firdevs-i gam
Kayıtlı Kullanıcı
Mustafa İslamoğlu'nu destekliyorum ve doğru buluyorum ben pek çok konuda.
İsa aleyhisselam inmeyecek diyen görüşünü benimsiyor musunuz? ya da kaderin tartışmalı fazlalık oldugu beyanını? ya da cennet cehennem ebedi değil diyen görüşünü?Mustafa İslamoğlu'nu destekliyorum ve doğru buluyorum ben pek çok konuda.
İsa aleyhisselam inmeyecek diyen görüşünü benimsiyor musunuz? ya da kaderin tartışmalı fazlalık oldugu beyanını? ya da cennet cehennem ebedi değil diyen görüşünü?
Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.Kader konusunu bir kere daha dinlemenizi öneririm.
Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.
Mahmud Esad COŞAN(k.s),Tahir Büyükkörükçü(k.s),Seyda Muhammed konyevi(k.s),Cevad Akşit(k.s) bu kimseleri tavsiye ederim hak ne ise onu acı da olsa söyleyen insanlardır.Rabbim şefaatlerine erdirsin.Siz kimi öneriyorsunuz peki?
konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek
Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek
Dediğiniz kimseleri daha önce duymamıştım. Beni de eleştirmeyiniz lütfen. Kendi çabamla islamı öğrenmeye çalışan biriyim. Ama araştırıcam.
Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,
bir mürşid-i kamile bağlamak niçin suç olsun?(Ubeydullah Ahrar Hz.leri) buyurmuş Allah.ın dostu sizce gerçekten tamamen haksız mı? İsterseniz tasavvufu konuşabiliriz doğrularını eksiklerini vs..
bakin ben karsi oldugumu soylemedim soylememde saygim sonsuzdur..ama benim Allah ile arama baska kimse giremez
Doğru söylediniz kardeşim..Bizler de deriz ki bu mürşidi kamiller hazreti peygamberin ilim varisleridir,yoksa haşa nübüvvet varisi demiyoruz bunu diyen kafir olur zaten..Yan, Allah C.C. İNSAN 'a kendi cisinden RESUL nasip etti ve MURŞİD etti...