Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hayırlı iman dolu evlilik yapmak isteyenlerin dua sayfası ;) (10 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ins. dileklerimiz icin bu dua mecbur gece mi okunacak, yoksa gün akisinda da okuyabilirmiyiz?
vesslm

Selam Aleyküm kardeşim pazartesi ve perşembe günü yatsı namazından sonra okunuyor Allah kabul etsin.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı iman dolu evlilik yapmak isteyenlerin dua sayfası ;)

selamun aleyküm canlar
daha önceden evlilik için açmış olduğumuz konulara çok katılım olmuştu elhamdülillah.bu konumuzda sırayla değil de genel okumalar yapalım inşALLAH.
duada ısrar önemli olduğu için az ama öz olacak şekilde konu üstüne konu bitirmeye niyetlenelim inşALLAH.

(Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:

(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir

günahlarımıza tövbe edelim önce inşALLAH.yukarıdaki istiğfar duasını 1000 adet okumak la adımımızı atalım inşALLAH.haydi buyrun;​

niyetimiz:

eşlerimizin bizim için göz aydınlığı eşler olması,bir ömrünü RABBİMİN rızasını kazanmak için adamsı ve bu yolda EFENDİMİZİN an be an izin gitmesi,bu yolda bizi de yanında istemesi ve elimizden tutması,sözle değil eylemleriyle bu yolda bize örnek olması,PEYGAMBER EFENDİMİZİN dünyada sevdiği üç şeyi ( namaz,kadın"eşi",temziliği) eşlerimizinde hep çok sevmeleri bunların hep ilk planda tutmaları,evlendiğimizde bize yüz görümlüğü olarak KABEYE gitmeyi teklif edecek kadar islama aşık bir eş olmaları,doğumgünlerimizde bize tek taş gibi hediyeler yerine hatim okuyup bize hediye etmeleri,bizi elimizden tutup cennete götürecek kadar imana bağlı olmaları,edep ve haya çerçeveleri içinde yaşamaları ve bizimde böyle yaşamamız için elinden gelen desteği vermeleri için ALLAH cc görür gibi yaşayan kuldan utanan ALLAH cc dan korkan eli KURAN lı göğsü imanlı eşlerden olmları islamın kimliklerde kaldığı şu günlerde eşlerimizin islamı en ince ayrıntılarına kadar yaşamaları ve bizimde böyle yaşamamız için bize yardım etmeleri için,onlarla yapacağımız evliliklerde inşALLAH hep iyiki bu evliliği yapmışım diye cümleler kurmak için becerebilirsek bu zamanın ASRI SAADETİ olmak bu zamanın SAHABELERİ olmak için,çocuklarımızıda ALLAH cc,PEYGAMBER EFENDİMİZE SAHABELERE aşık birer kul olarak yetiştirmek için,eşlerimizin ailelerinden kedisine köpreğine varana kadar bizi sevip saymaları beğenmeleri benımsemleri değer vermeleri bizi sevimli ve şirin bulmaları,bizim ailelerimizinde eşlerimiz için aynı duyguları histmeleri için okuyalım dualarımız inşALLAH

konularımız

1= 1000 adet;Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh(Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım) tamamlandı

2= 1000 adet;canlar ilk konumuzu bitirdik duasını diğer konuyla birlikte yapalım inşALLAH.dua etmeye başlamadan önce istiğfar etmek gerekir di ubunu yaptık elhamdülillah.duaya başlamadan PEYGAMBER EFENDİMİZ s.a.v ""SUBHANE RABBİYEL ALİYYİL ALEL VEHHAB" diyerek duaya başşlarmış."İhsanı bol olan yüce Rabbimi tenzih ederim" tamamlandı

arkadaşlar bi dua ederken önce tövbe edilmeliymiş ( ki biz tövbebimizi ettik )
aardından PEYGAMBER EFENDİMİZ subahane Rabbiyel aliyyil alel vehhab diyerek duaya başlarmış ( bizde hemen ardından böyle başladık )
sonra PEYGAMBER EFENDİMİZ ALLAHA hamd edermiş ( bizde şimdi inşALLAH böyle yapcaz ) veee TAMALANDI

3.konumuz...1000 adet "YA RAB LEKEL HAMDÜ KEMA YENBAĞI Lİ CELALİ VECHİKE VE Lİ AZİMİ SULTANİKE" "ey RABBİM Senin zatının celaline ve Senin hakimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun"
hepimize kolay gelsin ;) duasını toplu yapalım inşALLAH.TAMAMLANDI

4.konumuz.........1000 adet selavatı şerife:duamıza selavatla devam edelim inşALLAH tamamlandı

5.konumuz :canlar şimdi de KURANI KERİM den eşlerle ilgili ayetlere okuyalım inşALLAH.KURANI KERİM herşeyinilacıdır.,

3000 adet okuyalım inşALLAH

وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Bismillahirrahmanirrahim.
Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ gurrete e’yuniv vecalnâ lil müddegîne imâmâ

ANLAMI: "Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir.."(Furkan,25/74)

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh

kördüğüm.............100

kalan.....................900

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
100 tane okuyorum..........
allah razı olsun... unutuyoruz bazen.. günlük işlere dalıyoruz... istiğfar ne kadar önemli...

fatoss

Kayıtlı Kullanıcı
100 tanede ben okuyorum rabbim kabul etsin

allies

Kayıtlı Kullanıcı
kördüğümüm ben burdayım ama görüntü icabı ile :) iş yerindeyim cünkü , seni konunda yalnız bırakır mıyım ;) aksama insallah alıcam öpüyorum. Allah a emanet ol

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
kördüğümüm ben burdayım ama görüntü icabı ile :) iş yerindeyim cünkü , seni konunda yalnız bırakır mıyım ;) aksama insallah alıcam öpüyorum. Allah a emanet ol

BİLİYORUM CANIM BURAKMASSIN.akşama bekliyoruz o zaman kolay gelsin.
yanaklarınıdan mııınnnccccıııırrrdııııımmmm :a12:

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
kördüğüm.............100
gulen76...................100
fatoss.....................100

toplam......................300
kalan.........................700

zenan

Kayıtlı Kullanıcı
100 tanede ben okurum inş...Rabbim cümlemize hayırlı eşler,hayırlı evlatlar versin...(AMİN)

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
100 adet de ben aliyorum....
Rabbim bilerek yada bilmeyerek isledigimiz günahlarimizi affetsin insallah
vesslm

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
kördüğüm.............100
gulen76...................100
fatoss.....................100
zenan......................100
zühre_.......................100