Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günümüz alimlerinden kimlerin düşüncelerini beğeniyorsunuz? (3 Kullanıcı)

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Mustafa İslamoğlu'nu destekliyorum ve doğru buluyorum ben pek çok konuda.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Kader konusunu bir kere daha dinlemenizi öneririm.
Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.

Siz kimi öneriyorsunuz peki?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Dediğiniz kimseleri daha önce duymamıştım. Beni de eleştirmeyiniz lütfen. Kendi çabamla islamı öğrenmeye çalışan biriyim. Ama araştırıcam.

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek

Tarikatları ben de kesinlikle doğru bulmuyorum. Ama görüşlerini beğendiğimiz hocalar baabında sormuştum ben.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,
bir mürşid-i kamile bağlamak niçin suç olsun?(Ubeydullah Ahrar Hz.leri) buyurmuş Allah.ın dostu sizce gerçekten tamamen haksız mı? İsterseniz tasavvufu konuşabiliriz doğrularını eksiklerini vs..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Dediğiniz kimseleri daha önce duymamıştım. Beni de eleştirmeyiniz lütfen. Kendi çabamla islamı öğrenmeye çalışan biriyim. Ama araştırıcam.

Eleştirmek ne demek kardeş estagfurullah..Biz mustafa islamoğlunun görüşleriyle sıkıntılıyız çünkü çok ama çoook yanlış ifadeleri var derdimiz bunu anlatmaktır.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,
bir mürşid-i kamile bağlamak niçin suç olsun?(Ubeydullah Ahrar Hz.leri) buyurmuş Allah.ın dostu sizce gerçekten tamamen haksız mı? İsterseniz tasavvufu konuşabiliriz doğrularını eksiklerini vs..

bakin ben karsi oldugumu soylemedim soylememde saygim sonsuzdur..ama benim Allah ile arama baska kimse giremez

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
bakin ben karsi oldugumu soylemedim soylememde saygim sonsuzdur..ama benim Allah ile arama baska kimse giremez

Allahu zülcelal ayeti kerimede "Bana ulaşmaya vesile arayın." buyuruyor kulumla arama hiçkimse girmesin cehenneme atarım buyurmuyor? Hz Adem aleyhisselam cennetten dünyaya indirildiğinde 200sene durmaksızın ağladığı rivayeti vardır kitaplarda affolmadı o 200senede en sonunda Ya rabbi beni Muhammed(sav)'in hatırına affet buyurdu..Allahu zülcelal sen Muhammed'i nerden biliyorsun diye kelam buyurunca cevaben Adem babamız(a.s) Ya rabbi cennetteyken tüm direklerde La ilahe illallah Muhammeden Resulullah yazıyordu bildim ki Sen Allah(c.c) BİRsin eşin benzerin yok orada anladım ki bu Muhammed her kim ise en çok sevdiğin kimsedir..Rabbimiz buyurdu ki: O olmasaydı SENi de yaratmayacaktım..buyrun Allah ile kul arasına birisi girmiş oldu mu?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C.ile KUL arasına kimse giremez doğru ancak ..KUL 'un öğrenmek için mutlaka bilene ihtiyacı vardır...
O zaman...;
Kul'un bilene ihtiyacının olmaması ÜMMİ olması ve Mürşidinin Allah C.C. olması gerekir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. dahi Yaratmayı dilediği anda önce Muhammed Mustafa A.S. efendimizin.. AHMET Muhammed Mustafa A.S. efendimizin NUR'unu var etti ve NUR'una SIR yaptı...
Sonra ADEM A.S. ı yaratıp NUR 'a sır kendine Resul eyledi...
Sonra Mürşid ve Mürşidler ''Peygamberler nasip etti ve aracı görevlendirdi...Kitaplarla destekledi...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yani Allah C.C. İNSAN 'a kendi cinsinden RESUL nasip etti ve MURŞİD etti...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mürşide tabi ki ihtiyaç var...Ama gerçek MÜRŞİD 'e ...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber A.S. lardan sona bu görev gizlendi...Perdelendi..Bu devirde gerçek Mürşidi bulmak zor oldu...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
O yüzden Mürşid olarak öncelikle KUR'AN -I Kerim'i ...Allah kelamı olduğunu bilip sarılmak ve onun çizgisinden gitmek ...ayrılmamak lazım....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt