Selamun aleyküm..
Öncelikle bir yerde okumuştum ki eski nick goldenrose imiş kardeşim.
Sagopa Kajmeri beğenirim,saygı duyarım,dinlerim büyük bir keyif alırım dinlerken..Dini inancının sağlma olduğunu,en azından sağlamlaştırmak için her çabayı gösterdiğini kendi ağzından duymuşumdur.din adına bizim yapmadığımızı kimi zaman O'nun yaptığını biliyorum..
Şimdi,bir zaman önce terör örgütü ile balantısı olduğu aşikar olan ve kan davasına dönmüş bir olay sonucunda silahlı saldırıya uğramış bir sanatça var idi..O ki pkk ile bağlantısı olduğu su yüzüne çıkmış biri..O ki çıplak hatunları göz önüne çıkaran vb. ahlak dışı hal ve hareketlerde bulunan birisi idi..ve uğradığı silahlı saldırıda bunun gibi pis işlerden olduğu da biliniyordu..
Ve bu kişi için konu açılmıştı ki siz açmıştınız kardeşim..Şimdi sorarım sana,Ölçü olarak aldığınız çalgı çengi ise eğer ki öyle görünüyor,buu iki kişiyi kefeye koyduğunuzda hangisi ağır basar?
bak tatlım ben güzel dille yazdım
Rica ediyorum yazılarına dikkat et burada içinden geçeni paylaş yazıyo şarkı sözü yazılmıcak diye bişey yok ben hayko cepkinle karıştırdım yazınıda görmedim
benim bildigim burda sadece içinden geçen paylaşılır onuda yaparım
Gidip hadisi şeriflerin yazıldıgı sayfaya şarkı sözü yazacak degilim ..........
ayriyetende şu devirdeki gençler şaçma şarkıları dinlicene bence sagapa kajmerin şarkılarını dinlesinler enazından Allah ın ismi geçiyor.
Tövbe estağfurullah. Rana'cım sen müziğin dinimizde haram kılındığını bilmiyor musunu? Sagopa kajmer kendi yaptığı müziklerde 'Allah' ismini kullanıyor. Bu forumda öyle bir konu vardır. Şarkılarda 'Allah' adının geçmesiyle ilgili. Ona bir göz atmanı tavsiye ederim. Allah birşeyi haram kıldıysa o haram kıldığı şeyin içerisinde o değerli isminin yeri yoktur canım! Sen sagopanın 'Allah' içeren şarkı sözlerini paylaşmaya devam et. Ama bilmen gerekir ki 'Allah' isminin (senin dediğine göre) şarkıda işi yok! Bunu bilemeyecek biriyle de şarkı söz muhabbeti yapmam tatlım. Hoşça kal.
neyin ne olduğunu gayet iyi bilicek yaştayım!
Yanlız sende şunu bilki insanların nefsleri var....
Şarkıyı dinlemek istedigimde dinlerim, bu benim ilahi dinlemedigim yada kuran dinlemediğim anlamına gelmez
kimseye bu konuda açıklama yapmak zorunda değilim.
Bence sende kimseye şarkı dinliyo diye usten bakma haramı helali oğretmeye çalışma
bunun için yeterince hocalarımız var Allah razı olsun...
bundan sonraki cevaplarına yorumsuz kalıyorum
bazen susmak en güzel cevap selametle kardeşim...
...Yazık....çok yazık...saygı sevgi....
...Yazık....çok yazık...saygı sevgi....
minik bebek için...dua bölümüne baktığında orada da birbirimize destek oluyoruz. dolayısıyla yeri gelir fikirler tartışılır yeri gelri destek olunur. kimse de yorum yapma hakkına sahip değildir kardeşim
ben bu yazıları hiç görmedim ya inanamıyorum kendime :S
s.a. rana niye inanamiyorsun?
Aleyküm selam hiç ablam.
Evet o konuyu ben açmıştım. Ama benim o konuyu açmamdaki amacımı belki yüzlerce kez anlattım.Tekrar anlatmak gereksiz olur. Buradaki değerli vakitlerinizi almak istemem. Ben 4-5 yıl önce dedemi yoğun bakım kapılarında kaybettim. Kardeşimin ölümünde bile yanında değildim. O konuyu açtım çünkü orda yoğun bakım kapılarında bekleyen insanlara 'ALLAH sabır versin' ya da 'ALLAH yardımcıları' olsun cümlesini beklemiştim. Yoksa o adam için sabahlara kadar dua edin göz kapaklarınız düşene kadar Allah'a o adam için yalvarın demedim. Sadece tek bir söz. Allah yardımcıları olsun. Bitti. Tek bir konu açtım diye zaten bir terörist ilan edilmediğim kaldı. i.t.'e tepki gösterdiniz şimdi de ben sagopaya tepki gösteriyorum. Çünkü Allah içinde çalgı çengi olan şeyleri haram kılmıştır. Sagopa kajmer kendi şarkısının içinde 'Allah' ismini kullanmaktadır. (rana kardeşimizin dediğine göre) Böyle birinin de bu forumda işi olmaması gerektiğinden yanaydım. zaten o konunda bu forumda işi yoktu. ki zamanında sizler güzel dille uyarsaydınız o konudan doğan tartışmalarda çıkmayacaktı. ben şarkılarında 'Allah' adını geçirten biri yerine Hz. mevlanın sözlerini tercih ederim. bunlarda benim düşüncem hiç ablam. kendine iyi bak
Beni kesinlikle tatmin edemedin kardeşim bu cevabınla..
Daha keskin ve elle tutulur cevap verecektin ki içimdeki savunma duygusu minimum olacaktı ama hala had safhada..
O kişi için dua edilecekse herkes kendi düşüncesine göre buraya yansıtmadan da ederdi zaten ki gerekli kişiler yeterince etmiştir zaten(pkk üyeleri yada yandaşları)..
ALLAH lafzını şarkı sözlerinde kullanıyor diye aynı safta tutulamaz o kişiyle..Senin tabirinle çalgı çengi işine gelince,severim,dinlerim..Atalarımız bile cenge giderken ruhu şahlandıran mehter marşları kullanmışlar..elbette aynı değildir şuanki dinlediklerimizle ama daha yumuşatılmışmış halini dinlerim..Misal ezgiler,ilahiler
Ve de hatırlatırım,o konuda kesinlikle yumuşak bir dille sana olayı anlatmaya çalıştıysam da ve hala yalnış düşündüğümüzü savunuyorsan da bu bizim suçumuz yada anlatma biçimimizden kaynaklanmıyor,senin algılamandan kaynaklanıyor..
Ben şunu bilir şunu söylerim; benim gözümde hiçbir değeri olmayan o şahısın bu forumda kullanılması ne kadar yalnış ve uygunsuz ise,sagopa kajmer'in kabulsuzlüğü de o derece anlaşılmaz geliyor bana..