Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her güne bir duamız olsun inşallah (1 Kullanıcı)

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
bencede okuyu arkadaşlar...

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim.
Elhamdülillahi Rabbilalemin. Vessalatü vesselamü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain Allahümme entel ebediyyül kadim Elhayyülkerim El hannanül mennan vehazihi senetün cedidetün eselüke fihel ısmete mineşşeytanirracim vel avne ala hazihin nefsel emmarati bissu’i veliştigale bima yukarribuni ileyke ya zel celali vel ikram Birahmetike ya erhamerrahımin ve sallallahü ve selleme ala seyyidina ve nebiyyına muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmain.

Elhamdülillahi Rabbilalemin. Vessalatü vesselamü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain Allahümme entel ebediyyül kadim Elhayyülkerim El hannanül mennan vehazihi senetün cedidetün eselüke fihel ısmete mineşşeytanirracim vel avne ala hazihin nefsel emmarati bissu’i veliştigale bima yukarribuni ileyke ya zel celali vel ikram Birahmetike ya erhamerrahımin ve sallallahü ve selleme ala seyyidina ve nebiyyına muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmain.

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun paylaşımın için okudum inşallah rabbım herkesın duasını kabul eder
selam ve dua ile kalınız

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim kabul etsin kardeşim selametle

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah razı olsun..

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

4 Rekatlık namaz kılınırken,her rekatın sonundada Dualar okunacak mı acaba?B)

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.hangi dualar kardeşim tam anlamadım:(
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

Aleyküm Selam kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
kardeşim yazını ekledim hakkını helal et lütfen teşekkürler paylaşım için

Helal olsun kardeşim bizlerde zaten kaynaklardan alıyoruz bizler hepimiz kardeşiz paylaşmak öğrenmek için burdayız zaten Allah kabul etsin.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selamün Aleyküm Leyla Kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Bizler de bu dualarda daim kullardan oluruz inşallah..
Allah c.c razı olsun kardeşim. Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

Amin
Aleyküm Selam kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Benim sorduğum,öğle yada ikindi Namaz ında mesela,2 ve 4 te Dua okuyoruz,diğer Rekat e geçerken.Yazdığınız 4 rekatlık Namazdada öylemi olacak?Yoksa yalnız son Rekatte mi okunacak?Onu anlayamadım.Birde şöyle anlatayım;1. Rekati kıldım,hemen 2 yemi geçiyorum,yoksa Ettehiyatü okuyor muyum mesela,yada 2 den 3 geçerken?İnşallah,anlatabildim.

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
küçük hafızdan büyük dua

küçük hafızdan büyük dua

[FLASH]http://www.youtube.com/v/XT_R2yigRvA&hl=en&fs=1[/FLASH]
Rabbim dualarımızı kabul buyursun inş

whiter0se_

Kayıtlı Kullanıcı
"esmaül hüsna (99 hazine)"

"esmaül hüsna (99 hazine)"

1- Allah: Eşi benzeri olmayan, bütün noksan sıfatlardan münezzeh tek ilah. Her biri sonsuz bir hazine olan bütün isimlerini kuşatan özel ismi. İsimlerin sultanı
2- Er-Rahmân: Dünyada bütün mahlûkata merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden
3- Er-Rahîm: Ahirette, müminlere sonsuz ikram, lütuf ve ihsanda bulunan
4- El-Melik: Mülkün, kâinatın sahibi, mülk ve saltanatı devamlı olan.
5- El-Kuddûs: Her noksanlıktan uzak ve her türlü takdîse lâyık olan.
6- Es-Selâm: Her türlü tehlikelerden selamete çıkaran.
7- El-Mü’min: Güven veren, emin kılan, koruyan.
8- El-Müheymin: Her şeyi görüp gözeten.
9- El-Azîz: İzzet sahibi, her şeye galip olan.
10- El-Cebbâr: Azamet ve kudret sahibi. Dilediğini yapan ve yaptıran.
11- El-Mütekebbir: Büyüklükte eşi, benzeri olmayan.
12- El-Hâlık: Yaratan, yoktan var eden.
13- El-Bâri: Her şeyi kusursuz ve uyumlu yaratan.
14- El-Musavvir: Varlıklara şekil veren.
15- El-Gaffâr: Günahları örten ve çok mağfiret eden.
16- El-Kahhâr: Her şeye, her istediğini yapacak surette, galip ve hakim olan.
17- El-Vehhâb: Karşılıksız hibeler veren, çok fazla ihsan eden.
18- Er-Razzâk: Bütün mahlukatın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan.
19- El-Fettâh: Her türlü müşkülleri açan ve kolaylaştıran, darlıktan kurtaran.
20- El-Alîm: Gizli açık, geçmiş, gelecek, her şeyi en ince detaylarına kadar bilen.
21- El-Kâbıd: Dilediğine darlık veren, sıkan, daraltan.
22- El-Bâsıt: Dilediğine bolluk veren, açan, genişleten.
23- El-Hâfıd: Dereceleri alçaltan.
24- Er-Râfi: Şeref verip yükselten.
25- El-Mu’ız: Dilediğini aziz eden, izzet veren.
26- El-Müzil: Dilediğini zillete düşüren.
27- Es-Semi: Her şeyi en iyi işiten.
28- El-Basîr: Gizli açık, her şeyi en iyi gören.
29- El-Hakem: Mutlak hakim, hakkı bâtıldan ayıran. Hikmetle hükmeden.
30- El-Adl: Mutlak adil, çok adaletli.
31- El-Lâtîf: Lütuf ve ihsan sahibi olan. Bütün incelikleri bilen.
32- El-Habîr: Olmuş olacak her şeyden haberdar.
33- El-Halîm: Cezada, acele etmeyen, yumuşak davranan.
34- El-Azîm: Büyüklükte benzeri yok. Pek yüce.
35- El-Gafûr: Affı, mağfireti bol.
36- Eş-Şekûr: Az amele, çok sevap veren.
37- El-Aliyy: Yüceler yücesi, çok yüce.
38- El-Kebîr: Büyüklükte benzeri yok, pek büyük.
39- El-Hafîz: Her şeyi koruyucu olan.
40- El-Mukît: Her yaratılmışın rızkını, gıdasını veren, tayin eden.
41- El-Hasîb: Kulların hesabını en iyi gören.
42- El-Celîl: Celal ve azamet sahibi olan.
43- El-Kerîm: Keremi, lütuf ve ihsânı bol, karşılıksız veren, çok ikram eden.
44- Er-Rakîb: Her varlığı, her işi her an görüp, gözeten, kontrolü altında tutan.
45- El-Mucîb: Duaları, istekleri kabul eden.
46- El-Vâsi: Rahmet, kudret ve ilmi ile her şeyi ihata eden.
47- El-Hakîm: Her işi hikmetli, her şeyi hikmetle yaratan.
48- El-Vedûd: Kullarını en fazla seven, sevilmeye en layık olan.
49- El-Mecîd: Her türlü övgüye layık bulunan.
50- El-Bâis: Ölüleri dirilten.
51- Eş-Şehîd: Her zaman her yerde hazır ve nazır olan.
52- El-Hakk: Varlığı hiç değişmeden duran. Var olan, hakkı ortaya çıkaran.
53- El-Vekîl: Kendisine tevekkül edenlerin işlerini en iyi neticeye ulaştıran.
54- El-Kaviyy: Kudreti en üstün ve hiç azalmaz.
55- El-Metîn: Kuvvet ve kudret kaynağı, pek güçlü.
56- El-Veliyy: İnananların dostu, onları sevip yardım eden.
57- El-Hamîd: Her türlü hamd ve senaya layık olan.
58- El-Muhsî: Yarattığı ve yaratacağı bütün varlıkların sayısını bilen.
59- El-Mübdi: Maddesiz, örneksiz yaratan.
60- El-Muîd: Yarattıklarını yok edip, sonra tekrar diriltecek olan.
61- El-Muhyî: İhya eden, dirilten, can veren.
62- El-Mümît: Her canlıya ölümü tattıran.
63- El-Hayy: Ezeli ve ebedi hayat sahibi.
64- El-Kayyûm: Varlıkları diri tutan, zatı ile kaim olan.
65- El-Vâcid: Kendisinden hiçbir şey gizli kalmayan, istediğini, istediği vakit bulan.
66- El-Macîd: Kadri ve şânı büyük, keremi, ihsanı bol olan.
67- El-Vâhid: Zat, sıfat ve fiillerinde benzeri ve ortağı olmayan, tek olan.
68- Es-Samed: Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herkesin muhtaç olduğu.
69- El-Kâdir: Dilediğini dilediği gibi yaratmaya muktedir olan.
70- El-Muktedir: Dilediği gibi tasarruf eden, her şeyi kolayca yaratan kudret sahibi.
71- El-Mukaddim: Dilediğini, öne alan, yükselten.
72- El-Muahhir: Dilediğini sona alan, erteleyen, alçaltan.
73- El-Evvel: Ezeli olan, varlığının başlangıcı olmayan.
74- El-Âhir: Ebedi olan, varlığının sonu olmayan.
75- Ez-Zâhir: Varlığı açık, aşikâr olan, kesin delillerle bilinen.
76- El-Bâtın: Akılların idrak edemeyeceği, yüceliği gizli olan.
77- El-Vâlî: Bütün kâinatı idare eden.
78- El-Müteâlî: Son derece yüce olan.
79- El-Berr: İyilik ve ihsanı bol, iyilik ve ihsan kaynağı.
80- Et-Tevvâb: Tevbeleri kabul edip, günahları bağışlayan.
81- El-Müntekim: Zalimlerin cezasını veren, intikam alan.
82- El-Afüvv: Affı çok olan, günahları affetmeyi seven.
83- Er-Raûf: Çok merhametli, pek şefkatli.
84- Mâlik-ül Mülk: Mülkün, her varlığın sahibi.
85- Zül-Celâli vel İkrâm: Celal, azamet ve pek büyük ikram sahibi.
86- El-Muksit: Her işi birbirine uygun yapan.
87- El-Câmi: Mahşerde her mahlûkatı bir araya toplayan.
88- El-Ganiyy: Her türlü zenginlik sahibi, ihtiyacı olmayan.
89- El-Mugnî: Müstağni kılan. İhtiyaç gideren, zengin eden.
90- El-Mâni: Dilemediği şeye mani olan, engelleyen.
91- Ed-Dârr: Elem, zarar verenleri yaratan.
92- En-Nâfi: Fayda veren şeyleri yaratan.
93- En-Nûr: Âlemleri nurlandıran, dilediğine nur veren.
94- El-Hâdî: Hidayet veren.
95- El-Bedî: Eşi ve benzeri olmayan güzellik sahibi, eşsiz yaratan.
96- El-Bâkî: Varlığının sonu olmayan, ebedi olan.
97- El-Vâris: Her şeyin asıl sahibi olan.
98- Er-Reşîd: İrşada muhtaç olmayan, doğru yolu gösteren.
99- Es-Sabûr: Ceza vermede, acele etmeyen.
Senin her bir ismin ve sıfatın,
gökler ve yerler kadar geniş giriş kapısı olan
ve sonu olmayan, sınırsız hazinelerdir.
Her biri muhteşem ve sonsuz bir hazine olan
Senin Esmâü'l Hüsna'larını anlamayı bizlere lütfeyle. (Amin)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

Benim sorduğum,öğle yada ikindi Namaz ında mesela,2 ve 4 te Dua okuyoruz,diğer Rekat e geçerken.Yazdığınız 4 rekatlık Namazdada öylemi olacak?Yoksa yalnız son Rekatte mi okunacak?Onu anlayamadım.Birde şöyle anlatayım;1. Rekati kıldım,hemen 2 yemi geçiyorum,yoksa Ettehiyatü okuyor muyum mesela,yada 2 den 3 geçerken?İnşallah,anlatabildim.

Selam Aleyküm kardeşim 2,4...12 tekatlık olan namazlarda 2 rekatta bir selam verilecek diğer sadece 4 rekatlık olan namaz 4 rekatlık kılınan namaz gibi kılınıp selam verilecek bildiğim kadarıyla.Umaraım anlatabildim kardeşim.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

bu çok güzel bir dua.çok güzel bir söz melekler sanada sanada diyor:)gerçekten bir an çok duygulandım ve mutlu oldum.ne güzel bir kalbinizki varki böyle güzel bir söz dökülmüş yüreğinizden ve yazı olarak yazmışsınız.gerçekten canı gönülden söylüyorum tüm dertleriniz bitsin.mutluluk hep yanınızda olsun ve üzüntü uzak dursun.inşallah ezanda okunuyor.RABBİM burdaki tüm kardeşlerimimutlu etsin ve dayanma gücü versin, bizi kapısından çevirmesin.ALLAHA emanet olun.hayırlı sabahlar.yeni gün tüm ışıklarıyla üstünüze doğsun.

Amin,Rabbim hepimizden razı olsun.Dua zaten güzeldir,edilen kişi de güzelse ziyade güzelleşir.Konuşana değil,konuşturana bakmak lazım...
Rabbim sizi bu duaya layık görmeseydi ne gönlüme verirdi ne de elime yaz derdi.Emir büyük yerden yani,
selametle inşallah...​

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Amin,Rabbim hepimizden razı olsun.Dua zaten güzeldir,edilen kişi de güzelse ziyade güzelleşir.Konuşana değil,konuşturana bakmak lazım...
Rabbim sizi bu duaya layık görmeseydi ne gönlüme verirdi ne de elime yaz derdi.Emir büyük yerden yani,
selametle inşallah...​

bir an ağlamak geldi içimden RABBİM binlerce kez razı olsun.insan kendi gibi bilir karşısındakini de.bakan gözler güzel .bunu yazan kalbe ve ele o güzelliği vermiş RABBİM zaten.evet dualarımız o kadar güzelki.ayrı bir kapı açıyor insana.huzur ve mutluluk.RABBİM dualarını hep kabul etsin inşallah.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
.......................güncelleme........................

rasgavs

Kayıtlı Kullanıcı
Hacet Namazi ve Duasi

Dört rek'atli namaz kil! Her rek'atte, sübhanekeden sonra on defa, (Sübhânallahi velhamdülillâhi velâ ilâhe illâllahü vallahü ekber) dersin. Fâtiha'dan sonra bir zammi sûre okuyup ayakta iken onbes defa, (Sübhânallahi velhamdülillâhi velâ ilâhe illâllahü vallahü ekber) dersin! Rüku'a egilince bunu on defa söylersin! Rüku'dan kalktiginda ayakta oldugun hâlde, bunu on defa söylersin! Sonra secdeye varir, orada on defa söylersin! Secdeden kalkip oturdugunda on defa söylersin! Tekrar secdeye vardiginda on defa söylersin! Sonra ikinci rek'ata kalkarsin! Birinci rek'attaki gibi dört rek'ati da kilarsin! Artik senin günâhlarin Alic'in (yürümekle dört gecede katedilen kumluk bir yer) kumlarinin sayisi kadar da olsa, Allahü teâlâ seni bagislar. Bunu hergün bir defa kilmaya gücün yeterse kil!

Benim de anlamadığım kısım şu: Rüku'a egilince sadece 10 defa Sübhânallahi velhamdülillâhi velâ ilâhe illâllahü vallahü ekber mi denilecek? Yani sübhane rabbiyel azim demeyecek miyiz?

Elif_49

Kayıtlı Kullanıcı
bişey sorcaktım.. Hacet duasını Türkçe de okuyabilir miyiz???

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Kenz-ül Arş Duası (!)

Kenz-ül Arş Duası (!)

Kenz-ül Arş Duası (!)

Lâ ilâhe illellâhül melikül hakkul mübîn. La ilâhe illellahül hakemül adlül
metîn. Rabbünâ ve rabbü âbâinel evvelîn. La ilâhe illâ ente sübhâneke innî
küntü minez zâlimîn.Lâ ilâhe illellâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve
lehül hamdü yuhyî ve yumîtü ve hüve hayyül lâ yemûtü ebeden biyedihil hayru
veileyhil masîru ve hüve alâ külli şey’in kadîr. Ve bihî nesteînü ve lâ
havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Lâ ilâhe illellâhü şükran li
ni’metih.Lâ ilâhe illellâhü ikrâran bi rubûbiyyetih. Ve sübhânellâhi
tenzîhen li azametih. Es’elükellâhümme bi hakkısmikel mektûbi alâ cenâhı
cibrîle aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikel mektûbi alâ cenahı mîkâîle aleyke yâ
rab. Ve bi hakkısmikel mektûbi alâ cebheti isrâfîle aleyke yâ rab.Ve bi
hakkısmikel mektûbi alâ keffi azrâîle aleyke yâ rab. Ve bi hakkısmikellezî
semmeyte bihî münkeran ve nekîran aleyke yâ rab. Ve bihakkısmike ve esrâri
ıbâdike aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî temme bihil islâmü aleyke yâ
rab. Ve bihakkısmikellezî telekkâhü âdemü lemmâ hebeta minel cenneti fe
nâdâke fe lebbeyte düâehü aleyke yâ rab.Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî
şîtü aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî kavveyte bihî hameletel arşî aleyke
yâ rab. Ve bihakkısmikelmektûbî fittevrâti vel incîli vezzebûri vel fürkâni
aleyke yâ rab. Ve bihakkısmike ilâ müntehâ rahmetike alâ ıbâdike aleyke yâ
rab. Ve bihakkı temâmi kelâmike aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke
bihî ibrâhîmü fecealtennâra aleyhi berden ve selâmen aleyke yâ rab. Ve
bihakkısmikellezî nâdâke bihî ismâîlü fe necceytehû minezzebhı aleyke yâ
rab.Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî ishâku fe kadayte hâcetehû aleyke yâ
rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî hûdü aleyke yâ rab. Ve
bihakkısmikellezî deâke bihî ya’kûbü fe ra dedte aleyhi basarahû ve veledehû
yûsüfe aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî dâvüdü fe cealtehû
halîfeten fil ardı ve elente lehül hadîde fî yedihî aleyke yâ rab. Ve
bihakkısmikellezî deâke bihî süleymânü fe a’taytehül mülke fil ardı aleyke
yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî eyyûbü fe necceytehû minel
gammillezî kâne fîhi aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî îsebnü
meryeme fe ahyeyte lehül mevtâ aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî nâdâke
bihî mûsâ lemmâ hâtabeke alettûri aleyke yâ rab. Ve bihakkısmikellezî
nâdetke bihî asîyetümraetü fir’avne fe razaktehel cennete aleyke yâ rab. Ve
bihakkısmikellezî nâdâke bihî benû isrâîle lemmâ câvezûlbahra aleyke yâ rab.
Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihil hıdıru lemmâ meşâ alel mâi aleyke yâ rab.
Ve bihakkısmikellezî nâdâke bihî muhammedün sallallâhü aleyhi ve selleme
yevmel ğâri fe necceytehû aleyke yâ rab. İnneke entel kerîmül kebîru.
Hasbünellâhü ve ni’mel vekîl. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil
aliyyil azîm. Ve sallallâhü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî
vesellem.

Tercümesi:

Melik (kral), Hakk, Mübin Allah’tan başka ilah yoktur. Hakem, Adl ve Metin Allah’tan başka ilah yoktur. Bizim ve eski atalarımızın Rabbidir. Senden başka İlah yoktur. Sen arınıksındır. Ben zalimlerden oldum. Allah’tan başka ilah yoktur. Onun ortağı yoktur. Yönetim onundur. Övgüler onun içindir. Diriltir ve öldürür. O diridir ve ebediyen ölmez. Hayır onun kontrolündedir, dönüş onadır. Ve O her şeye gücü yetendir. Ve onunla yardım isteriz. İyilik yapmaya, kötülükten kaçmaya güç kuvvet sadece yüce ve her şeyi bilen Allah’tandır.
Nimetlere şükür olarak, ondan başka ilah yoktur. Rabblığının ikrarı olarak, ondan başka ilah yoktur. Yüceliğini arındırmak için, Allah noksanlıklardan arınıktır.
Ey Allahım! Ya Rabbi! “Cebrail’in kanadında yazılı ismin hürmetine, Mikail’in kanadı üzerinde yazılı ismin hürmetine, İsrafil’in alnında yazılı ismin hürmetine, Azrail’in avucunda yazılı ismin hürmetine, ve senin verdiğin Münker ve Nekir ismi hürmetine, ve kullarının sendeki sırları hürmetine, İslam’ı kendisiyle tamamladığın ismin hürmetine, ve Adem’in senden öğrenip cennetten indirildiği zaman kendisiyle sana seslendiği ve senin de kabul ettiğin ismin hürmetine, Şit’in sana seslendiği ismin hürmetine, arşı taşıyan melekleri kendisyle güçlendirdiğin ismin hürmetine, Tevrat’ta, İncil’de, Zebur!da ve Furkan’da yazılı ismin hürmetine, kullarına rahmetini sonsuza kadar ulaştırdığın ismin hürmetine, sözlerin tamamı hürmetine, İbrahim ateşe atıldığında hangi isminle sana seslendi de ateş soğuk ve selamet olduysa işte o ismin hürmetine, İsmail kesilirken hangi isminle seslendi de onu kesilmekten kurtardıysan işte o ismin hürmetine, İshak hangi isminle sana yalvardı da sen onun ihtiyaçlarını karşıladıysan işte o ismin hürmetine, Hud hangi isminle sana seslendiyse işte o ismin hürmetine, Yakup sana hangi isminle dua etti de sen onun gözlerini ve çocuklarını ona geri verdiysen işte o ismin hürmetine, Davut hangi isminle sana seslendi de sen onu yeryüzüne halife yaptıysan ve demiri onun elinde yumuşattıysan işte o ismin hürmetine, Süleyman hangi isminle sana dua etti de sen onu yeryüzüne kral yaptıysan işte o ismin hürmetine, Eyyüb hangi isminle sana seslendi de sen onu içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtardıysan işte o ismin hürmetine, Meryem oğlu İsa hangi isminle sana seslenip de onunla ölüyü dirilttiysen işte o ismin hürmetine, Musa hangi isminle sana seslendi de sen ona Tur’da hitap ettiysen işte o ismin hürmetine Firavunun karısı Asiye sana hangi isminle seslendi de sen onu cennette rızıklandırdıysan işte o ismin hürmetine, israiloğulları sana hangi isminle seslendiler de denizi geçirdiysen işte o ismin hürmetine, Hızır hangi isminle seslendi de onu suda yürüttüysen işte o ismin hürmetine, Muhammed SAV sana mağarada hangi isminle seslendi de sen onu kurtardıysan işte o ismin hürmetine” senden istiyorum. Hiç şüphesiz sen cömertsin, büyüksün. Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir. İyilik yapmaya da kötülükten kaçmaya da güç kuvvet sadece yüce ve büyük Allah’tandır. Allah efendimiz Muhammed’e, ailesine ve arkadaşlarına destek versin, güvenliklerini sağlasın!

Değerli kardeşim!
“Kenz-ül Arş Duası” olarak öğretilen bu derleme saf Müslümanları uyutmak ve uyuşturma amacına yönelik olarak derlenmiştir. Bunun la ilgili “ ömründe bir kere okuyanın ahirette dolunay gibi parlayacağı, görenlerin onu peygamber veya melek sanacakları, hesapsız ve azapsız cennete gireceği, cennetten getirilen burağa binip sırat köprüsünden şimşek gibi geçeceği, günahı denizlerin suyundan, yağmurların damlasından, ağaçların yapraklarından fazla bile olsa affedileceği, üzerine de kabul olunmuş bin hacc ve umre sevabı kazanacağı, korkanın korkmaktan kurtulacağı, aç okuyanın doyacağı susuz okuyanın suya kanacağı, çıplak okuyanın elbiseleneceği, hasta okusa iyileşeceği,… beş kere okuyanın rasülüllah’ı rüyasında göreceği, okuyanın savaşta en cesur ve kuvvetli düşmanı altedeceği, okuyanın, üzerinde yazılı taşıyanın çalınan malının geri getirileceği,…. Dağa okursa dağın paramparça olacağı…..” gibi safsatalar ortaya atılmış ve bu palavralara başta Rasülüllah ve en yakın arkadaşları Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali’nin adları karıştırılmıştır.
Bu metin Dua anlayışına da aykırıdır. Herifçioğlu bunca allama-pullamadan sonra ne istediğini bile beyan etmemiştir. Cebrail’in, Mikail’in kanadında İsrafil’in alnında Azrail’in avucunda yazılı herhangi bir tılsımlı Allah ismi söz konusu değildir. Rabbimizden Böyle bir bilgi gelmemiştir. Bunlar palavra şeylerdir. Rabbimiz meleklere Münker ve Nekir diye bir isim de vermemiştir. Bunlar Ebu Hüreyre uydurmalarıdır. Hızır ve onun suda yürümesi de bir masaldır. Hızır diye biri yoktur. Bunlar İsraliliyata ait efsanelerin Müslümanlar arasına sokulmasından başka bir şey değildir. kısacası Allah’ın sır olarak saklanmış ve birilerinin öğrenebildiği herhangi bir tılsımlı adı yoktur.
Daha evvelki zat-ı âlinize cevap olarak yazdığım mailde size önerdiğim konuları burada naklediyorum.

Dikkat!
Bu işlemler ve istekler tamamen bilinçli olmalıdır. Kul, duasını anadilinden ve gönlünden yapmalıdır. Ağzından çıkanı kulağı duymalı ve Allah’tan ne istediğini bilmelidir. Bilinçsizce yapılan istekler anlamsızdır. Hem de yerli yerine uygun düşmez. El için yapılacak dua ayak için, yüz için yapılacak dua da el için yapılabilir.
Hem hafızada iyi kalması hem de konunun iyi anlaşılması için Celalettin Rumî’nin Mesnevi’sinden bir fıkraya yer veriyorum:
Taklitçi, bilinçsiz birisi tuvalet ve abdest dualarını Arapça olarak ezberlemiş ve tuvalete gittiğinde, tuvaletten çıktığında ve abdest alırken alışkanlık etmiş, bu duaları okurmuş. Anlamlarını bilmediğinden de karıştırıyormuş. Yani el için okunacak duayı ayak için, ayak için okunacak duayı da baş için okurmuş. Yine bir keresinde şehrin camisinin tuvaletinde ihtiyacını giderip caminin şadırvanında abdest alıyormuş. Anlamlarını bilmediğinden yine ifadeleri karıştırmış. Ağzını yıkarken, tuvalette okuyacağı,(Elhamdülillahillezi ezhebe annil eza ve âfânî: benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet veren Allah’a hamdolsun!) duasını okumuş. Çevresinde bu duanın anlamını bilenler, duymuşlar ve buna gülmüşler. Gülüşmeleri duyan adam, alınmış ve onlara:
_ Hayrola beyler, yoksa duayı yanlış mı okudum? demiş. Onlar da:
_ Hayır, amca dua yanlış değil, delik yanlış! demişler.
Bu fıkra aslında bizim sadece abdestimiz için değil, namazımız, orucumuz hele hele haccımız için de çok uygun düşer. Biz, basmakalıp DUA OKUMAYALIM, dua edelim, bilinçli olarak isteklerde bulunalım. Kalıplaşmış duaları okumak, başkasının, içinden gelen duygularla, tamamen kendisine özgü duygu, düşünce ve arzularını yansıtan bir şiirini, bizim okumamıza benzer. Hem de bilmediğimiz bir dil ile. Bu gülünç olur. Biz kendi duygu ve düşüncelerimizi, arzu ve isteklerimizi kendi dilimizle, gönlümüzle dile getirelim. Yüce Rabbimizden isteyelim.
Allah’a emanet olunuz. Hakkı Yılmaz
kaynak:
İŞTE KUR'AN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt