Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hayırlı iman dolu evlilik yapmak isteyenlerin dua sayfası ;) (13 Kullanıcı)

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı günler arkadaşlar selamın aleyküm. Aslında bu konuyu kendim sıkıntıdayken açmıştım Rabbimden aileme huzur ve iman versin diye dua etmek içindi. ama hakkınızı helal edin eksik yazmışım bu duaları hepimiz için yapalım Birbirimiz için en azından bir kez bu duaları okuyalım.

Çünkü Efendimiz (sav) sahabelerine dönerek;
"Allah'a günahsız dillerle dua edin" buyurdu. Efendimizin bu sözünü işiten sahabeler: "Ey Allah'ın Resulü, bu nasıl mümkün olabilir?" diye sordular. Bunun üzerine Efendimiz şöyle buyurdu: "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir"
Ben bazı dualar ekledim isterseniz bu dualardan isterseniz sizin kalbinizden geçen dualarla, isterseniz tesbihat, isterseniz salavat dualarımın kabulu için yardım ederseniz sevinirim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Sıkıntılı anlarda okunacak dua
"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

744-ya muktedir 209-ya muksit esmaları evde huzuru sağlar

Saff Suresi

Bismillāhirahmānirahīm
Rahmân Rahîm Allah ismiyle/ adına.
1Sebbeha lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl'ardı ve huvel'aziyzulhakiymu.
2.Ya eyyuhelleziyne amenu lime tekulune ma la tef'alune.
3.Kebure makten 'ındallahi en tekulu ma la tef'alune
4.İnnallahe yuhıbbulleziyne yukatilune fiy sebiylihi saffen keennehum bunyanun mersusun.
5Ve iz kale musa likavmihi ya kavmi lime tu'zuneniy ve kad ta'lemune enniy resulullahi ileykum felemma zağu ezağallahu kulubehum vallahu la yehdiylkavmelfasikıyne
6Ve iz kale 'ıysebnu meryeme ya beniy israiyle inniy resulullahi ileykum musaddikan lima beyne yedeyye minettevrati ve mubeşşiren biresulin ye'tiy min ba'diy-ismuhu ahmedu felemma caehum bilbeyyinati kalu haza sıhrun mubiynun.
7Ve men azlenu mimmeniftera 'alellahilkezibe ve huve yud'a ilel'islami vallahu la yehdiylkavmezzalimiyne.
8Yuriydune liyutfiu nurallahi biefvahihim vallahu mutimmu nurihi velev kerihelkafirune.
9Huvelleziy ersele resulehu bilhuda ve diynilhakkı liyuzhirehu 'aleddiyni kullihi velev kerihelmuşrikune.
10Ya eyyuhelleziyne amenu hel edullukum 'ala ticaretin tunciykum min 'azabin eliymin.
11Tu'minune billahi ve resulihi ve tucahidune fiy sebiylillahi biemvalikum ve enfusikum zalikum hayrun lekum in kuntum ta'lemune.
12Yağfir lekum zunubekum ve yudhılkum cennatin tecriy min tahtihel'enharu ve mesakine tayyibeten fiy cennati 'adnin zalikelfevzul'azıymu.
13Ve uhra tuhıbbuneha nasrun minallahi ve fethun kariybun ve beşşirilmu'miniyne.
14Ya eyyuhelleziyne amenu kunu ensarallahi kema kale 'ıysebnu meryeme lilhavariyyiyne men ensariy ilellahi kalelhavariyyune nahnu ensarullahi feamenet taifetun min benuy israiyle ve keferet taifetun feeyyednelleziyne amenu 'ala 'aduvyihim feasbehu zahiriyne.

1. Göklerde ve yerdekilerin hepsi Allah'ı tesbih eder. O, üstündür, hikmet sahibidir.

2. Ey iman edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?

3. Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir nefretle karşılanır.

4. Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever.

5. Bir zaman Musa kavmine: Ey kavmim! Benim, Allah'ın size gönderdiği elçisi olduğumu bildiğiniz halde niçin beni incitiyorsunuz? demişti. Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı. Allah, fâsıklar topluluğunu doğru yola iletmez.

6. Hatırla ki, Meryem oğlu İsa: Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın elçisiyim, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak geldim, demişti. Fakat o, kendilerine açık deliller getirince: Bu apaçık bir büyüdür, dediler.

7. İslâm'a çağırıldığı halde Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez.

8. Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.

9. Müşrikler istemeseler de dinini bütün dinlere üstün kılmak için Peygamberini hidayet ve hak ile gönderen O'dur.

10. Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi?

11. Allah'a ve Resûlüne inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

12. İşte bu takdirde O, sizin günahlarınızı bağışlar, sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur.

13. Seveceğiniz başka bir şey daha var: Allah'tan yardım ve yakın bir fetih. Müminleri (bunlarla) müjdele.

14. Ey iman edenler! Allah'ın yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa havârîlere: Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir? demişti. Havârîler de: Allah (yolunun) yardımcıları biziz, demişlerdi. İsrailoğullarından bir zümre inanmış, bir zümre de inkâr etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler.

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar arife günü hürmetine Allah rızası için bi besmele dahi çekseniz olur. kim bilir belki sizin duanızla huzura ererim

ayse.20

Kayıtlı Kullanıcı
cnm eylülcüm senin için 100 salavat getirdim dua ettim yüce RABBİM tüm sıkıntılarını gidersin seni beni ve tüm müminleri içinde bulunduğu zor imtihanlardan geçmemizi nasib etsin...

allies

Kayıtlı Kullanıcı
209-ya muksit okudum ALLAH yardımcın olsun insallah canım. hayırlı bayramlar

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
cnm eylülcüm senin için 100 salavat getirdim dua ettim yüce RABBİM tüm sıkıntılarını gidersin seni beni ve tüm müminleri içinde bulunduğu zor imtihanlardan geçmemizi nasib etsin...

Canım benim Allah senden razı olsun en güzel bayram hediyesi bu oldu bana Allah ne muradın varsa versin yarın kısmet olursa Edirneye gidicem camiye . İnşallah orda da dua edicem hepimiz için ve Allah sana sağlıklı hayırlı bi evlat versin diye

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
209-ya muksit okudum ALLAH yardımcın olsun insallah canım. hayırlı bayramlar

Allies canım inşallah senin de hepimizin de bayramı hayırlı olsun. Allah ne muradın varsa versin canım. Dualarınızla beni çok mutlu ettiniz. İnanın dualarla huzur buluyorum Bir de üstüne böyle başka birinden dua almak beni daha da mutlu etti.

tamer okkan

Kayıtlı Kullanıcı
Eşler için güzel bir dua..

Rabbim! Kalpleri birbirine ısındıran Sensin...

İzzetinle, ancak kendi muhabbetine sakladığım kalbimi; Hikmetinle, eşimin kalbine de ısındırıyorsun.

Senden emanet aldığımız kalplerimizi, yine Sana teslim ediyoruz.

Kalplerimizi karartmamıza izin verme, Kalplerimizden Seni sevmeye yollar aç, Birbirimize olan sevgimizi, Seni sevmekle çoğalt, Beni ve eşimi, Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat. Rabbim! görüyorum ki Sen,olmuş yeryüzünü her bahar yeniden diriltiyorsun...

Kudretinle, kurumuş kemikler gibi ağaçları, Çiçek çiçek tebessüm ettiriyorsun.
Yaprak yaprak urbalarla beziyorsun, Meyvelerce hediyelerle sevindiriyorsun, Toprağa düşüp, gözlerden uzak olan tohumları Yeniden gün yüzüne getiriyorsun.

Sen bir baharı, bir çiçeği yaratırcasına kolayca yarattığın gibi; Eşimin getirdiği her gülden bir bahar tazeliğinde mutluluklar yarat bana, Yüzümde bir gül gibi açtırdığın her gülücükten, Eşimin gönlüne gül bahçelerinin ıtırını yay...

Yıllar geçtikçe üzerimize çöken puslu hazanların etkisiyle, Unutkanlığın rüzgarında savurup dağıttığımız inceliklerimizi, Kalplerimizin kuytularında unutup, karanlığa bıraktığımız muhabbet sözlerimizi; Tohumlar gibi filizlendir, çiçekler gibi süsle, Yapraklar gibi tazeleştir, Meyveler gibi tatlandır...

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
RABBim razı olsun güzel bir duaymış ::)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Nişan duasi

Nişan duasi

hayırlısıyla dualarımız kabul olsun, sonra bu duaya ihtiyacımız olcak canlar. :)

Nişan Yüzükleri Takıldıktan sonra:

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ لْعأَ لَمِىنَو لصَّلأ ةُ و ا لسَّلأمُ علىَ رَ سؤُ لِنأَ مُحَمَّدِ وَ عَلَى األٍهِ وَ صَحْبِهِ اَجْمَعِينَ

اَللهمَّ جْعَلْ هإذِهِ لْخِطْبَة مَيْمؤُ نَةً مُبَا رَ كَةٌ وَجْعَلْ بَيْنَهُمَإ اُلْفَةً وَ مُحَبَّة وَ قَرَإ رَإ. ولإ تَجْعَلْ بَيْنَهُمإ فِتْنَةً وَ فِرإ رإ

Ya Rabbi!

Nişan yüzükleri takılan ve evliliğe ilk adımı atan bu iki genci her zaman mutlu eyle.

Akıllarından saygıyı,Kalplerinden sevgiyi eksik etme;Ya Rabbi

Evlilik yolunda karşılaşacakları her türlü sıkıntıyuı kolaylıkla aşmalarını nasip eyle,

Yuvalarına bolluk ve bereket ihsan eyle,Aileleri arasındaki birlik ve beraberliği,kardeşlik ve dostluğu, saygı ve sevgiyi kat kat arttır Allah’ım.

Bu gençlerimizi ve cümlemizi iki cihanda aziz eyle.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Benim şimdilik ihtiyacım yok :D
Ama böyle bi dua olduğunu öğrendim sayenizde
ALLAH razı olsun paylaşıma çok teşekkürler selametle inşALLAH

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
:T canım
Allah c.c kabul etsın:a12:

K

kübra85

aminnn bende 15 gün önce nisanlandım ve cami hocası takmıstı yüzüklerimizi çok güzel dualar etmisti,rabbim herseyin hayırlısını versin hepimize ins...

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
bigün bizede okumak nasip olur inşallah

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim en kısa zamanda sana ve tüm isteyenlerede nasip etsin canım;)

inşallah banada eder.... Ama biraz duayi geç yazdi bir ay önce yazsaydi daha iyi olurdu ama olsun allah en iyisini bilir

:T canım
Allah c.c kabul etsın:a12:

aminnn bende 15 gün önce nisanlandım ve cami hocası takmıstı yüzüklerimizi çok güzel dualar etmisti,rabbim herseyin hayırlısını versin hepimize ins...

bigün bizede okumak nasip olur inşallah

amin canlarım aaaaminnn... :a12:

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
amin canlarım aaaaminnn... :a12:

bende istiyorum ya nasip et ALLAHIM.hem nişanlım hemde ben bu duanın bilincine varıp yüzükler takılırken içimizden kuyup duralım sürekli...tarih bi belli olsa bi adım atılsa ezberleyip o eylem esnasında okumayı düşünüyorum inşALLAH.RABBİM nasip etsin.hayırlı işlerde acele etmek gerekiriş.hangi kapılar kapalıysa bunun için RABBİM benım ve tüm kardeşlerimin kapalı olan kapılarını hayırlarla bereketlerle aç amiiiiiiinnnnnn

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
bende istiyorum ya nasip et ALLAHIM.hem nişanlım hemde ben bu duanın bilincine varıp yüzükler takılırken içimizden kuyup duralım sürekli...tarih bi belli olsa bi adım atılsa ezberleyip o eylem esnasında okumayı düşünüyorum inşALLAH.RABBİM nasip etsin.hayırlı işlerde acele etmek gerekiriş.hangi kapılar kapalıysa bunun için RABBİM benım ve tüm kardeşlerimin kapalı olan kapılarını hayırlarla bereketlerle aç amiiiiiiinnnnnn

Allah herşeyin hayırlısını versin hepimize.
Hayırlısı ile yuvalarımızı kuralım inşallah

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenmek İsteyenlere Dua

Evlenmek İsteyenlere Dua

selamün aleyküm canlar.

az önce bu duayı bir siteden aldım sizinle paylaşmak istedim.

Allah izin verirse ben perşembe günü okucam... :a12:

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİL FATİHİL EBVAB.

BU DUA 1001 DEFA PAZARTESİ VE PERŞEMBE GECELERİ OKUNUR.ÇOK ETKİLİ BİR DUA.BU DUAYI OKUDUKTAN SONRA 3500 YA SEMİ'U DERSENİZ DAHA ETKİLİ OLDUĞU SÖYLENDİ​

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
sağol paylaşım için...allah razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt