yazılmıcak diye bişey yok ben hayko cepkinle karıştırdım yazınıda görmedim
benim bildigim burda sadece içinden geçen paylaşılır onuda yaparım

Gidip hadisi şeriflerin yazıldıgı sayfaya şarkı sözü yazacak degilim ..........

ayriyetende şu devirdeki gençler şaçma şarkıları dinlicene bence sagapa kajmerin şarkılarını dinlesinler enazından Allah ın ismi geçiyor.

Tövbe estağfurullah. Rana'cım sen müziğin dinimizde haram kılındığını bilmiyor musunu? Sagopa kajmer kendi yaptığı müziklerde 'Allah' ismini kullanıyor. Bu forumda öyle bir konu vardır. Şarkılarda 'Allah' adının geçmesiyle ilgili. Ona bir göz atmanı tavsiye ederim. Allah birşeyi haram kıldıysa o haram kıldığı şeyin içerisinde o değerli isminin yeri yoktur canım! Sen sagopanın 'Allah' içeren şarkı sözlerini paylaşmaya devam et. Ama bilmen gerekir ki 'Allah' isminin (senin dediğine göre) şarkıda işi yok! Bunu bilemeyecek biriyle de şarkı söz muhabbeti yapmam tatlım. Hoşça kal.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Tövbe estağfurullah. Rana'cım sen müziğin dinimizde haram kılındığını bilmiyor musunu? Sagopa kajmer kendi yaptığı müziklerde 'Allah' ismini kullanıyor. Bu forumda öyle bir konu vardır. Şarkılarda 'Allah' adının geçmesiyle ilgili. Ona bir göz atmanı tavsiye ederim. Allah birşeyi haram kıldıysa o haram kıldığı şeyin içerisinde o değerli isminin yeri yoktur canım! Sen sagopanın 'Allah' içeren şarkı sözlerini paylaşmaya devam et. Ama bilmen gerekir ki 'Allah' isminin (senin dediğine göre) şarkıda işi yok! Bunu bilemeyecek biriyle de şarkı söz muhabbeti yapmam tatlım. Hoşça kal.

neyin ne olduğunu gayet iyi bilicek yaştayım!
Yanlız sende şunu bilki insanların nefsleri var....
Şarkıyı dinlemek istedigimde dinlerim, bu benim ilahi dinlemedigim yada kuran dinlemediğim anlamına gelmez
kimseye bu konuda açıklama yapmak zorunda değilim.
Bence sende kimseye şarkı dinliyo diye usten bakma haramı helali oğretmeye çalışma
bunun için yeterince hocalarımız var Allah razı olsun...

bundan sonraki cevaplarına yorumsuz kalıyorum
bazen susmak en güzel cevap selametle kardeşim...

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
neyin ne olduğunu gayet iyi bilicek yaştayım!
Yanlız sende şunu bilki insanların nefsleri var....
Şarkıyı dinlemek istedigimde dinlerim, bu benim ilahi dinlemedigim yada kuran dinlemediğim anlamına gelmez
kimseye bu konuda açıklama yapmak zorunda değilim.
Bence sende kimseye şarkı dinliyo diye usten bakma haramı helali oğretmeye çalışma
bunun için yeterince hocalarımız var Allah razı olsun...

bundan sonraki cevaplarına yorumsuz kalıyorum
bazen susmak en güzel cevap selametle kardeşim...

Ben sen müzik dinliyorsun diye seni eleştirmedim ve senden açıklamada beklemedim. İnsanın nefsi olduğunu biliyorum. Biliyorum ki bu genç yaşımda Kur'an kursu hocalığına başladım. O yüzden kimse bana bu böyle bu şöyle demesin. Müzik dinleyebilirsin. İlahi de dinlersin. Ama kalkıp islami bir forumda şarkılarında 'Allah' ismini geçirten bir adamın sözlerini paylaşamazsın. Bu benim kendi düşüncem. İstersen paylaş. Bakarım okurum takmam. O zaman anlaşma yapalım sen şarkılarında 'Allah' ismini geçirtenlerin sözlerini paylaş ben büyük islam alimlerimizin. Anlaştık. Bakalım hangisinden daha çok yararlanacağız!
Yorumsuz kalmak hakkın. Bazen ama. Susmak ile kendi düşüncelerini savunmak arasında çok fark var Rana'cım.

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
...Yazık....çok yazık...saygı sevgi....

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
...Yazık....çok yazık...saygı sevgi....

minik bebek için...dua bölümüne baktığında orada da birbirimize destek oluyoruz. dolayısıyla yeri gelir fikirler tartışılır yeri gelri destek olunur. kimse de yorum yapma hakkına sahip değildir kardeşim

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
aaaa çok şaşırdım

ben İçimden geleni paylaştım...bu formun konu başlığı..Bana saldırmanıza gerek yoktu...

Çok şaşırdım gerçekten : )

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Violin

Degil burda gerçek hayatımda bile ikili tartışmalara girip karşımdakini haklı bile olsam üzmekten bilmeden kırmaktan çok korkarım...
uslubun hoş degil karşındakini kışkırtıp sana cevap yazmalarını istiyosun burda tartışma ortamı yaratıyorsun
Seni bu formdan biliyorum benden büyüksün saygım ondan sonsun ,
senin bana yorum yapma hakkına sahip degilsin
tavrını üzülerek okudum...
Ben bilgim olmadıgı hiç bir konuya asla ve katta yorum yapmam..bunu Allaha şükür ki biliyorum......
Ve sen daha iyi bilirsin Dinimizi , burası bir dini site birbirimi kırmak kul hakkına girer
Beni çok üzdün..bilgin olsun.

minik bebek için...dua bölümüne baktığında orada da birbirimize destek oluyoruz. dolayısıyla yeri gelir fikirler tartışılır yeri gelri destek olunur. kimse de yorum yapma hakkına sahip değildir kardeşim

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm arkadaslar,

kendi adima kendime ve diger arkadaslara cok üzülüyorum bircok seyden habersiz yada biliyoruz ama yapmiyoruz nefsimize yenik düsüyoruz cogu zaman DERSLERIMIZE VERDIGIMIZ ÖNEMI DINIMIZI ÖGRENMEYE HARCASAK SUAN FARKLI YERLERDE OLURDUK DIYE DÜSÜNÜYORUM RABBIM YARDIMIZ OLSUN INS

SELAM VE DUA ILE

Allaha c.c. emanetsiniz güzel kardeslerim...

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Ya RABBİ : Bizi Namazda Sabit ,
Kıyamda Dimdik Rukü da Eğik ,
Secdede Ağlayan ,
Selam verdiğinde Karşılık Alan Kullarından Eyle AMIN

Vesaire

Kayıtlı Kullanıcı

Nezâket;
Biri sertçe fincanı masaya koyduğunda

- Onunda canı var, bize hizmet ediyor! Diyerek,

ince düşünmektir.

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
içimden geçen burda dışımda oluyor artık :)
kaç gündür kafamı kurcalıyor.. acaba özel okulda öğretmenlik
yaparsam.. KPSS ye yeterince çalışamayabilirim düşüncesi..
ama tam tersi şeklinde kendimi telkin ediyorum :)

selamun aleykum

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam hiç ablam.
Evet o konuyu ben açmıştım. Ama benim o konuyu açmamdaki amacımı belki yüzlerce kez anlattım.Tekrar anlatmak gereksiz olur. Buradaki değerli vakitlerinizi almak istemem. Ben 4-5 yıl önce dedemi yoğun bakım kapılarında kaybettim. Kardeşimin ölümünde bile yanında değildim. O konuyu açtım çünkü orda yoğun bakım kapılarında bekleyen insanlara 'ALLAH sabır versin' ya da 'ALLAH yardımcıları' olsun cümlesini beklemiştim. Yoksa o adam için sabahlara kadar dua edin göz kapaklarınız düşene kadar Allah'a o adam için yalvarın demedim. Sadece tek bir söz. Allah yardımcıları olsun. Bitti. Tek bir konu açtım diye zaten bir terörist ilan edilmediğim kaldı. i.t.'e tepki gösterdiniz şimdi de ben sagopaya tepki gösteriyorum. Çünkü Allah içinde çalgı çengi olan şeyleri haram kılmıştır. Sagopa kajmer kendi şarkısının içinde 'Allah' ismini kullanmaktadır. (rana kardeşimizin dediğine göre) Böyle birinin de bu forumda işi olmaması gerektiğinden yanaydım. zaten o konunda bu forumda işi yoktu. ki zamanında sizler güzel dille uyarsaydınız o konudan doğan tartışmalarda çıkmayacaktı. ben şarkılarında 'Allah' adını geçirten biri yerine Hz. mevlanın sözlerini tercih ederim. bunlarda benim düşüncem hiç ablam. kendine iyi bak

Beni kesinlikle tatmin edemedin kardeşim bu cevabınla..
Daha keskin ve elle tutulur cevap verecektin ki içimdeki savunma duygusu minimum olacaktı ama hala had safhada..
O kişi için dua edilecekse herkes kendi düşüncesine göre buraya yansıtmadan da ederdi zaten ki gerekli kişiler yeterince etmiştir zaten(pkk üyeleri yada yandaşları)..
ALLAH lafzını şarkı sözlerinde kullanıyor diye aynı safta tutulamaz o kişiyle..Senin tabirinle çalgı çengi işine gelince,severim,dinlerim..Atalarımız bile cenge giderken ruhu şahlandıran mehter marşları kullanmışlar..elbette aynı değildir şuanki dinlediklerimizle ama daha yumuşatılmışmış halini dinlerim..Misal ezgiler,ilahiler;)
Ve de hatırlatırım,o konuda kesinlikle yumuşak bir dille sana olayı anlatmaya çalıştıysam da ve hala yalnış düşündüğümüzü savunuyorsan da bu bizim suçumuz yada anlatma biçimimizden kaynaklanmıyor,senin algılamandan kaynaklanıyor..
Ben şunu bilir şunu söylerim; benim gözümde hiçbir değeri olmayan o şahısın bu forumda kullanılması ne kadar yalnış ve uygunsuz ise,sagopa kajmer'in kabulsuzlüğü de o derece anlaşılmaz geliyor bana..

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
Ben gelmedim davi için,benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir,gönüller yapmaya geldim

Yunus Emre

Gereksiz yere birbirinizi kırıyorsunuz.Tatlılıkla anlatamıyorsanız ısrar etmenize gerek yok.Israrın sonucu tartışmayı
doğruyor,onun da sonucu kalb kırma ve küslük ile sona eriyor. Kalb kırmak ile Kabe'yi yıkmayı aynı ölçüde değerlendiren
bir dinin mensublarıyız.Yunus Emre'nin şu beyitini;" Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil,Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil" öfkenizi dizginlemeniz için hatırlatıyorum.
Her ikinizde İnandığımız tek Allah'a el açıp dua etiğinize ve aynı resule Muhammed(Sallahu Aleyhi ve sellem)'e gönlünüzü açtığınıza göre
teferruatları bırakıp ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Beni kesinlikle tatmin edemedin kardeşim bu cevabınla..
Daha keskin ve elle tutulur cevap verecektin ki içimdeki savunma duygusu minimum olacaktı ama hala had safhada..
O kişi için dua edilecekse herkes kendi düşüncesine göre buraya yansıtmadan da ederdi zaten ki gerekli kişiler yeterince etmiştir zaten(pkk üyeleri yada yandaşları)..
ALLAH lafzını şarkı sözlerinde kullanıyor diye aynı safta tutulamaz o kişiyle..Senin tabirinle çalgı çengi işine gelince,severim,dinlerim..Atalarımız bile cenge giderken ruhu şahlandıran mehter marşları kullanmışlar..elbette aynı değildir şuanki dinlediklerimizle ama daha yumuşatılmışmış halini dinlerim..Misal ezgiler,ilahiler;)
Ve de hatırlatırım,o konuda kesinlikle yumuşak bir dille sana olayı anlatmaya çalıştıysam da ve hala yalnış düşündüğümüzü savunuyorsan da bu bizim suçumuz yada anlatma biçimimizden kaynaklanmıyor,senin algılamandan kaynaklanıyor..
Ben şunu bilir şunu söylerim; benim gözümde hiçbir değeri olmayan o şahısın bu forumda kullanılması ne kadar yalnış ve uygunsuz ise,sagopa kajmer'in kabulsuzlüğü de o derece anlaşılmaz geliyor bana..

Hiç ablam lütfen kelimelerini biraz daha düzgün kullanır mısın. Algılama o bu şu.. Ben size karşı böyle kelimeler kullanmadım. Siz de bana karşı kullanmazsanız çok sevinirim. Ben en düzgün açıklamayı yaptığımı düşünüyorum. Sizin tatminlik derecenizi bilemem ama benim yazdıklarımın tümü açıklamam.. Ki üstelik hiç kimseye birşey açıklamak zorunda da değildim. Konudan rahatsız olan bunu insan gibi dile getirirdi olur biterdi. Ya da dile insan gibi dile getirmekten de acizse susardı. Konuyu görmezden gelirdİ. Eski defterleri açıp yazılı yapmaya hiç niyetim yok. Benim açıklamam bu. Tatminlik derecesi size kalmış.
Sagopa denen şahsa gelince orası beni ilgilendirmiyor. Şarkılarında 'Allah' kelamı kullanan birini zikretmek bile bana yetiyor. Herkesin kendi fikri. Kimisi sagopa denenleri uygun görür kimisi Hz. mevlana, yunus emre gibileri... Ben büyük islam alimlerimizi bu foruma daha ÇOK yakıştırıyorum. Sizin kararınızç İsteyen paylaşır. Ben sadece kendi düşüncelerimi rana ya dile getirdim. İkimizin arasında geçen bir diyalogtu ama neyse...
Hasret abimden de helallik aldım. Senden de helallik alayım. Ne olursa olsun hakkını helal et sen. Burada paylaştığınız bilgilerden çok şey öğrendim. Şimdi hayırlısıyla sizden öğrendiğim bilgileri miniklere anlatıyorum. :) Onlara islam kelamlarını öğrettikçe sizi hatırlıyorum ve hep dua ediyorum. Bilmediğim birçok şeyi öğrendim. Her şey bir yana hakkınızı bu konuda ödeyemem. Hakkını helal et. ölüm kalım var. yarına senedimiz yok. sadece tek birşey rica ediyorum senden bundan sonra uyarı yapmak istediğin zaman ilk başta güzel dili dene ablacım. sadece dene. Allah'a emanet ol. Açtığım konudan pişman değilim :) sagopa konusunda da kararım aynı :) hoşça kal hiç ablam....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt