Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

her güne bir duamız olsun inşallah (1 Kullanıcı)

ipek

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun sağolun

keremcik

Kayıtlı Kullanıcı
B)keşke bütün bunları yerine getirebilsek
allah razı olsun emeğine sağlık

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
Evinden çıkarken Âyetelkürsî okumak çok iyidir. Resûlullah buyurdu ki:
Bir kimse, evinden çıkarken Âyetelkürsîyi okursa, Hak teâlâ 70 meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar, ona duâ ile istiğfâr ederler.
Sabah namazı sonunda, 10 defa Lâ ilâhe illallah vahdehû lâ-şerîke-leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve alâ külli şeyin kadîr. okuyana çok sevap verileceği, hadîs-i şerîfte bildirildi.
Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil-aliyyilazîm. okumak, sinir hastalığına ve bütün hastalıklara iyi gelir.
Resûlullah sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdu ki: Yağmur suyunu toplayıp, üzerine (Fâtiha-i şerîfe, Âyetelkürsî, İhlâs-ı şerîf ve Kul-eûzü sûreleri) 70 şer defa okunur. Bu sudan aralıksız 7 sabah içenlerin hastalıkları, ağrıları zâil olur.
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki Bir kimse, kabristandan geçerken, 11 defa İhlâs sûresi okuyup sevâbını meyyitlere hediye ederse, kendisine ölüler adedince sevap verilir.
Her sabah, Âyetelkürsî, İhlâs-ı şerîf ve Fâtihai şerîfeyi okuyup, ölenlerin ruhuna göndermelidir.

zehraislam

Kayıtlı Kullanıcı
tevbe

tevbe

ya rabbi ya rabbi ya rabbi küçüklüğümden bu çağa gelinceye kadar benim elimden dilimden diğer azalarımdan küfür şirk hata isyan iftira büyük ve küçük he ne türlü günah sadır olmuş ise ben onların hepsine tevbe ettim bir daha işlemeye azmeyledim yaptıklarımı bağışla bir daha günaha dönmemek için bana güç ve irade ihsan eyle peygamberlerin evveli hz adem sonu hz muhammed aleyhisselamdır bunlara ve bunlar arasında gelmiş geçmiş bütün peygamberlere inandım hepsi haktır senin tarafından getirip haber verdikleri şeylerin cümlesi doğrudur dilimle ikrar kalbimle tastik eyledim sen tövbemizi kabul eyle günahlarımızı bağışla amin

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Sevdir bize hep sevdiklerini...
Rasûl-ü Ekrem Efendimiz’in her sabah tekrar ettiği aşağıdaki duayı biz de sabah-akşam kendimize vird edinmeli ve hep onun hatıra getirdiği mülahazalarla Rabbimize yönelmeliyiz; Rahman ü Rahim’e şu duygularla seslenmeliyiz:
Allah’ım imanı bize sevdir; canımızdan, kanımızdan, hayatımızdan daha çok sevelim onu. Rabbim iman esaslarıyla kalblerimizi donat; Zât’ının sevgisini sal gönüllerimize, Habîb-i Edîbi’nin muhabbetini doldur sinelerimize ve sevdiklerini sevdir bize. “Şaşırtma bizi, doğruyu söylet; neşeni duyur, hakikati öğret. Sen duyurmazsan biz duyamayız, Sen söyletmezsen biz söyleyemeyiz; Sen sevdirmezsen biz sevemeyiz. Sevdir bize hep sevdiklerini, yerdir bize hep yerdiklerini, yâr et bize erdirdiklerini.” (M. Hamdi Yazır) Aşk u muhabbetle vicdanlarımızı öyle aydınlat ki, imanı içimizde çok renkli, çok göz alıcı ve pek müzeyyen bir şekilde görelim; onu nazarlarımızı mâsivâdan çekip alan en süslü ve en ziynetli bir sevgili olarak hissedelim. Ruhlarımız imanla öyle kanatlansın ki, ne dünyanın cazibedar güzellikleri, ne ahiretin tarifi imkansız nimetleri, ne de cennetlerin debdebesi bakışlarımızı döndürebilsin

Güç, kudret ve kuvvet sahibi Allah'ım! Zorluk ve musibetlere karşı dayanma gücü ver! Bize her türlü meşakkate karşı sabr-ı cemîl ver! Verdiğin nimetlere bütün âzâlarımızla şükretme hâli ver! Zikrini, şükrünü ve mahlukâtın üzerindeki tefekkürü bize sevdir! Mahlûkâtını sevmeyi, onlara şefkat ve hizmet etmeyi bize de nasib et!
Ya Rabbim! Biz Sana muhtacız! Biz, Senin âciz kullarınız! Bizi aczini bilenlerden, mütevâzi kullarından eyle! Kibrin ve gururun, nefsin ve şeytanın vesveselerinden muhafaza eyle!
Senin yarattıklarını kırıp incitmekten, Senin sevmediğin sözleri söylemekten, Senin râzı olmayacağın amellerde bulunmaktan bizleri muhafaza et!
Allah'ım ellerimizi açtık boş çevirme! Günahımızı yüzümüze vurup, boynumuzu bükme! Bizi, bütün mazlûm insanları ve Müslümanları sevindir. Gözümüzün yaşını ancak Sen silersin ya Rabbi!
Güzel Allah'ım,
SEV,
SEVDİR VE SEVİNDİR

YA RABBİ YÜCE İSİMLERİNİN VE YÜCE SIFATLARININ YÜZÜ HURMETİNE İSLAMI HAKİM KIL. SEN HAKİMLERİN HAKİMİSİN. MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZE ZULMEDENLERİN ZULÜMLERİNİ BAŞLARINA ÇEVİR. BİZLER GÜNAHKARIZ. SEN BAĞIŞLAYANSIN. GÜNAHLARIMIZLA GELDİK KAPINA. RAHMET KAPILARINI AÇ TÜM MÜSLÜMANLARA. BİZLERİ AZMIŞ SAPITMIŞ KAVİMLERDEN EYLEME. SENİN RIZANI EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA SAV İN ŞEFAATİNİ KAZANAN KULLARINDAN EYLE. ZULME UĞRAYAN KARDEŞLERİMİZE ZAFERLER İHSAN EYLE...ALLAIM! SEV,SEVDİR,SEVGİNE LAYIK KULLARINDAN EYLE İNŞALLAH

ALLAHIM!Bizleri Sen!i çok seven, Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHım bizlere, buradaki bütün değerli kardeşlerime, onların yakınlarına ve cümlemize RAZI OLACAĞIN ŞEKLE BÜRÜNMEYİ nasip eyle...
Bizleri RAHMETİNDEN ayırma ALLAHım...

Amin Amin Amin....

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı

"Beni (ibadetle) anın; ben de sizi, (seveb ve mağfiretim ile) anayım. (Nimetlerimi anarak) beni övün, (Onları örterek) beni inkâr etmeyin."[17]

Hamd, O Allah´a mahsustur ki, O´nun eşi yoktur, Kahhar´dır, Azîz´-dir, Gaffar´dır, her şeyi takdir edip onları idare edendir; akıl ve görüş sa­hibi olanlara ibret olsun diye, geceyi gündüze bürüyendir.

O Allah ki, mahrukatı içinden uyarıpta seçtiği kimseleri hayırlılar sı­nıfına sokmuş ve kullarından dilediklerini de muvaffak kılıp onları rah­metine yakın olan iyiler cümlesinden yapmıştır. Sevdiği kimseleri de an­layışlı kılıp onları bu dünya hayatında Zahidler yapmış, onlar da hem O´-nun rızası için, hem de ahiret yurdu için hazırlanarak çalışmışlar. O´nun gazabını gerektiren şeylerden sakınmak ve ateşten korunmak hususunda son derece gayret sarf etmişlerdir. Allah´a itaat yoluna koyularak sabah-akşam ve değişen bütün ahvalde, gece-gündüz bütün anlarda Allah´ı zik­retmeye (anmaya) devam ederek canları pahasına çalışmışlardır. Böylece onların kalbleri nur parıltıları ile aydınlanmıştır.

Allah´ın bunca nimetlerine karşılık, hamdlerin en ziyadesi ile O´na hamd ederim, kerem ve ihsanının ziyadesini de O´ndan isterim. Yüce Al-lah´dan başka hiç bir ilâh olmadığına şahidlik ederim; O birdir, her şey ona muhtaçtır, Azîz´dir, Hakîm´dir...

Yine şahidlik ederim ki, Muhammed (SaUallahu Aleyhi ve Sellem), O´-nun kuludur, peygamberidir, seçkinidir, sevgilisidir, dostudur, mahlûkatın en faziletlisidir, geçmiş ve geleceklerin en iyisidir.

Allah´ın Salât ve Selâmı bu Peygambere, diğer peyamberlere ve Âl´inin ve ashabının her biri ile sair salih kimselere olsun...

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
EYYY RABBIM

biz aciziz sen sonsuz rahmet sahibisin
biz günahkarız sen sonsuz merhemet sahibisin
senden başka ilah yokki bize imdat etsin el amann el amann bizi cehaennem azabından muhafaza eyle ,bizi rahmetinden ,merhametinden mahrum etme
biz bizi bıraksakta sen bizi bırakma rabbim..
AMİNN

ELİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
subat.blogcu.com
YÜCE ALLAH ım her gün,her saat sana hamd edecek,şükredecek zamanı bulmama yardımcı ol.
Beni,düşünmeden su gibi akıp giden nereden geldiğini nereye gideceğini bilmeye,bakıp da görmeyen,işitip de anlamayan kullarının arasına koyma.
Bana etrafımdaki nimetleri,güzellikleri görüp şükredecek,kötülüklerle mücadele edecek şevki ve gücü ver,imanımı çoğalt,hak yolunda önümü aç,ufkumu aydınlat,YÜCE ALLAHIM...

AMİN.. AMİN.. AMİN..

S£w£c£n

Kayıtlı Kullanıcı
Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahillezi ehyana ba'de ma ematena ve ileyhi'n- nüşur."
Anlamı: "Bizi öldürdükten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah'a hamdolsun. (kıyamette) O'nun huzurunda toplanılacaktır." (Buhari: 11/96)

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
rabbim her kimin ne hayırlı duası varsa bizim dualarımızı da onların dualartıyla kabul buyur ellerimizi boş çevirme yarabbim

S£w£c£n

Kayıtlı Kullanıcı
EBUL VEFA HZ.'NİN DUASI

Ya Allah!

Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,

Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,

Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,

Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,

Her bir günah için 'estağfirullah'ı,

Her darlık için 'hasbiyallah'ı,

Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,

Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı

Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.

Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.

Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

--------------------------------------------------------------------------------

feyzzam

Kayıtlı Kullanıcı
als hastası 13 yaşında

als hastası 13 yaşında

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun als hastalığına yakalanan 13 yaşindaki bir kızımız için 500 yasın okunucak yardımlarınızı bekliyoruz

GEVHER

Yönetici
arkadaşlar allah hepinizden razı olsun als hastalığına yakalanan 13 yaşindaki bir kızımız için 500 yasın okunucak yardımlarınızı bekliyoruz

selamün aleyküm .

yazınızı biraz önce okudum .Rabbim acil şifalar versin .ve seve seve yasin okurum bu kızımız için . ama ayrı bir başlık altında belirtelim bu yasin suresi isteğimizi , çünkü burdan farkedilmesi biraz zor , dolayısıyla katılım az olur .
sayfanızı doğrudan dualar başlığı altında açın ki hemen farkedilsin . sayfanızın açılmasını bekliyorum , tabii bu esnada yasin suresi okumaya başladım bile .
hayırlı akşamlar.

GEVHER

Yönetici
ve hatta izninizle ben açıyorum bu sayfayı ki bir an önce okumalar başlansın .hakkınızı helal edin bu nedenle.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Caliyet-ül Ekdar/Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretleri

Caliyet-ül Ekdar/Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretleri

(Caliyet-ül Ekdar) kitabını, derin âlim ve büyük veli, Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretleri yazmıştır. Allahü teâlânın doksan dokuz ism-i şerifini ve Bedir savaşında bulunan sahabe-i kiramın isimlerini bildirmekte ve Peygamber efendimize salevat getirmektedir. Bu isimlerin ve salevat-ı şeriflerin hürmetine ve kıymetine sığınarak, kendisinin, bu kitabı okuyanların ve bütün Müslümanların sıhhatleri, selametleri, rahatlıkları ve huzurları için dua etmektedir. Bu kitabı okuyan, içindeki duaları da okumuş olacağından, kendisi de bu dualara kavuşacaktır.
Bu kitabın sesli okunuşu, MP3 formatında sitemize eklenmiştir. Dinlemek veya bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız:
PDF formatında Arabî orjinali için tıklayınız:

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Hadislerden seçme dualar

Hadislerden seçme dualar

Resulullah (aleyhissàlâtu vesselâm)'ın zevcelerinden Cüveyriyye (radıyallâhu anhâ)'nin anlattığına göre, "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) efendimiz bir gün sabah namazını kılınca, daha kendisi namazgâhında iken, erkenden yanından çıkmış, gitmiş, kuşluktan sonra Cüveyriyye (aynı yerinde zikrederek) otururken geri gelmiş ve: "Bırakıp gittiğim halde duruyorsun (hiç yerinden kımıldamadın galiba?)" diye sormuştur. "Evet" cevabı üzerine şunu söylemiştir: "Ben senden ayrıldıktan sonra dört kelime(Iik bir dua)yı üç kere okudum. Eğer bunlardan hâsıl olan sevab tartılacak olsa, senin burada sabahtan beri okuduğun duaların sevabının ağırlığına denk olur. O dua şudur: "SübhânALLAHi ve bihamdihi adede halkıhi ve rıdâ nefsihi ve zinete arşihi ve midâde kelimâtihi. (ALLAH'ı mahlukatı sayısınca, nefsinin rızasınca, arşının ağırIığınca, kelimelerinin adedince tesbih (noksanlıklardan tenzih) ederim." "(KÜTÜB-İ SİTTE /1867)

Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "İki kelime vardır, bunlar dile hafif, terazide ağır, Rahmân'ada sevgilidirler: SübhânALLAHi ve bihamdihi, Sübhânallâhi'l-azim. (ALLAHım seni hamdinle tesbih ederim, yüce ALLAHım seni tenzih ederim) kelimeleridir." ".."(KÜTÜB-İ SİTTE /1868)

Yine Ebü Hüreyre hazretleri (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Lâ havle ve Iâ kuvvete illa billah. (Güç de kuvuet de ancak AIIah'tandır) sözünü çok tekrar edin."
Mekhül dedi ki: "Kim bunu der ve sonra da: "ALLAH (ın gazabın) dan ancak O (nun rahmeti)'na iltica etmekle kurtuluşa erilebilir" derse, ALLAH ondan yetmiş çeşit zararı kaldırır ki bunların en hafifi fakirliktir."(KÜTÜB-İ SİTTE /1869)

Ümmü Hâni radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "La ilahe illALLAH (ALLAHtan başka ilah yoktur)" kelimesini fazilette hiçbir amel geçemez ve bu kelime hiçbir günahı bırakmaz, (affettirir)." "(KÜTÜB-İ SİTTE /7092)

Hz. Aişe radıyALLAHu anhâ anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm sevdiği bir şeyi görünce: "Hamd o ALLAH'a mahsustur ki sâlih şeyler sadece onun lütuf ve nimetiyle tamamlanır" derdi. Hoşlanmadığı bir şey görünce de: "Her durum üzerine ALLAH'a hamd olsun" derdi. "(KÜTÜB-İ SİTTE /7095)

Hz. Ebu Hureyre radıyALLAHu anh'ın anlattığına göre: "Kendisi ağaç dikerken yanına Resülullah aleyhissalâtu vesselâm uğrar ve: "Ey Ebu Hureyre! Şu diktiğin nedir?" der.
"Kendim için bir fidan dikiyorum!" cevabını verir. Aleyhissalâtu vesselam: "Sana, senin için daha hayırlı bir dikilecek fidan göstereyim mi?" buyurur. Ebu Hureyre: "Göster! Ey ALLAH'ın Resülü!" der. Bunun üzerine Aleyhissalâtu vesselâm: "SübhanALLAHi velhamdülillahi ve lâ ilahe illALLAHu vALLAHu ekber (ALLAH bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. ALLAH'tan başka ilah yoktur, ALLAH en büyüktür)" de! Bunu söylersen her bir kelimesi için sana cennette bir ağaç dikilir."(KÜTÜB-İ SİTTE /17098)

Nu'man İbnu Beşîr radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "ALLAH'ın celalinden zikrettiğiniz tesbih (sübhanALLAH), tehlil (lâ ilahe illALLAH) ve tahmid (elhamdülillah) cümleleri Arş'ın etrafında dönüp dururlar. Onlar tıpkı arı oğulu uğultusu gibi uğultu çıkararak, sahiplerini andırırlar. Sizden biri, Arş'ın civarında kendisini andırtan birisinin olmasından hoşlanmaz mı?"(KÜTÜB-İ SİTTE /7099)

Ümmü Hani radıyALLAHu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a geldim ve: "Ey ALLAH'ın Resûlü! Bana (kolay ve sevabı büyük) bir amel gösterin. Zira artık ben yaşlandım, zaafa ugradım ve şişmanladım" dedim. Aleyhissalâtu vesselâm derhal şu cevabı verdiler: "Yüz kere ALLAHuekber de! Yüz kere elhamdulillah de, yüz kere sübhanALLAH de. (Bunu yapman senin için) ALLAH yolunda eğerlenip gemlenmiş yüz attan daha hayırlıdır. (Kurban edilmiş) yüz deveden daha hayırlıdır. Yüz köle azad etmekten daha hayırlıdır."(KÜTÜB-İ SİTTE /7100)

Ebu'd-Derdâ radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm bana dedi ki: "Sana sübhanALLAHi velhamdulillahi ve la ilahe illALLAHu vALLAHu ekber" demeyi tavsiye ederim. Zira bu kelimeler, günahları döker, tıpkı ağacın yapraklarını dökmesi gibi." (KÜTÜB-İ SİTTE /7101)

Hz. Aişe radıyALLAHu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhisselatu vesselâm şöyle dua ederdi: "Ey ALLAHım! Beni, güzel amel işledikleri zaman(bunun mükâfaatıyla) müjdelenen ve hata işlediği zaman da istiğfar edenlerden eyle!" "(KÜTÜB-İ SİTTE /7106)

Avf İbnu Mâlik radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm iki kişi arasında bir hükümde bulunmuştu. Hasımlar ayrıldıkları vakit, aleyhine hükmedilen kimse:
"HasbiyALLAHu ve ni'me'l-vekil (ALLAH bana yeterlidir. O ne iyi vekildir)!" dedi. (Bu sözü işiten) Aleyhissalâtu vesselâm:
"ALLAH Teâla hazretleri aczi levmediyor (kötülüyor). Fakat sana akıllılık düşer. Ama bir şey sana galebe çalacak olursa o zaman "hasbiyALLAHu ve ni'me'l-vekil" de!" buyurdular"(KÜTÜB-İ SİTTE /4860)

Hz. Ali radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bir hastaya geldiği veya kendisine bir hasta getirildiği zaman şu duayı okurdu: "Ey insanların Rabbi, acıyı gider, şifa ver, sen Şafisin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Senden hiçbir hastalığı hariç tutmayan şifa istiyoruz."(KÜTÜB-İ SİTTE /3997)

Ebu Sâ'idi'l-Hudri radıyALLAHu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm cinlerden ve insanın göz (değmes)inden (çeşitli dualar okuyarak) ALLAH'a sığınırdı. Muavvizeteyn (Nas ve Felak sureleri) nazil olunca bu iki sureyi esas aldı, diğerlerini terketti." (KÜTÜB-İ SİTTE /3999)

Osman İbnu Ebi'l-As radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: "Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı oku!" buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: "Bismillah" tan sonra yedi kere, "Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru." "Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden ALLAH'ın izzet ve kudretine sığınıyorum" diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. ALLAH Teâla hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım." (KÜTÜB-İ SİTTE /4002)

Ebu Leyla el-Ensarî radıyALLAHu anh anlatıyor: "(Bir gün) ben Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında otururken, Efendimize bir bedevi geldi: "Hasta bir erkek kardeşim var" dedi. Resülullah: "Kardeşinin hastalığı nedir?" diye sordu. "Kardeşimde biraz delilik var!" dedi. "Git onu bana getir!" buyurdular. Adam gitti kardeşini getirdi. Resülullah önüne oturttu. Fatiha-ı şerife Bakara suresinin başından ilk dört ayeti, ortalarindan "Ve ila hüküm ilahün vahidün" Ayeti, Ayete'l-Kürsi, sonundan ise üç ayeti; Al-i İmrandan bir ayeti ki bunun "şehidALLAHu ennahula ilahe illa hu" ayetinin olduğunu zannediyorum-A'raf suresinden bir ayeti; "inne rabbikumüllezi halaga" ayeti; Mü'minün süresinden bir ayeti; "ve men yedea ma ALLAHi ilahen ahare la ber hane lehu" ayeti; Cin süresinden bir ayeti, "Ve ennehu tuala ceddü rabbina mattehaza sahiibeten veleden" ayeti, Saffât suresinin başından on ayeti, Haşir suresinin sonundan üç ayeti; KulhüvALLAHu Ahad suresi, Muavvizateyn surelerini okuyarak ona afsun yaptığını işittim. Bunun üzerine bedevi ayağa kalktı. Tamamen iyileşmişti." (KÜTÜB-İ SİTTE /7018)

Urve İbnu Amir el-Kureşi radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında uğursuzluktan bahsedilmişti. Buyurdular ki: "Bunun en iyisi fe'l (uğur çıkarma)dır. (Uğursuzluk inancı) bir müslümanı yolundan alıkoymasın. Biriniz, hoşlanmadığı bir şey görecek olursa şu duayı okusun: "ALLAHümme la ye'ti bi'l-hasenâtı illa ente ve lâ yedfe'u's-Seyyiâti illâ ente velâ havle ve lâ kuvvete illâ bike. (ALLAHım! Hayrı ancak sen verebilirsin, kötülüğü de ancak sen defedebilirsin. İbadet, çalışma, korunma vs. için muhtaç olduğumuz) güç ve kuvvet de ancak sendendir"(KÜTÜB-İ SİTTE /4062)

Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulullah'ın duasının çoğu: "ALLAHümme âtina fi'd-dünya haseneten ve fi'l âhireti haseneten ve kınâ azâbe'n-nâr. (ALLAHım bize dünyada da bir hayır, ahirette de bir hayır ver, bizi cehennem azâbından koru" idi." (KÜTÜB-İ SİTTE /1845)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kardeşim.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş,
Allah'a emanet olun
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kardeşim.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş,
Allah'a emanet olun
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

aleykümselam kardeşim siz okuyanlardanda rabbim razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt